Mosselsaus

Mosselsaus

Mosselsaus

De heer­lijk­ste mos­sel­saus! Een smeu­ïg mos­sel­saus­je met de juis­te krui­ding en pit! Mos­sel­saus maken is een koud kunstje!
5 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Cook Time 0 mins
Total Time 5 mins
Cour­se sau­sen
Cui­si­ne Bel­gisch, Sauzen
Ser­vings 2 per­so­nen
Calo­ries 22 kcal

Ingrediënten
  

  • 6 el may­o­nai­se (zelf maken kan ook!)
  • 1 el graan­mos­terd
  • 1 el mos­terd
  • 1 klei­ne sja­lot heel fijn gesnipperd
  • wat ver­se peter­se­lie fijn gehakt
  • wat ver­se bies­look fijn gesnip­perd
  • ½ el kook­vocht van de mosselen
  • paar drup­pels limoen­sap (of citroen)
  • 4 drup­pels tabas­co
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snip­per eerst de sja­lot heel fijn met een aard­ap­pel­mes­je op een snij­plank!
  • Doe deze in een zui­ve­re thee­doek, en spoel onder koud water.
  • Wring de thee­doek met de sja­lot heel goed uit, zodat zoveel moge­lijk vocht uit de sja­lot is.
  • Doe de uit­ge­wron­gen sja­lot dan in een meng­kom.
  • Voeg may­o­nai­se, graan­mos­terd en mos­terd toe en meng onder elkaar met een klopper.
  • Proef, en kruid even­tu­eel bij met peper en zout naar smaak.
  • Voeg dan de gesnip­per­de peter­se­lie en bies­look toe en spa­tel deze onder de saus.
  • Zet afge­dekt in de koel­kast tot voor het ser­ve­ren van de mosselen.
  • Als je de mos­se­len gekookt hebt, voeg dan een hal­ve eet­le­pel van het mos­sel­vocht toe aan de saus.
  • Voeg een paar drup­pels limoen­sap en tabas­co toe.
  • Meng alles nog eens onder elkaar met een spa­tel, en je mos­sel­saus is klaar!
  • Sma­ke­lijk, mos­sel­saus maken is niet moei­lijk! Je hebt de heer­lijk­ste mos­sel­saus nu zelf gemaakt! Ser­veer deze saus met ‘Mos­se­len natuur’!

Notities

Mosselsaus.

En mos­sel­saus maken is niet moei­lijk, en deze heer­lijk­ste mos­sel­saus hoort nu één­maal bij mos­se­len-friet. Een saus met net genoeg pit!

TIPS EN INFO

  • Het mos­sel­sei­zoen gaat weer van start, en daar hoort een lek­ker saus­je bij.
  • Je kan de saus afwer­ken met krui­den naar keu­ze. Als je lie­ver dil­le gebruikt, of je hebt er ook graag wat knof­look in..geen probleem..je kan ze afkrui­den hoe je wil.
  • De sja­lot wordt gespoeld en gedroogd. Dit zorgt ervoor dat de smaak niet over­heerst en dat de sja­lot haar vocht niet ver­liest in de saus. Anders zou ze min­der smeu­ïg zijn.
  • Wil je meer weten over mos­se­len? Klik hier!
  • Deze saus past even­zeer bij Bou­chot mos­se­len!
  • Een mos­sel­saus maken is dus een koud kunstje.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
 
De heer­lijk­ste mos­sel­saus, een must bij mos­se­len — friet!!!!!
Key­word heer­lijk­ste mos­sel­saus, mos­sel­saus, mos­sel­saus maken, mos­sel­saus maken zon­der azijn, mos­sel­saus recept, recept mosselsaus
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!