Thaise mosselen
Thaise mosselen! Het is eens wat anders als de klassieke manier van bereiden. Romig, goed gekruid, vers en de juiste pit! Indien de Oosterse keuken en mosselen je kunnen bekoren...niet twijfelen! Begin er maar aan!
Materiaal en benodigdheden
wok - (met deksel) of iets waarmee je de wok kan bedekken
koekenpan - (als je geen wok ter beschikking hebt, maar zorg dat de pan groot genoeg is!)
Aziatische hakbijl - (ter vervanging van het mes)
keukenrobot - (moest je geen vijzel hebben kan je de pasta maken met je keukenrobot)
kommen - (om de mosselen in te serveren)
Ingrediënten
- wat arachideolie
Voor de mosselen
- 2,5 kg verse mosselen schoongemaakt onder koud stromend water
- 1 stengel citroengras fijngehakt
- ½ rode chilipeper gesnipperd
Voor de groene kruidenpasta
- 3 teentjes knoflook
- 1 stukje galangal of gember (kan je ook versneden en diepgevroren vinden)
- 1 stengel citroengras fijngehakt
- 2 stuks kafir limoenblaadjes fijn gesneden
- 4 stuks sjalotten fijngehakt
- wat koriander vers
Voor de saus
- 300 ml kokosmelk
- 1 el palmsuiker
- 1 el vissaus
- ½ sap limoen
Voor de afwerking
- wat koriander vers
- wat Thaise basilicum vers (of gewone basilicum als je geen Thaise kan vinden)
- ½ rode chilipeper gesnipperd
Instructies
- We maken Thaise mosselen!
Maak je mosselen proper!
- Maak je mosselen schoon onder koud water en verwijder met een schrobber of mesje eventueel vuil op de schelp.2,5 kg verse mosselen
- Gooi mosselen die open blijven weg.
Maak je groene pasta in de vijzel.
- Hak alle ingrediënten voor de mosselpasta fijn en stamp ze tot een pasta in een vijzel met stamper.1 stengel citroengras, 3 teentjes knoflook, 1 stukje galangal, 2 stuks kafir limoenblaadjes, 4 stuks sjalotten, wat koriander
- U kunt dit ook doen in een keukenmachine met een kleine hoeveelheid water om een gladde pasta te helpen vormen.
Het koken van de thaise mosselen.
- Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een wok op een matig vuur en roerbak 'de groene kruidenpasta' 3-5 minuten.wat arachideolie
- Je hele keuken zal zich vullen met de geur!
- Indien nodig voeg je opnieuw wat olie toe zodat de pasta niet aanbakt!wat arachideolie
- Voeg een halve gesnipperde rode chilipeper toe en bak mee.1/2 rode chilipeper
- Zet je vuur hoger!
- Voeg nu de mosselen toe en roerbak nog 1-2 minuten tot ze een beetje open beginnen te staan.2,5 kg verse mosselen
- Giet de kokosmelk beetje bij beetje erbij en blijf roeren.300 ml kokosmelk
- Voeg de vissaus en palmsuiker toe en laat nog een minuutje doorkoken.1 el vissaus, 1 el palmsuiker
- Leg een gekneusde stengel bij in je wok of pan.1 stengel citroengras
- Breng aan de kook en dek af met een deksel voor een minuut of 2.
- Verwijder je deksel, en schud alles nog eens door.
- Proef je saus, en kruid bij indien je dit wenst.
- Haal van het vuur, knijp het limoensap erboven uit.1/2 sap limoen
- Voeg vlak voor het serveren wat verse korianderblaadjes en Thaise basilicum blaadjes toe. Werk af met een halve gesnipperde rode chilipeper.wat koriander, wat Thaise basilicum, 1/2 rode chilipeper
- Je mosselen op Thaise wijze zijn klaar!
- Smakelijk!!!!
RECEPT VIDEO
Notities
Thaise mosselen
Thaise mosselen zijn eens een andere manier voor het breiden van ons "zwarte goud". En uiterst simpel om te maken!TIPS EN INFO :
- Hou je van de Oosterse keuken? En ook van mosselen? Probeer dit recept dan eens! Je zal het je niet beklagen!
- Heb je niet graag die pikante toets? Laat dan de chili weg!
- Minder frisheid in je gerecht? Laat de gekneusde citroengrasstengel weg als je de mosselen kookt. En je kan natuurlijk altijd minder citroengras gebruiken.
- Wil je meer weten over mosselen en het mosselseizoen?
- Je kan dit recept ook proberen met Bouchot mosselen!
- Meer Oosterse gerechten kan je vinden in onze receptenbundel! Probeer zeker onze Thaise rode curry, of kipsaté eens!
- Ook andere mosselgerechten zoals mossel natuur, mossel look-room, mosselsoep en mosselsaus kan je er terugvinden.
De online toko
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept kan je niet zomaar vinden in je lokale supermarkt. Wel kan je ze vinden in een toko (Aziatische supermarkt). Helaas hebben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd...er is "de online toko". Je kan hier makkelijk alle nodige ingrediënten terugvinden. Bestel vandaag, morgen in huis! Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Thaise mosselen
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
471
% Daily Value*
Fat
15
g
23
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
119
mg
40
%
Sodium
1319
mg
57
%
Potassium
1534
mg
44
%
Carbohydrates
27
g
9
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
52
g
104
%
Vitamin A
824
IU
16
%
Vitamin C
59
mg
72
%
Calcium
129
mg
13
%
Iron
17
mg
94
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.