Design and performance.

webdesign en prestaties

Prestatie, snelheid en ontwerp

Ondanks dat website design en de prestaties die de site levert totaal buiten ons doelpubliek en hoofddoel van onze website valt, willen we toch even meegeven hoe we het voor mekaar gekregen hebben om onze site snel en geoptimaliseerd te laten werken. Het is immers belangrijk, in welke niche je ook zit, om je online content te optimaliseren naar snelheid, design en gebruik. Iedereen die wil dat zijn website en inhoud online gevonden wordt, en er ook zo veel mogelijk organisch verkeer wil naar genereren, is verplicht om dit te optimaliseren voor zoekmachines! ‘Google’ is hierin nog steeds (met ruime voorsprong) de nummer 1! Maar natuurlijk ook voor Bing, Yahoo, Yandex, … optimalisatie en snelheid van je online content is key! Je site gestructureerd opbouwen, logisch en aangevuld met de juiste keywords.

En geloof me, dat heeft ons wel wat tijd, zoekwerk en geld gekost. Het was en is nog steeds met ‘vallen en opstaan’!

Maar…

Gelukkig hebben we de juiste Host, Thema, optimalisatie Plugin en content creator gevonden waarmee we onze website al naar een hoger niveau hebben kunnen brengen.

Voor zoekmachines is het uiterst belangrijk dat je website gestructureerd en logisch in mekaar zit, geoptimaliseerd met de juiste keywords. En dit voor zowel desktop gebruik, maar zeker zo belangrijk voor het gebruik op mobiele apparaten.

Ons optimalisatie bewijs…

Pagespeed bewijs
GT - Metrix report

Website design…waar beginnen?

Je host! Daar begint het mee! Toen onze website pas online stond hebben we toch wel een paar hosting providers geprobeerd. Hostinger, Digital OCean, GoDaddy…een lang verhaal kort gemaakt…het was een gedoe! We zijn helemaal niet zo technisch aangelegd, en alles aan onze website ontwerpen we zelf. Maar in servers aanpassingen gaan doen om je site te optimaliseren is niet aan ons besteed. We willen ons focussen op de inhoud van onze site, en niet aan het technische aspect ervan!

De meeste host-providers die je dan ook tegenkomt zijn vrij goedkoop. Zeker als je start met een website, maar al snel zal blijken dat je toch wel wat upgrades nodig hebt in combinatie met een heel aantal plugins (die wel wat geld kosten indien je ze optimaal wil gebruiken) om toch maar te proberen je site te optimaliseren en je website design in orde te krijgen.

KINSTA

En toen kwamen we Kinsta tegen!

Voor ons ‘de wordpress host’ die we willen aanprijzen voor iedere wordpress gebruiker! Drie kwart van onze gebruikte plugins hebben we kunnen verwijderen! We hebben een duidelijk dashbord met ingebouwde tools voor onze website. Analytics, free CDN, free DNS, kortom..het hele pakket. En ja, Kinsta kost je wel wat meer, maar indien je alles gaat optellen ben je dat bedrag ook kwijt bij een andere host. Plugins, upgrades, CDN, DNS, support dat soms te wensen overlaat, …. Kinsta is gewoon het hele pakket onder 1 dak!

hosted-by-kinsta-horizontal-black
hosted-by-kinsta-horizontal-black

Het is super makkelijk om je bestaande website te migreren naar Kinsta. Je kan dit zelf doen, maar..zij doen dit ook voor jou, tot het laatste detail!! Toegegeven, ook wij hadden koudwatervrees om de migratie te maken. Schrik dat onze content, website design en optimalisatie volledig om zeep zou zijn. Maar al dit was niet nodig! Kinsta is gewoon top!

Moest je op zoek zijn naar een nieuwe of betere host, twijfel niet langer en probeer het 30 dagen gratis! Je kan het dashbord uitproberen, een staging site opzetten waarop je naar hartelust kan experimenteren, Ontdek Kinsta nu!

YouTube video
Kinsta managed wordpress hosting

KINSTA ACTIE!!!!

De premium WordPress-hostingfuncties van Kinsta staan nu dichter bij de gebruikers dan ooit. Momenteel kunnen nieuwe klanten profiteren van een tijdelijke aanbieding op de WordPress-abonnementen van Kinsta: 4 maanden gratis bij jaarlijkse betaling.
Klanten kunnen meer ontgrendelen voor minder en krijgen toegang tot onze snelheidsobsessieve architectuur, gratis migraties, hoogwaardige beveiliging, aangepast dashboard, deskundige ondersteuning en alle KINSTA – premiumfuncties!

