Mosselsoep
Mosselsoep. Een heerlijk soepje gemaakt van het kookvocht van 'mosselen natuur'. Lekker! Gooi dus in het vervolg het kookvocht van je mosselen niet zomaar door de gootsteen maar doe er iets mee!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediƫnten
Voor de mosselsoep.
- 25 gr bloem
- 25 gr ongezouten roomboter
- 500 ml kookvocht van mosselen
- 500 ml volle melk
- 100 ml room 40% vetgehalte
- wat peper van de molen
- wat zout
Afwerking (optioneel)
- ½ tl graanmosterd
- ½ tl cayennepeper
- wat gekookte mosselen (of ongekookt, maar proper en dan laat je ze garen in je soep)
- wat bieslook vers, fijn gesnipperd
Instructies
- We maken een mosselsoep!
Maak een roux
De mosselsoep.
- Voeg nu het afgekoelde mosselvocht toe, samen met de koude melk. en klop door met de klopper.500 ml kookvocht van mosselen, 500 ml volle melk
- Blijf goed roeren met je klopper zodat de roux niet aanbrand en volledig opgenomen wordt door de soep.
- Laat de soep zo'n 5 minuutjes zachtes doorkoken. Blijf af en toe roeren!
Mosselsoep afwerken.
- Indien je nog ongekookte mosselen hebt voeg je ze nu toe! Laat je soep zachtjes koken tot de mosselen gaar zijn.wat gekookte mosselen
- Proef de soep, en kruid af naar smaak met peper en zout.wat peper van de molen, wat zout
- Optioneel kan je wat graanmosterd toevoegen, of wat cayennepeper voor extra pit. Dit is persoonlijk, en wat je zelf verkiest.1/2 tl graanmosterd, 1/2 tl cayennepeper
- Klop de room op voor 3/4 (we willen een stevige room, maar geen slagroom).100 ml room
- Serveer de soep in kleine mosselpotjes, of in een diep bord.
- Garneer met gekookte mosselen, en leg een lepel opgeklopte room in het midden.
- Strooi wat vers gesnipperde bieslook erover.wat bieslook
- Serveer met brood, lookbrood, of getoast brood.
- Je mosselsoep is klaar!
- Smakelijk!
Notities
Mosselsoep
Mosselsoep. Dit recept geeft je een heerlijk soepje gemaakt van het kookvocht van 'mosselen natuur'. Lekker!INFO EN TIPS
- De soep is eigenlijk een basis. We werken ze hier nu af met wat graanmosterd en cayennepeper, maar niets houd je tegen om dit anders aan te pakken. Voeg wat koriander toe en rode curry pasta voor een pittig ThaĆÆs soepje. Of gewoon wat currypoeder. Dit kan ook al wonderen doen.
- Je kan de soep ook verrijken met een brunoise van groenten en wat tomatenpuree. Vervang de melk door kippenbouillon. Strooi er wat verse oregano door voor een Italiaans getinte soep. Serveer met wat geraspte parmegiano. Lekker! De mogelijkheden zijn eindeloos.
- Meestal gebruiken we de Zeeuwse mosselen, maar heb je de Franse tegenhanger als eens geprobeerd? Klein maar fijn en bomvol smaak....De BOUCHOT mossel. Een aanrader!
- Het recept voor onze mosselsaus kan je terugvinden in onze bundel, maar ook andere mosselgerechten zoals mosselen natuur, mosselen lookroom of Thaise mosselen kom je er tegen.
- Wil je meer weten over de mossel? Lees dan ons verhaal...
Ā

Ā
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!

Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Mosselsoep
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
238
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
57
mg
19
%
Sodium
600
mg
26
%
Potassium
232
mg
7
%
Carbohydrates
13
g
4
%
Fiber
0.3
g
1
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
1105
IU
22
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Calcium
178
mg
18
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.