Tomates-concassees

tomates-concassees

Tomates-concassees

Hoe maak je toma­tes con­cas­sees — Blok­jes of brunoi­se van tomaten
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Total Time 10 mins
Cour­se basis­ken­nis, Hoe maak ik, Klas­sie­kers, tomates-concassees
Cui­si­ne Basis­keu­ken, Frans
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 132 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 8 stuks toma­ten

Instructies
 

  • Maak aan de onder­kant van de toma­ten een kruis­ling­se insnij­ding, niet te diep, niet te groot.
  • Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook.
  • Leg de toma­ten in het koken­de water voor 10 seconden.
  • Haal ze uit het kook­wa­ter met een schuim­spaan en leg onmid­del­lijk in ijs­wa­ter. Dit om het kook­pro­ces te stoppen.
  • Als ze wat afge­koeld zijn ont­doe je de toma­ten van hun kroon­tje met een mes.
  • Door­dat je de insnij­ding hebt gemaakt in de tomaat kan je ze nu mak­ke­lijk pellen.
  • Snij de toma­ten door 2 en ont­doe ze van hun pit­jes. Hoe de pit­jes bij, ze kun­nen ach­ter­af gerust die­nen voor een saus of soep.
  • Snij nu de toma­ten in reep­jes, draai een kwart­slag om, en snijd opnieuw zodat je blok­jes van het vrucht­vlees krijgt.
  • Klaar!
  • In bij­ge­voeg­de video heb je een stap voor stap uitleg. 

Video

Notities

Tomates-concassees

Hoe maak je toma­tes con­cas­sees ?  Blok­jes of brunoi­se van tomaten.
Een basis kook­tech­niek. We leg­gen je uit hoe je dit doet.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
 
Key­word basis­ge­rech­ten, basis­keu­ken, brunoi­se van tomaat, gehak­te toma­ten, toma­ten­blok­jes, Toma­tes concassees
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!