Spareribs traag garen in de oven!
Spareribs! All time BBQ favoriet, maar ook gegaard in de oven kan dit stuk vlees ons als Belg enorm bekoren. Dit is een recept waarmee je zal watertanden! Ribbetjes traag garen in de oven tot het vlees van het bot valt. Heerlijk!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 4 racks spareribs Baby back ribs
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl mosterdpoeder
- wat barbecuesaus
Instructies
- We gaan ribbetjes traag garen in de oven!
- Verwarm de oven voor op 130°C.
- Bekleed 2 bakplaten of braadsledes met aluminiumfolie.
- Verwijder het witte vlies aan de achterkant van de ribben. Schuif gewoon je vingers rond de zijkant om het los te maken en scheur het er zo af. Gebruik wat keukenpapier voor een betere grip als het glad is4 racks spareribs
- Dit is een essentiële stap!!!! Sla dit niet over indien je een topresultaat wil!
- Roer in een kommetje de ingrediënten voor de 'rub' door elkaar.1 el gerookt paprikapoeder, 1 tl zout, 1 tl zwarte peper, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl mosterdpoeder
- Wrijf dit mengsel royaal over de buitenkant van de ribben. Zowel de voor als de achterzijde smeer je in.
- Leg de gekruide ribben in een enkele laag op de voorbereide bakplaat of braadslee.
- Dek de plaat of braadslede goed af met aluminiumfolie. (Goed afdekken is belangrijk! De ribben moeten eigenlijk wat gaan stomen in het vocht dat ze zelf loslaten! Zorg dus dat je folie goed afsluit voor je het als pakket in je oven schuift!)
- Bak de ribben 3 tot 4 uur in de voorverwarmde oven op 130°C tot ze gaar zijn.
- Opgelet. Deze tijd varieert en hangt af van de werking van je oven en van de dikte van je spareribs. Controleer het vlees af en toe.
- Haal de ribbetjes uit de oven en verwijder de aluminiumfolie.
- Zet je oven nu op de grillstand!
- Bestrijk de ribbetjes met barbecuesaus d.m.v. een keukenborsteltje.wat barbecuesaus
- Plaats de bakplaat of braadslede terug in de oven.
- Bak ze 3-5 minuten onder de grill tot de barbecuesaus begint te borrelen en te karamelliseren.
- Je spareribs uit de oven zijn klaar! Lak ze eventueel nog eens af met wat BBQ saus.
- Serveer op een houten bord voor een authentieke uitstraling.
- Smakelijk!
RECEPT VIDEO
Notities
Spareribs uit de oven, zo zacht dat het vlees van het bot valt!
Spareribs! All time BBQ favoriet, maar ook gegaard in de oven kan dit stuk vlees ons als Belg enorm bekoren. Dit is een recept waarmee je zal watertanden! Kruidig en malse ribben waarvan het vlees van het bot valt. Heerlijk!INFO EN TIPS :
- De belangrijkste stap bij het zelf bereiden van spareribs is het verwijderen van het membraan. Het witte vlies onderaan de rack ribben. Indien je dit niet verwijderd zal het samentrekken, zorgen dat het vlees niet door en door sappig wordt en bij het eten blijf je erop kauwen! Verwijderen dus!
- Om de spareribs af te lakken gebruiken we onze eigen BBQ-saus. Nu, smaken verschillen, dus niets houdt je tegen om een andere saus of mengeling te gebruiken om dit proces af te werken. Misschien hou je van heel zoete spareribs, of net niet, misschien mag het allemaal wat pittiger...Onze saus is een goede basis. Je kan haar afwerken zoals je wil. Wil je haar pittiger, voeg wat chilipoeder toe. Zoeter? Dan is wat Suikersiroop de oplossing.
- Meer weten over spareribs?
Spareribs traag garen in de oven! Heerlijk!Spare ribs! All time BBQ favoriet, maar ook gegaard in de oven kan dit stuk vlees ons als Belg enorm bekoren. Het is het meest verkochte stuk vlees tijdens de zomermaanden, en als je ze gaat bereiden volgens ons recept ga je ze nooit nog anders willen! Beloofd!
- Serveer de ribben met brood, frieten, preipuree of gratin. Maar ook een bbq met allerlei groenten en salades is een perfecte match! Zelfs een koude pastasalade kan aangevuld worden met deze lekkere ribben.
- Meer weten over frieten?
Rub voor spareribs.
Zoals je merkt maken we graag onze rub zelf. Helemaal niet zo moeilijk om te doen en het voordeel eraan is dat je zelf wat kan experimenteren met de samenstelling. Zorg voor een gelijke verdeling van peper en zout die je aanvult met kruiden naar keuze. Zo kan je er weinig aan mis doen. Heb je nu geen zin om zelf je kruidenmengeling of rub te maken voor je spareribs dan zijn er tegenwoordig ook mengelingen in de handel verkrijgbaar die evenzeer zeer lekker zijn! Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Spareribs traag garen in de oven!
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
2534
% Daily Value*
Fat
213
g
328
%
Saturated Fat
69
g
431
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
36
g
Monounsaturated Fat
78
g
Cholesterol
728
mg
243
%
Sodium
1329
mg
58
%
Potassium
2267
mg
65
%
Carbohydrates
2
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
0.3
g
0
%
Protein
141
g
282
%
Vitamin A
877
IU
18
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
147
mg
15
%
Iron
9
mg
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.