
Tomates-concassees
Hoe maak je tomates concassees — Blokjes of brunoise van tomaten
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
- 8 stuks tomaten
Instructies
- Maak aan de onderkant van de tomaten een kruislingse insnijding, niet te diep, niet te groot.
- Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook.
- Leg de tomaten in het kokende water voor 10 seconden.
- Haal ze uit het kookwater met een schuimspaan en leg onmiddellijk in ijswater. Dit om het kookproces te stoppen.
- Als ze wat afgekoeld zijn ontdoe je de tomaten van hun kroontje met een mes.
- Doordat je de insnijding hebt gemaakt in de tomaat kan je ze nu makkelijk pellen.
- Snij de tomaten door 2 en ontdoe ze van hun pitjes. Hoe de pitjes bij, ze kunnen achteraf gerust dienen voor een saus of soep.
- Snij nu de tomaten in reepjes, draai een kwartslag om, en snijd opnieuw zodat je blokjes van het vruchtvlees krijgt.
- Klaar!
- In bijgevoegde video heb je een stap voor stap uitleg.
Video
Notities
Tomates-concassees
Hoe maak je tomates concassees ? Blokjes of brunoise van tomaten. Een basis kooktechniek. We leggen je uit hoe je dit doet. Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!