citroenlimonade

citroenlimonade

citroenlimonade

LiliesfoodLiliesfood
Citroenlimonade maken is niet zo moeilijk! Het is een verfrissend drankje dat wordt gemaakt met citroensap, water en suiker, maar ook de schil van de citroen speelt een hoofdrol!.
5 from 1 vote
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 5 minutes
rust en afkoeltijd 2 hours
Totale tijd 2 hours 20 minutes
Course dranken, Drinks
Cuisine Dranken, mocktails
Servings 1.5 L
Calories 1002 kcal

Ingrediënten
  

  • 1,2 L water
  • 7 stuks citroen liefst biologisch
  • 260 gr fijne suiker
  • ijsblokjes

Als afwerking.

  • wat muntblaadjes optioneel
  • wat citroenschijfjes optioneel
  • wat botanicals optioneel

Instructies
 

  • We maken zelf citroenlimonade!
  • Was de citroenen en verwijder alle schil met een dunschiller.
    7 stuks citroen
  • Probeer enkel het gele van de schil mee te hebben. Het witte membraam maakt de drank bitter!
  • Zet de geschilde citroenen apart.
  • Doe de citroenschil in een mengkom en bedek met de suiker.
    260 gr fijne suiker
  • Roer goed om.
  • Dek af en laat minimaal 2 uur staan, of maximaal een nacht.
  • Breng het water in een pan op hoog vuur aan de kook.
    1,2 L water
  • Zet het vuur uit en giet het citroen-suikermengsel erin.
  • Roer en laat staan tot de suiker volledig is opgelost (ongeveer 5 minuten).
  • Giet het mengsel door een fijne zeef terug in dezelfde kom en gooi de schillen weg.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur (minstens 20 tot 30 minuten).
  • Snijd de citroenen doormidden en pers ze uit.
  • Doe dit met je hand rechtstreeks in de kom. Of gebruik een citruspers.
  • Giet het sap bij in de kom.
  • Roer het geheel goed door elkaar.
  • Giet je ciroenlimonade in een karaf.
  • Dek af en koel grondig door in de koelkast alvorens te serveren.
  • Je citroenlimonade is klaar!
  • Serveer in een limonadeglas gevuld met ijs, samen met een rietje en een schijfje verse of gedroogde citroen.
    ijsblokjes, wat citroenschijfjes, wat botanicals
  • Ook kan je wat muntblaadjes in je karaf toevoegen voor wat extra frisheid en smaak.
    wat muntblaadjes

RECEPT VIDEO

YouTube video

Notities

Citroenlimonade maken.

Zelf citroenlimonade maken is niet moeilijk. Je hebt een basis nodig van suikersiroop, water, citroen en heel veel ijsblokjes. Het is een geweldige keuze voor warme zomerdagen of wanneer je gewoon zin hebt in iets verkoelends en dorstlessends.
Dit limonade recept met citroen en munt is voor echte, authentieke, vintage limonade. De meesten van ons maken limonade gewoon van citroensap, maar zoals je misschien weet, bevatten de oliën in de citroenschil een enorme hoeveelheid smaak. Als je dit eenmaal gedronken hebt, wil je niet meer terug naar hoe je het vroeger dronk.

