Salsa dip
Salsa dip zoals het bedoeld is! Een feest voor je zintuigen bij elke verrukkelijke hap! Klaar in 5 minuten!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 jalapeñopeper
- 2 el koriander vers, grof gehakt
- 1 teentje knoflook
- 400 gr tomaat in blik San marzano!
- 120 gr groene chilipepers uit blik (Wij gebruiken EL PASO)
- ½ el limoensap
- ½ tl suiker
- ½ tl zout
- ¼ tl zwarte peper
- ¼ tl komijn
Instructies
- We gaan zelf een salsa dip maken!
Versnijd je groenten en kruiden.
- Maak de ui, knoflook en jalapeno peper schoon.1/2 ui, 1 jalapeñopeper, 1 teentje knoflook
- Ontdoe de jalapeno van het steeltje en de zaadlijsten.
- Versnijd je ui en de peper alvast grof op een snijplank.
- Neem je blender bij de hand en voeg de gensneden ui en peper al toe in je robot.
- Haal het teentje knoflook door je lookpers en voeg dit eveneens toe.
- Vervolg met je blik groene pepers en de tomaten uit blik.120 gr groene chilipepers uit blik, 400 gr tomaat in blik
- Maak een klein busseltje koriander proper, pluk wat blaadjes, versnijd ze grof en voeg toe aan je robot.2 el koriander
- Kruid dit geheel af met 1/2 tl suiker, 1/2 tl zout, 1/4 tl zwarte peper en 1/4 tl komijn.1/2 tl suiker, 1/2 tl zout, 1/4 tl zwarte peper, 1/4 tl komijn
- Pers er het sap over van een halve limoen.1/2 el limoensap
- Zet je blender aan en mix de ingrediënten to een smeuïge lekkere salsa.
- Je salsa dip is klaar! Serveer op een nacho schaal met nacho's, toast, breadsticks, groenten, ...
- Smakelijk!
RECEPT VIDEO
Notities
Salsa dip!
Dit is het meest makkelijke recept om zelf je salsa dip te maken! Vergeet de potten uit de supermarkt, deze salsa maak je zelf en is heerlijk van smaak! Een leuke extra is dat je hem al op tafel hebt staan in 5 minuten! Vetvrij, vol van smaak en uiterst verslavend: dit is een salsa dip die de perfecte consistentie heeft om met nacho's op te scheppen. Of ga voor supergezond en serveer het met rauwkost!INFO EN TIPS :
- Gebruik tomaten uit blik van goede kwaliteit!!! We kunnen dit niet genoeg benadrukken!
Aangezien tomaat het hoofdingrediënt is in dit recept, zal je salsa dip slechts zo lekker zijn als de tomaat die je gebruikt. Het gebruik van geplette tomaten uit blik in dit recept gaat niet enkel over gemak. Het komt ook omdat we niet altijd verse tomaten van echt goede kwaliteit kunnen krijgen, maar wel altijd tomaten uit blik van goede kwaliteit. - Maak je deze salsa in het tomatenseizoen, dan kan je het natuurlijk ook met verse tomaten doen. Ontvel daarvoor wel best je tomaten.
- Hoe lang je de salsa laat mixen in je keukenrobot is puur persoonlijk. Mix hem minder lang voor een wat grovere structuur. Wij hebben hem graag wat fijner, ook al omdat de smaken dan beter uitkomen.
- Een degelijke blender is voor dit recept onontbeerlijk. Je kan het recept proberen te maken door de ingrediënten met je hand te snijden en te pureren en mixen in een vijzel. Of door eventueel een staafmixer te gebruiken, maar je gaat nooit de consistentie en smaak verkrijgen zoals waneer je de salsa dip maakt met een blender. Ben je nog op zoek naar een degelijk exemplaar? Dan kunnen we je de blender vana "Kitchenbrothers" aanraden. Topmateriaal!
- Een handig hebbeding om deze salsa dip te serveren is een nacho schaal. Maak de schaal wat aantrekkelijker door ze te beleggen met wat slablaadjes, wat rauwkost en nacho's en serveer je zelfgemaakte salsa dip in het potje dat erbij zit. Proper, makkelijk en vooral handig!
- De groene chilipepers die we gebruiken zijn soms niet zo makkelijk te vinden. Je komt ze soms wel tegen in de supermarkt, dan zorgen we dat we steeds een aantal potjes in voorraad hebben. Het merk dat we meestal gebruiken zijn de groene pepers van "OLD EL PASO". Moest je nu echt geen peper in blik vinden dan kan je er ook zelf mee aan de slag. Om het wat milder te houden gebruik je dan best "PADRON" pepers. Maak de pepers proper, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg er een 12 tal op een bakplaat met bakpapier en grill ze kort in je oven. Probeer ze dan te pellen en versnijd ze grof met een mes alvorens ze toe te voegen aan je robot. Toegeven, dit vergt wel wat meer tijd en werk.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Salsa dip
Serving Size
4 porties
Amount per Serving
Calories
228
% Daily Value*
Fat
0.5
g
1
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Sodium
612
mg
27
%
Potassium
394
mg
11
%
Carbohydrates
13
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
334
IU
7
%
Vitamin C
23
mg
28
%
Calcium
58
mg
6
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.