Kinsta hosting - 4 maanden gratis

Thema

Website design start met een thema. En ja..je thema kan je website maken of kraken! De keuze die je hebt aan wordpress thema’s is enorm. Veel van deze thema’s zijn gemaakt om je website er geweldig te laten uitzien, maar helaas zit hier ook addertjes onder het gras! Ze maken je site ook super traag! Hoe meer inhoud je zal toevoegen, hoe trager de site zal gaan werken. CSS, Javascript…helaas zijn er zoveel zaken waarmee je te maken krijgt die je site niet enkel trager doen werken, maar die er ook voor zorgen dat je ze niet meer geoptimaliseerd krijgt voor gebruik op mobiel of desktop. Iedereen weet dat als je een site bezoekt je geen 10 seconden gaat wachten om de site te laten laden.

Voor de rest ga ik er niet veel doekjes om winden. Op dit moment is er maar 1 Thema dat er zal voor zorgen dat je resultaten kan halen zoals wij dit hebben kunnen doen! Het thema waarmee wij werken : GENERATEPRESS! Ons bewijs kan je hierboven zien op de foto, of ik nodig je zelfs uit om liliesfood.be te checken in Google pagespeed insights! Onze optimalisatie en snelheidsscore zit altijd tussen de 96 en 100%

GeneratePress

GeneratePress website optimalisatie thema
GeneratePress logo
YouTube video
GeneratePress site labrary tutorial

GeneratePress is het lichtgewicht WordPress thema dat zich richt op snelheid, stabiliteit, en toegankelijkheid. Start uw website in de juiste richting, of u nu een hobbyist, freelancer of bedrijf bent. Het bewijs is er! Ontdek GeneratePress nu!

Snelheid en prestatie.

Het volgende wat je website nodig heeft is het optimaliseren van je prestaties en snelheid naargelang de inhoud ie je op je website plaatst. Je hosting company is goed, je hebt het juiste thema en dan komt er nog 1 optimalisatie plugin die zorgt dat je site technisch compleet in orde is zoals jij dat zelf wil! Deze plugin zal ervoor zorgen dat ook jij 100% scores zal halen in welke pagespeed checker dan ook! Het zal de enige nog zijn die je ooit nog nodig hebt om je site te optimaliseren tot in de perfectie! Ontdek PERFMATTERS!

Perfmatters

perfmatters optimalisatie plugin
perfmatters

Het is de lichtgewicht WordPress prestatie plugin!
Trage WordPress sites hebben hogere bounce rates en minder conversies. De plugin is gemaakt door web performance geeks om je site te versnellen! En ze doet wat het beloofd!!

Nu, indien je de plugin installeert dan is het zeker voor mensen (zoals ikzelf)die niet website-technisch aangelegd zijn, een hele boterham om je door de materie te worstelen. De eerste keer dat we de instellingen van de plugin opende was voor ons alles héél onduidelijk. Toch is het belangrijk om de plugin niet de default opties te laten behouden, maar je echt wel wat te verdiepen in de materie en Perfmatters beter te leren kennen. Je moet de plugin zo instellen dat het voor jouw website het best functioneert.

Instelling in beeld

Misschien heb je een blog, of is je site nieuws gerelateerd, heb je een forum? Al deze hebben een invloed hoe je best de instellingen van de plugin aanpast. Wij zagen de bomen niet meer door het bos, dus ik ben op zoek gegaan naar meer info. Ik ben uitgekomen op onderstaande Youtube video. Hierin legt de maker van de plugin “Brian Jackson” stap voor stap alle instellingen uit en overloopt ze met de nodige uitleg erbij! Deze video duurt bijna 2 uur! Maar door hem te bekijken en alles beter te begrijpen is onze instelling nu zo opgesteld dat we een score bereiken tussen de 96 en 100% pagespeed! Komt nog eens bij dat hun persoonlijke support top is!

YouTube video
Stap voor stap gids hoe je de plugin Perfmatters moet instellen voor jouw website!

Twijfel geen seconde langer! Ontdek en installeer PERFMATTERS nu! Als wij het kunnen kan jij het ook!