Info en Tips

Onze zelfgemaakte citroenlimonade is niet alleen heerlijk op zichzelf, maar ook een veelzijdige basis voor een breed scala aan mocktails en cocktails. Gebruik deze verfrissende drank als fundament om creatieve, alcoholvrije drankjes te maken die perfect passen bij elke gelegenheid. Voeg bijvoorbeeld verse vruchten, kruiden of siropen toe om unieke smaken te creëren. Met deze citroenlimonade als startpunt zijn de mogelijkheden eindeloos!
Extra Tips:
  1. Gebruik van Verse Ingrediënten: Zorg ervoor dat je verse, sappige citroenen gebruikt voor de beste smaak. Vermijd geconcentreerd citroensap uit een flesje, omdat dit vaak een minder frisse smaak heeft.
  2. Biologische citroenen : Best gebruik je ook biologische citroenen. Onbehandelde citroenen zodat je er zeker van bent dat je werkt met 'puur natuur'.
  3. Aanpassing van de Zoetheid: Pas de hoeveelheid suiker aan naar jouw smaak. Als je van een zoetere limonade houdt, voeg dan wat extra suiker toe. Voor een minder zoete variant, kun je de suiker verminderen of zelfs vervangen door honing of een andere natuurlijke zoetstof. Ook suikersiroop kan natuurlijk fungeren om je citroenlimonade zoeter te maken.
  4. Infusies en Variaties: Experimenteer met extra smaken door muntblaadjes, lavendel of verse basilicum toe te voegen. Laat de kruiden een paar uur trekken in de limonade voor een subtiele, aromatische twist. Ook gember of een gekneusde stengel citroengras zijn zeker opties die je limonade naar een 'next level' kunnen brengen. Experimenteer!
  5. Basis voor mocktails : Deze limonade wordt tevens veel gebruikt als toevoeging aan verschillende mocktails. Meer weten over "de mocktail"?
  6. Gekoelde Limonade: Voor de beste resultaten, laat de limonade een paar uur in de koelkast staan voordat je hem serveert. Dit zorgt ervoor dat alle smaken goed kunnen mengen en de limonade heerlijk koud is.
  7. Probeer ook eens onze andere verfrissende drankjes, zoals de Virgin Mojito of de Virgin Pina Colada, voor meer zomerse inspiratie! Ook klassiekers zoals de "blue lagoon" of een shirley temple kan je terugvinden in onze receptenbundel.
  8. De citroenen gebruiken we ook bij het maken van onze eigen limoncello!

Keukentools

Voor het maken van de perfecte citroenlimonade zijn een aantal essentiële keukentools nodig. Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat je moeiteloos de heerlijke smaken van deze verfrissende drank kunt creëren en genieten van een professionele kwaliteit drankje thuis. Hier zijn onze aanbevolen tools:
  1. Dunschiller
    • Een dunschiller is handig voor het schillen van de citroenen als je ook de schil wilt gebruiken voor extra smaak of als garnering. Wij raden de OXO Dunschillers aan vanwege zijn scherpe messen en comfortabele handgreep.
      dunschiller OXO
      dunschiller OXO
  2. IJsblokjesmachine
    • Voor fans van verfrissende drankjes is een ijsblokjesmachine een onmisbaar hulpmiddel. Met een ijsblokjesmachine heb je altijd voldoende ijs bij de hand om je limonade lekker koud te serveren. De [Naam van IJsblokjesmachine] is een uitstekende keuze vanwege zijn efficiëntie en gebruiksgemak.
      ijsblokjesmachine
      ijsblokjesmachine
  3. Citruspers
    • Een goede citruspers maakt het persen van citroenen eenvoudig en snel, wat essentieel is voor dit recept. Wij raden de [Naam van Citruspers] aan voor zijn duurzaamheid en effectieve persmechanisme.
      citruspers
      citruspers
Met deze keukentools ben je goed uitgerust om niet alleen de perfecte citroenlimonade te maken, maar ook een scala aan andere heerlijke drankjes. Investeer in kwaliteit en geniet van de perfecte drankjes thuis!
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Citroenlimonade maken is simpel. Een heerlijk zelfgemaakte verfrissing voor jezelf of voor je kinderen tijdens het spelen, of met vrienden tijdens een BBQ.

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
citroenlimonade
Serving Size
 
1.5 l
Amount per Serving
Calories
1002
% Daily Value*
Fat
 
1
g
2
%
Sodium
 
42
mg
2
%
Potassium
 
8
mg
0
%
Carbohydrates
 
173
g
58
%
Fiber
 
0.01
g
0
%
Sugar
 
173
g
192
%
Protein
 
0.01
g
0
%
Vitamin A
 
0.3
IU
0
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Iron
 
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword citroenlimonade, citroenlimonade maken, limonade, limonade maken, zelf limonade maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
2
Share to...