Mosselsoep

mosselsoep

Mosselsoep

Mos­sel­soep. Een heer­lijk soep­je gemaakt van het kook­vocht van ‘mos­se­len natuur’. Lek­ker! Gooi dus in het ver­volg het mos­sel­sap niet zomaar door de goot­steen maar doe er iets mee!
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Cour­se mos­sel­ge­rech­ten, Soepen
Cui­si­ne Schaal en Schelp­die­ren, Soepen
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 158 kcal

Materiaal — Benodigdheden

mini mosselpan set
mini mos­sel­pan opti­o­neel, om de soep in te serveren! 

Ingrediënten
  

  • 25 gr bloem
  • 25 gr onge­zou­ten roomboter
  • 500 ml kook­vocht van mosselen
  • 500 ml vol­le melk
  • 100 ml room 40% vet­ge­hal­te
  • wat peper van de molen
  • wat zout
  • ½ tl graan­mos­terd
  • ½ tl cay­en­ne­pe­per
  • wat gekook­te mos­se­len (of onge­kookt, maar pro­per en dan laat je ze garen in je soep)
  • wat ver­se bies­look fijn gesnip­perd

Instructies
 

Maak een roux 

  • Laat de boter smel­ten in je kook­pot op zacht vuur.
    25 gr onge­zou­ten roomboter
  • Roer er je bloem door en laat zacht­jes bakken.
    25 gr bloem
  • Roer met regelmaat.
  • Opge­past! De roux mag niet kleu­ren! Van het moment dat hij naar koek­jes ruikt is hij gaar.
  • Voeg nu het afge­koel­de mos­sel­vocht toe, samen met de kou­de melk. en klop door met de klop­per.
    500 ml kook­vocht van mosselen
  • Blijf goed roe­ren met je klop­per zodat de roux niet aan­brand en vol­le­dig opge­no­men wordt door de soep.
  • Laat de soep zo’n 5 minuut­jes zach­tes door­ko­ken. Blijf af en toe roeren!
  • (Indien je nog onge­kook­te mos­se­len hebt voeg je ze nu toe! Laat je soep zacht­jes koken tot de mos­se­len gaar zijn)
    wat gekook­te mosselen
  • Proef de soep, en kruid af naar smaak met peper en zout.
  • Opti­o­neel kan je wat graan­mos­terd toe­voe­gen, of wat cay­en­ne­pe­per voor extra pit. Dit is per­soon­lijk, en wat je zelf ver­kiest. Een lepel­tje cur­ry­poe­der kan ook!
  • Klop de room op voor 3/4 (we wil­len een ste­vi­ge room, maar geen slagroom).
  • Ser­veer de soep in klei­ne mos­sel­pot­jes, of in een diep bord.
  • Gar­neer met gekook­te mos­se­len, en leg een lepel opge­klop­te room in het midden.
  • Strooi wat vers gesnip­per­de bies­look erover.
  • Ser­veer met brood, look­brood, of getoast brood.
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Mosselsoep

Mos­sel­soep. Een heer­lijk soep­je gemaakt van het kook­vocht van ‘mos­se­len natuur’. Lek­ker! Gooi dus in het ver­volg het mos­sel­sap niet zomaar door de goot­steen maar doe er iets mee!


INFO EN TIPS

  • De soep is eigen­lijk een basis. We wer­ken ze hier nu af met wat graan­mos­terd en cay­en­ne­pe­per, maar niets houd je tegen om dit anders aan te pak­ken. Voeg wat kori­an­der toe en rode cur­ry pas­ta voor een pit­tig Thaïs soep­je. Of gewoon wat cur­ry­poe­der. Dit kan ook al won­de­ren doen.
  • Je kan de soep ook ver­rij­ken met een brunoi­se van groen­ten en wat toma­ten­pu­ree. Ver­vang de melk door kip­pen­bouil­lon. Strooi er wat ver­se ore­ga­no door voor een Ita­li­aans getin­te soep. Ser­veer met wat gerasp­te parm­e­gi­a­no. Lek­ker! De moge­lijk­he­den zijn eindeloos.
  • Meest­al gebrui­ken we de Zeeuw­se mos­se­len, maar heb je de Fran­se tegen­han­ger als eens gepro­beerd? Klein maar fijn en bom­vol smaak.…De BOUCHOT mos­sel. Een aanrader!
  • Het recept voor onze mos­sel­saus kan je hier vinden!
  • Wil je meer weten over de mos­sel? Klik hier!
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Mos­sel­soep! Gooi dus nooit meer je kook­vocht van je mos­se­len zomaar door de goot­steen. Maak er een keer dit heer­lijk soep­je mee.

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Mos­sel­soep
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
158
% Dai­ly Value*
Fat
 
9
g
14
%
Satu­ra­ted Fat
 
6
g
38
%
Trans Fat
 
0.2
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
0.4
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Cho­les­te­rol
 
29
mg
10
%
Sodi­um
 
589
mg
26
%
Pot­as­si­um
 
257
mg
7
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
14
g
5
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
8
g
9
%
Pro­tein
 
5
g
10
%
Vita­min A
 
682
IU
14
%
Vita­min C
 
1
mg
1
%
Cal­ci­um
 
164
mg
16
%
Iron
 
0.4
mg
2
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word mos­sel­soep
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!