Spareribs traag garen in de oven!

spareribs oven

Spareribs traag garen in de oven!

Spa­re­ribs! All time BBQ favo­riet, maar ook gegaard in de oven kan dit stuk vlees ons als Belg enorm beko­ren. Dit is een recept waar­mee je zal water­tan­den! Ribbe­tjes traag garen in de oven tot het vlees van het bot valt. Heerlijk!
5 from 1 vote
Prep Time 20 mins
Cook Time 4 hrs
Total Time 4 hrs 20 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten
Cui­si­ne Ame­ri­kaans, Grill gerechten
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 317 kcal

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • Ver­warm de oven voor op 130°C.
  • Bekleed 2 bak­pla­ten of braad­sle­des met alu­mi­ni­um­fo­lie.
  • Ver­wij­der het wit­te vlies aan de ach­ter­kant van de rib­ben. Schuif gewoon je vin­gers rond de zij­kant om het los te maken en scheur het er zo af. Gebruik wat keu­ken­pa­pier voor een bete­re grip als het glad is
    4 racks spareribs
  • Dit is een essen­ti­ë­le stap!!!! Sla dit niet over indien je een top­re­sul­taat wil!
  • Roer in een kom­me­tje de ingre­di­ën­ten voor de ‘rub’ door elkaar.
    1 el gerookt papri­ka­poe­der, 1 tl zout, 1 tl zwar­te peper, 1 tl uien­poe­der, 1 tl knof­look­poe­der, 1 tl mosterdpoeder
  • Wrijf dit meng­sel roy­aal over de bui­ten­kant van de rib­ben. Zowel de voor als de ach­ter­zij­de smeer je in.
  • Leg de gekrui­de rib­ben in een enke­le laag op de voor­be­rei­de bak­plaat of braad­slee.
  • Dek de plaat of braad­sle­de goed af met alu­mi­ni­um­fo­lie. (Goed afdek­ken is belang­rijk! De rib­ben moe­ten eigen­lijk wat gaan sto­men in het vocht dat ze zelf los­la­ten! Zorg dus dat je folie goed afsluit voor je het als pak­ket in je oven schuift!)
  • Bak de rib­ben 3 tot 4 uur in de voor­ver­warm­de oven op 130°C tot ze gaar zijn.
  • Opge­let. Deze tijd vari­eert en hangt af van de wer­king van je oven en van de dik­te van je spa­re­ribs. Con­tro­leer het vlees af en toe.
  • Haal de rib­be­tjes uit de oven en ver­wij­der de aluminiumfolie.
  • Zet je oven nu op de grillstand!
  • Bestrijk de rib­be­tjes met bar­be­cue­saus d.m.v. een keu­ken­bor­stel­tje.
    wat bar­be­cue­saus
  • Plaats de bak­plaat of braad­sle­de terug in de oven.
  • Bak ze 3–5 minu­ten onder de grill tot de bar­be­cue­saus begint te bor­re­len en te karamelliseren.
  • Je spa­re­ribs uit de oven zijn klaar! Lak ze even­tu­eel nog eens af met wat BBQ saus.
  • Ser­veer met frie­ten, rijst, puree met prei, gra­tin, brood of wat je zelf maar verkiest.

Notities

Spareribs uit de oven, zo zacht dat het vlees van het bot valt!

Spa­re­ribs! All time BBQ favo­riet, maar ook gegaard in de oven kan dit stuk vlees ons als Belg enorm beko­ren. Dit is een recept waar­mee je zal water­tan­den! Krui­dig en mal­se rib­ben waar­van het vlees van het bot valt. Heerlijk!

INFO EN TIPS
  • De belang­rijk­ste stap bij het zelf berei­den van spa­re­ribs is het ver­wij­de­ren van het mem­braan. Het wit­te vlies onder­aan de rack rib­ben. Indien je dit niet ver­wij­derd zal het samen­trek­ken, zor­gen dat het vlees niet door en door sap­pig wordt en bij het eten blijf je erop kau­wen! Ver­wij­de­ren dus!
  • Om de spa­re­ribs af te lak­ken gebrui­ken we ons eigen recept ‘BBQ saus’. Nu, sma­ken ver­schil­len, dus niets houdt je tegen om een ande­re saus of men­ge­ling te gebrui­ken om dit pro­ces af te wer­ken. Mis­schien hou je van heel zoe­te spa­re­ribs, of net niet, mis­schien mag het alle­maal wat pittiger…Onze saus is een goe­de basis. Je kan haar afwer­ken zoals je wil. Wil je haar pit­ti­ger, voeg wat chi­li­poe­der toe. Zoe­ter? Sui­ker­si­roop kan hier een oplos­sing zijn en zorgt voor extra karamelisering.
  • Meer weten over spa­re­ribs? Klik hier!


Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Spa­re­ribs uit de oven. Zo zacht en sap­pig dat het vlees van het bot valt! Pro­beer het en laat ons weten wat je er van vond!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Spa­re­ribs traag garen in de oven!
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
317
% Dai­ly Value*
Fat
 
27
g
42
%
Satu­ra­ted Fat
 
9
g
56
%
Trans Fat
 
0.3
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
5
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
10
g
Cho­les­te­rol
 
90
mg
30
%
Sodi­um
 
92
mg
4
%
Pot­as­si­um
 
291
mg
8
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.2
g
1
%
Sugar
 
0.1
g
0
%
Pro­tein
 
18
g
36
%
Vita­min A
 
125
IU
3
%
Vita­min C
 
0.2
mg
0
%
Cal­ci­um
 
20
mg
2
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word spa­re­ribs, spa­re­ribs oven, spa­re­ribs uit de oven
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!