Linguine all aragosta

Linguine all aragosta

Linguine all aragosta

Ara­gosta! Pas­ta met kreeft klinkt wel tame­lijk chi­que, maar het is een heel gewoon gerecht in stre­ken van Ita­lië waar kreeft wordt gevan­gen. Smeu­ïg kreef­ten­vlees in com­bi­na­tie met lint­pas­ta en tomaat. Sim­pel maar overheerlijk! 
5 from 1 vote
Prep Time 30 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 50 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Pas­ta, zeevruchten
Cui­si­ne Ita­li­aans, Pas­ta, Schaal en Schelpdieren
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 466 kcal

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • Maak eerst een Court Bouil­lon.
    3 L court bouillon
  • Breng in een rui­me kook­pot de court bouil­lon aan de kook.
  • Leg de kreeft erin (met het hoofd eerst, dan is de kreeft onmid­del­lijk dood), en laat tus­sen de 8 à 10 minu­ten heel zacht­jes koken. De tijd hangt af van het gewicht van de kreeft. De maat­staf is 1 minuut voor 100gr kreeft.
    1 ver­se kreeft van 750g to 1 kg
  • Haal de kreeft uit de Court Bouil­lon, en laat afkoelen.
  • Leg de kreeft op een snij­plank en snijd met een scherp mes door de rug van de kop naar de staart. (Hal­veer de kreeft dus)
  • Open de 2 helf­ten, en ver­wij­der de 2 kieu­wen in de buurt van de kop. Ook het darm­ka­naal ver­wij­der je, en de klei­ne maag­zak aan de kop. 
  • Indien je een vrouw­tjes­kreeft hebt, dan zit­ten er ook de eitjes in. Het zoge­naam­de ‘corail­le’. Gooi dit niet weg als je hier lief­heb­ber van bent. Gebruik het dan bij je pas­ta, of op wat brood.
  • Haal het vlees uit de staart, en breek ook de poten en scha­ren open (open­bre­ken kan met de bot­te kant van je mes.). Hier haal je ook het vlees uit. Het vlies gooi je weg. 
  • Snijd het vlees in klei­ne­re stukken.
  • Ver­hit de olie in een saus­pan.
    6 el olijf­olie, 1 gro­te ui, 1 teen knoflook
  • Snip­per de ui en fruit deze aan in je pan. 
  • Een­maal gebak­ken voeg je de gesnip­perd look toe (of gebruik een look­pers), en laat kort meebakken.
  • Voeg de toma­ten, peter­se­lie en bou­quet gar­ni toe en laat het zacht­jes voor een kwar­tier sud­de­ren op een héél laag vuur. 
    750 gr zeer rij­pe toma­ten, ont­veld, ont­pit en gehakt, indien je geen ver­se toma­ten hebt, gebruik dan 2 x 400gr “San Mar­za­no” gehak­te toma­ten uit blik, 2 el bladpeterselie
  • Voeg de wit­te wijn en een deel vocht van de court bouil­lon toe. (Met het vocht van de court bouil­lon bepaal je de dik­te van je saus. Doe er dus ook niet teveel in. Je kan de saus beter aan­len­gen met wat vocht als hij te dik is.)
    2 el dro­ge wit­te wijn
  • Laat dit geheel opnieuw een 5 tal minuut­jes koken op een zacht vuur.
  • Voeg het kreef­ten­vlees toe.
  • Laat nog een minuut­je goed doorwarmen.
  • Zet je vuur af.
  • Kruid met peper en zout naar smaak. 
    wat zout, wat zwar­te peper
  • Proef!
  • Kook intus­sen ook de pas­ta “Al den­te” in de pas­ta koker.
    400 gr Linguine
  • Meng wat van de saus door de pasta. 
  • Dres­seer op bor­den en over­saus opnieuw.
  • Werk af met wat blad­pe­ter­se­lie, en even­tu­eel een schaar van de kreeft als decoratie.
  • Ser­veer met wat vers­ge­bak­ken brood en goe­de olijf­olie. (En indien gewenst, de “Corail­le” van de kreeft.)
  • Je lin­gui­ne all ara­gosta is klaar! Smakelijk!

Notities

Linguine all aragosta

Ara­gosta! Pas­ta met kreeft klinkt wel tame­lijk chi­que, maar het is een heel gewoon gerecht in stre­ken van Ita­lië waar kreeft wordt gevan­gen. Smeu­ïg kreef­ten­vlees in com­bi­na­tie met lint­pas­ta en tomaat. Sim­pel maar overheerlijk!


TIPS EN INFO

  • Vind je de toma­ten­saus te zurig, een klont­je sui­ker toe­voe­gen kan hier won­de­ren doen.
  • De krui­ding bepaal je zelf. Heb je de saus graag wat pit­ti­ger, dan kan je een mes­punt­je cay­en­ne­pe­per toe­voe­gen aan de saus.
  • Blijf je lie­ver echt in Zui­der­se sfe­ren, ver­vang de blad­pe­ter­se­lie door basi­li­cum, en voeg wat ver­se ore­ga­no toe aan je saus.
  • Indien je lie­ver scam­pi, gamba’s of lan­gous­ti­nes hebt, ver­vang je de kreeft gewoon door je zee­vrucht naar keuze.
  • Pas­ta is zoveel lek­ker­der als je hem zelf maakt! Meer weten? Klik hier!
  • Wil je meer weten over hoe je nu eigen­lijk kreeft klaar­maakt? Klik hier!
  • Lin­gui­ne is een lan­ge, plat­te pas­ta­soort, afkom­stig uit de regio Ligu­rië in Italië
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Lin­gui­ne all aragosta…hemels lekker!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Lin­gui­ne all aragosta
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
466
% Dai­ly Value*
Fat
 
4
g
6
%
Satu­ra­ted Fat
 
1
g
6
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Cho­les­te­rol
 
0.3
mg
0
%
Sodi­um
 
2999
mg
130
%
Pot­as­si­um
 
726
mg
21
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
94
g
31
%
Fiber
 
7
g
29
%
Sugar
 
14
g
16
%
Pro­tein
 
15
g
30
%
Vita­min A
 
3473
IU
69
%
Vita­min C
 
28
mg
34
%
Cal­ci­um
 
111
mg
11
%
Iron
 
5
mg
28
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word ara­gosta, kreeft, lin­gui­ne, pas­ta, Pas­ta fresca
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!