Kip op Chinese wijze.

Kip op Chinese wijze - recept

Kip op Chinese wijze.

We ken­nen het alle­maal! Kip van bij de Chi­nees, of beter…kip op Chi­ne­se wij­ze. Dit recept is afge­leid van ‘Chic­ken Man­ch­u­ri­an’. Zach­te blok­jes kip met groen­ten en een saus om dui­men en vin­gers af te likken!
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 30 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Hoofdschotels
Cui­si­ne Oos­ters, Vleesgerechten
Ser­vings 2 per­so­nen
Calo­ries 621 kcal

Ingrediënten
 
 

Optioneel

Instructies
 

  • Snijd je 350 gr kip­fi­let in blok­jes en doe ze in een meng­kom.
    350 gr kipfilet
  • Voeg 2 eiwit­ten toe samen met 1 tl zout en 1 tot 2 el maïs­zet­meel.
    1 tl zout, 2 eiwit­ten, 1 tot 2 el maïszetmeel
  • Meng alles goed onder elkaar! Zet opzij tot wan­neer nodig.
  • (Tip : Nitril weg­werp­hand­schoe­nen zijn han­dig als je je han­den niet vuil wil maken.)
  • Schil 1 stuk wor­tel met een dun­schil­ler en snijd hem in rin­gen. (Blok­jes, reepjes..alles kan, wat je ook ver­kiest, maar maak ze niet te groot of te dik.) Zet appart.
    1 stuk wortel
  • Neem 1/2 stuk groe­ne papri­ka en 1/2 stuk rode papri­ka, ont­doe ze van de zaad­lijs­ten en pit­jes, en snijd ze in blokjes.
    1/2 stuk groe­ne papri­ka, 1/2 stuk rode paprika
  • Ver­hit nu vol­doen­de ara­chi­de­olie in je wok­pan om je kip te fri­tu­ren. Het vet moet zo“n 160°C tot max. 180°C zijn.
    ara­chi­de­olie
  • (Tip : je kan hier ook een fri­teu­se voor gebrui­ken. Zorg wel dat je vet of olie pro­per is! )
  • Fri­tuur je kip­pen­blok­jes nu zo’n 3 tot 4 minu­ten. De mari­na­de zal ervoor zor­gen dat je super zach­te kip­pen­blok­jes krijgt met een kro­kant korst­je. Let er wel op dat je kip niet aan elkaar kleeft! Leg ze stuk per stuk in de hete olie.
  • Haal de kip uit de olie en laat ze goed uit­lek­ken in een ver­giet op wat keu­ken­pa­pier. Of leg ze in een gro­te zeef boven een meng­kom.
  • Ont­doe je wok van de fri­tuur­olie, veeg hem pro­per, zet terug op het vuur en ver­hit opnieuw een lepel ara­chi­de­olie in de wok.
  • Tijd om je kip op Chi­ne­se wij­ze te gaan afwerken!
  • Voeg je gesnip­per­de knof­look toe samen met de uien­blok­jes. Wok voor 1 minuut.
    2 teen­tjes knof­look, 1 rode ui
  • Voeg je papri­ka­stuk­jes en wor­tel toe en wok nog eens voor een minuutje.
  • Zet dan het vuur onder je wok lager!
  • 1,5 el soja­saus, 1 el oes­ter­saus, 1,5 el wit­te (wijn)azijn, 1,5 el palm­sui­ker, 1/2 glaas­je water
  • Zet het vuur terug wat hoger onder je wok, en roer het geheel even door.
  • 1 tl zwar­te pepersaus
  • Laat 1 tot 2 minuut­jes zacht­jes koken, en meng onder­tus­sen 1 el water met 1 el maïs­zet­meel.
    1 el water, 1 el maïszetmeel
  • Voeg nu beet­je per beet­je wat van het maï­ze­na­meng­sel toe. Dit gaat zor­gen voor de bin­ding van je saus. Laat even­tjes doorkoken.
  • Voeg dan je gefri­tuur­de kip­pen­blok­jes toe en wok het geheel nog eens goed door.
  • Je kip op Chi­ne­se wij­ze is klaar! 
  • Ser­veer in een ser­veer­kom met wat gestoom­de of gebak­ken rijst.
    200 gr jasmijnrijst

Notities

Kip op Chinese wijze.

Dit is een Chi­nees afhaal­ge­recht wat in de smaak valt bij velen! Mal­se stuk­jes kip, gewokt met ver­se groen­ten en een saus om te water­tan­den. Super mak­ke­lijk om te maken. Pro­beer het eens, je zal ver­steld staan van de smaak!
aanbieders.be
aanbieders.be

TIPS EN INFO 

  • Het is han­dig om gebruik te maken van een fri­teu­se bij je berei­ding. Dit scheelt hem wel wat tijd en opruim­werk. Zorg voor pro­per vet of olie en fri­tuur de kip­pen­blok­jes in je friteuse.
  • friteuse fritel
    fri­teu­se fritel
  • Heb je jezelf wel eens afge­vraagd hoe je nu mak­ke­lijk zo’n fri­teu­se kan pro­per maken? Klik hier!
  • Zorg er ook zeker voor dat wan­neer je de kip fri­tuurt, je de blok­jes goed van elkaar haalt. Anders krijg je een gro­te koek en dat wil­len we niet!
  • Ser­veer de kip op Chi­ne­se wij­ze met gestoom­de of gebak­ken rijst.
  • De kip is op z’n mal­st indien je het gerecht onmid­del­lijk ser­veert. Natuur­lijk kan je rest­jes de dag nadien opwer­ken, maar het gerecht is het lek­kerst onmid­del­lijk nadat je het maakt.
  • Heb je net zoals wij een zwak voor de Oos­ter­se keu­ken? Pro­beer dan ook eens Gong Bao saus met kip, Tha­ï­se kip­spies­jes, zalm teriy­a­ki of Tha­ï­se mos­se­len. Je kan deze en meer terug­vin­den in onze recep­ten­bun­del.
  • Het is belang­rijk dat je werkt met een dege­lij­ke wok­pan!
  • wok
    wok
  • Maïs­zet­meel is een véél gebruikt bind­mid­del in de Azi­a­ti­sche keu­ken! Meer weten over bind­mid­de­len?

De online toko

De ingre­di­ën­ten die je nodig hebt voor dit recept kan je niet zomaar vin­den in je loka­le super­markt. Wel kan je ze vin­den in een toko (Azi­a­ti­sche super­markt). Helaas heb­ben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd…er is  “de onli­ne toko”. Je kan hier mak­ke­lijk alle nodi­ge ingre­di­ën­ten terug­vin­den. Bestel van­daag, mor­gen in huis!
Asian food lovers - De online toko
Asi­an food lovers — De onli­ne toko
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Kip op Chi­ne­se wij­ze. Een gerecht dat gesmaakt zal wor­den door héél je familie!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Kip op Chi­ne­se wijze.
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
621
% Dai­ly Value*
Fat
 
27
g
42
%
Satu­ra­ted Fat
 
8
g
50
%
Trans Fat
 
0.2
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
6
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
11
g
Cho­les­te­rol
 
131
mg
44
%
Sodi­um
 
2389
mg
104
%
Pot­as­si­um
 
474
mg
14
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
51
g
17
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
7
g
8
%
Pro­tein
 
40
g
80
%
Vita­min A
 
343
IU
7
%
Vita­min C
 
4
mg
5
%
Cal­ci­um
 
46
mg
5
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word kip man­ch­u­ri­an, kip op chi­ne­se wij­ze, kip op zijn chi­nees, manchurian
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!