Duo van asperges met tataki van zalm en tonijn.

Duo van asperges met tataki van zalm en tonijn

Duo van asperges met tataki van zalm en tonijn.

LiliesfoodLiliesfood
Asperges en vis, altijd een goede combinatie! Een modern aspergegerecht met Japanse invloed, want de Tataki van zalm en tonijn maken het af.
5 from 1 vote
Voorbereiding 45 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 1 hour 5 minutes
Course aspergegerechten, duo van asperges, Hoofdgerechten
Cuisine Asperges, Modern
Servings 4 personen
Calories 282 kcal

Ingrediënten
 
 

voor tataki van tonijn en zalm :

Duo van asperges :

Afwerking :

Instructies
 

  • We maken een duo van asperges met tataki van zalm en tonijn.

De TATAKI :

DE ASPERGES :

  • Schil de witte asperges zorgvuldig met een dunschiller en verwijder de achterkanten.
  • Doe de asperges in koud gezouten water en breng aan de kook in een aspergepan. Kook even op, zet van het vuur en laat ze verder garen in het kookwater tot ze beetgaar zijn.
  • Ontdoe de groene asperges van hun onderkant en schil ze heel lichtjes met je dunschiller.
  • Snijd de kopjes eraf op zo’n 5 cm.
  • De rest van de steeltjes snijden we in hele fijne schijfjes en laten we even marineren in sushi azijn.
  • Zet een koekenpan op je vuur en smelt de roomboter erin.
  • Laat je groene asperges hier kort en zachtjes in aanbakken.
  • Kruid met peper en zout, haal van het vuur en laat ze uitdruipen op wat keukenpapier.
  • Maak je hollandaisesaus, voeg gerookte olijfolie toe naar eigen smaak en kruid goed af met peper en zout.
  • Snij ook de witte aspergepunten af en snij de rest van de groente in fijne ringetjes.
  • Snij de tataki van zalm en tonijn in zeer fijne sneetjes.

Afwerking

  • Leg 3 witte en 3 groene aspergepunten op het bord en overgiet lichtjes met de hollandaisesaus.
  • Besprenkel met wat gerookte olijfolie en strooi er wat furikake over
  • Verspreid de aspergeringetjes erover en leg de tatakisneetjes van tonijn en zalm er in een waaier omheen.
  • Serveer op een appart bordje wat extra sojasaus, wasabi en wat goma dare (japanse sesamsaus) om de tataki in te deppen.
  • Werk de asperges af met wat red mustard cress.
  • Je duo van asperges met tataki van zalm en tonijn is klaar!
  • Smakelijk!

Notities

Duo van asperges met tataki van zalm en tonijn.

Asperges in een Japans getint gerecht, en vergis je niet, er is wel wat werk aan! Een modern aspergegerecht met klassieke elementen.
Affiliate Banner

Wat is Tataki?

Tataki is een Japanse kooktechniek waarbij een stuk vis of vlees kort wordt dichtgeschroeid op hoge temperatuur en vervolgens in dunne plakjes wordt gesneden. De buitenkant van de vis of vlees is dan gegaard terwijl de binnenkant nog rauw is. Tataki wordt vaak geserveerd met een saus op basis van sojasaus, gember en knoflook. Het is een populaire bereidingswijze voor zalm en tonijn en wordt vaak geserveerd als voorgerecht of als onderdeel van een sushi-schotel.
Ook Goma dare (een Japanse sesamsaus) komt hier dikwijls als toevoeging, net als wasabi.

Red mustard koppert cress.

We werken het gerecht af met "red mustard cress". Dis een microgroente die bekend staat om zijn pittige mosterdsmaak en zijn felrode bladeren. Red Mustard is een populaire ingrediënt in de moderne keuken en wordt vaak gebruikt als garnering bij salades, visgerechten en vleesgerechten. "Koppert Cress" is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het kweken van microgroenten en andere innovatieve gewassen voor de culinaire wereld.
mustardcress
mustardcress

TIPS EN INFO : 

  • Asperges, onze koningin der groenten komt hier samen met de Japanse keuken. De smaken passen nu éénmaal goed bij elkaar. Wil je meer weten over asperges?
  • Als je fan bent van de Japanse keuken, bekijk dan zeker eens onze receptenbundel! Teriyaki, sushi, unagi, ... het zijn keukentermen die ons niet vreemd zijn. Of maak je zelf graag je eigen dragon rolls?
 
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Duo van asperges met hollandaise, gerookte olie en tataki van zalm en tonijn. Heerlijk!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Duo van asperges met tataki van zalm en tonijn.
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
282
% Daily Value*
Fat
 
22
g
34
%
Saturated Fat
 
5
g
31
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyunsaturated Fat
 
5
g
Monounsaturated Fat
 
7
g
Cholesterol
 
38
mg
13
%
Sodium
 
920
mg
40
%
Potassium
 
301
mg
9
%
Carbohydrates
 
6
g
2
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
888
IU
18
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
28
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword asperges, Tataki, tataki van zalm, tonijn, zalm
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...