Thaise kipsaté – BBQ – met pindasaus

Thaise kipsaté -BBQ - pindasaus

Thaise kipsaté - BBQ - met pindasaus

Thaise kipsaté op de bbq met Pindasaus. Dit is standaard en authentiek Thai food! Gemarineerde kip met een pindasaus die zo lekker is dat iedereen om het recept zal smeken!
5 from 1 vote
Voorbereiding 20 minutes
Kooktijd 15 minutes
tijd om te marineren 20 minutes
Totale tijd 55 minutes
Course Hoofdgerechten, Oosters, Voorgerechten
Cuisine Oosters
Servings 3 personen
Calories 1239 kcal

Materiaal en benodigdheden

conische sauspan
1 sauspan voor de pindasaus
bamboeprikkers
15 bamboeprikkers (satéstokjes)
1 houtskoolgrill (indien je de satés liever grillt)

Ingrediënten
 
 

  • 600 gr vlees van kippendijen zonder been, zonder vel, in stukjes van 2 cm gesneden

VOOR DE MARINADE:

VOOR DE THAISE PINDA-SAUS:

OM TE SERVEREN:

Instructies
 

Maak de THAISE PINDASAUS:

  • Giet 340ml kokosmelk in een sauspan.
    340 ml kokosmelk
  • Voeg de pindakaas, rode currypasta, ciderazijn, donkere sojasaus, suiker, zout en het water toe.
    2 el rode currypasta, 180 gr pindakaas, 50 gr witte suiker, 2 tl donkere sojasaus, 1 tl zout, 2 el ciderazijn, 185 ml water
  • klop het geheel goed door met een klopper.
  • Al roerend laat je dit nu 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Haal van het vuur en giet over in een sauspotje. Bestrooi met wat gehakte pindanoten.
  • Indien het nodig is pas je de consistentie aan met water - het moet een schenkbare maar dikke saus zijn.
  • Dek af en houd warm terwijl u de spiesjes bakt.

Maak de THAISE KIPSATÉ SPIESJES:

  • Meng het kippenvlees in een mengkom met suiker, zout, kerriepoeder en rode currypasta en 60ml kokosmelk (uit het blik van 400ml).
    600 gr vlees van kippendijen, 1 el kerriepoeder, 1 tl witte suiker, 2 tl rode currypasta, 60 ml kokosmelk, 1 tl zout
  • Laat minstens 20 minuten marineren in de koelkast. (Dit mag gerust wat langer zijn!)
  • Rijg nu het kippenvlees aan de bamboeprikkers.
  • Grill de spiesjes op de houtskool grill, of bak ze in een grote koekenpan in wat olie.
  • Bak de spiesjes in groepen gedurende 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.

OPDIENEN:

  • Leg de kipsatés op een schaal samen met wat limoenpartjes.
    limoenpartjes
  • Bestrooi met wat gehakte pindanoten, gesnipperde koriander en fijn gesneden chilipeper.
    2 el pindanoten, korianderblaadjes, 1 stuk rode chilipeper
  • Serveer met de pindasaus om te dippen.
  • Je Thaise kipsatés zijn klaar!
  • Geef er gestoomde of gebakken rijst bij om de maaltijd compleet te maken!

Video

YouTube video

Notities

Thaise kipsaté - BBQ - met pindasaus

Thaise kipsaté op de bbq met Pindasaus. Dit is standaard en authentiek Thai food! Gemarineerde kip met een pindasaus die zo lekker is dat iedereen om het recept zal smeken! Serveer dit met gestoomde of gebakken rijst en je zal duimen en vingers aflikken.

TIPS EN INFO

  • Spiesjes die voor Aziatische kipsaté worden gebruikt, zijn korter dan Westerse spiesjes. Ik vind ze makkelijk omdat ze in een braadpan passen! Voel je vrij om grotere spiesen te maken met langere stokjes om ze dan te grillen op de bbq.
  • Kipdijenvlees kan worden vervangen door kippenborst of kippenhaas, maar dij is volgens mij het beste om de sappigste saté's te verkrijgen. Je kan ze ook vervangen door rund- of varkensvlees -  maar gebruik dan altijd een goed, mooi met vet doorregen stuk vlees dat geschikt is om snel te grillen.
  • Rode curry pasta - De beste Thaise rode curry pasta (naar mijn mening) is die van 'Flying Goose', die wordt geleverd in kleine potjes en wordt verkocht in grote supermarkten en Aziatische toko's
    Als u zelfgemaakte Thaise rode currypasta gebruikt, verdubbel dan de currypasta, voeg 1 theelepel vissaus + 1 theelepel suiker toe aan de marinade voor kip, en 2 theelepels vissaus + 2 theelepels suiker aan de pindasaus (zelfgemaakte pasta heeft niet de smaakmakers uit de pot).
  • Donkere sojasaus geeft meer smaak en verdiept de kleur van de saus. Kan worden vervangen door lichte sojasaus of gewone sojasaus. De saus zal dan wel lichter van kleur zijn.
  • Ciderazijn kan worden vervangen door gewone witte azijn. Limoensap, rijstazijn of andere heldere azijnsoorten zijn een goede vervanger, maar niet 100% authentiek.

De online toko

De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept kan je niet zomaar vinden in je lokale supermarkt. Wel kan je ze vinden in een toko (Aziatische supermarkt). Helaas hebben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd...er is  "de online toko". Je kan hier makkelijk alle nodige ingrediënten terugvinden. Bestel vandaag, morgen in huis!
Asian food lovers - De online toko
Asian food lovers - De online toko
 
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder of deel het op je social media.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtubeFacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Thaise kipsaté op de bbq, met pindasaus. Probeer het en laat ons weten wat je er van vond!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Thaise kipsaté - BBQ - met pindasaus
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
1239
% Daily Value*
Fat
 
90
g
138
%
Saturated Fat
 
29
g
181
%
Trans Fat
 
0.3
g
Polyunsaturated Fat
 
19
g
Monounsaturated Fat
 
36
g
Cholesterol
 
125
mg
42
%
Sodium
 
3355
mg
146
%
Potassium
 
917
mg
26
%
Carbohydrates
 
59
g
20
%
Fiber
 
7
g
29
%
Sugar
 
38
g
42
%
Protein
 
54
g
108
%
Vitamin A
 
2680
IU
54
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
118
mg
12
%
Iron
 
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword kipsaté, kipsaté bbq, kipsaté met pindasaus, kipsaté met rijst, Thaise kip
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...