Verse tartaarsaus! Want de beste tartaarsaus die maak je zelf!

Verse tartaarsaus

Verse tartaarsaus! Want de beste tartaarsaus die maak je zelf!

Ver¬≠se tar¬≠taar¬≠saus! Dit is een saus op basis van may¬≠o¬≠nai¬≠se, die soms ook ‚Äėremou¬≠la¬≠de‚Äô genoemd wordt. Ze wordt aan¬≠ge¬≠vuld met sja¬≠lot, krui¬≠den, augurk en kappertjes. 
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 25 mins
Cour­se sau­sen, Sauzen
Cui­si­ne Sau­zen
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 208 kcal

Ingredi√ęnten
  

Instructies
 

  • We maken zelf ver¬≠se tartaarsaus!
  • Kook de eie¬≠ren hard (8 tot 10minuten)in een kook¬≠pot.
    2 eie­ren
  • Leg ze dan in een kom met ijs¬≠koud water, zo pel¬≠len ze makkelijker.
  • 1 sja¬≠lot
  • Ook de augur¬≠ken en de kap¬≠per¬≠tjes snijd je in klei¬≠ne stukjes.
    20 g klei­ne zure augur­ken, 1 el kappertjes
  • Neem een gro¬≠te meng¬≠kom.
  • Pel en plet de hard¬≠ge¬≠kook¬≠te eie¬≠ren met een vork in de meng¬≠kom.
    2 eie­ren
  • Voeg de gesnip¬≠per¬≠de sja¬≠lot, augurk en kap¬≠per¬≠tjes toe.
    1 sja­lot, 1 el peter­se­lie, 1 el bies­look, 1 el dra­gon, 20 g klei­ne zure augurken
  • Voeg 1 el gehak¬≠te dra¬≠gon toe (vers of gedroogd)
  • Snijd of hak de bies¬≠look en peter¬≠se¬≠lie heel fijn, en voeg deze ook toe aan je mengkom.
    1 el peter­se­lie, 1 el bies­look, 1 el dragon
  • Kruid alvast eens met zout en peper van de molen.
    peper, zout
  • Voeg de may¬≠o¬≠nai¬≠se toe.
    100 g mayonaise
  • Roer nu alles door elkaar met een spa¬≠tel.
  • Proef opnieuw en kruid af naar smaak met peper en zout!
    peper, zout
  • Opti¬≠o¬≠neel kan je er een lepel¬≠tje zure room en een paar drup¬≠pels ver citroen¬≠sap aan toe¬≠voe¬≠gen voor extra zuur¬≠te en frisheid.
    1 el zure room, wat citroen­sap
  • Je ver¬≠se tar¬≠taar¬≠saus is klaar voor gebruik!

Video

Notities

Verse tartaarsaus

Vers tar¬≠taar saus maken is zoveel beter dan aan¬≠ge¬≠koch¬≠te saus. Volg ons recept en je krijgt de bes¬≠te tar¬≠taar saus. Ide¬≠aal bij vis of friet¬≠jes, maar ook bij hap¬≠jes of opge¬≠werkt als dres¬≠sing voor bij sala¬≠des. Deze smaak¬≠ma¬≠ker is altijd een hit!

INFO EN TIPS

  • Een extra tip, snijd de sja¬≠lot zo fijn je kan, leg hem op een snij¬≠plank en hak met een groot mes tot het echt heel fijn is. Doe de sja¬≠lot in een netel¬≠doek en wik¬≠kel de sja¬≠lot erin. Spoel de sja¬≠lot in de netel¬≠doek onder koud stro¬≠mend water. Wring uiterst goed uit, haal zoveel moge¬≠lijk vocht eruit. Open de netel¬≠doek en maak de sja¬≠lot los met je hand. Zo laat de sja¬≠lot ook geen extra vocht ach¬≠ter in je saus. Je bes¬≠te tar¬≠taar¬≠saus wordt nog lek¬≠ker¬≠der en je zal het ook wat lan¬≠ger kun¬≠nen bewaren!
  • We krij¬≠gen dik¬≠wijls de vraag wel¬≠ke meng¬≠kom¬≠men we gebrui¬≠ken. Dit zijn de kom¬≠men van ‚ÄúNava¬≠ris‚ÄĚ. Top¬≠ma¬≠te¬≠ri¬≠aal! Sta¬≠pel¬≠baar, met de moge¬≠lijk¬≠heid om een rasp in het dek¬≠sel te inte¬≠gre¬≠ren, goed afsluit¬≠baar dek¬≠sel, de rub¬≠be¬≠ren bodem zorgt voor sta¬≠bi¬≠li¬≠teit! Een ech¬≠te aanrader!
  • mengkom
    meng­kom
  • Ver¬≠se tar¬≠taar¬≠saus wordt wel eens ‚Äėremou¬≠la¬≠de¬≠saus‚Äô genoemd, en ten onrech¬≠te ook wel eens ver¬≠ward met ‚Äėravi¬≠got¬≠te‚Äô (hier¬≠on¬≠der meer hierover).
  • Ver¬≠se tar¬≠taar¬≠saus is echt lek¬≠ker bij gefri¬≠tuur¬≠de vis. Kib¬≠be¬≠ling, cala¬≠ma¬≠res, fish¬≠s¬≠ticks voor de kids, ‚Ķ Maar een ech¬≠te tip die we je wil¬≠len mee¬≠ge¬≠ven is waneer je ‚Äėmos¬≠se¬≠len natuur‚Äô gekookt hebt, en je zou wat mos¬≠se¬≠len teveel heb¬≠ben. Paneer ze, fri¬≠tuur of bak kort in wat hete olie en ser¬≠veer onmid¬≠del¬≠lijk met tartaarsaus.
  • Staar je ook niet blind op de krui¬≠den. Je kan gerust ook ande¬≠re krui¬≠den toe¬≠voe¬≠gen. Dil¬≠le past bij¬≠voor¬≠beeld heel goed indien je de saus ser¬≠veert met vis.
  • Soms gebruik ik ook wel eens dra¬≠gon¬≠blaad¬≠jes op azijn, uit een pot, dit is extra fris.
  • De saus werd aan¬≠van¬≠ke¬≠lijk in de klas¬≠sie¬≠ke keu¬≠ken ook geser¬≠veerd als bij¬≠ge¬≠recht bij ‚Äėsteak tartare‚Äô. 
  • Je ziet..de bes¬≠te tar¬≠taar saus maken is niet moei¬≠lijk en maak je zelf!

