Kip op Chinese wijze.
We kennen het allemaal! Kip van bij de Chinees, of beter...kip op Chinese wijze. Dit recept is afgeleid van 'Chicken Manchurian'. Zachte blokjes kip met groenten en een saus om duimen en vingers af te likken!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 350 gr kipfilet
- 1 tl zout
- 2 eiwitten
- 1 tot 2 el maïszetmeel
- 1 stuk wortel
- ½ stuk groene paprika ontpit en in blokjes
- ½ stuk rode paprika ontpit en in blokjes
- 1 rode ui in blokjes
- arachideolie om te frituren en te wokken
- 2 teentjes knoflook gesnipperd (of door de lookpers gehaald)
- 1,5 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1,5 el witte (wijn)azijn
- 1,5 el palmsuiker
- ½ glaasje water
- 1 tl zwarte pepersaus (of wat peper van de molen)
- 1 el water
- 1 el maïszetmeel
Optioneel
- 200 gr jasmijnrijst (indien je gestoomde rijst erbij wil serveren)
Instructies
- Snijd je 350 gr kipfilet in blokjes en doe ze in een mengkom.350 gr kipfilet
- Voeg 2 eiwitten toe samen met 1 tl zout en 1 tot 2 el maïszetmeel.1 tl zout, 2 eiwitten, 1 tot 2 el maïszetmeel
- Meng alles goed onder elkaar! Zet opzij tot wanneer nodig.
- (Tip : Nitril wegwerphandschoenen zijn handig als je je handen niet vuil wil maken.)
- Schil 1 stuk wortel met een dunschiller en snijd hem in ringen. (Blokjes, reepjes..alles kan, wat je ook verkiest, maar maak ze niet te groot of te dik.) Zet appart.1 stuk wortel
- Neem 1/2 stuk groene paprika en 1/2 stuk rode paprika, ontdoe ze van de zaadlijsten en pitjes, en snijd ze in blokjes.1/2 stuk groene paprika, 1/2 stuk rode paprika
- Verhit nu voldoende arachideolie in je wokpan om je kip te frituren. Het vet moet zo"n 160°C tot max. 180°C zijn.arachideolie
- Frituur je kippenblokjes nu zo'n 3 tot 4 minuten. De marinade zal ervoor zorgen dat je super zachte kippenblokjes krijgt met een krokant korstje. Let er wel op dat je kip niet aan elkaar kleeft! Leg ze stuk per stuk in de hete olie.
- Haal de kip uit de olie en laat ze goed uitlekken in een vergiet op wat keukenpapier. Of leg ze in een grote zeef boven een mengkom.
- Ontdoe je wok van de frituurolie, veeg hem proper, zet terug op het vuur en verhit opnieuw een lepel arachideolie in de wok.
- Tijd om je kip op Chinese wijze te gaan afwerken!
- Voeg je gesnipperde knoflook toe samen met de uienblokjes. Wok voor 1 minuut.2 teentjes knoflook, 1 rode ui
- Voeg je paprikastukjes en wortel toe en wok nog eens voor een minuutje.
- Zet dan het vuur onder je wok lager!
- Voeg sojasaus, oestersaus, witte wijnazijn, palmsuiker en het water toe.1,5 el sojasaus, 1 el oestersaus, 1,5 el witte (wijn)azijn, 1,5 el palmsuiker, 1/2 glaasje water
- Zet het vuur terug wat hoger onder je wok, en roer het geheel even door.
- Kruid af met wat zwarte pepersaus of peper van de molen.1 tl zwarte pepersaus
- Laat 1 tot 2 minuutjes zachtjes koken, en meng ondertussen 1 el water met 1 el maïszetmeel.1 el water, 1 el maïszetmeel
- Voeg nu beetje per beetje wat van het maïzenamengsel toe. Dit gaat zorgen voor de binding van je saus. Laat eventjes doorkoken.
- Voeg dan je gefrituurde kippenblokjes toe en wok het geheel nog eens goed door.
- Je kip op Chinese wijze is klaar!
- Serveer in een serveerkom met wat gestoomde of gebakken rijst.200 gr jasmijnrijst
Notities
Kip op Chinese wijze.
Dit is een Chinees afhaalgerecht wat in de smaak valt bij velen! Malse stukjes kip, gewokt met verse groenten en een saus om te watertanden. Super makkelijk om te maken. Probeer het eens, je zal versteld staan van de smaak!
TIPS EN INFO
- Het is handig om gebruik te maken van een friteuse bij je bereiding. Dit scheelt hem wel wat tijd en opruimwerk. Zorg voor proper vet of olie en frituur de kippenblokjes in je friteuse.
friteuse fritel - Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe je nu makkelijk zo'n friteuse kan proper maken? Klik hier!
- Zorg er ook zeker voor dat wanneer je de kip frituurt, je de blokjes goed van elkaar haalt. Anders krijg je een grote koek en dat willen we niet!
- Serveer de kip op Chinese wijze met gestoomde of gebakken rijst.
- De kip is op z'n malst indien je het gerecht onmiddellijk serveert. Natuurlijk kan je restjes de dag nadien opwerken, maar het gerecht is het lekkerst onmiddellijk nadat je het maakt.
- Heb je net zoals wij een zwak voor de Oosterse keuken? Probeer dan ook eens Gong Bao saus met kip, Thaïse kipspiesjes, zalm teriyaki of Thaïse mosselen. Je kan deze en meer terugvinden in onze receptenbundel.
- Het is belangrijk dat je werkt met een degelijke wokpan!
wok - Maïszetmeel is een véél gebruikt bindmiddel in de Aziatische keuken! Meer weten over bindmiddelen?
De online toko
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept kan je niet zomaar vinden in je lokale supermarkt. Wel kan je ze vinden in een toko (Aziatische supermarkt). Helaas hebben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd...er is "de online toko". Je kan hier makkelijk alle nodige ingrediënten terugvinden. Bestel vandaag, morgen in huis!


Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Kip op Chinese wijze.
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
621
% Daily Value*
Fat
27
g
42
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
11
g
Cholesterol
131
mg
44
%
Sodium
2389
mg
104
%
Potassium
474
mg
14
%
Carbohydrates
51
g
17
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
40
g
80
%
Vitamin A
343
IU
7
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
46
mg
5
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.