Cocktailsaus met cognac

cocktailsaus met cognac

Cocktailsaus met cognac

Cock­tail­saus is een saus op basis van may­o­nai­se en toma­ten­ket­chup. De saus was erg popu­lair in de jaren ’80, en werd veel­al geser­veerd bij de gar­na­len­cock­tail die in deze tijds­pe­ri­o­de furo­re maak­te. Tot op van­daag is deze saus nog steeds zeer geliefd en is ze niet meer weg te den­ken uit onze keuken.
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 0 mins
Total Time 15 mins
Cour­se sau­sen, Sauzen
Cui­si­ne Basis­keu­ken, Sauzen
Ser­vings 80 ml
Calo­ries 44 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Doe al de ingre­di­ën­ten in een meng­kom.
    5 el may­o­nai­se, 1 el toma­ten­ket­chup, 1 mes­punt papri­ka­poe­der, 1 mes­punt cay­en­ne­pe­per, 1 el cog­nac, 1 tl wor­ces­ter­shi­re saus
  • Roer met een spa­tel alles goed door elkaar.
  • Proef en kruid bij met wat zout naar smaak.
    zout
  • Je cock­tail­saus met is klaar.
  • Bewaar in de koelkast!

Notities

Cocktailsaus met cognac.

Cock­tail­saus met cog­nac is een klas­sie­ker gewor­den. Niet meer weg te den­ken uit onze keu­ken, stan­daard saus bij elke BBQ en mits aan­ge­past erg geliefd door kinderen.

INFO EN TIPS

 
  • Je zou den­ken dat de saus over­ge­waaid kwam uit de US, maar de saus is eigen­lijk onstaan in de jaren ’60, uit­ge­von­den door de Brit­se ‘Fan­ny Cra­dock’. Een tv kok die het idee had om gar­na­len te pim­pen met de saus.
  • De cock­tail­saus werd toen als ‘Marie Rose sau­ce’ gedoopt. In die peri­o­de tra­di­ti­o­neel gemaakt met een com­bi­na­tie van may­o­nai­se, citroen­sap, zwar­te peper, toma­ten en Worcestershiresaus.
  • Onder­tus­sen ken­nen we aller­han­de vari­an­ten. Met zoals in dit recept, maar ook met , opge­klop­te room, tabasco…
  • Laat de drank uit de saus en je kin­de­ren zul­len ook smul­len van deze saus.
  • Ook is de saus zeer geliefd bij elke BBQ, als dip­saus bij rau­we groen­ten en zeker als ham­bur­ger­saus. De cock­tail­saus met cog­nac is een alleskunner!
  • Om wat meer struc­tuur te krij­gen in je saus kan je ook wat gecon­cas­seer­de toma­ten toe­voe­gen aan de saus.
 
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Cock­tail­saus met cog­nac. Pro­beer het!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Cock­tail­saus met cognac
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
44
% Dai­ly Value*
Fat
 
4
g
6
%
Satu­ra­ted Fat
 
1
g
6
%
Trans Fat
 
0.01
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Cho­les­te­rol
 
2
mg
1
%
Sodi­um
 
55
mg
2
%
Pot­as­si­um
 
57
mg
2
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
2
g
1
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
1
g
1
%
Pro­tein
 
0.3
g
1
%
Vita­min A
 
926
IU
19
%
Vita­min C
 
1
mg
1
%
Cal­ci­um
 
5
mg
1
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word cock­tail­saus, cock­tail­saus met cognac
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!