Suikersiroop maken

Fles suikersiroop met glazen en een kom suiker op een tafel in de tuin.

Suikersiroop maken

LiliesfoodLiliesfood
Leer hoe je in slechts enkele minuten suikersiroop kan maken! Dit is een essentieel ingrediënt voor cocktails, mocktails, bakbereidingen en meer. Ons recept biedt een eenvoudige en efficiënte manier om suikersiroop thuis te maken.
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 5 minutes
Afkoeltijd 3 hours
Totale tijd 3 hours 10 minutes
Course basiskennis, dranken, Drinks
Cuisine Basiskeuken, Cocktails, Dranken, mocktails
Servings 1 liter
Calories 1925 kcal

Ingrediënten
 
 

  • 500 gr kristalsuiker
  • 500 ml water (indien je leidingwater niet echt bruikbaar is door ijzer of teveel kalk in het water, gebruik dan flessenwater)
  • 1 kwartje citroen vers

Instructies
 

  • We gaan suikersiroop maken. Deze gebruiken we bij mocktails, cocktails, waterijsjes, citroenlimonade, als zoetmaker en zelfs bij Iced coffee!
  • Om suikersiroop te maken doe je water, suiker en een kwartje citroen samen in de kookpot.
    500 gr kristalsuiker, 500 ml water, 1 kwartje citroen
    suikersiroop maken
  • Breng aan de kook en roer met een klopper tot de suiker volledig is opgelost.
    suikersiroop maken - deel 2
  • Laat een minuutje of 2 doorkoken.
  • Haal van het vuur, verwijder de citroen, en laat volledig afkoelen.
    suikersiroop maken - deel 3
  • Giet de suikersiroop over naar een afsluitbare fles met behulp van een trechter.
    suikersiroop maken - deel 4
  • Je suikersiroop is klaar!
  • Bewaar goed afgesloten ( beugelfles )in de koelkast!
    suikersiroop maken - deel 5
  • Enjoy!

RECEPT VIDEO

YouTube video

Notities

Ons recept om suikersiroop te maken.

Suikersiroop is eenvoudig te maken en kan tot zes maanden in de koelkast bewaard worden. Het is een onmisbaar ingrediënt voor verschillende drankjes en bakbereidingen. Voeg smaakmakers toe voor een unieke twist!

TIPS EN INFO :

  • Suikersiroop dient als basis voor zelfgemaakte limonades, cocktails, mocktails, waterijsjes, ...
  • Ook voor Iced coffee is dit een must!
  • Variaties: Gebruik verschillende soorten suiker zoals rietsuiker of bruine suiker voor variatie in smaak​.
  • Voeg het juiste water toe! Kraantjeswater is meestal ok, maar op sommige plaatsen kan dit water teveel kalk bevatten. indien je dit weet, gebruik dan flessenwater om je suikersiroop te maken.
  • Een goede regel is om ongeveer 50% van het gewicht aan suiker (of andere zoetstof) te gebruiken en 50% water.
  • Extra smaak: Voeg vanille, citroenrasp of kaneel toe om je suikersiroop een extra dimensie te geven​ Voeg deze aan de siroop toe voordat je de siroop op laag vuur verwarmt.
  • Vaak wordt suikersiroop ook gebruikt bij bakbereidingen.

Keukentools en ingrediënten voor suikersiroop :

  • Beugelfles : Bewaar de siroop op de juiste manier! Laat de siroop afkoelen voordat je het in een fles doet. Zorg er ook altijd voor dat je fles gesteriliseerd is! Bewaar de suikersiroop altijd in de koelkast. Goed afgesloten is hij lang houdbaar. Maar let op, éénmaal geopend, gebruik het dan binnen een paar weken, anders kan de siroop gaan schimmelen.
    beugelfles
    Een stijlvolle glazen beugelfles, perfect voor het bewaren van zelfgemaakte suikersiroop, limonade of andere dranken.
  • Bewaardozen : Als je de siroop langer wilt bewaren, kun je het ook invriezen. Laat de siroop eerst afkoelen en doe het daarna in een bewaardoos. Laat de siroop volledig ontdooien voordat je het gebruikt.
    Set van luchtdichte bewaardozen gevuld met diverse groenten, fruit, ijs en pasta.
    Luchtdichte bewaardozen: ideaal voor het vers en georganiseerd bewaren van je voedsel.
  • Siropen van Monin : Suikersiroop kan je ook makkelijk een smaakje meegeven met voorgemaakte kwaliteitssiropen. Caramel, vanille, basilicum,... Er is veel mogelijk.
    Monin Cocktail Siropen Set.
    Een set van vijf verschillende Monin cocktailsiropen, ideaal voor het maken van diverse cocktails en mocktails.
     
  • Trechter : Geen gesmos met je suikersiroop over te hevelen in je fles! Een trechter is een keukenhulp die niet mag ontbreken in je keukenuitrusting! Handig!
    Kilner roestvrijstalen trechter met zeef.
    Een stevige roestvrijstalen trechter met zeef van Kilner, ideaal voor het gieten en zeven van vloeistoffen en andere keukenbereidingen.
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking? Laat dan een reactie achter hieronder of contacteer ons! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Suikersiroop maken is een koud kunstje. Maak hem vandaag nog, zet hem in de koelkast en je hebt het altijd bij de hand!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Suikersiroop maken
Serving Size
 
500 ml
Amount per Serving
Calories
1925
% Daily Value*
Fat
 
2
g
3
%
Sodium
 
30
mg
1
%
Potassium
 
11
mg
0
%
Carbohydrates
 
498
g
166
%
Sugar
 
499
g
554
%
Vitamin A
 
0.1
IU
0
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword suikersiroop, suikersiroop maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
6
Share to...