Court Bouillon of snelle bouillon.

court bouillon

Court Bouillon of snelle bouillon.

Court bouillon is een "snelle bouillon" die wordt gebruikt om ingrediënten in te koken, of beter, te pocheren. Denk aan court bouillon voor kreeft, maar ook vis, vlees,... Hij is er in alle geuren en kleuren. Je kan hem aromatiseren met jouw favoriete ingrediënten en kruiden naar keuze, afhankelijk van de uiteindelijke bereiding.
5 from 2 votes
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 45 minutes
Totale tijd 1 hour
Course Basisgerechten, basiskennis, bouillons
Cuisine Basiskeuken, Frans
Servings 3 liter
Calories 9 kcal

Materiaal en benodigdheden

keukentouw
keukentouw om de bouquet garni op te binden (optioneel)

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Neem een grote kookpot.
  • Vul de pot met koud water.
    3 liter water
  • Snijd de groenten in grovere stukken.
    1 stuk prei, 3 stengel bleekselder, 3 stuk wortel, 2 tl zout, 1 el peperkorrels, 1 mespunt cayennepeper, sap 1/2 citroen, 20 cl droge witte wijn
  • Voeg alle ingrediënten en de bouquet garni aan het water toe en breng aan de kook.
    1 stuk bouquet garni
  • Laat het geheel minimum 30 tot 45 minuten op een zacht vuurtje trekken.
  • Zeef de bouillon door een fijne zeef.
  • Nu is de court bouillon klaar om te gebruiken. 

Notities

Court Bouillon

Court bouillon is een "snelle bouillon" die wordt gebruikt om vis, zeevruchten, kip, en soms fruit te pocheren. De vloeistof bevat vaak water (maar bijna elke vloeistof kan worden gebruikt) en meestal een zuur (zoals wijn, azijn, of citrusvruchten). Aromatische stoffen, zoals kruiden, zestes en specerijen worden vaak gebruikt om smaak toe te voegen en gerechten te personaliseren. De uiteindelijke bedoeling is om jouw favoriete smaak te geven aan je eindproduct.
aanbieders.be
aanbieders.be

TIPS EN INFO

  • Denk aan court bouillon voor kreeft koken, maar ook vis, vlees,...
  • Hij is er in alle geuren en kleuren.
  • Je kan hem aromatiseren met jouw favoriete ingrediënten, afhankelijk van de uiteindelijke bereiding.
  • Als je de court bouillon gebruikt hebt, gooi hem dan niet door je gootsteen! De bouillon kan nog worden gebruikt nadat het voedsel is gepocheerd. Dit is vooral gebruikelijk na het pocheren van vis of schaaldieren. en leunt aan bij de Franse keukenterm ' à la Nage'.
  • Aan de court-bouillon kunnen extra aromaten en kruiden worden toegevoegd om hem nog meer smaak te geven. Na het sudderen en enigszins inkoken kan de bouillon worden gezeefd en gebruikt als een lichte saus of bouillon bij het gerecht. Gerechten die op deze manier worden opgediend, worden dus "à la nage" genoemd.
  • De bouillon kan zo aangevuld worden met een fijne brunoise van groenten of/en wat room of een liason
      om hem wat in te dikken.
Meer weten over fonds en bouillons? Klik hier!
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder of deel het op je social media.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtubeFacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Court Bouillon is een basis. Maak er een gewoonte van om deze bouillon te gebruiken indien je vis, schaal of schelpdieren wil pocheren. De smaak zal er wel bij varen!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Court Bouillon of snelle bouillon.
Serving Size
 
1000 cl
Amount per Serving
Calories
9
% Daily Value*
Fat
 
0.1
g
0
%
Saturated Fat
 
0.02
g
0
%
Polyunsaturated Fat
 
0.04
g
Monounsaturated Fat
 
0.02
g
Sodium
 
311
mg
14
%
Potassium
 
27
mg
1
%
Carbohydrates
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.4
g
2
%
Sugar
 
0.2
g
0
%
Protein
 
0.1
g
0
%
Vitamin A
 
345
IU
7
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
40
mg
4
%
Iron
 
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword basiskeuken, court bouillon, kooktechnieken, snelle bouillon
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
4
Share to...