Tomates-concassees
Hoe maak je tomates concassees - Blokjes of brunoise van tomaten
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 8 stuks tomaten
Instructies
- Maak aan de onderkant van de tomaten een kruislingse insnijding, niet te diep, niet te groot.
- Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook.
- Leg de tomaten in het kokende water voor 10 seconden.
- Haal ze uit het kookwater met een schuimspaan en leg onmiddellijk in ijswater. Dit om het kookproces te stoppen.
- Als ze wat afgekoeld zijn ontdoe je de tomaten van hun kroontje met een mes.
- Doordat je de insnijding hebt gemaakt in de tomaat kan je ze nu makkelijk pellen.
- Snij de tomaten door 2 en ontdoe ze van hun pitjes. Hoe de pitjes bij, ze kunnen achteraf gerust dienen voor een saus of soep.
- Snij nu de tomaten in reepjes, draai een kwartslag om, en snijd opnieuw zodat je blokjes van het vruchtvlees krijgt.
- Klaar!
- In bijgevoegde video heb je een stap voor stap uitleg.
Video

Notities
Tomates-concassees
Hoe maak je tomates concassees ? Blokjes of brunoise van tomaten. Een basis kooktechniek. We leggen je uit hoe je dit doet. Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Tomates-concassees
Serving Size
120 g
Amount per Serving
Calories
132
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.