Kreeft: De Kunst van Bereiding in Jouw Keuken!

In dit blog duiken we recht in de wereld van de kreeft! Geen franjes, enkel feiten. Wat is een kreeft precies, en welke variëteiten kun je tegenkomen? Belangrijker nog, hoe zorg je ervoor dat ze op jouw bord belanden als een perfect bereide lekkernij?

We beginnen met de basics en laten je verder zien welke methoden het beste werken om die smaakvolle topper op tafel te krijgen. Kreeft klaarmaken is uiteindelijk niet zo moeilijk. De meeste mensen hebben gewoon koudwatervrees. Onbekend is onbemind, maar laat me daar verandering in brengen.

Kreeft

Wat is een kreeft?

Een kreeft is een schaaldier met een onmiskenbaar langwerpig lichaam en een krachtige staart. Op ons bord schitteren verschillende varianten, waaronder de Amerikaanse kreeft (Homarus americanus) uit de noordelijke Atlantische Oceaan, de Canadese kreeft rond Nova Scotia, en de Europese kreeft (Homarus gammarus), inclusief de bekende Oosterscheldekreeft.

Deze zee en rivierbewoners hebben karakteristieke klauwen, waarvan het eerste paar vaak indrukwekkend groot is. Ze verschuilen zich in spleten en holen op de zee- of rivierbodem, waar ze met drie van hun vijf paar poten hun territorium verdedigen.

Naast deze bekende soorten zijn er ook tropische kreeften, zoals stekel- en pantoffelkreeften, die wereldwijd worden geconsumeerd.

Economisch gezien spelen kreeften een cruciale rol en behoren ze vaak tot de meest winstgevende handelswaar in hun vangstgebieden.

De meest gekende kreeftensoorten.

Er zijn wel meerdere soorten kreeft die we kennen, maar laat ons focussen op de 2 soorten die bij ons het meest gebruikelijk zijn. Ongetwijfeld zijn dit de Canadese kreeft en de Oosterschelde kreeft.

De Canadese kreeft.

Deze soort is wereldvermaard omwille van z’n uitstekende kwaliteit en smaak. Onmiddellijk na de vangst gaan de Canadese kreeften het vliegtuig op richting Europa. Zodra ze hier arriveren worden ze onmiddellijk overgebracht in een overdekt opslagbassin. In die donkere bassins ondergaan ze biologische filtering en koeling. Op deze manier bevinden de kreeften zich in de meest natuurgetrouwe situatie. Zo kunnen ze optimaal herstellen van hun vliegreis.

Onder de Canadese kreeft kennen we ook de “Cannerkreeft”. Canner is de benaming voor de kleinste maat Canadese kreeft, ook wel ‘babykreeft’ genoemd. Deze kreeften worden geoogst wanneer ze nog relatief klein zijn, waardoor ze ook geschikt zijn voor conserven. In Canada wordtdeze babykreeft beschouwd als een belangrijke culinaire lekkernij. Ze worden op verschillende gelegenheden gewaardeerd en hebben een prominente plaats op het menu van veel restaurants.

Canadese kreeft

Oosterschelde kreeft.

Nu zijn we dichter bij huis! Deze kreeftensoort is een immigrant. We weten dit omdat er maar één voorwaarde is die de Homarus gammarus aan zijn leefomgeving stelt: deze moet rotsachtig zijn! Gaten en spleten tussen de rotsen bieden het dier een schuilplaats. In de Oosterschelde komt van nature geen rotskust voor. De bodem van de zeearm is grotendeels zandig en slikkig. Pas zo’n 150 jaar geleden werden er grote hoeveelheden stenen in de zeearm in de constructie van dijken gebruikt en dat zijn mooie schuilplaatsen gebleken voor de Oosterscheldekreeft. De Oosterscheldekreeft is dus hoogstwaarschijnlijk als larfje ooit vanuit de Noordzee naar binnen gespoeld en heeft zich daar, in de Oosterschelde, tamelijk maar niet volledig, geïsoleerd voortgeplant. 

De Oosterschelde

Deze kreeft is een pareltje en vermaard om haar verfijnde smaak. Ze klaarmaken kan maar voor een bepaalde tijd mits ze helaas seizoensgebonden is. Het seizoen loopt van de laatste donderdag in maart tot en met 15 juli.

