Unagi saus
Unagi saus is een zoete en hartige saus die wordt geserveerd bij gegrilde Unagi (paling) en sushi. Het wordt gemaakt met sojasaus, mirin (zoete rijstwijn), suiker en sake.
Materiaal en benodigdheden
Instructies
- We maken unagi saus!
- Verzamel alle ingrediënten.
- 180 ml mirin, 60 ml sake, 100 gr suiker
- Zet het vuur op medium stand en klop met een kleine klopper alle ingrediënten door elkaar.
- Voeg dan de sojasaus toe en breng het geheel aan de kook.180 ml sojasaus
- Zodra het kookt, zet u het vuur laag en laat u het 10 minuten sudderen.
- Tegen het einde van het koken zul je meer belletjes zien. De saus is ingekookt.
- Zet het vuur uit en laat de unagi saus afkoelen.
- Hij wordt dikker als hij afkoelt.
- Je Unagi saus is nu klaar voor gebruik.
- Bewaar de saus altijd in een luchtdichte container in je koelkast. Zo blijft hij wel tot 3 maanden goed.
Notities
Unagi saus.
Unagi saus is populair in de Japanse keuken en worden vaak geserveerd in sushi- en rijstgerechten. Ook is het de standaard saus die geserveerd wordt bij Unagi. Een populair gerecht met zoetwaterpaling in de Japanse keuken. De saus is zoet, hartig en vol van smaak. Wij gebruiken hem ook bij onze dragon roll sushi, en ook wel bij BBQ gerechten (voor onze echte BBQ-saus...klik hier!)INFO EN TIPS :
- Unagi is dus een gerecht met paling uit Japan. Het vlees van de paling heeft een zachte en vettige textuur, en het wordt vaak gegrild en geserveerd met rijst en deze unagi saus.
- Weten hoe je rijst perfect stoomt?
- Traditioneel wordt unagi op een speciale manier bereid die "kabayaki" wordt genoemd. De paling wordt gefileerd, vervolgens gemarineerd in een zoete saus en ten slotte gegrild op een houtskoolgrill. Dit geeft de paling een heerlijke smaak en aroma.
- Vaak wordt het geserveerd als onderdeel van een gerecht genaamd "unadon", waarbij de gegrilde paling op een bedje van rijst wordt gelegd en overgoten wordt met unagi-saus.
- Andere populaire unagi-gerechten zijn onder meer "unagi sushi", waarbij de paling op een bolletje sushi-rijst wordt gelegd, en "unagi bento", een lunchbox met verschillende gerechten waar unagi één van de hoofdingrediënten is.
- Meer weten over sushi?
- De unagi saus is om je duimen en vingers bij af te likken en te gebruiken op allerlei manieren. Denk aan gegrild vlees, vis, tofu, champignons en onigiri. Je hebt alleen een keukenborsteltje nodig om de ingrediënten te bestrijken en zo je gerechten af te werken met de smaak van unagi.
- Je kan ze ook gebruiken als marinade voor vlees of als dressing voor noedels.
- Als u op zoek bent naar een nieuwe smaak om toe te voegen aan uw grill of bbq gerechten, probeer dan dit recept!
De online toko :
De ingrediënten die je nodig hebt voor Unagi saus kan je niet zomaar vinden in je lokale supermarkt. Wel kan je ze vinden in een toko (Aziatische supermarkt). Helaas hebben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd...er is "de online toko". Je kan hier makkelijk alle nodige ingrediënten terugvinden. Bestel vandaag, morgen in huis! Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Unagi saus
Serving Size
10 ml
Amount per Serving
Calories
30
% Daily Value*
Fat
0.02
g
0
%
Sodium
370
mg
16
%
Potassium
10
mg
0
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Fiber
0.05
g
0
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
1
g
2
%
Calcium
1
mg
0
%
Iron
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.