Tomates-concassees
Hoe maak je tomates concassees - Blokjes of brunoise van tomaten. Gebruik ze in salades, salsa's, als topping bij pizza of pasta of zelfs als garnituur in tomatensoep.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 8 stuks tomaten
Instructies
- We maken Tomaten Concassées.
- Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook.
- Maak aan de onderkant van de tomaten een kruislingse insnijding, niet te diep, niet te groot.
- Leg de tomaten in het kokende water voor 15 tot 20 seconden.
- Haal ze uit het kookwater met een schuimspaan en leg onmiddellijk in ijswater. Dit om het kookproces te stoppen.
- Doordat je de insnijding hebt gemaakt in de tomaat kan je ze nu makkelijk pellen.
- Snij de tomaten door 2 en ontdoe ze van hun pitjes. (Tip : Hou de pitjes bij, ze kunnen achteraf gerust dienen voor een saus of soep.)
- Snij nu de tomaten in reepjes, draai een kwartslag om, en snijd opnieuw zodat je blokjes van het vruchtvlees krijgt.
- Je tomaten concassées zijn klaar!
RECEPT VIDEO
Notities
Tomaten Concassées – De Klassieke Snijtechniek voor Perfecte Tomatenblokjes.
Tomaten concassées is een onmisbare techniek in de keuken. Door tomaten te pellen, te ontpitten en in fijne blokjes (brunoise) te snijden, krijg je de perfecte basis voor talloze gerechten zoals salades, salsa's, pasta's en meer. Leer hoe je deze techniek beheerst en je gerechten naar een hoger niveau tilt.Info en tips :
- Tomaten concassées is ideaal om de bitterheid van tomatenzaden te vermijden en om een mooie, gladde textuur te creëren in je gerechten.
- Het kan gebruikt worden in tal van bereidingen zoals sauzen, soepen en als topping op bruschetta.
- Vergeet niet de tomaten direct na het blancheren in ijswater te dompelen; dit stopt het kookproces en maakt het pellen een stuk eenvoudiger.
- Combineer je tomaten concassées met basilicum en olijfolie voor een snelle, verse saus. Probeer dit maar eens met een gebakken stuk Skrei! Lekker!
- Je kan ze ook gebruiken als extra garnituur in salsa, als topping op pasta of pizza, maar ook bij shakshuka of balletjes in tomatensaus is het een winnaar!
- Meer weten over tomaten?
Keukentools :
Voor het maken van tomaten concassées zijn een paar essentiële keukentools handig. Dit zijn dezelfde tools die we zelf ook gebruiken:- Aardappelmesje – Ideaal voor het insnijden van de tomaten voor het blancheren.
- Mengkom – Een grote kom voor het snel afkoelen van de tomaten na het blancheren.
- Snijplank – Een stevige snijplank voor het fijn snijden van de gepelde en ontpitte tomaten.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Tomates-concassees
Serving Size
120 g
Amount per Serving
Calories
0.4
% Daily Value*
Fat
0.01
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.003
g
Sodium
0.1
mg
0
%
Potassium
5
mg
0
%
Carbohydrates
0.1
g
0
%
Fiber
0.03
g
0
%
Sugar
0.1
g
0
%
Protein
0.02
g
0
%
Vitamin A
17
IU
0
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Calcium
0.2
mg
0
%
Iron
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.