Mosselsaus
De heerlijkste mosselsaus maken is een koud kunstje! Een smeuïg sausje met de juiste kruiding en pit!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 1 kleine sjalot
- 6 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 1 el graanmosterd
- wat peterselie
- wat bieslook
- peper
- zout
- paar druppels limoensap
Optioneel
- ½ el kookvocht van de mosselen (optioneel)
- 4 druppels tabasco (optioneel)
Instructies
- We gaan zelf een mosselsaus maken!
- Snipper eerst de sjalot heel fijn met een aardappelmesje op een snijplank!1 kleine sjalot
- Doe deze in een zuivere theedoek, en spoel onder koud water.
- Wring de theedoek met de sjalot heel goed uit, zodat zoveel mogelijk vocht uit de sjalot is.
- Doe de uitgewrongen sjalot dan in een mengkom met de mayonaise.6 el mayonaise
- 1 el mosterd, 1 el graanmosterd, peper, zout
- Snipper peterselie en bieslook en voeg deze toe aan je mengkom.wat peterselie, wat bieslook
- Knijp wat limoensap erbij.paar druppels limoensap
- Meng alles nu goed onder elkaar met een klopper.
- Optioneel kan je, als je de mosselen gekookt hebt, een halve eetlepel van het mosselvocht toevoegen aan de saus.1/2 el kookvocht van de mosselen
- Ook een paar druppels tabasco toevoegen doen we graag, maar is niet noodzakelijk.4 druppels tabasco
- Meng alles nog eens goed onder elkaar.
- Je mosselsaus is klaar!
RECEPT VIDEO
Notities
De lekkerste mosselsaus maken.
En mosselsaus maken is niet moeilijk. Het is een heerlijke combinatie van smaken, waarbij de romige textuur van de saus perfect samengaat met de zilte smaak van de mosselen. Je kan de saus ook gebruiken als dressing voor salades of als smaakmaker voor andere zeevruchten.TIPS EN INFO :
- Je kan de verhoudingen van de ingrediënten aanpassen naar smaak, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld graag meer mosterd toe voor een pittigere smaak, terwijl anderen de voorkeur geven aan een mildere saus met minder sjalot.
- Ook kan je de saus afwerken met kruiden naar keuze. Als je liever dille of salie gebruikt, of je hebt er ook graag wat knoflook in..geen probleem..experimenteer!
- De basis van de saus start met een mayonaise. Die kan je gerust ook zelf maken!
- Het toevoegen van zowel het mosselvocht, limoen of citroensap evenals de tabasco is optioneel. Indien gewenst kan je deze gerust weglaten.
- De sjalot wordt gespoeld en gedroogd in ons recept. Dit zorgt ervoor dat de smaak niet overheerst en dat de sjalot haar vocht niet verliest in de saus. Anders zou ze minder smeuïg zijn.
- Experimenteer met verschillende soorten mosterd en kruiden om je eigen draai aan de saus te geven. Deze saus is ook heerlijk bij andere zeevruchten zoals garnalen en krab.
- Standaard serveren wij deze saus met onze 'mosselen natuur'.
- Wil je meer weten over mosselen?
- Deze saus past evenzeer bij Bouchot mosselen! Meer weten?
Bouchot Mosselen! Een Franse delicatesse voor de fijnproever!Bouchot Mosselen, de tegenhanger van de Zeeuwse mossel. Deze kleine weekdieren zijn te herkennen aan hun blauwzwarte schelpen en hun oranjegele vlees. Bretagne staat bekend om zijn "bouchots", die een onnavolgbare smaak en een erkende kwaliteit hebben. in onze blogpost lees je er alles over!
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Mosselsaus
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
300
% Daily Value*
Fat
32
g
49
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
19
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
18
mg
6
%
Sodium
491
mg
21
%
Potassium
36
mg
1
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
42
IU
1
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
13
mg
1
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.