BBQ saus maken.

BBQ saus maken

BBQ saus maken.

Zelf een heer­lijk BBQ saus maken is niet zo moei­lijk als je zou den­ken. Zuur, zoet en pit in een saus. Heer­lijk bij kip, var­kens­vlees, pul­led pork of bur­gers. Ook om spa­re­ribs af te lak­ken is deze saus een winnaar!
5 from 2 votes
Prep Time 5 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 15 mins
Cour­se sau­sen, Sauzen
Cui­si­ne Ame­ri­kaans, Basis­keu­ken, Sauzen
Ser­vings 500 ml
Calo­ries 1500 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
 
 

Optionele toevoegingen

Instructies
 

  • Meng alle ingre­di­ën­ten in een mid­del­gro­te saus­pan op mid­del­hoog vuur.
    BBQ saus maken - bereiding
  • Breng de saus al roe­rend aan de kook met een klop­per of spa­tel.
  • Zet het vuur dan laag en laat de BBQ saus 10 minuut­jes inkoken.
  • Dit helpt om de sma­ken te ver­die­pen en de saus dik­ker te maken.
  • Je BBQ saus is klaar.
  • Gebruik onmid­del­lijk, of bewaar tot een maand in een goed afge­slo­ten weck­pot in de koelkast.

Notities

BBQ saus maken.

Zelf BBQ saus maken is sim­pel en lek­ker! in 15 minu­ten heb je een saus om u tegen te zeg­gen. Gebruik ze bij bur­gers, pul­led-pork, hot­dogs, BBQ vlees en ook om spa­re­ribs of kip­pen­vleu­gels af te lak­ken! Heerlijk.

INFO EN TIPS :

  • U zult mer­ken dat de saus een beet­je naar azijn ruikt als hij in de pan prut­telt, maar de azijn­geur en ‑smaak wor­den mooi zach­ter als de saus afkoelt.
  • Laat de saus altijd vol­le­dig afkoe­len alvo­rens de weck­pot af te slui­ten en in de koe­ling te plaat­sen. Indien je dit niet doet zal er con­dens­vor­ming optre­den waar­door je saus kan gaan schim­me­len in je koelkast.
  • Indien je de BBQ saus wil gebrui­ken wan­neer hij koud is, laat hem dan min­stens op kamer­tem­pe­ra­tuur komen, of warm het even op. Doe dit zeker indien je spa­re­ribs of ander vlees ermee gaat lakken.
  • In het recept zie je opti­o­ne­le toe­voe­gin­gen. Je kan zelf het recept wat aan­pas­sen naar­ge­lang je eigen smaak.
  • Let op! Eén­maal de pot terug geo­pend, wan­neer hij uit de koel­kast komt, gebruik hem dan bin­nen een week!
  • Het is mak­ke­lij­ker om de saus te bewa­ren in klei­ne­re weck­pot­jes, zo open je maar een hoe­veel­heid die je tel­kens kan opwerken.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
BBQ saus maken doe je van­af nu dus lek­ker zelf!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
BBQ saus maken.
Ser­ving Size
 
500 ml
Amount per Serving
Calo­ries
1500
% Dai­ly Value*
Fat
 
0.1
g
0
%
Satu­ra­ted Fat
 
0.01
g
0
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
0.02
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
0.04
g
Cho­les­te­rol
 
0.003
mg
0
%
Sodi­um
 
11
mg
0
%
Pot­as­si­um
 
3
mg
0
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
0.5
g
0
%
Fiber
 
0.01
g
0
%
Sugar
 
0.4
g
0
%
Pro­tein
 
0.01
g
0
%
Vita­min A
 
10
IU
0
%
Vita­min C
 
0.04
mg
0
%
Cal­ci­um
 
0.2
mg
0
%
Iron
 
0.01
mg
0
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word BBQ saus, BBQ saus maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

2 reacties op “BBQ saus maken.”

  1. Het is een lek­ker en mak­ke­lijk recept! Klaar in een handomdraai.
    Zelf had ik 2 in plaats van 1 eet­le­pel knof­look­poe­der toe­ge­voegd en nog een eet­le­pel gem­ber­poe­der. Omdat ik geen citroen meer had heb ik in plaats daar­van limoen­sap gebruikt.
    Dus je kunt met de basis inder­daad variëren.

    Beantwoorden
    • 5 stars
      Dank­je­wel Yvon­ne voor deze reac­tie! Het doet ons deugd om te horen dat jul­lie het recept gebrui­ken en er tevre­den van zijn! Veel kookplezier!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!