citroenlimonade

citroenlimonade

citroenlimonade

Citroenlimonade maken is niet zo moeilijk! Het is een verfrissend drankje dat wordt gemaakt met citroensap, water en suiker, maar ook de schil van de citroen speelt een hoofdrol!.
5 from 1 vote
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 5 minutes
rust en afkoeltijd 2 hours
Totale tijd 2 hours 20 minutes
Course dranken, Drinks
Cuisine Dranken
Servings 2 L
Calories 482 kcal

Ingrediënten
  

  • 1,2 L water
  • 7 stuks citroen liefst biologisch, onze voorkeur gaat naar onbehandelde 'sfusato' citroenen van de Amalfi kust.
  • 250 gr fijne suiker
  • ijsblokjes
  • wat muntblaadjes optioneel
  • wat citroenschijfjes optioneel
  • wat botanicals (als garnering) optioneel

Instructies
 

  • We maken zelf citroenlimonade!
  • Was de citroenen en verwijder alle schil met een dunschiller.
    7 stuks citroen
  • Probeer enkel het gele van de schil mee te hebben. Het witte membraam maakt de drank bitter!
  • Zet de geschilde citroenen apart.
  • Doe de citroenschil in een mengkom en bedek met de suiker.
    250 gr fijne suiker
  • Roer goed om.
  • Dek af en laat minimaal 2 uur staan, of maximaal een nacht.
  • Breng het water in een pan op hoog vuur aan de kook.
    1,2 L water
  • Zet het vuur uit en giet het citroen-suikermengsel erin.
  • Roer en laat staan tot de suiker volledig is opgelost (ongeveer 5 minuten).
  • Giet het mengsel door een fijne zeef terug in dezelfde kom en gooi de schillen weg.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur (minstens 20 tot 30 minuten).
  • Snijd de citroenen doormidden en pers ze uit.
  • Doe dit met je hand rechtstreeks in de kom. Of gebruik een citruspers.
  • Giet het sap bij in de kom.
  • Roer het geheel goed door elkaar.
  • Giet je ciroenlimonade in een karaf.
  • Dek af en koel grondig door in de koelkast alvorens te serveren.
  • Je citroenlimonade is klaar!
  • Serveer in een limonadeglas gevuld met ijs, samen met een rietje en een schijfje verse of gedroogde citroen.
    ijsblokjes, wat citroenschijfjes, wat botanicals (als garnering)
  • Ook kan je wat muntblaadjes in je karaf toevoegen voor wat extra frisheid en smaak.
    wat muntblaadjes

Video

YouTube video

Notities

Citroenlimonade maken.

Zelf citroenlimonade maken is niet moeilijk. Je hebt een basis nodig van suikersiroop, water, citroen en heel veel ijsblokjes. Het is een geweldige keuze voor warme zomerdagen of wanneer je gewoon zin hebt in iets verkoelends en dorstlessends.
Dit limonade recept is voor echte, authentieke, vintage limonade. De meesten van ons maken limonade gewoon van citroensap, maar zoals je misschien weet, bevatten de oliën in de citroenschil een enorme hoeveelheid smaak. Als je dit eenmaal gedronken hebt, wil je niet meer terug naar hoe je het vroeger dronk.

INFO EN TIPS

  • Suikersiroop is niets meer dan gelijke delen water en suiker die goed met elkaar vermengd zijn. Het is afgesloten in de koeling zeer lang houdbaar!
  • Deze citroenlimonade is standaard, maar niets belet je om te experimenteren met andere smaakmakers. Probeer sinaasappel, limoen, aardbei, ...
  • Je kan dit recept ook gebruiken voor het maken van waterijsjes! Zalig voor je kinderen op een warme zomerdag! Vul vormpjes om waterijsjes te maken, plaats in de vriezer en klaar! Ons recept kan je hier vinden!
  • Wij maken deze limonade als we zelf limoncello maken. De citroenen die we gebruiken persen we tot sap voor het maken van deze limonade of ijsjes.
  • Als uw citroenen waxachtig aanvoelen, schrob ze dan voor gebruik even goed schoon onder heet water met een borsteltje.
  • Het is belangrijk om je citroen goed te schillen! Probeer zo weinig mogelijk van het witte onderliggende vlies mee te schillen. Dit geeft een bittere smaak, en dat willen we niet! Gebruik daarom een goede dunschiller! Moest je nog op zoek zijn naar een geweldig exemplaar dan kunnen we je de dunschillers van OXO aanraden. We gebruiken deze zelf al jaar en dag en zijn er supertevreden over!
  • dunschillers oxo
    dunschillers oxo
  • Een ultieme tip! Hou je van de smaak van gember? Probeer dan eens wat gesnipperde gember toe te voegen. Je kan het gebruiken samen met de schillen van de citroen, of je voegt hem gewoon toe aan je karaf. Ook een gekneusde stengel citroengras kan een smaakvolle toevoeging zijn!
  • Ook om ijsblokjes te maken kan een vorm voor grote ijsblokjes héél handig zijn. De grotere vorm zorgt voor meer volume en je ijs zal minder snel smelten. Zo wordt je limonade ook niet te snel waterachtig!
  • ijsblokjesvorm grote ijsblokjes
    ijsblokjesvorm grote ijsblokjes
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Citroenlimonade maken is simpel. Een heerlijk zelfgemaakte verfrissing voor jezelf of voor je kinderen tijdens het spelen, of met vrienden tijdens een BBQ.

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
citroenlimonade
Serving Size
 
1.5 l
Amount per Serving
Calories
482
% Daily Value*
Fat
 
0.4
g
1
%
Sodium
 
31
mg
1
%
Potassium
 
6
mg
0
%
Carbohydrates
 
125
g
42
%
Fiber
 
0.01
g
0
%
Sugar
 
125
g
139
%
Protein
 
0.01
g
0
%
Vitamin A
 
0.2
IU
0
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
19
mg
2
%
Iron
 
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword citroenlimonade, citroenlimonade maken, limonade, limonade maken, zelf limonade maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
2
Share to...