Het vissen op dit schaaldier is duurzaam, het bestand is in orde en de beheersmaatregelen zijn enorm streng. Enkel kreeften groter dan 24 centimeter worden meegenomen en de vrouwtjes die eitjes bij zich dragen worden teruggezet.

Oosterschelde kreeft

En nu het echte werk : Kreeft klaarmaken!

Perfect gekookte kreeft klaarmaken is ongetwijfeld een van de eenvoudigste – en lekkerste – geneugten des levens. En het is niet moeilijk! Levende kreeften stomen en koken zijn de twee meest gebruikte bereidingswijzen. Maar ook in de oven of op de grill zijn opties. Laten we ze allemaal wat in detail bekijken en bespreken.

De beste manier om een kreeft te doden.

Is er een humane manier om een kreeft te doden? Wat is de beste manier om een levende kreeft te doden?

Eindeloos wordt er gediscussieerd over de vraag of kreeften pijn voelen of niet. Maar of het antwoord nu ja of nee is, ik geloof dat het onze verantwoordelijkheid is om kreeften een zo pijnloos en waardig mogelijke dood te geven.

De meest gebruikelijke methode om kreeften op een humane manier te doden is door ze levend zo’n 30 tot 60 minuten in de vriezer te leggen om ze in een gevoelloze slaap te laten wegdrijven. Steek ze dan met hun kop eerst in kokende ‘Court Bouillon’ voor een snelle en vriendelijke dood.

Kreeft klaarmaken door te koken.

Indien je een kreeft kookt krijgt ze een meer gelijkmatige garing dan bij stomen. Ook indien je van plan bent om de kreeft klaar te maken om het vlees erna uit de schalen en pantser te halen, kook je ze best.

Kreeft klaarmaken

Kookinstructies.

 • Vul een kookpan voor twee-derde met een ‘Court Bouillon’.
 • Breng de bouillon aan de kook.
 • Leg de levende kreeften er één voor één in, met de kop naar voren, en dompel ze volledig onder.
 • ( Info : Zoals hierboven al beschreven kan u de kreeften best zo’n 30 tot 60 minuten in de vriezer steken. Zo zijn ze verdoofd, en is het ook veilig om de elastieken rond de scharen te verwijderen.)
 • Indien je de kreeft niet even in de vriezer zou steken, neem dan de kreeft op door de bovenkant van de rug tussen je duim en middelvinger vast te houden. Houd de onderkant van het lijf van u af, voor het geval de kreeft zijn staart omdraait en het kokende water over u heen spat.
 • Dek de kookpan goed af met een deksel en breng het zo snel mogelijk weer aan de kook.
 • Zodra de bouillon terug kookt, begint u met de timing en regelt u het vuur om te voorkomen dat de bouillon overkookt. Zorg er wel voor dat de bouillon gedurende de hele kooktijd zachtjes blijft koken (Zoals bij het pocheren van ingrediënten).
 • Eénmaal gekookt, haal de kreeften dan voorzichtig uit de pan met een tang. Wees voorzichtig, ze zijn erg heet.
 • Leg ze vijf minuten in een grote kom om af te koelen voordat je ze kraakt of doormidden snijd. Het is namelijk zo dat wanneer je een kreeft kookt, het pantser veel van de bouillon vasthoudt.
 • Prik het lijf en de staart in met een mes om de bouillon te helpen afvloeien in de kom.

De kooktijden om kreeft te koken.

Het koken van kreeft mag dan wel eenvoudig lijken, maar om de perfecte textuur en smaak te bereiken, is precisie vereist. Hieronder delen we een gestructureerde tabel om over- of onderkoken te voorkomen. Onthoud dat de kooktijd wordt bepaald op basis van het individuele gewicht van elke kreeft, niet het totale gewicht van de partij.

Handige tip! : Gebruik een kookwekker en start deze zodra de bouillon weer kookt.

Kookwekker
Gewicht kreeftKooktijd in ‘Court-Bouillon’
500 gr5-6 minuten
650 gr7-8 minuten
750 – 800 gr8-9 minuten
1 kg10-12 minuten
1,5 kg12-14 minuten
(Kooktijden voor kreeft – tabel)

De basisregel is simpel: kook de kreeft 1 minuut per 100 gram. Het gebruik van ‘Court-Bouillon’ verzekert een rijke en smaakvolle ervaring.

