
Mosselsoep
Mosselsoep. Een heerlijk soepje gemaakt van het kookvocht van ‘mosselen natuur’. Lekker! Gooi dus in het vervolg het mosselsap niet zomaar door de gootsteen maar doe er iets mee!
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
- 25 gr bloem
- 25 gr ongezouten roomboter
- 500 ml kookvocht van mosselen
- 500 ml volle melk
- 100 ml room 40% vetgehalte
- wat peper van de molen
- wat zout
- ½ tl graanmosterd
- ½ tl cayennepeper
- wat gekookte mosselen (of ongekookt, maar proper en dan laat je ze garen in je soep)
- wat verse bieslook fijn gesnipperd
Instructies
Maak een roux
- Laat de boter smelten in je kookpot op zacht vuur.25 gr ongezouten roomboter
- Roer er je bloem door en laat zachtjes bakken.25 gr bloem
- Roer met regelmaat.
- Opgepast! De roux mag niet kleuren! Van het moment dat hij naar koekjes ruikt is hij gaar.
- Voeg nu het afgekoelde mosselvocht toe, samen met de koude melk. en klop door met de klopper.500 ml kookvocht van mosselen
- Blijf goed roeren met je klopper zodat de roux niet aanbrand en volledig opgenomen wordt door de soep.
- Laat de soep zo’n 5 minuutjes zachtes doorkoken. Blijf af en toe roeren!
- (Indien je nog ongekookte mosselen hebt voeg je ze nu toe! Laat je soep zachtjes koken tot de mosselen gaar zijn)wat gekookte mosselen
- Proef de soep, en kruid af naar smaak met peper en zout.
- Optioneel kan je wat graanmosterd toevoegen, of wat cayennepeper voor extra pit. Dit is persoonlijk, en wat je zelf verkiest. Een lepeltje currypoeder kan ook!
- Klop de room op voor 3/4 (we willen een stevige room, maar geen slagroom).
- Serveer de soep in kleine mosselpotjes, of in een diep bord.
- Garneer met gekookte mosselen, en leg een lepel opgeklopte room in het midden.
- Strooi wat vers gesnipperde bieslook erover.
- Serveer met brood, lookbrood, of getoast brood.
- Smakelijk!
Notities
Mosselsoep
Mosselsoep. Een heerlijk soepje gemaakt van het kookvocht van ‘mosselen natuur’. Lekker! Gooi dus in het vervolg het mosselsap niet zomaar door de gootsteen maar doe er iets mee!INFO EN TIPS
- De soep is eigenlijk een basis. We werken ze hier nu af met wat graanmosterd en cayennepeper, maar niets houd je tegen om dit anders aan te pakken. Voeg wat koriander toe en rode curry pasta voor een pittig Thaïs soepje. Of gewoon wat currypoeder. Dit kan ook al wonderen doen.
- Je kan de soep ook verrijken met een brunoise van groenten en wat tomatenpuree. Vervang de melk door kippenbouillon. Strooi er wat verse oregano door voor een Italiaans getinte soep. Serveer met wat geraspte parmegiano. Lekker! De mogelijkheden zijn eindeloos.
- Meestal gebruiken we de Zeeuwse mosselen, maar heb je de Franse tegenhanger als eens geprobeerd? Klein maar fijn en bomvol smaak.…De BOUCHOT mossel. Een aanrader!
- Het recept voor onze mosselsaus kan je hier vinden!
- Wil je meer weten over de mossel? Klik hier!


Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Mosselsoep
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
158
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
29
mg
10
%
Sodium
589
mg
26
%
Potassium
257
mg
7
%
Carbohydrates
14
g
5
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
682
IU
14
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
164
mg
16
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!