Skrei in de oven met sauce Vierge.

Skrei in de oven met sauce vierge

Skrei in de oven met sauce Vierge.

Skrei in de oven met sau­ce Vier­ge! Een heer­lijk stuk­je vis geser­veerd met een klas­sie­ke saus!
5 from 1 vote
Prep Time 25 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 45 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Visgerechten
Cui­si­ne Frans, Vis­ge­rech­ten
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 215 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
  

Voor de sauce Vierge

Instructies
 

  • Ver­warm de oven op 230°C
  • Meng de olijf­olie, de vers gehak­te krui­den, het fijn­ge­stamp ven­kel­zaad, de gestamp­te peper­kor­rels en een thee­le­pel zout in een mengkom. 
    6 eet­le­pels olijf­olie, 1 tl roze­ma­rijn, 1 tl tijm, 1/2 tl ven­kel­zaad, 1 tl zwar­te peper­kor­rels, wat grof zeezout
  • Leg de stuk­ken skrei er in en keer een paar keer om zodat er rond­om de skrei­fi­lets een laag­je zit.
    4 stuks skreifilet
  • Doe al de ingre­di­ën­ten voor de “sau­ce Vier­ge” in een saus­pan, enkel de vers gehak­te peter­se­lie, het zout en de peper laat je er nog even uit! 
    6 el olijf­olie, 2 el citroen­sap, 3 el Toma­tes con­cas­sée, 8 stuks zwar­te kala­ma­ta olij­ven, 2 stuks ansjo­vis­fi­lets, 1 teen knoflook
  • Zet de pan even opzij om vlak voor het ser­ve­ren op te warmen.
  • Neem een vuur­vas­te koe­ken­pan en zet ze op het vuur tot ze gloei­end heet is. 
  • Leg de Skrei filets met de vel­kant naar bene­den in de pan en schroei ze 1 tot 2 minu­ten zodat het vel een mooie geschroei­de kleur heeft.
    4 stuks skreifilet
  • Draai de filets om. Zet de skrei in de oven. Laat ze 8 tot 10 minu­ten ver­der garen.
  • Opmer­king! : de tijd in de oven is aan­pas­baar! Alles hangt af van dik­te en groot­te van je filets. Het ene stuk zal lan­ger of kor­ter nodig heb­ben om te garen. Het belang­rijk­ste is dat jouw 4 stuk­ken van gelij­ke groot­te zijn. Con­tro­leer de vis zodat hij niet over­gaar wordt.
  • Zet nu de saus­pan met de sau­ce vier­ge op het vuur en laat zacht­jes opwar­men (niet koken!) Con­tro­leer dit regel­ma­tig. Hou het gewoon warm.
  • Leg voor het ser­ve­ren de stuk­ken vis op 4 war­me borden.
  • Roer dan de peter­se­lie onder de sau­ce vier­ge, en kruid af met zee­zout en peper naar smaak. Lepel de saus op en rond de gebak­ken skrei.
    1 el peter­se­lie, wat zout, wat peper
  • Drup­pel nog wat extra vier­ge olijf­olie over de vis en strooi er een beet­je grof zee­zout over.
    wat grof zeezout
  • Ser­veer met puree, een gewo­ne gekook­te aard­ap­pel of gra­tin dau­phi­nois.
  • Je skrei in de oven met sau­ce vier­ge is klaar! Smakelijk!

Notities

Skrei in de oven met sauce Vierge.

Skrei, ‘filet de skrei’ of win­ter­ka­bel­jauw is een parel uit de zee! Een heer­lijk stuk ste­vi­ge vis!
Lees er hier meer over!

INFO EN TIPS :

  • Sau­ce vier­ge” werd in 1976 door Chef Michel Gué­rard bedacht als tegen­pool voor de ande­re, nog­al zwa­re en vet­te sau­sen die met vis geser­veerd wor­den. Denk maar aan hollandai­se, Beur­re Blanc, … Sinds die tijd is het een “klas­sie­ker”!
  • Zorg voor top kwa­li­teit Skrei en ingre­di­ën­ten en je hebt een heer­lijk gerecht!
  • Niet alleen skrei, maar ook kabel­jauw, tar­bot, griet, zee­baars of schel­vis lenen zich voor dit gerecht. Eigen­lijk alle witvis.
  • Zorg steeds dat je vis kraak­vers is!!! Wil je weten hoe…bekijk dan onze gids voor het aan­ko­pen en bewa­ren van vis!
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Skrei in de oven met sau­ce vier­ge! Lekker!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Skrei in de oven met sau­ce Vierge.
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
215
% Dai­ly Value*
Fat
 
23
g
35
%
Satu­ra­ted Fat
 
3
g
19
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
17
g
Cho­les­te­rol
 
1
mg
0
%
Sodi­um
 
52
mg
2
%
Pot­as­si­um
 
67
mg
2
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
2
g
1
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
1
g
1
%
Pro­tein
 
1
g
2
%
Vita­min A
 
155
IU
3
%
Vita­min C
 
6
mg
7
%
Cal­ci­um
 
15
mg
2
%
Iron
 
0.5
mg
3
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word filet de skrei, klas­sie­ke Fran­se keu­ken, sau­ce vier­ge, Skrei, skrei in de oven
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!