Volg deze gids en ontdek de kunst van het juist koken van kreeft, want elke minuut telt voor een ongeëvenaarde culinaire ervaring.

Kreeft klaarmaken door te stomen.

Kreeft kunnen we ook klaarmaken door te stomen. Dit is een subtielere benadering dan koken. Het biedt niet alleen meer controle maar ook een malsere en smaakvolle ervaring. Is het beter dan koken? Niet noodzakelijk, het hangt af van je culinaire voorkeur. Als je van plan bent om hele kreeften te serveren, is stomen een uitstekende keuze, en dit is waarom :

 • Malsheid: Stomen resulteert in een zachtere kreeft dan koken.
 • Minimale Verdunning: De kreeft behoudt meer van zijn natuurlijke smaak omdat er minder vermenging is met bouillon.
 • Netheid: Stomen veroorzaakt minder rommel in de keuken.
 • Nauwkeurige Timing: De timing is nauwkeuriger omdat de bouillon sneller weer kookt.
 • Behoud van Versheid: De verse smaak van kreeft blijft beter behouden.
 • Minder Risico op Overkoken: Het langzamere kookproces minimaliseert het risico op te gaar koken, wat de kreeft taai kan maken.

Bij het stomen van kreeft is het essentieel om het deksel goed op de pan te houden om de stoom binnen te houden. Hoewel een stoommandje handig is, voorkomt het dat de kreeften aan de bodem van de pan vastkleven. Als je geen stoommandje hebt, kun je ook een groentestomer of een omgekeerd vergiet gebruiken.

Stoommandje

Stoom instructies.

 • Gebruik hier ook een pan die groot genoeg is om de kreeften in te doen en vul deze met ‘court bouillon’ tot ongeveer twee centimeter van de bodem (Voel je vrij om een stoomrek of mandje te gebruiken om de kreeften op te leggen of doe ze gewoon direct in de pan).
 • Breng de bouillon aan de kook en doe de kreeften erin. Breng de bouillon op een hoog vuur terug aan de kook, dek goed af, en begin de tijd te tellen.
 • Stoom een kreeft gedurende 7 minuten per 500gr.
 • Voeg 3 minuten per 500gr toe (zie onderstaande tabel voor de bereidingstijden bij benadering).
 • Regel het vuur als het schuim begint te borrelen.
 • Haal de kreeften voorzichtig uit de pan met een tang. Wees voorzichtig, ze zijn erg heet.
 • Leg ze vervolgens minstens vijf minuten in een grote kom om af te koelen alvorens ze te kraken of doormidden te snijden.

Hoe lang moet ik kreeften stomen?

Nu, een kreeft stomen is een dus ook een uitstekende keuze, maar laten we ons dan ook richten op de cruciale factor: de stoomtijd! Het is essentieel om deze tijd nauwkeurig te bepalen voor een perfect gegaarde kreeft. Hieronder vind je een gestructureerde tabel met stoomtijden op basis van het gewicht van je individuele kreeften.

Stoomtijden voor Kreeft: Een Overzicht

Gewicht KreeftStoomtijd
500 – 600 gr9-11 minuten
1 kg11-12 minuten
1,5 kg12-14 minuten
2,5 kg22-24 minuten
(Stoomtijden voor kreeft – tabel)

Extra Tip: Voor een combinatie van smaken kun je mosselen of venusschelpen bovenop de kreeften leggen en ze tegelijkertijd stomen. Houd er wel rekening mee dat schelpdieren minder tijd nodig hebben dan kreeften, dus experimenteer een beetje om de perfecte timing te vinden.

Kreeften

Waarom Gewicht Belangrijk is!

De stoomtijd hangt af van het individuele gewicht van elke kreeft, niet het totale gewicht van de partij. Gebruik opnieuw een kookwekker en start deze zodra de bouillon weer kookt. En let op! Vermijd de veelvoorkomende fout om de stoomtijd te verlengen bij het stomen van meerdere kreeften.

Met deze gestructureerde informatie en handige tips ben je klaar voor een perfect gestoomde kreeft. Ontdek de kunst van timing en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring.

Welke pan of kookpot om een kreeft te koken of te stomen?

Een cruciale overweging bij het bereiden van kreeft is de keuze van de pan. Hoe groot moet die zijn? Het antwoord is simpel: GROOT!