Ondertussen zijn we al een stap verder..onderstaande video gaat nog dieper in over het instellen van de plug Perfmatters bij het gebruik van GenerateBlocks en GeneratePress. Zoals in ons geval. Ook zie je de best mogelijke instellingen wanneer je Elementor gebruikt als website bouwer.

YouTube video
Hoe Perfmatters jouw site kan verbeteren en versnellen bij het gebruik van GenerateBlocks en GeneratePress.

Inhoud

Last, but not least…

Nu moet je ook je website verder uitbouwen en aanpassen zodat je prestaties top blijven! Hoe je de inhoud van je website publiceert is opnieuw enorm belangrijk! Hoe doe je dit? Met GenerateBlocks!
GenerateBlocks is een kleine verzameling lichtgewicht WordPress blokken die bijna alles kunnen bereiken. Combineer de standaard blokken met deze nieuwe blokvorm die naadloos aansluit met het thema GeneratePress. Dezelfde ontwikkelaar zorgt voor het bouwen van betere wordpress websites, met de focus op simpliciteit, maar vooral optimalisatie en snelheid! Het is in het begin wat wennen om te werken met de nieuwe blokken, maar je krijgt al snel door hoe het in mekaar zit. De mogelijkheden zijn eindeloos! Het best van al dit is dat de page/post builder geen onnodige html code toevoegt aan je website, waardoor je snelheid en prestaties optimaal blijven!!!

GenerateBlocks

generateblocks-pro
generateblocks-pro
YouTube video
Hoe maak ik een blogpost met GenerateBlocks! Bekijk de mogelijkheden en zie hoe simpel het is!

GenerateBlocks zorgt voor snelle, makkelijk te maken wordpress pagina’s en posts! Ontdek het hier!

Novashare

Novashare is een plug-in voor ‘social sharing” gemaakt voor WordPress. De plugin geeft prioriteit aan eenvoud en prestaties. Het biedt een reeks functies, waaronder deelknoppen en -aantallen, aanpassingsopties, naleving van de AVG, ondersteuning voor de blokeditor, herstel van het aantal sociale aandelen, hover-pins voor Pinterest-afbeeldingen en mogelijkheden voor analyse en verkorting van links.

Wanneer je een website online zet is de kans immers groot dat je ook de mogelijkheid wil bieden aan bezoekers om makkelijk je inhoud te delen.

De plug-in is ontworpen om licht en snel te zijn, geoptimaliseerd voor Google Core Web Vitals en biedt een gebruiksvriendelijke interface. Het ondersteunt verschillende sociale medianetwerken en biedt uitgebreide documentatie en directe ondersteuning van de ontwikkelaars.

Novashare streeft ernaar een snelle en eenvoudige oplossing voor ‘social sharing’ voor WordPress-sites te bieden.

De plugin is trouwens gemaakt door de broers Jackson, dezelfde IT’ers die instaan voor de plugin Perfmatters! (Cheers to u guys! Top plugins, top support!)

novashare

Tot Slot

Voor een website design te creëren dat makkelijk te bewerken is, up to date blijft en snel en prestatiegericht werkt is het voldoende om deze 5 opgesomde elementen te combineren! Laat me erbij zeggen dat dit normaliter een onderwerp is wat totaal niet in onze doelstelling ligt, maar de resultaten zijn er! Daarom wil ik het delen!

Ons enthousiasme over deze 5 elementen is niet te stoppen. Een hele tijd hebben we geprobeerd en gezocht om onze site op een ‘technisch’ niveau te krijgen zodat ze voldeed aan de ‘huidige’ opgelegde normen. Website design, prestaties en optimalisatie zijn belangrijk! Iedereen die inhoud op het internet plaatst wil toch ook dat die inhoud bezocht wordt! Momenteel zijn we de hele website aan het herbouwen met GenerateBlocks voor een nog beter resultaat. Ook jij kan vandaag starten om je eigen website sneller, beter, gestructureerder en gebruiksvriendelijker te maken, en ervoor te zorgen dat je hoger kan ‘ranken’ in Google, Bing, Yahoo of Yandex!

De 5 stappen

Kinsta, GeneratePress, Perfmatters , GenerateBlocks en Novashare zijn de plugins die je nodig hebt om je website optimaal te doen werken!

Indien dit overzicht je geholpen heeft dan horen we het graag! Opmerkingen zijn altijd welkom!

Deel deze pagina gerust op je social media en tag ons! Daar worden we blij van!

Veel succes met het ontwerp en de optimalisatie van jouw website!

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...