Bouchot Mosselen! Een Franse lekkernij.
Bouchot Mosselen, de tegenhanger van de Zeeuwse mossel. Deze kleine weekdieren zijn te herkennen aan hun blauwzwarte schelpen en hun oranjegele vlees. De mossel is caloriearm en rijk aan jodium. Het is het ideale Bretoense product om de nodige eiwitten, calcium en ijzer binnen te krijgen. Bretagne staat bekend om zijn “bouchots”, die een onnavolgbare smaak en een erkende kwaliteit hebben.
Kruidenboter maken? Dat hoeft niet moeilijk te zijn!
Kruidenboter — Beurre Maître d’hôtel — Hofmeesterboter, allemaal gelijknamige namen voor een alom gekend product dat we makkelijk zelf kunnen bereiden. Heerlijk bij de BBQ en allerlei gegrilde vleesgerechten of zeevruchten. Maar ook bij sommige groenten zorgt deze boter voor een smaaksensatie. Bij champignons bijvoorbeeld.
Teriyaki … een overweldigende explosie van smaken!
Teriyaki! Een traditionele Japanse kooktechniek waarbij vlees, vis of groenten worden gegrild of gebakken in een mengsel van sojasaus, suiker, sake en mirin (op de traditionele manier). De naam “teriyaki” is afgeleid van de glanzende, glazige textuur die wordt verkregen door het bakproces. De saus die wordt gebruikt voor deze techniek is wat we nu … Read more