Of je nu kiest voor stomen of koken, een ruime pan is essentieel. Plaats de kreeften niet te dicht op elkaar om een gelijkmatige circulatie van warmte te garanderen. Dit is de sleutel tot een gelijkmatige garing. Een royale soeppot van 4-5 liter volstaat voor het koken van een kreeft. Kook of stoom je er meerdere? Denk dan eerder aan aan pot van 10 tot 15L.

Lichtgewicht metalen pannen zijn ideaal, omdat de court bouillon sneller kookt in een lichtere pot.

Kookpot met deksel

Kreeft klaar maken door te bakken of te grillen.

Kreeft bakken of grillen voegt een nieuwe dimensie toe aan deze heerlijke zeevrucht, en het is verrassend eenvoudig. We geven je gedetailleerde instructies en enkele tips om het proces te verfijnen.

Stap-voor-stap instructies om kreeft te bakken:

 1. Verwarm de Oven voor op 200°C:
  • Zorg voor een perfecte garing door je oven voor te verwarmen.
 2. Prepareer de Kreeft:
  • Leg de kreeft op zijn rug en maak een diepe, scherpe snede over de lengte van het lijf en de staart.
  • Verwijder voorzichtig het coraille en de maag voor een mooiere presentatie.
 3. Positioneer in de Braadslede:
  • Plaats de kreeft met de schaal naar beneden in een ingevette braadslede voor een gelijkmatige verwarming.
 4. Bestrijk met Boter of Olie:
  • Verhoog de smaak en voeg een rijke textuur toe door het blootliggende kreeftenvlees te bestrijken met boter of olie.
 5. Baktijd in de Voorverwarmde Oven:
  • Bak de kreeft gedurende 22 tot 27 minuten. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen sappigheid en textuur.
Kreeft bakken of grillen

Extra Tips voor een Meesterlijke Kreeftervaring:

 • Experimenteer met Kruiden en Specerijen:
  • Voeg smaak toe aan je kreeft door te experimenteren met kruiden zoals tijm, rozemarijn, of een vleugje cayennepeper voor een pikante kick.
 • Grill Optie:
  • Overweeg het gebruik van een grill voor die kenmerkende rokerige smaak. Plaats de kreeft op de grill met de schaal naar beneden voor een subtiele rokerigheid.
 • Vulling of Niet?
  • Kreeft heeft misschien geen vulling nodig, maar als je creatief wilt zijn, kun je spelen met lichte vullingen zoals verse krab of een mengsel van fijne kruiden en broodkruimels.

Met deze gedetailleerde stappen en aanvullende tips ben je klaar om kreeft op een nieuwe manier te ontdekken. Bak, grill, en geniet van de rijke smaken die deze bereidingswijze onthult.

Recepten met kreeft! Ontdek, proef en creëer!

Stap binnen in de smaakvolle wereld van kreeft met onze groeiende verzameling recepten. Momenteel hebben we al enkele verrukkelijke kreeftgerechten in de schijnwerpers staan, maar dat is slechts het begin. Zo kan je momenteel in onze receptenbundel een recept terugvinden voor :

De diversiteit van recepten met kreeft is grenzeloos, en we nodigen je uit om je eigen culinaire flair toe te voegen. Heb je een uniek recept met kreeft dat je met de wereld wilt delen? Aarzel niet om het toe te voegen aan onze groeiende receptenbundel.

Recept in de Kijker: Kreeft Thermidor

Ons meest klassieke recept is ‘Kreeft Thermidor’. Hieronder kan je de receptenfiche terugvinden zodat je zelf ook aan de slag kan!

Begin je culinaire ontdekkingsreis en laat je inspireren door de veelzijdigheid van kreeft. Proef, experimenteer en creëer jouw eigen meesterwerken. De keuken wacht op jouw creatieve touch!

Kreeft Thermidor

Kreeft Thermidor

Kreeft Thermidor is een klassiek gerecht waarbij je de kreeft gaart in een court-bouillon, en erna onder de grill plaatst overgoten met een roomsaus.
5 from 1 vote
Voorbereiding 1 hour
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 1 hour 30 minutes
Course Hoofdgerechten, Klassiekers
Cuisine Frans, Klassiekers, Schaal en Schelpdieren
Servings 2 personen
Calories 393 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
  

Voor de Thermidor saus.

