citroenlimonade

citroenlimonade

citroenlimonade

Citroen­li­mo­na­de maken is niet zo moei­lijk! Wat is er heer­lij­ker dan een karaf zelf­ge­maak­te limo­na­de op tafel te zet­ten tij­dens een war­me zomer­dag of bij een BBQ met vrien­den en familie.
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 5 mins
rust en afkoel­tijd 2 hrs
Total Time 2 hrs 20 mins
Cour­se dran­ken, Drinks
Cui­si­ne Dran­ken
Ser­vings 2 L
Calo­ries 964 kcal

Ingrediënten
  

  • 1,2 L water
  • 7 stuks citroen liefst bio­lo­gisch, onze voor­keur gaat naar onbe­han­del­de ‘sfu­sa­to’ citroe­nen van de Amal­fi kust.
  • 250 gr fij­ne suiker
  • ijs­blok­jes
  • wat munt­blaad­jes opti­o­neel
  • wat citroen­schijf­jes opti­o­neel
  • wat bota­ni­cals (als gar­ne­ring) opti­o­neel

Instructies
 

  • Was de citroe­nen en ver­wij­der alle schil met een dun­schil­ler.
    7 stuks citroen
  • Pro­beer enkel het gele van de schil mee te heb­ben. Het wit­te mem­braam maakt de drank bitter!
  • Zet de geschil­de citroe­nen apart.
  • Doe de citroen­schil in een meng­kom en bedek met de suiker.
    250 gr fij­ne suiker
  • Roer goed om.
  • Dek af en laat mini­maal 2 uur staan, of maxi­maal een nacht.
  • Breng het water in een pan op hoog vuur aan de kook.
    1,2 L water
  • Zet het vuur uit en giet het citroen-sui­ker­meng­sel erin.
  • Roer en laat staan tot de sui­ker vol­le­dig is opge­lost (onge­veer 5 minuten).
  • Giet het meng­sel door een fij­ne zeef terug in dezelf­de kom en gooi de schil weg.
  • Laat afkoe­len tot kamer­tem­pe­ra­tuur (min­stens 20 tot 30 minuten).
  • Snijd de citroe­nen door­mid­den en pers ze uit.
  • Doe dit met je hand recht­streeks in de kom. Of gebruik een citrus­pers.
  • Giet het sap bij in de kom.
  • Roer.
  • Giet de limo­na­de in een karaf.
  • Dek af en koel gron­dig door in de koel­kast alvo­rens te serveren.
  • Ser­veer in een limo­na­de­glas gevuld met ijs, samen met een riet­je en een schijf­je ver­se of gedroog­de citroen.
    ijs­blok­jes, wat citroen­schijf­jes, wat bota­ni­cals (als garnering)
  • Ook kan je wat munt­blaad­jes in je karaf toe­voe­gen voor wat extra fris­heid en smaak.
    wat munt­blaad­jes

Notities

Citroenlimonade maken.

Zelf citroen­li­mo­na­de maken is niet moei­lijk. Je hebt een basis nodig van sui­ker­si­roop, water, citroen en heel veel ijsblokjes.
Dit limo­na­de recept is voor ech­te, authen­tie­ke, vin­ta­ge limo­na­de — het soort waar­van je kan genie­ten op een war­me zomer­dag. De mees­ten van ons maken limo­na­de gewoon van citroen­sap, maar zoals je mis­schien weet, bevat­ten de oli­ën in de citroen­schil een enor­me hoe­veel­heid smaak. Als je dit een­maal gedron­ken hebt, wil je niet meer terug naar hoe je het vroe­ger dronk.


INFO EN TIPS

  • Sui­ker­si­roop is niets meer dan gelij­ke delen water en sui­ker die goed met elkaar ver­mengd zijn. Het is afge­slo­ten in de koe­ling zeer lang houdbaar!
  • Deze limo­na­de is nu met citroen, maar niets belet je om te expe­ri­men­te­ren of ande­re smaak­ma­kers te gebrui­ken. Pro­beer sinaas­ap­pel, limoen, aardbei, …
  • Je kan dit recept ook gebrui­ken voor het maken van wate­r­ijs­jes! Zalig voor je kin­de­ren op een war­me zomer­dag! Vul vorm­pjes om wate­r­ijs­jes te maken, plaats in de vrie­zer en klaar! Ons recept kan je hier vinden!
  • Wij maken deze limo­na­de stan­daard als we zelf limon­cel­lo maken. De citroe­nen die we gebrui­ken per­sen we tot sap voor het maken van deze limo­na­de of ijsjes.
  • Als uw citroe­nen waxach­tig aan­voe­len, schrob ze dan voor gebruik even goed schoon onder heet water met een borsteltje.
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept of een vari­ant ervan? Wil je dit met ons en onze lezers delen? Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Citroen­li­mo­na­de maken is sim­pel. Een heer­lijk zelf­ge­maak­te ver­fris­sing voor jezelf of voor je kin­de­ren tij­dens het spe­len, of met vrien­den tij­dens een BBQ.
Key­word citroen­li­mo­na­de, citroen­li­mo­na­de maken, limo­na­de, limo­na­de maken, zelf limo­na­de maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!