Suikersiroop maken

suikersiroop maken

Suikersiroop maken

Sui­ker­si­roop maken is super­sim­pel! Het dient als basis voor zelf­ge­maak­te limo­na­de, cock­tails, mock­tails, bak­be­rei­din­gen of gewoon als zoetmaker.
5 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Cook Time 5 mins
Afkoel­tijd 3 hrs
Total Time 3 hrs 10 mins
Cour­se basis­ken­nis, dran­ken, Drinks
Cui­si­ne Basis­keu­ken, Cock­tails, Dran­ken, mocktails
Ser­vings 1 liter
Calo­ries 1925 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gr kris­tal­sui­ker
  • 500 ml water (indien je lei­ding­wa­ter niet echt bruik­baar is door ijzer of teveel kalk in het water, gebruik dan flessenwater)
  • 1 kwart­je citroen vers

Instructies
 

  • Om sui­ker­si­roop te maken doe je water, sui­ker en een kwart­je citroen samen in de kook­pot.
    suikersiroop maken
  • Breng aan de kook en roer met een klop­per tot de sui­ker vol­le­dig is opgelost.
    suikersiroop maken - deel 2
  • Laat een minuut­je of 2 doorkoken.
  • Haal van het vuur, ver­wij­der de citroen, en laat vol­le­dig afkoelen.
    suikersiroop maken - deel 3
  • Giet de sui­ker­si­roop over naar een afsluit­ba­re fles met behulp van een trech­ter.
    suikersiroop maken - deel 4
  • Je sui­ker­si­roop is klaar!
  • Bewaar goed afge­slo­ten ( beu­gel­fles )in de koelkast!
    suikersiroop maken - deel 5

Notities

Suikersiroop maken.

Sui­ker­si­roop maken is super­sim­pel! Bewaar het in een goed afsluit­ba­re fles in de koe­ling! Zo kan je het zeker tot 6 maan­den bewaren.
DrankDrank

TIPS EN INFO

    • Sui­ker­si­roop dient als basis voor zelf­ge­maak­te limo­na­des, cock­tails, mock­tails, wate­r­ijs­jes, …
    • Kies de juis­te sui­ker: Je kunt sui­ker­si­roop maken met ver­schil­len­de soor­ten sui­ker, zoals riet­sui­ker, brui­ne sui­ker of kris­tal­sui­ker. Het type sui­ker dat je kiest kan invloed heb­ben op de smaak en con­sis­ten­tie van de siroop.
    • Voeg het juis­te water toe: Kraan­tjes­wa­ter is meest­al ok, maar op som­mi­ge plaat­sen kan dit water teveel kalk bevat­ten. indien je dit weet, gebruik dan fles­sen­wa­ter om je sui­ker­si­roop te maken.
    • Een goe­de regel is om onge­veer 50% van het gewicht aan sui­ker te gebrui­ken aan water.
  • Voeg even­tu­eel smaak­ma­kers toe: Sui­ker­si­roop kan wor­den gepar­fu­meerd met ver­schil­len­de smaak­ma­kers, zoals vanil­le-extract, citroen­rasp of kaneel. Voeg deze aan de siroop toe voor­dat je de siroop op laag vuur verwarmt.
  • Bewaar de siroop op de juis­te manier: Laat de siroop afkoe­len voor­dat je het in een goed afsluit­ba­re fles of pot doet. Bewaar de sui­ker­si­roop altijd in de koel­kast. Goed afge­slo­ten is hij lang houd­baar. Maar let op, één­maal geo­pend, gebruik het dan bin­nen een paar weken, anders kan de siroop gaan schimmelen.
  • Als je de siroop lan­ger wilt bewa­ren, kun je het ook invrie­zen. Laat de siroop eerst afkoe­len en doe het daar­na in een vries­vrien­de­lij­ke con­tai­ner. Laat de siroop vol­le­dig ont­dooi­en voor­dat je het gebruikt.
  • Vaak wordt sui­ker­si­roop ook gebruikt bij bakbereidingen.
  • Sui­ker­si­roop kan je ook een smaak­je mee­ge­ven met de siro­pen van mon­in.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Sui­ker­si­roop maken is een koud kunst­je. Maak hem van­daag nog, zet hem in de koel­kast en je hebt het altijd bij de hand!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Sui­ker­si­roop maken
Ser­ving Size
 
1 liter
Amount per Serving
Calo­ries
1925
% Dai­ly Value*
Fat
 
2
g
3
%
Sodi­um
 
30
mg
1
%
Pot­as­si­um
 
12
mg
0
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
498
g
166
%
Fiber
 
0.01
g
0
%
Sugar
 
499
g
554
%
Pro­tein
 
0.01
g
0
%
Vita­min A
 
0.1
IU
0
%
Vita­min C
 
1
mg
1
%
Cal­ci­um
 
20
mg
2
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word sui­ker­si­roop, sui­ker­si­roop maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!