Kip op Chinese wijze.
We kennen het allemaal! Kip van bij de Chinees, of beter...kip op Chinese wijze. Dit recept is afgeleid van 'Chicken Manchurian'. Zachte blokjes kip met groenten en een saus om duimen en vingers af te likken!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 350 gr kipfilet
- 1 tl zout
- 2 eiwitten
- 1 tot 2 el maïszetmeel
- 1 stuk wortel
- ½ stuk groene paprika ontpit en in blokjes
- ½ stuk rode paprika ontpit en in blokjes
- 1 rode ui in blokjes
- arachideolie om te frituren en te wokken
- 2 teentjes knoflook gesnipperd (of door de lookpers gehaald)
- 1,5 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1,5 el witte (wijn)azijn
- 1,5 el palmsuiker
- ½ glaasje water
- 1 tl zwarte pepersaus (of wat peper van de molen)
- 1 el water
- 1 el maïszetmeel
Optioneel
- 200 gr jasmijnrijst (indien je gestoomde rijst erbij wil serveren)
Instructies
- We maken kip op Chinese wijze!
- Snijd je 350 gr kipfilet in blokjes en doe ze in een mengkom.350 gr kipfilet
- Voeg 2 eiwitten toe samen met 1 tl zout en 1 tot 2 el maïszetmeel.1 tl zout, 2 eiwitten, 1 tot 2 el maïszetmeel
- Meng alles goed onder elkaar! Zet opzij tot wanneer nodig.
- (Tip : Nitril wegwerphandschoenen zijn handig als je je handen niet vuil wil maken.)
- Schil 1 stuk wortel met een dunschiller en snijd hem in ringen. (Blokjes, reepjes..alles kan, wat je ook verkiest, maar maak ze niet te groot of te dik.) Zet appart.1 stuk wortel
- Neem 1/2 stuk groene paprika en 1/2 stuk rode paprika, ontdoe ze van de zaadlijsten en pitjes, en snijd ze in blokjes.1/2 stuk groene paprika, 1/2 stuk rode paprika
- Verhit nu voldoende arachideolie in je wokpan om je kip te frituren. Het vet moet zo"n 160°C tot max. 180°C zijn.arachideolie
- (Tip : je kan hier ook een friteuse voor gebruiken. Zorg wel dat je vet of olie proper is! )
- Frituur je kippenblokjes nu zo'n 3 tot 4 minuten. De marinade zal ervoor zorgen dat je super zachte kippenblokjes krijgt met een krokant korstje. Let er wel op dat je kip niet aan elkaar kleeft! Leg ze stuk per stuk in de hete olie.
- Haal de kip uit de olie en laat ze goed uitlekken in een vergiet op wat keukenpapier. Of leg ze in een grote zeef boven een mengkom.
- Ontdoe je wok van de frituurolie, veeg hem proper, zet terug op het vuur en verhit opnieuw een lepel arachideolie in de wok.
- Tijd om je kip op Chinese wijze te gaan afwerken!
- Voeg je gesnipperde knoflook toe samen met de uienblokjes. Wok voor 1 minuut.2 teentjes knoflook, 1 rode ui
- Voeg je paprikastukjes en wortel toe en wok nog eens voor een minuutje.
- Zet dan het vuur onder je wok lager!
- Voeg sojasaus, oestersaus, witte wijnazijn, palmsuiker en het water toe.1,5 el sojasaus, 1 el oestersaus, 1,5 el witte (wijn)azijn, 1,5 el palmsuiker, 1/2 glaasje water
- Zet het vuur terug wat hoger onder je wok, en roer het geheel even door.
- Kruid af met wat zwarte pepersaus of peper van de molen.1 tl zwarte pepersaus
- Laat 1 tot 2 minuutjes zachtjes koken, en meng ondertussen 1 el water met 1 el maïszetmeel.1 el water, 1 el maïszetmeel
- Voeg nu beetje per beetje wat van het maïzenamengsel toe. Dit gaat zorgen voor de binding van je saus. Laat eventjes doorkoken.
- Voeg dan je gefrituurde kippenblokjes toe en wok het geheel nog eens goed door.
