Thaise kipsaté — BBQ — met pindasaus

thai kipsaté bbq

Thaise kipsaté — BBQ — met pindasaus

Thai­se kip­sa­té op de bbq met Pin­da­saus. Dit is stan­daard en authen­tiek Thai food! Gema­ri­neer­de kip met een pin­da­saus die zo lek­ker is dat ieder­een om het recept zal smeken! 
5 from 1 vote
Prep Time 20 mins
Cook Time 15 mins
tijd om te mari­ne­ren 20 mins
Total Time 55 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Oos­ters, Voorgerechten
Cui­si­ne Oos­ters
Ser­vings 3 per­so­nen
Calo­ries 1239 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
 
 

  • 600 gr vlees van kip­pen­dij­en zon­der been, zon­der vel, in stuk­jes van 2 cm gesneden

VOOR DE MARINADE:

VOOR DE THAISE PINDA-SAUS:

OM TE SERVEREN:

Instructies
 

Maak de THAISE PINDASAUS:

  • Giet 340ml kokos­melk in een saus­pan.
    340 ml kokosmelk
  • Voeg de pin­da­kaas, rode cur­ry­pas­ta, cider­azijn, don­ke­re soja­saus, sui­ker, zout en het water toe.
    2 el rode cur­ry­pas­ta, 180 gr pin­da­kaas, 50 gr wit­te sui­ker, 2 tl don­ke­re soja­saus, 1 tl zout, 2 el cider­azijn, 185 ml water
  • klop het geheel goed door met een klop­per.
  • Al roe­rend laat je dit nu 5 minu­ten sud­de­ren op een zacht vuur.
  • Haal van het vuur en giet over in een saus­pot­je. Bestrooi met wat gehak­te pin­da­no­ten.
  • Indien het nodig is pas je de con­sis­ten­tie aan met water — het moet een schenk­ba­re maar dik­ke saus zijn.
  • Dek af en houd warm ter­wijl u de spies­jes bakt.

Maak de THAISE KIPSATÉ SPIESJES:

  • Meng het kip­pen­vlees in een meng­kom met sui­ker, zout, ker­rie­poe­der en rode cur­ry­pas­ta en 60ml kokos­melk (uit het blik van 400ml). 
    600 gr vlees van kip­pen­dij­en, 1 el ker­rie­poe­der, 1 tl wit­te sui­ker, 2 tl rode cur­ry­pas­ta, 60 ml kokos­melk, 1 tl zout
  • Laat min­stens 20 minu­ten mari­ne­ren in de koel­kast. (Dit mag gerust wat lan­ger zijn!)
  • Rijg nu het kip­pen­vlees aan de bam­boep­rik­kers.
  • Grill de spies­jes op de houts­kool grill, of bak ze in een gro­te koe­ken­pan in wat olie.
  • Bak de spies­jes in groe­pen gedu­ren­de 3 minu­ten aan elke kant tot ze goud­bruin en gaar zijn.

OPDIENEN:

  • Leg de kip­sa­tés op een schaal samen met wat limoenpartjes. 
    limoen­part­jes
  • Bestrooi met wat gehak­te pin­da­no­ten, gesnip­per­de kori­an­der en fijn gesne­den chilipeper.
    2 el pin­da­no­ten, kori­an­der­blaad­jes, 1 stuk rode chilipeper
  • Ser­veer met de pin­da­saus om te dippen.
  • Je Thai­se kip­sa­tés zijn klaar!
  • Geef er gestoom­de of gebak­ken rijst bij om de maal­tijd com­pleet te maken!

Video

Notities

Thaise kipsaté — BBQ — met pindasaus

Thai­se kip­sa­té op de bbq met Pin­da­saus. Dit is stan­daard en authen­tiek Thai food! Gema­ri­neer­de kip met een pin­da­saus die zo lek­ker is dat ieder­een om het recept zal sme­ken! Ser­veer dit met gestoom­de of gebak­ken rijst en je zal dui­men en vin­gers aflikken. 

TIPS EN INFO

  • Spies­jes die voor Azi­a­ti­sche kip­sa­té wor­den gebruikt, zijn kor­ter dan Wes­ter­se spies­jes. Ik vind ze mak­ke­lijk omdat ze in een braad­pan pas­sen! Voel je vrij om gro­te­re spie­sen te maken met lan­ge­re stok­jes om ze dan te gril­len op de bbq.
  • Kip­dij­en­vlees kan wor­den ver­van­gen door kip­pen­borst of kip­pen­haas, maar dij is vol­gens mij het bes­te om de sap­pig­ste saté’s te ver­krij­gen. Je kan ze ook ver­van­gen door rund- of var­kens­vlees —  maar gebruik dan altijd een goed, mooi met vet door­re­gen stuk vlees dat geschikt is om snel te grillen.
  • Rode cur­ry pas­ta — De bes­te Thai­se rode cur­ry pas­ta (naar mijn mening) is die van ‘Fly­ing Goo­se’, die wordt gele­verd in klei­ne pot­jes en wordt ver­kocht in gro­te super­mark­ten en Azi­a­ti­sche toko’s
    Als u zelf­ge­maak­te Thai­se rode cur­ry­pas­ta gebruikt, ver­dub­bel dan de cur­ry­pas­ta, voeg 1 thee­le­pel vis­saus + 1 thee­le­pel sui­ker toe aan de mari­na­de voor kip, en 2 thee­le­pels vis­saus + 2 thee­le­pels sui­ker aan de pin­da­saus (zelf­ge­maak­te pas­ta heeft niet de smaak­ma­kers uit de pot).
  • Don­ke­re soja­saus geeft meer smaak en ver­diept de kleur van de saus. Kan wor­den ver­van­gen door lich­te soja­saus of gewo­ne soja­saus. De saus zal dan wel lich­ter van kleur zijn.
  • Cider­azijn kan wor­den ver­van­gen door gewo­ne wit­te azijn. Limoen­sap, rijst­azijn of ande­re hel­de­re azijn­soor­ten zijn een goe­de ver­van­ger, maar niet 100% authentiek.

De online toko

De ingre­di­ën­ten die je nodig hebt voor dit recept kan je niet zomaar vin­den in je loka­le super­markt. Wel kan je ze vin­den in een toko (Azi­a­ti­sche super­markt). Helaas heb­ben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd…er is  “de onli­ne toko”. Je kan hier mak­ke­lijk alle nodi­ge ingre­di­ën­ten terug­vin­den. Bestel van­daag, mor­gen in huis!
Asian food lovers - De online toko
Asi­an food lovers — De onli­ne toko
 
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Thai­se kip­sa­té op de bbq, met pin­da­saus. Pro­beer het en laat ons weten wat je er van vond!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Thai­se kip­sa­té — BBQ — met pindasaus
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
1239
% Dai­ly Value*
Fat
 
90
g
138
%
Satu­ra­ted Fat
 
29
g
181
%
Trans Fat
 
0.3
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
19
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
36
g
Cho­les­te­rol
 
125
mg
42
%
Sodi­um
 
3355
mg
146
%
Pot­as­si­um
 
917
mg
26
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
59
g
20
%
Fiber
 
7
g
29
%
Sugar
 
38
g
42
%
Pro­tein
 
54
g
108
%
Vita­min A
 
2680
IU
54
%
Vita­min C
 
4
mg
5
%
Cal­ci­um
 
118
mg
12
%
Iron
 
5
mg
28
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word kip­sa­té, kip­sa­té bbq, kip­sa­té met pin­da­saus, kip­sa­té met rijst, Thai­se kip
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!