Duo van asperges met tataki van zalm en tonijn.

Duo van asperges met tataki van zalm en tonijn

Duo van asperges met tataki van zalm en tonijn.

Asper­ges en vis, altijd een goe­de com­bi­na­tie! Een modern asper­ge­ge­recht met Japan­se invloed, want de Tata­ki van zalm en tonijn maken het af.
5 from 1 vote
Prep Time 45 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 1 hr 5 mins
Cour­se asper­ge­ge­rech­ten, duo van asper­ges, Hoofdgerechten
Cui­si­ne Asper­ges, Modern
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 282 kcal

Ingrediënten
 
 

voor tataki van tonijn en zalm :

Duo van asperges :

Afwerking :

Instructies
 

De TATAKI :

DE ASPERGES :

  • Schil de wit­te asper­ges zorg­vul­dig met een dun­schil­ler en ver­wij­der de achterkanten.
  • Doe de asper­ges in koud gezou­ten water en breng aan de kook in een asper­ge­pan. Kook even op, zet van het vuur en laat ze ver­der garen in het kook­wa­ter tot ze beet­gaar zijn.
  • Ont­doe de groe­ne asper­ges van hun onder­kant en schil ze heel licht­jes met je dunschiller.
  • Snijd de kop­jes eraf op zo’n 5 cm.
  • De rest van de steel­tjes snij­den we in hele fij­ne schijf­jes en laten we even mari­ne­ren in sus­hi azijn.
  • Zet een koe­ken­pan op je vuur en smelt de room­bo­ter erin.
  • Laat je groe­ne asper­ges hier kort en zacht­jes in aanbakken.
  • Kruid met peper en zout, haal van het vuur en laat ze uit­drui­pen op wat keukenpapier.
  • Maak je hol­landai­se­saus, voeg gerook­te olijf­olie toe naar eigen smaak en kruid goed af met peper en zout.
  • Snij ook de wit­te asper­ge­pun­ten af en snij de rest van de groen­te in fij­ne ringetjes.
  • Snij de tata­ki van zalm en tonijn in zeer fij­ne sneetjes.

Afwerking

  • Leg 3 wit­te en 3 groe­ne asper­ge­pun­ten op het bord en over­giet licht­jes met de hollandaisesaus.
  • Bespren­kel met wat gerook­te olijf­olie en strooi er wat furi­ka­ke over
  • Ver­spreid de asper­ge­rin­ge­tjes erover en leg de tata­k­is­nee­tjes van tonijn en zalm er in een waai­er omheen.
  • Ser­veer op een appart bord­je wat extra soja­saus, wasa­bi en wat goma dare (japan­se sesam­saus) om de tata­ki in te deppen.
  • Werk de asper­ges af met wat red mus­tard cress.
  • Je duo van asper­ges met tata­ki van zalm en tonijn is klaar!
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Duo van asperges met tataki van zalm en tonijn.

Asper­ges in een Japans getint gerecht, en ver­gis je niet, er is wel wat werk aan! Een modern asper­ge­ge­recht met klas­sie­ke elementen.

Wat is Tataki?

Tata­ki is een Japan­se kook­tech­niek waar­bij een stuk vis of vlees kort wordt dicht­ge­schroeid op hoge tem­pe­ra­tuur en ver­vol­gens in dun­ne plak­jes wordt gesne­den. De bui­ten­kant van de vis of vlees is dan gegaard ter­wijl de bin­nen­kant nog rauw is. Tata­ki wordt vaak geser­veerd met een saus op basis van soja­saus, gem­ber en knof­look. Het is een popu­lai­re berei­dings­wij­ze voor zalm en tonijn en wordt vaak geser­veerd als voor­ge­recht of als onder­deel van een sus­hi-scho­tel.
Ook Goma dare (een Japan­se sesam­saus) komt hier dik­wijls als toe­voe­ging, net als wasa­bi.

Red mustard koppert cress.

We wer­ken het gerecht af met “red mus­tard cress”. Dis een micro­groen­te die bekend staat om zijn pit­ti­ge mos­terds­maak en zijn fel­ro­de bla­de­ren. Red Mus­tard is een popu­lai­re ingre­di­ënt in de moder­ne keu­ken en wordt vaak gebruikt als gar­ne­ring bij sala­des, vis­ge­rech­ten en vlees­ge­rech­ten. “Kop­pert Cress” is een Neder­lands bedrijf dat gespe­ci­a­li­seerd is in het kwe­ken van micro­groen­ten en ande­re inno­va­tie­ve gewas­sen voor de culi­nai­re wereld.
mustardcress
mus­tard­cress

TIPS EN INFO : 

  • Asper­ges, onze konin­gin der groen­ten komt hier samen met de Japan­se keu­ken. De sma­ken pas­sen nu één­maal goed bij elkaar. Wil je meer weten over asper­ges?
  • Als je fan bent van de Japan­se keu­ken, bekijk dan zeker eens onze recep­ten­bun­del! Teriy­a­ki, sus­hi, una­gi, … het zijn keu­ken­ter­men die ons niet vreemd zijn. Of maak je zelf graag je eigen dra­gon rolls?
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Duo van asper­ges met hol­landai­se, gerook­te olie en tata­ki van zalm en tonijn. Heerlijk!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Duo van asper­ges met tata­ki van zalm en tonijn.
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
282
% Dai­ly Value*
Fat
 
22
g
34
%
Satu­ra­ted Fat
 
5
g
31
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
5
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
7
g
Cho­les­te­rol
 
38
mg
13
%
Sodi­um
 
920
mg
40
%
Pot­as­si­um
 
301
mg
9
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
6
g
2
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
1
g
1
%
Pro­tein
 
16
g
32
%
Vita­min A
 
888
IU
18
%
Vita­min C
 
1
mg
1
%
Cal­ci­um
 
28
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word asper­ges, Tata­ki, tata­ki van zalm, tonijn, zalm
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!