 • 25 gr roomboter
 • 2 stuks sjalot fijngehakt
 • 6 dl visfumet
 • ½ dl Noilly Prat
 • ¾ dl culinaire room van 35% vetgehalte en verdeeld in 2 gelijke delen
 • ½ tl mosterd naar keuze (graan, gewoon, …)
 • ½ tl peterselie gehakt
 • ½ tl kervel gehakt
 • ½ tl dragon gehakt
 • ½ tl bieslook gehakt
 • 1 tl citroensap vers
 • wat peper
 • wat zout

Om te gratineren.

 • 15 gr parmezaanse kaas geraspt

Instructies
 

 • We gaan kreeft Thermidor maken!

Kreeft koken.

 • Start met je levende kreeft! Om de kreeft te koken kan je hem best gedurende 30 tot 60 minuten best in het vriesvak plaatsen. Zo zwijmelt de kreeft in een diepe slaap en is het erna ook veilig om de elastieken rond de scharen weg te knippen.
 • Kreeft koken doe je in een court bouillon! 1 minuut per 100gr! De tijd die de kreeft in je vriezer zit kan je gebruiken om de court bouillon te maken.
  2 kreeften, 3 L court bouillon
 • Indien je de kreeft gekookt hebt laat je hem best minimum 5 minuten rusten in een diep bord of mengkom. Het pantser zuigt zich tijdens het koken vol met de kokende bouillon dus na het koken is de kreeft best heet! Even afkoelen dus!

Maak je kreeft Thermidor.

 • Na het afkoelen legt u de kreeft met de buik naar beneden op een snijplank.
 • U moet nu de kreeft halveren met een vlijmscherp mes. We gebruiken immers de halve pantsers om terug op te vullen met het vlees van de kreeft.
 • Zet een mes tussen de ogen en de kop en snij de kreeft dwars door midden.
 • Keer vervolgens de kreeft om en snij met het mes hem volledig door tot aan de staart.
 • Leg het dier open en haal het staartvlees uit beide helften.
 • Haal het darmkanaal uit de kreeft.
 • Ontdoe de pantserhelften van de scharen en de poten. Deze zal je ook moeten kraken, zodat je het vlees eruit kan halen. (Kraak de scharen met de botte zijde van je mes, zodat je het vlees er kan uithalen of gebruik een notenkraker.)
 • Verwijder de maagzak en bewaar het corail ( tomalley ) voor in de saus!
 • Spoel de kreeftenpantsers uit met wat court bouillon, zodat ze proper zijn.
 • Snijd al het kreeftenvlees in stukjes en leg het terug in de proper gemaakte helften van de kreeftenschaal.
 • Dek ze af met een zuivere neteldoek en zet ze even opzij.

De Saus voor de kreeft thermidor.

 • Smelt de boter in een sauspan.
  25 gr roomboter
 • Snipper de sjalotten en doe deze in de sauspan. Stoof de sjalot aan voor zo'n 3 tot 4 minuten.
  Let op, stoven, niet bakken! De sjalot mag niet kleuren.
  2 stuks sjalot
 • Giet er de visfumet, noilly prat en de helft van de kookroom erbij.
  6 dl visfumet, 1/2 dl Noilly Prat, 3/4 dl culinaire room
 • Kook dit mensel in tot de helft op een zacht vuur.
 • Doe nu de andere helft van de room erbij, en laat opnieuw inkoken tot sausdikte.
  3/4 dl culinaire room
 • Klop er de corail ( tomalley ) van de kreeft onder, inclusief de mosterd, de gehakte kruiden en het citroensap.
  1/2 tl mosterd, 1/2 tl peterselie, 1 tl citroensap
 • Kruid met peper en zout naar smaak.
  wat peper, wat zout

De kreeft grillen

 • Zet je ovengrill op de hoogste stand!
 • Verdeel de saus over de 2 kreefthelften met het kreeftenvlees.
 • Rasp er de parmezaanse kaas over.
  15 gr parmezaanse kaas
 • En zet ze kort onder de grill tot ze lichtbruin kleuren.
 • Serveer met een frisse salade en frietjes.
 • Je kreeft Thermidor is klaar! Smakelijk!

Notities

Kreeft Thermidor

Dit is een klassiek kreeftgerecht wat absoluut niet zo moeilijk is om te maken. Vers gekookte kreeft in samenspel met een roomsausje gegratineerd onder de grill. Eenvoud siert!
Gebruik kwalitatieve en de juiste ingrediënten, volg ons recept en je zet een feestelijk gerecht op tafel.

