Suikersiroop maken
Leer hoe je in slechts enkele minuten suikersiroop kan maken! Dit is een essentieel ingrediënt voor cocktails, mocktails, bakbereidingen en meer. Ons recept biedt een eenvoudige en efficiënte manier om suikersiroop thuis te maken.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 500 gr kristalsuiker
- 500 ml water (indien je leidingwater niet echt bruikbaar is door ijzer of teveel kalk in het water, gebruik dan flessenwater)
- 1 kwartje citroen vers
Instructies
- We gaan suikersiroop maken. Deze gebruiken we bij mocktails, cocktails, waterijsjes, citroenlimonade, als zoetmaker en zelfs bij Iced coffee!
- Om suikersiroop te maken doe je water, suiker en een kwartje citroen samen in de kookpot.500 gr kristalsuiker, 500 ml water, 1 kwartje citroen
- Breng aan de kook en roer met een klopper tot de suiker volledig is opgelost.
- Laat een minuutje of 2 doorkoken.
- Haal van het vuur, verwijder de citroen, en laat volledig afkoelen.
- Giet de suikersiroop over naar een afsluitbare fles met behulp van een trechter.
- Je suikersiroop is klaar!
- Bewaar goed afgesloten ( beugelfles )in de koelkast!
- Enjoy!
RECEPT VIDEO
Notities
Ons recept om suikersiroop te maken.
Suikersiroop is eenvoudig te maken en kan tot zes maanden in de koelkast bewaard worden. Het is een onmisbaar ingrediënt voor verschillende drankjes en bakbereidingen. Voeg smaakmakers toe voor een unieke twist!TIPS EN INFO :
- Suikersiroop dient als basis voor zelfgemaakte limonades, cocktails, mocktails, waterijsjes, ...
- Ook voor Iced coffee is dit een must!
- Variaties: Gebruik verschillende soorten suiker zoals rietsuiker of bruine suiker voor variatie in smaak.
- Voeg het juiste water toe! Kraantjeswater is meestal ok, maar op sommige plaatsen kan dit water teveel kalk bevatten. indien je dit weet, gebruik dan flessenwater om je suikersiroop te maken.
- Een goede regel is om ongeveer 50% van het gewicht aan suiker (of andere zoetstof) te gebruiken en 50% water.
- Extra smaak: Voeg vanille, citroenrasp of kaneel toe om je suikersiroop een extra dimensie te geven Voeg deze aan de siroop toe voordat je de siroop op laag vuur verwarmt.
- Vaak wordt suikersiroop ook gebruikt bij bakbereidingen.
Keukentools en ingrediënten voor suikersiroop :
- Beugelfles : Bewaar de siroop op de juiste manier! Laat de siroop afkoelen voordat je het in een fles doet. Zorg er ook altijd voor dat je fles gesteriliseerd is! Bewaar de suikersiroop altijd in de koelkast. Goed afgesloten is hij lang houdbaar. Maar let op, éénmaal geopend, gebruik het dan binnen een paar weken, anders kan de siroop gaan schimmelen.
- Bewaardozen : Als je de siroop langer wilt bewaren, kun je het ook invriezen. Laat de siroop eerst afkoelen en doe het daarna in een bewaardoos. Laat de siroop volledig ontdooien voordat je het gebruikt.
- Siropen van Monin : Suikersiroop kan je ook makkelijk een smaakje meegeven met voorgemaakte kwaliteitssiropen. Caramel, vanille, basilicum,... Er is veel mogelijk.
- Trechter : Geen gesmos met je suikersiroop over te hevelen in je fles! Een trechter is een keukenhulp die niet mag ontbreken in je keukenuitrusting! Handig!
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Suikersiroop maken
Serving Size
500 ml
Amount per Serving
Calories
1925
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Sodium
30
mg
1
%
Potassium
11
mg
0
%
Carbohydrates
498
g
166
%
Sugar
499
g
554
%
Vitamin A
0.1
IU
0
%
Vitamin C
0.4
mg
0
%
Calcium
20
mg
2
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.