
citroenlimonade
Citroenlimonade maken is niet zo moeilijk! Wat is er heerlijker dan een karaf zelfgemaakte limonade op tafel te zetten tijdens een warme zomerdag of bij een BBQ met vrienden en familie.
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
- 1,2 L water
- 7 stuks citroen liefst biologisch, onze voorkeur gaat naar onbehandelde ‘sfusato’ citroenen van de Amalfi kust.
- 250 gr fijne suiker
- ijsblokjes
- wat muntblaadjes optioneel
- wat citroenschijfjes optioneel
- wat botanicals (als garnering) optioneel
Instructies
- Was de citroenen en verwijder alle schil met een dunschiller.7 stuks citroen
- Probeer enkel het gele van de schil mee te hebben. Het witte membraam maakt de drank bitter!
- Zet de geschilde citroenen apart.
- Doe de citroenschil in een mengkom en bedek met de suiker.250 gr fijne suiker
- Roer goed om.
- Dek af en laat minimaal 2 uur staan, of maximaal een nacht.
- Breng het water in een pan op hoog vuur aan de kook.1,2 L water
- Zet het vuur uit en giet het citroen-suikermengsel erin.
- Roer en laat staan tot de suiker volledig is opgelost (ongeveer 5 minuten).
- Giet het mengsel door een fijne zeef terug in dezelfde kom en gooi de schil weg.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur (minstens 20 tot 30 minuten).
- Snijd de citroenen doormidden en pers ze uit.
- Doe dit met je hand rechtstreeks in de kom. Of gebruik een citruspers.
- Giet het sap bij in de kom.
- Roer.
- Giet de limonade in een karaf.
- Dek af en koel grondig door in de koelkast alvorens te serveren.
- Serveer in een limonadeglas gevuld met ijs, samen met een rietje en een schijfje verse of gedroogde citroen.ijsblokjes, wat citroenschijfjes, wat botanicals (als garnering)
- Ook kan je wat muntblaadjes in je karaf toevoegen voor wat extra frisheid en smaak.wat muntblaadjes
Video
Notities
Citroenlimonade maken.
Zelf citroenlimonade maken is niet moeilijk. Je hebt een basis nodig van suikersiroop, water, citroen en heel veel ijsblokjes. Dit limonade recept is voor echte, authentieke, vintage limonade — het soort waarvan je kan genieten op een warme zomerdag. De meesten van ons maken limonade gewoon van citroensap, maar zoals je misschien weet, bevatten de oliën in de citroenschil een enorme hoeveelheid smaak. Als je dit eenmaal gedronken hebt, wil je niet meer terug naar hoe je het vroeger dronk.INFO EN TIPS
- Suikersiroop is niets meer dan gelijke delen water en suiker die goed met elkaar vermengd zijn. Het is afgesloten in de koeling zeer lang houdbaar!
- Deze limonade is nu met citroen, maar niets belet je om te experimenteren of andere smaakmakers te gebruiken. Probeer sinaasappel, limoen, aardbei, …
- Je kan dit recept ook gebruiken voor het maken van waterijsjes! Zalig voor je kinderen op een warme zomerdag! Vul vormpjes om waterijsjes te maken, plaats in de vriezer en klaar! Ons recept kan je hier vinden!
- Wij maken deze limonade standaard als we zelf limoncello maken. De citroenen die we gebruiken persen we tot sap voor het maken van deze limonade of ijsjes.
- Als uw citroenen waxachtig aanvoelen, schrob ze dan voor gebruik even goed schoon onder heet water met een borsteltje.

Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!