Bouchot mosselen

Bouchot Mosselen! Een Franse lekkernij.

Bou­chot Mos­se­len, de tegen­han­ger van de Zeeuw­se mos­sel. Deze klei­ne week­die­ren zijn te her­ken­nen aan hun blauw­zwar­te schel­pen en hun oran­je­ge­le vlees. De mos­sel is calo­rie­arm en rijk aan jodi­um. Het is het ide­a­le Bre­toen­se pro­duct om de nodi­ge eiwit­ten, cal­ci­um en ijzer bin­nen te krij­gen. Bretag­ne staat bekend om zijn “bou­chots”, die een onna­volg­ba­re smaak en een erken­de kwa­li­teit hebben.

kruidenboter - Beurre maître d'hotel

Kruidenboter maken? Dat hoeft niet moeilijk te zijn!

Krui­den­bo­ter — Beur­re Maî­tre d’hô­tel — Hof­mees­ter­bo­ter, alle­maal gelijk­na­mi­ge namen voor een alom gekend pro­duct dat we mak­ke­lijk zelf kun­nen berei­den. Heer­lijk bij de BBQ en aller­lei gegril­de vlees­ge­rech­ten of zee­vruch­ten. Maar ook bij som­mi­ge groen­ten zorgt deze boter voor een smaak­sen­sa­tie. Bij cham­pig­nons bijvoorbeeld.

TERIYAKI

Teriyaki … een overweldigende explosie van smaken!

Teriy­a­ki! Een tra­di­ti­o­ne­le Japan­se kook­tech­niek waar­bij vlees, vis of groen­ten wor­den gegrild of gebak­ken in een meng­sel van soja­saus, sui­ker, sake en mirin (op de tra­di­ti­o­ne­le manier). De naam “teriy­a­ki” is afge­leid van de glan­zen­de, gla­zi­ge tex­tuur die wordt ver­kre­gen door het bak­pro­ces. De saus die wordt gebruikt voor deze tech­niek is wat we nu … Read more

error: Deze inhoud is beschermd!