
Koude Pastasalade
Koude pastasalade is een heerlijk gerecht voor op warme zomerdagen, bij de BBQ of gewoon als je zin hebt in een verfrissende maaltijd. Ook kinderen zijn er dol op!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 4 eieren
- 375 gr spirelli
- wat zout om de pasta te koken
- 1 rode ui
- 2 mini komkommers
- ½ gele paprika
- ½ groene paprika
- ½ rode paprika
- 1 wortel
- 200 gr trostomaatjes
- 50 gr rozijnen
- 210 gr Zwan worstjes (2 blikjes)
- 160 gr doperwtjes
- 320 gr tonijn in olijfolie (2 blikjes)
- 3 el mayonaise
- wat zout
- wat peper van de molen
- 1 el bruschetta kruiden
- 5 gr bieslook vers
Instructies
- We gaan een koude pastasalade maken!
- Zet water op je vuur in een pastapan en ook in een pan om je eieren te koken.
- Wanneer het water voor de eieren kookt voeg je 4 eieren toe en laat ze 9 minuutjes koken tot ze hard zijn.4 eieren
- Zorg er ook voor dat het water voor je spirelli kookt. Voeg wat zout toe aan het water en kook 375 gr spirelli erin gaar. (Tip : voor dit gerecht koken we onze pasta iets langer als 'Al Dente')375 gr spirelli, wat zout
- Wanneer de eieren gekookt zijn spoel je ze af onder koud stromend water en laat ze verder afkoelen in koud water. Dit maakt het pellen makkelijker!
- Giet de pasta af door een vergiet en spoel onmiddellijk af met koud stromend water. Zorg ervoor dat je pasta koud is, en zet even opzij.
- Neem nu een grote mengkom, maak 1 rode ui proper en snipper hem fijn. Doe hem in je kom.1 rode ui
- Versnijd 2 mini komkommers, 1/2 gele paprika, 1/2 groene paprika, 1/2 rode paprika, 1 wortel, 200 gr trostomaatjes in blokjes en voeg toe aan je mengkom.2 mini komkommers, 1/2 gele paprika, 1/2 groene paprika, 1/2 rode paprika, 1 wortel, 200 gr trostomaatjes
- Vervolgens voeg je 50 gr rozijnen toe en snijd je 210 gr Zwan worstjes fijn. Doe ook dit in je kom.50 gr rozijnen, 210 gr Zwan worstjes
- 160 gr doperwtjes mogen erbij, samen met 320 gr tonijn in olijfolie die je met een vork losmaakt alvorens hem toe te voegen aan de rest van je ingrediënten.160 gr doperwtjes, 320 gr tonijn in olijfolie
- Pel dan de hard gekookte eieren, versnijd ze in stukjes en doe ze eveneens bij in je mengkom.
- Doe dan de gekookte pasta erbij, voeg 3 el mayonaise toe, kruid met wat zout, wat peper en 1 el bruschetta kruiden en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Gebruik hiervoor best een schuimspaan, of schud met kom alles door elkaar.3 el mayonaise, wat zout, wat peper, 1 el bruschetta kruiden
- Snipper dan 5 gr bieslook en werk je koude pastasalade ermee af.5 gr bieslook
- Plaats afgedekt met een deksel of wat huishoudfolie minimum 2 uur in je koelkast.
- Je koude pastasalade is klaar!
- Schep in een kom en smullen maar! Smakelijk!
RECEPT VIDEO

Notities
Koude Pastasalade.
Dit gerecht wordt je nieuwe favoriet voor zomerse dagen! Ontdek ons recept voor een heerlijk koude pastasalade! Dit veelzijdige gerecht is eenvoudig te bereiden en het biedt je eindeloze mogelijkheden om te variëren met je favoriete ingrediënten. Een geweldige toevoeging aan je zomerse maaltijden, BBQ-gerechten of als smakelijke lunch!
INFO EN TIPS :
- Het voordeel aan koude pastasalade is dat je er aan kan toevoegen wat je zelf maar wil. Ons recept geeft weer hoe wij hem hier thuis maken, maar experimenteer gerust met andere smaken en/ of toevoegingen. Denk hierbij een ananas, appelsien, exotisch fruit, maar ook kan je de worstjes weglaten of vervangen door ham of zelfs (voor de vegetariërs) tofu.
- Om het gerecht wat extra smeuïgheid te geven gebruiken we hier mayonaise. Zelfgemaakt of gekocht, het maakt niet uit. Ook een andere saus zoals cocktailsaus of tartaar kan best. Heb je het graag wat pittiger? Voeg dan Sriracha-mayonaise toe of kruid het geheel met wat extra chili vlokken.
- Wil je de saus weglaten, vervang hem dan door wat kruiden of knoflookolie.
Deze set van vier biologische kruidenoliën van García de la Cruz, met smaken zoals knoflook, basilicum, chilipeper, en citroen, is perfect voor elke keuken. Verpakt in een luxe geschenkdoos, ideaal als cadeau of voor eigen gebruik. - Ook pesto is een veelgebruikt iets om je pastasalade smeuïg te maken!
- Meer weten over pesto?
Ontdek de Oorsprong van Pesto: Een Reis naar het Hart van Ligurië.Pesto, een saus die door velen geliefd is om zijn intense en frisse smaken, vindt zijn oorsprong in de zonovergoten heuvels van Ligurië, een pittoresk gebied aan de Italiaanse Rivièra. In deze blog duiken we dieper in de geschiedenis en de authentieke ingrediënten, en ontdekken we hoe deze eenvoudige, maar complexe saus wereldwijd harten heeft veroverd.
- Wil je het helemaal gezonder maken, laat dan olie of saus weg en meng de pastasalade met wat passata en kruid hem wat extra met peper en zout. Het is maar, iets van saus of vloeistof zal je er moeten onder mengen, anders zal je pasta als een blok aan elkaar gaan klitten, zeker wanneer hij door en door gekoeld is.
- En dat brengt ons bij het volgende...Voorzie steeds genoeg tijd om je koude pastasalade goed door te koelen. Minimum 2 uur in de koelkast is zeker een must.
- Een extra tip! Maak dit gerecht een dag op voorhand! Zo is hij zeker goed gekoeld en de smaken gaan zich nog sterker ontwikkelen. Altijd beter! Zo kan je de pastasalade meenemen als lunch naar het werk, of verras er je kinderen mee als middagmaal op school. Ze zullen je dankbaar zijn!
- Indien je helemaal wil opgaan in je kookkunsten kan je natuurlijk de pasta die je gebruikt ook zelf gaan maken!
-
Pastadeeg ... simpel en gemakkelijk te maken!Nieuwsgierig naar zelfgemaakt pastadeeg? In deze gids leert u hoe u vers en zelfgemaakt pastadeeg maakt met slechts twee ingrediënten: bloem en eieren. Het is een deeg voor alle doeleinden! ... Read more
- Je kan de salade eten op zichzelf als lunch of maaltijd, maar ze past ook zeker bij al je BBQ gerechten. Het is een welgekomen aanvulling op ieder buffet en op ieders tafel!


Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Koude Pastasalade
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
785
% Daily Value*
Fat
26
g
40
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Trans Fat
0.04
g
Polyunsaturated Fat
7
g
Monounsaturated Fat
9
g
Cholesterol
243
mg
81
%
Sodium
2147
mg
93
%
Potassium
1211
mg
35
%
Carbohydrates
67
g
22
%
Fiber
10
g
42
%
Sugar
15
g
17
%
Protein
42
g
84
%
Vitamin A
4911
IU
98
%
Vitamin C
97
mg
118
%
Calcium
160
mg
16
%
Iron
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.