- Je kip op Chinese wijze is klaar!
- Serveer in een serveerkom met wat gestoomde of gebakken rijst.200 gr jasmijnrijst
RECEPT VIDEO
Notities
Kip op Chinese wijze.
Dit Chinees afhaalgerecht valt in de smaak bij velen! Malse stukjes kip, gewokt met verse groenten en een saus om te watertanden. Dit is ons heerlijke recept voor "Kip Manchurian", ook wel bekend als "Kip op Chinese wijze." Het is een smaakvolle en hartige schotel die je meeneemt op een culinaire reis naar de verrukkelijke smaken van de Chinese keuken. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of een enthousiaste thuiskok, dit gerecht is een gegarandeerd succes en wordt steeds populairder onder onze lezers.Wat maakt Kip Manchurian zo bijzonder?
Deze kip op Chinese wijze is een afgeleide van "Kip Manchurian". Het is een gerecht dat bekend staat om zijn perfecte combinatie van knapperige kip en een rijke, smaakvolle saus met een vleugje zoet en hartig. De kip wordt krokant gebakken en vervolgens gedompeld in een verrukkelijke saus die doordrenkt is met Chinese kruiden en specerijen. Het resultaat is een onweerstaanbare smaakexplosie die je smaakpapillen zal beroeren. Super makkelijk om te maken. Probeer het eens, je zal versteld staan van de smaak!TIPS EN INFO
- Verse Ingrediënten: Gebruik altijd verse ingrediënten voor het beste resultaat. Verse kip, groenten en kruiden dragen bij aan de authenticiteit en smaak van dit gerecht.
- Krokante Kip: Zorg ervoor dat de kip mooi krokant wordt door deze vooraf licht te marineren en vervolgens te bakken tot een gouden bruine kleur wordt bereikt. Dit geeft de Kip Manchurian die heerlijke textuur waar iedereen van houdt.
- Speel met Kruiden: Pas de kruiden aan naar smaak. Als je van pittig houdt, voeg dan wat extra chiliflakes toe. Experimenteer en ontdek zelf jouw perfecte smaakbalans.
- Zorg er ook zeker voor dat wanneer je de kip frituurt, je de blokjes goed van elkaar haalt. Anders krijg je een grote koek en dat willen we niet!
- Serveer de kip op Chinese wijze met gestoomde of gebakken rijst.
- De kip is op z'n malst indien je het gerecht onmiddellijk serveert. Natuurlijk kan je restjes de dag nadien opwerken, maar het gerecht is het lekkerst onmiddellijk nadat je het maakt.
- Het is handig om gebruik te maken van een friteuse bij je bereiding. Dit scheelt hem wel wat tijd en opruimwerk. Zorg voor proper vet of olie en frituur de kippenblokjes in je friteuse.
- Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe je nu makkelijk zo'n friteuse kan proper maken? Klik hier!
- Heb je net zoals wij een zwak voor de Oosterse keuken? Probeer dan ook eens Gong Bao saus met kip, Thaïse kipspiesjes, zalm teriyaki of Thaïse mosselen. Je kan deze en meer terugvinden in onze receptenbundel.
- Het is belangrijk dat je werkt met een degelijke wokpan!
- Maïszetmeel is een véél gebruikt bindmiddel in de Aziatische keuken! Meer weten over bindmiddelen?
De online toko
De ingrediënten die je nodig hebt voor deze kip op chinese wijze (Chicken Manchurian) kan je niet zomaar vinden in je lokale supermarkt. Wel kan je ze vinden in een toko (Aziatische supermarkt). Helaas hebben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd...er is "de online toko". Je kan hier makkelijk alle nodige ingrediënten terugvinden. Bestel vandaag, morgen in huis! Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Kip op Chinese wijze.
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
621
% Daily Value*
Fat
27
g
42
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
11
g
Cholesterol
131
mg
44
%
Sodium
2389
mg
104
%
Potassium
474
mg
14
%
Carbohydrates
51
g
17
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
40
g
80
%
Vitamin A
343
IU
7
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
46
mg
5
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.