Thaise mosselen

Thaise mosselen

Thaise mosselen

Thai­se mos­se­len! Het is eens wat anders als de klas­sie­ke manier van berei­den. Romig, goed gekruid, vers en de juis­te pit! Indien de Oos­ter­se keu­ken en mos­se­len je kun­nen bekoren…niet twij­fe­len! Begin er maar aan!
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 25 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, mosselgerechten
Cui­si­ne Oos­ters, Schaal en Schelpdieren
Ser­vings 3 per­so­nen
Calo­ries 471 kcal

Materiaal — Benodigdheden

wok
wok (met dek­sel) of iets waar­mee je de wok kan bedekken
grote koekenpan
koe­ken­pan (als je geen wok ter beschik­king hebt, maar zorg dat de pan groot genoeg is!)
aziatisch hakbijl
Azi­a­ti­sche hak­bijl (ter ver­van­ging van het mes)
ninja keukenrobot
keu­ken­ro­bot (moest je geen vij­zel heb­ben kan je de pas­ta maken met je keukenrobot)
serveer kommen
kom­men (om de mos­se­len in te serveren)

Ingrediënten
  

Voor de mosselen

Voor de groene kruidenpasta

Voor de saus

Voor de afwerking

Instructies
 

Maak je mosselen proper!

  • Maak je mos­se­len schoon onder koud water en ver­wij­der met een schrob­ber of mes­je even­tu­eel vuil op de schelp.
    2,5 kg ver­se mosselen
  • Gooi mos­se­len die open blij­ven weg.

Maak je groene pasta in de vijzel.

  • Hak alle ingre­di­ën­ten voor de mos­sel­pas­ta fijn en stamp ze tot een pas­ta in een vij­zel met stamper. 
    1 sten­gel citroen­gras, 3 teen­tjes knof­look, 1 stuk­je galangal, 2 stuks kafir limoen­blaad­jes, 4 stuks sja­lot­ten, wat kori­an­der
  • U kunt dit ook doen in een keu­ken­ma­chi­ne met een klei­ne hoe­veel­heid water om een glad­de pas­ta te hel­pen vormen.

Het koken van de thaise mosselen.

  • Ver­hit 1 eet­le­pel plant­aar­di­ge olie in een wok op een matig vuur en roer­bak ‘de groe­ne krui­den­pas­ta’ 3–5 minuten.
    wat ara­chi­de­olie
  • Je moet de pas­ta bak­ken in de wok of pan tot­dat hij niet meer ‘rauw’ is.
  • Je hele keu­ken zal zich vul­len met de geur!
  • Indien nodig voeg je opnieuw wat olie toe zodat de pas­ta niet aanbakt!
    wat ara­chi­de­olie
  • Voeg een hal­ve gesnip­per­de rode chi­li­pe­per toe en bak mee.
    1/2 rode chilipeper
  • Zet je vuur hoger!
  • Voeg nu de mos­se­len toe en roer­bak nog 1–2 minu­ten tot ze een beet­je open begin­nen te staan.
    2,5 kg ver­se mosselen
  • Giet de kokos­melk beet­je bij beet­je erbij en blijf roeren.
    300 ml kokosmelk
  • Voeg de vis­saus en palm­sui­ker toe en laat nog een minuut­je doorkoken.
    1 el vis­saus, 1 el palmsuiker
  • Leg een gekneus­de sten­gel citroen­gras bij in je wok of pan.
    1 sten­gel citroengras
  • Breng aan de kook en dek af met een dek­sel voor een minuut of 2.
  • Ver­wij­der je dek­sel, en schud alles nog eens door.
  • Proef je saus, en kruid bij indien je dit wenst.
  • Haal van het vuur, knijp het limoen­sap erbo­ven uit.
    1/2 sap limoen
  • Voeg vlak voor het ser­ve­ren wat ver­se kori­an­der­blaad­jes en Thai­se basi­li­cum blaad­jes toe. Werk af met een hal­ve gesnip­per­de rode chi­li­pe­per.
    wat kori­an­der, wat Thai­se basi­li­cum, 1/2 rode chilipeper
  • Sma­ke­lijk!!!!

Notities

Thaise mosselen

Thai­se mos­se­len zijn eens een ande­re manier voor het brei­den van ons “zwar­te goud”. En uiterst sim­pel om te maken!



TIPS EN INFO
  • Hou je van de Oos­ter­se keu­ken? En ook van mos­se­len? Pro­beer dit recept dan eens! Je zal het je niet beklagen!
  • Heb je niet graag die pikan­te toets? Laat dan de chi­li weg!
  • Min­der fris­heid in je gerecht? Laat de gekneus­de citroen­g­ras­sten­gel weg als je de mos­se­len kookt. En je kan natuur­lijk altijd min­der citroen­gras gebruiken.
  • Wil je meer weten over mos­se­len? His­to­riek, aan­koop, kui­sen en berei­den?  Klik hier!
  • Je kan dit recept ook pro­be­ren met Bou­chot mos­se­len!
  • Meer Oos­ter­se gerech­ten kan je vin­den in onze recep­ten­bun­del! Pro­beer zeker onze Thai­se rode cur­ry, of kip­sa­té eens!
  • Ook ande­re mos­sel­ge­rech­ten zoals mos­sel natuur, mos­sel look-room, mos­sel­soep en mos­sel­saus kan je terug­vin­den bij onze recepten.

De online toko

De ingre­di­ën­ten die je nodig hebt voor dit recept kan je niet zomaar vin­den in je loka­le super­markt. Wel kan je ze vin­den in een toko (Azi­a­ti­sche super­markt). Helaas heb­ben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd…er is  “de onli­ne toko”. Je kan hier mak­ke­lijk alle nodi­ge ingre­di­ën­ten terug­vin­den. Bestel van­daag, mor­gen in huis!
Asian food lovers - De online toko
Asi­an food lovers — De onli­ne toko
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Thai­se mos­se­len, het mos­sel­sei­zoen is van start gegaan! Leef je dus uit!!
Key­word mos­se­len op thai­se wij­ze, mos­se­len thai­se wij­ze, recept mos­se­len op thai­se wij­ze, thai­se mos­se­len, thai­se mos­se­len recept
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!