
Mosselsaus
De heerlijkste mosselsaus! Een smeuïg mosselsausje met de juiste kruiding en pit! Mosselsaus maken is een koud kunstje!
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
- 6 el mayonaise (zelf maken kan ook!)
- 1 el graanmosterd
- 1 el mosterd
- 1 kleine sjalot heel fijn gesnipperd
- wat verse peterselie fijn gehakt
- wat verse bieslook fijn gesnipperd
- ½ el kookvocht van de mosselen
- paar druppels limoensap (of citroen)
- 4 druppels tabasco
- peper
- zout
Instructies
- Snipper eerst de sjalot heel fijn met een aardappelmesje op een snijplank!
- Doe deze in een zuivere theedoek, en spoel onder koud water.
- Wring de theedoek met de sjalot heel goed uit, zodat zoveel mogelijk vocht uit de sjalot is.
- Doe de uitgewrongen sjalot dan in een mengkom.
- Voeg mayonaise, graanmosterd en mosterd toe en meng onder elkaar met een klopper.
- Proef, en kruid eventueel bij met peper en zout naar smaak.
- Voeg dan de gesnipperde peterselie en bieslook toe en spatel deze onder de saus.
- Zet afgedekt in de koelkast tot voor het serveren van de mosselen.
- Als je de mosselen gekookt hebt, voeg dan een halve eetlepel van het mosselvocht toe aan de saus.
- Voeg een paar druppels limoensap en tabasco toe.
- Meng alles nog eens onder elkaar met een spatel, en je mosselsaus is klaar!
- Smakelijk, mosselsaus maken is niet moeilijk! Je hebt de heerlijkste mosselsaus nu zelf gemaakt! Serveer deze saus met ‘Mosselen natuur’!
Notities
Mosselsaus.
En mosselsaus maken is niet moeilijk, en deze heerlijkste mosselsaus hoort nu éénmaal bij mosselen-friet. Een saus met net genoeg pit!TIPS EN INFO
- Het mosselseizoen gaat weer van start, en daar hoort een lekker sausje bij.
- Je kan de saus afwerken met kruiden naar keuze. Als je liever dille gebruikt, of je hebt er ook graag wat knoflook in..geen probleem..je kan ze afkruiden hoe je wil.
- De sjalot wordt gespoeld en gedroogd. Dit zorgt ervoor dat de smaak niet overheerst en dat de sjalot haar vocht niet verliest in de saus. Anders zou ze minder smeuïg zijn.
- Wil je meer weten over mosselen? Klik hier!
- Deze saus past evenzeer bij Bouchot mosselen!
- Een mosselsaus maken is dus een koud kunstje.


Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!