Tips en Info : 

 • Het corail waarover we spreken is het groene orgaan wat je tegenkomt in de kreeft. Het wordt ook wel “tomalley” genoemd. Dit orgaan werkt als een lever voor de kreeft en wordt gezien als een ware delicatesse. Hier gebruiken we het om onze roomsaus mee op te werken en smaak te geven, maar het wordt ook wel eens gebruikt bij een mayonaise indien je bijvoorbeeld een kreeftensalade of cocktail wil maken en serveren.
 • Hoe je best kreeft kookt, en het vlees uit de pantsers haalt hebben we uitvoerig beschreven en getoond in ons blog. Het verhaal wordt aangevuld met een video waarin je makkelijk en stap voor stap kan zien hoe je de kreeft kookt en erna het vlees uit het pantser kan halen. Meer weten?
 • Noilly Prat is een aperitief met een krachtige smaak en een subtiel boeket, dat zich terecht de ambassadeur van de Franse gastronomie mag noemen.
 • noilly prat
  noilly prat
 • Kreeft Thermidor is een recept dat in 1894 werd bedacht door het Parijse restaurant Maire. Dit restaurant lag in de buurt van het theater Comédie Française waar het toneelstuk Thermidor van Victorien Sardou werd opgevoerd (Thermidor was de elfde maand van de Franse Republikeinse Kalender). Na afloop van de première van de deze voorstelling kwamen de acteurs bij Restaurant Maire eten. En speciaal voor hen werd dit kreeftgerecht geserveerd, wat sindsdien “Homard” of kreeft “Thermidor” heet.
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Kreeft Thermidor…niet zo moeilijk als het lijkt, en vooral lekker!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Kreeft Thermidor
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
393
% Daily Value*
Fat
 
28
g
43
%
Saturated Fat
 
17
g
106
%
Trans Fat
 
0.4
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
7
g
Cholesterol
 
76
mg
25
%
Sodium
 
7141
mg
310
%
Potassium
 
318
mg
9
%
Carbohydrates
 
23
g
8
%
Fiber
 
0.1
g
0
%
Sugar
 
14
g
16
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
4156
IU
83
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
186
mg
19
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword kreeft thermidor
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Een beeld zegt meer dan woorden…

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, en daarom hebben we een video gemaakt. In deze visuele belevenis kun je stap voor stap leren hoe je een kreeft kookt en vervolgens het kostbare vlees eruit haalt, klaar om te schitteren in diverse gerechten.

Of je nu een rijke kreeftensoep wil maken, een verfijnde kreeftensalade of een klassieke kreeftencocktail, deze video is jouw gids naar de perfecte kreeftbereiding.

Duik in de wereld van smaak en vaardigheid, want het is tijd om te zien hoe kreeft wordt getransformeerd van de pot naar het bord.

Bekijk de video en laat je inspireren voor jouw eigen meesterwerk met deze koningin van de zee.

YouTube video
Kreeft koken en schoonmaken – Liliesfood

Tot slot…

Indien je ons hele verhaal hebt doorgelezen en bekeken dan weet je dat het inderdaad niet zo moeilijk is om met kreeft te gaan werken. Het is geen alledaags product, maar we hopen dat we met dit blog je hebben geholpen om de koudwatervrees omtrent kreeft te doorbreken.

Kreeft koken, stomen, grillen of bakken. Probeer, ga ermee an de slag. En laat ons gerust weten of het je gelukt is.

Heb je vragen of reacties? Die kan je onder dit bericht nalaten of contacteer ons. Indien we kunnen helpen doen we dit graag!

Vond je ons verhaal de moeite om te lezen? Geef ons dan een duwtje in de rug door het de delen en een reactie achter te laten.

Een “eigen” recept toevoegen aan onze receptenbundel? Dat hebben we graag! Klik hier!

HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op YouTube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Smakelijk en tot de volgende keer!

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina. (Het komt er op neer dat moest je als lezer beslissen om via onze link een aankoop te doen dan krijgen wij een kleine commissie van je aankoop. Voor ons een wereld van verschil om onze website up to date en veilig te houden alsook verder te ontwikkelen. Voor U als lezer/koper blijft alles hetzelfde. We zijn je alleszins dankbaar indien je langst deze weg een aankoop zou doen.)

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!
error: Deze inhoud is beschermd!
6
Share to...