Mosselsaus

Mosselsaus maken

Mosselsaus

De heerlijkste mosselsaus maken is een koud kunstje! Een smeuïg sausje met de juiste kruiding en pit!
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 0 minutes
Totale tijd 5 minutes
Course sausen
Cuisine Belgisch, Sauzen
Servings 2 personen
Calories 300 kcal

Ingrediënten
 
 

Optioneel

  • ½ el kookvocht van de mosselen (optioneel)
  • 4 druppels tabasco (optioneel)

Instructies
 

  • We gaan zelf een mosselsaus maken!
  • Snipper eerst de sjalot heel fijn met een aardappelmesje op een snijplank!
    1 kleine sjalot
  • Doe deze in een zuivere theedoek, en spoel onder koud water.
  • Wring de theedoek met de sjalot heel goed uit, zodat zoveel mogelijk vocht uit de sjalot is.
  • Doe de uitgewrongen sjalot dan in een mengkom met de mayonaise.
    6 el mayonaise
  • Voeg graanmosterd en mosterd toe en kruid met peper en zout.
    1 el mosterd, 1 el graanmosterd, peper, zout
  • Snipper peterselie en bieslook en voeg deze toe aan je mengkom.
    wat peterselie, wat bieslook
  • Knijp wat limoensap erbij.
    paar druppels limoensap
  • Meng alles nu goed onder elkaar met een klopper.
  • Optioneel kan je, als je de mosselen gekookt hebt, een halve eetlepel van het mosselvocht toevoegen aan de saus.
    1/2 el kookvocht van de mosselen
  • Ook een paar druppels tabasco toevoegen doen we graag, maar is niet noodzakelijk.
    4 druppels tabasco
  • Meng alles nog eens goed onder elkaar.
  • Je mosselsaus is klaar!

Video

YouTube video

Notities

Mosselsaus maken.

En mosselsaus maken is niet moeilijk. Het is een heerlijke combinatie van smaken, waarbij de romige textuur van de saus perfect samengaat met de zilte smaak van de mosselen.
Je kan de saus ook gebruiken als dressing voor salades of als smaakmaker voor andere zeevruchten. 

TIPS EN INFO : 

  • Je kan de verhoudingen van de ingrediënten aanpassen naar smaak, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld graag meer mosterd toe voor een pittigere smaak, terwijl anderen de voorkeur geven aan een mildere saus met minder sjalot.
  • Ook kan je de saus afwerken met kruiden naar keuze. Als je liever dille of salie gebruikt, of je hebt er ook graag wat knoflook in..geen probleem..experimenteer!
  • De basis van de saus start met een mayonaise. Die kan je gerust ook zelf maken!
  • Het toevoegen van zowel het mosselvocht, limoen of citroensap evenals de tabasco is optioneel. Indien gewenst kan je deze gerust weglaten.
  • De sjalot wordt gespoeld en gedroogd in ons recept. Dit zorgt ervoor dat de smaak niet overheerst en dat de sjalot haar vocht niet verliest in de saus. Anders zou ze minder smeuïg zijn.
  • Standaard serveren wij deze saus met 'mosselen natuur'.
  • Wil je meer weten over mosselen?
  • Deze saus past evenzeer bij Bouchot mosselen!
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Mosselsaus maken is niet moeilijk! Het is een heerlijke toevoeging aan mosselgerechten en zal zeker bijdragen aan een smakelijke en maaltijd. Geniet ervan!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Mosselsaus
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
300
% Daily Value*
Fat
 
32
g
49
%
Saturated Fat
 
5
g
31
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyunsaturated Fat
 
19
g
Monounsaturated Fat
 
8
g
Cholesterol
 
18
mg
6
%
Sodium
 
491
mg
21
%
Potassium
 
36
mg
1
%
Carbohydrates
 
1
g
0
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
42
IU
1
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
13
mg
1
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword heerlijkste mosselsaus, mosselsaus, mosselsaus maken, mosselsaus maken zonder azijn, mosselsaus recept, recept mosselsaus
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...