Remoulade vs Ravigotte

Remou¬≠la¬≠de is eigen¬≠lijk dezelf¬≠de berei¬≠ding als de ver¬≠se tar¬≠taar¬≠saus, met uit¬≠zon¬≠de¬≠ring van het hard¬≠ge¬≠kookt ei. Voor de rest zijn ze iden¬≠tiek. De basis is olie, wat azijn en eigeel dat dient voor de bin¬≠ding. Een may¬≠o¬≠nai¬≠se dus!
En dit is waar het gro­te ver­schil zit met ravi­got­te saus. Hier bestaat de basis enkel uit olie en azijn, waar­aan ook gehak­te krui­de, kap­per­tjes en augurk aan toe­ge­voegd wor­den. Tar­taar en remou­la­de zijn dus vas­te­re sau­zen, ter­wijl een ravi­go­te eer­der als dres­sing gebruikt wordt.

Waarom heet het tartaarsaus?

Men gaat er van¬≠uit dat de naam ‚Äėtar¬≠taar¬≠saus‚Äô ver¬≠wijst naar de Tata¬≠ren. In de negen¬≠tien¬≠de eeuw zijn er heel wat Fran¬≠se koks geweest die in die tijd in dienst bij waren bij Rus¬≠si¬≠sche edel¬≠lie¬≠den. De Tata¬≠ren. Zij waren toen al ver¬≠zot op kou¬≠de vis, die onge¬≠loof¬≠lijk smaak¬≠te met een saus op basis van may¬≠o¬≠nai¬≠se en ande¬≠re krui¬≠den. Er wordt dus gezegd dat dit de ech¬≠te oor¬≠sprong zou zijn van de bes¬≠te tar¬≠taar¬≠saus die we nu alle¬≠maal wel kennen.
Onze recep¬≠ten¬≠bun¬≠del wer¬≠den moge¬≠lijk gemaakt door soft¬≠wa¬≠re van Boot¬≠strap¬≠ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro¬≠beerd? Of heb je een vraag of opmer¬≠king over het recept? Laat dan een reac¬≠tie ach¬≠ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci¬≠al media en tag ons!.
Mis¬≠schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon¬≠neer je op onze nieuws¬≠brief en volg ons op you¬≠tu¬≠be, Tik¬≠Tok, FacebookPin¬≠te¬≠rest en Inst¬≠agram voor alle laat¬≠ste updates.
Ver¬≠se tar¬≠taar¬≠saus! Enorm lek¬≠ker,  pro¬≠beer het maar!

Voedingswaarde :

Nutri¬≠ti¬≠on Facts
Ver¬≠se tar¬≠taar¬≠saus! Want de bes¬≠te tar¬≠taar¬≠saus die maak je zelf!
Ser¬≠ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
208
% Dai¬≠ly Value*
Fat
 
21
g
32
%
Satu¬≠ra¬≠ted Fat
 
4
g
25
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyun¬≠sa¬≠tu¬≠ra¬≠ted Fat
 
12
g
Monoun¬≠sa¬≠tu¬≠ra¬≠ted Fat
 
5
g
Cho­les­te­rol
 
92
mg
31
%
Sodi­um
 
235
mg
10
%
Pot­as­si­um
 
72
mg
2
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
2
g
1
%
Fiber
 
0.3
g
1
%
Sugar
 
1
g
1
%
Pro­tein
 
3
g
6
%
Vita¬≠min A
 
189
IU
4
%
Vita¬≠min C
 
1
mg
1
%
Cal­ci­um
 
23
mg
2
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Per¬≠cent Dai¬≠ly Valu¬≠es are based on a 2000 calo¬≠rie diet.
Key­word ingre­dien­ten tar­taar­saus, ver­se tar­taar­saus, zelf­ge­maak­te tartaarsaus
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro¬≠beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!