Tomates-concassees

Tomaten concassées - gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten, ideaal voor gebruik in salades, pasta’s, salsa’s en als topping.

Tomates-concassees

LiliesfoodLiliesfood
Hoe maak je tomates concassees - Blokjes of brunoise van tomaten. Gebruik ze in salades, salsa's, als topping bij pizza of pasta of zelfs als garnituur in tomatensoep.
5 from 1 vote
Voorbereiding 10 minutes
Totale tijd 10 minutes
Course basiskennis, Hoe maak ik, Klassiekers, tomates-concassees
Cuisine Basiskeuken, Frans
Servings 4 personen
Calories 0.4 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 8 stuks tomaten

Instructies
 

  • We maken Tomaten Concassées.
  • Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook.
  • Maak aan de onderkant van de tomaten een kruislingse insnijding, niet te diep, niet te groot.
  • Leg de tomaten in het kokende water voor 15 tot 20 seconden.
  • Haal ze uit het kookwater met een schuimspaan en leg onmiddellijk in ijswater. Dit om het kookproces te stoppen.
  • Doordat je de insnijding hebt gemaakt in de tomaat kan je ze nu makkelijk pellen.
  • Snij de tomaten door 2 en ontdoe ze van hun pitjes. (Tip : Hou de pitjes bij, ze kunnen achteraf gerust dienen voor een saus of soep.)
  • Snij nu de tomaten in reepjes, draai een kwartslag om, en snijd opnieuw zodat je blokjes van het vruchtvlees krijgt.
  • Je tomaten concassées zijn klaar!

RECEPT VIDEO

YouTube video

Notities

Tomaten Concassées – De Klassieke Snijtechniek voor Perfecte Tomatenblokjes.

Tomaten concassées is een onmisbare techniek in de keuken. Door tomaten te pellen, te ontpitten en in fijne blokjes (brunoise) te snijden, krijg je de perfecte basis voor talloze gerechten zoals salades, salsa's, pasta's en meer.
Leer hoe je deze techniek beheerst en je gerechten naar een hoger niveau tilt.
Banner met de tekst: Maak van je passie een online inkomen! Ontdek de HBA Academy en begin aan je reis naar financiële vrijheid.
Leer hoe je je passie kunt omzetten in een winstgevende online onderneming. Begin vandaag nog!
 

Info en tips :

 

  • Tomaten concassées is ideaal om de bitterheid van tomatenzaden te vermijden en om een mooie, gladde textuur te creëren in je gerechten.
  • Het kan gebruikt worden in tal van bereidingen zoals sauzen, soepen en als topping op bruschetta.
  • Vergeet niet de tomaten direct na het blancheren in ijswater te dompelen; dit stopt het kookproces en maakt het pellen een stuk eenvoudiger.
  • Combineer je tomaten concassées met basilicum en olijfolie voor een snelle, verse saus​. Probeer dit maar eens met een gebakken stuk Skrei! Lekker!
  • Je kan ze ook gebruiken als extra garnituur in salsa, als topping op pasta of pizza, maar ook bij shakshuka of balletjes in tomatensaus is het een winnaar!
  • Meer weten over tomaten?
     

Keukentools :

Voor het maken van tomaten concassées zijn een paar essentiële keukentools handig. Dit zijn dezelfde tools die we zelf ook gebruiken:
  • Aardappelmesje – Ideaal voor het insnijden van de tomaten voor het blancheren.
    Set van twee roestvrijstalen aardappelmesjes met houten handgreep, gepresenteerd in een verpakking en los weergegeven.
    Deze set van roestvrijstalen aardappelmesjes met houten handgreep is onmisbaar in elke keuken. Perfect voor het schillen en snijden van aardappelen en ander fruit en groenten.
  • Mengkom – Een grote kom voor het snel afkoelen van de tomaten na het blancheren.
    Navaris mengkom set met deksels en raspen
    Een veelzijdige Navaris mengkom set met verschillende deksels en geïntegreerde raspen.
  • Snijplank – Een stevige snijplank voor het fijn snijden van de gepelde en ontpitte tomaten.
    Acaciahouten snijplank met sapgeul, anti-slip voetjes en handgrepen, ideaal voor het snijden van groenten en vlees.
    Deze duurzame acaciahouten snijplank is perfect voor het snijden van groenten, vlees en meer, met handige sapgeul en anti-slip voetjes.
Door deze materialen te gebruiken, zorg je ervoor dat je consistent mooie tomatenblokjes maakt die je gerechten alleen maar verbeteren.
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Tomates-concassees! Niet moeilijk! Probeer het eens uit!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Tomates-concassees
Serving Size
 
120 g
Amount per Serving
Calories
0.4
% Daily Value*
Fat
 
0.01
g
0
%
Polyunsaturated Fat
 
0.003
g
Sodium
 
0.1
mg
0
%
Potassium
 
5
mg
0
%
Carbohydrates
 
0.1
g
0
%
Fiber
 
0.03
g
0
%
Sugar
 
0.1
g
0
%
Protein
 
0.02
g
0
%
Vitamin A
 
17
IU
0
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
0.2
mg
0
%
Iron
 
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword brunoise van tomaat, gehakte tomaten, tomaten concasse, tomatenblokjes, Tomates concassees
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...