
Suikersiroop maken
Suikersiroop maken is supersimpel! Het dient als basis voor zelfgemaakte limonade, cocktails, mocktails, bakbereidingen of gewoon als zoetmaker.
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
- 500 gr kristalsuiker
- 500 ml water (indien je leidingwater niet echt bruikbaar is door ijzer of teveel kalk in het water, gebruik dan flessenwater)
- 1 kwartje citroen vers
Instructies
- Om suikersiroop te maken doe je water, suiker en een kwartje citroen samen in de kookpot.
- Breng aan de kook en roer met een klopper tot de suiker volledig is opgelost.
- Laat een minuutje of 2 doorkoken.
- Haal van het vuur, verwijder de citroen, en laat volledig afkoelen.
- Giet de suikersiroop over naar een afsluitbare fles met behulp van een trechter.
- Je suikersiroop is klaar!
- Bewaar goed afgesloten ( beugelfles )in de koelkast!
Video
Notities
Suikersiroop maken.
Suikersiroop maken is supersimpel! Bewaar het in een goed afsluitbare fles in de koeling! Zo kan je het zeker tot 6 maanden bewaren.
TIPS EN INFO
-
- Suikersiroop dient als basis voor zelfgemaakte limonades, cocktails, mocktails, waterijsjes, …
- Kies de juiste suiker: Je kunt suikersiroop maken met verschillende soorten suiker, zoals rietsuiker, bruine suiker of kristalsuiker. Het type suiker dat je kiest kan invloed hebben op de smaak en consistentie van de siroop.
-
- Voeg het juiste water toe: Kraantjeswater is meestal ok, maar op sommige plaatsen kan dit water teveel kalk bevatten. indien je dit weet, gebruik dan flessenwater om je suikersiroop te maken.
- Een goede regel is om ongeveer 50% van het gewicht aan suiker te gebruiken aan water.

- Voeg eventueel smaakmakers toe: Suikersiroop kan worden geparfumeerd met verschillende smaakmakers, zoals vanille-extract, citroenrasp of kaneel. Voeg deze aan de siroop toe voordat je de siroop op laag vuur verwarmt.
- Bewaar de siroop op de juiste manier: Laat de siroop afkoelen voordat je het in een goed afsluitbare fles of pot doet. Bewaar de suikersiroop altijd in de koelkast. Goed afgesloten is hij lang houdbaar. Maar let op, éénmaal geopend, gebruik het dan binnen een paar weken, anders kan de siroop gaan schimmelen.
- Als je de siroop langer wilt bewaren, kun je het ook invriezen. Laat de siroop eerst afkoelen en doe het daarna in een vriesvriendelijke container. Laat de siroop volledig ontdooien voordat je het gebruikt.
- Vaak wordt suikersiroop ook gebruikt bij bakbereidingen.
- Suikersiroop kan je ook een smaakje meegeven met de siropen van monin.


Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Suikersiroop maken
Serving Size
1 liter
Amount per Serving
Calories
1925
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Sodium
30
mg
1
%
Potassium
12
mg
0
%
Carbohydrates
498
g
166
%
Fiber
0.01
g
0
%
Sugar
499
g
554
%
Protein
0.01
g
0
%
Vitamin A
0.1
IU
0
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
20
mg
2
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!