Scampi diabolique

scampi diabolique

Scampi diabolique

Scam­pi dia­bo­li­que! De klas­sie­ker gemaakt met een Mexi­caan­se twist! Voor de lief­heb­bers van een keu­ken met pit!
5 from 1 vote
Prep Time 15 minu­tes
Cook Time 20 minu­tes
Total Time 35 minu­tes
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Vis­ge­rech­ten, zeevruchten
Cui­si­ne Klas­sie­kers, Mexi­can, Visgerechten
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 152 kcal

Ingrediënten
 
 

Voor de scampi.

Voor de saus.

Instructies
 

  • We maken scam­pi dia­bo­li­que met een twist.

Maak je scampi proper.

  • Leg je scam­pi in een meng­kom en zet ze onder in koud tot lauw water zodat ze ontdooien.
    32 stuks stuks scampi
  • Indien je de scam­pi gekocht hebt die we je aan­ra­den hoef je ze enkel nog te pel­len. Heb je een ande­re soort, dan zal je ook het darm­ka­naal nog moe­ten verwijderen.
  • Spoel je scam­pi nog eens goed af onder koud stro­mend water, giet ze af en dep ze zo droog moge­lijk met wat keu­ken­pa­pier! (Dit is belang­rijk voor het eind­re­sul­taat! Maak je scam­pi zo droog mogelijk!)
  • Leg ze dan appart in een meng­kom.
  • Tip : De schil­len kan je even­tu­eel gebrui­ken voor een bouil­lon te maken, gooi ze mis­schien niet dade­lijk weg.
  • Meng de scam­pi met 1 el olijf­olie, wat zout, peper en chi­li­poe­der.
    wat zout, wat zwar­te peper, 1 tl chi­li­poe­der, 1 el olijfolie

Versnijd je groenten.

  • Ver­snijd je ui, groe­ne en rode papri­ka in blok­jes. Zet klaar in een kom­me­tje.
    1 ui, ½ groe­ne papri­ka, ½ rode paprika
  • Snijd ook je jala­pe­no peper in stukjes.
    1 stuk jala­pe­no peper
  • Pel de knof­look alvast en leg hem klaar met je look­pers. (Indien je geen look­pers hebt, ver­snijd je de knof­look ook in klei­ne snippers.)
    4 teen­tjes knoflook
  • Ver­snip­per alvast je peter­se­lie en zet deze klaar.
    1 el peterselie

De saus voor de scampi diabolique.

  • Ver­hit een gro­te koe­ken­pan op een matig vuur en voeg 2 eet­le­pels olijf­olie toe.
    2 el olijfolie
  • Voeg de gesnip­per­de knof­look, jala­pe­no, ui, ore­ga­no en tijm toe.
    4 teen­tjes knof­look, 1 stuk jala­pe­no peper, ¼ tl ore­ga­no, ¼ tl tijm, 1 ui
  • Stoof dit geheel zacht­jes aan tot de uien zacht en gla­zig zijn.
  • Let op! Ze mogen niet kleuren!
  • Voeg de paprika’s toe en bak ze 1 minuut mee.
    ½ groe­ne papri­ka, ½ rode paprika
  • Zet het vuur hoger en voeg tequi­la, kip­pen­bouil­lon, het blik toma­ten­blok­jes en wat zout naar smaak toe. 
    60 ml tequi­la, 120 ml kip­pen­bouil­lon, 1 blik toma­ten­blok­jes, wat zout
  • Breng het geheel aan de kook, zet je vuur lager en laat het toma­ten­meng­sel inko­ken tot het licht is inge­dikt en de mees­te vloei­stof is ver­dampt. (Onge­veer 8 tot 10 minuten)

Bak je scampi.

  • Zet je ande­re pan op een hoog vuur.
  • Wacht tot je pan vol­doen­de heet is!
  • Voeg de Scam­pi in één laag toe aan de pan.
  • Bak 2 minu­ten, zon­der de scam­pi te bewegen.
  • Draai de gar­na­len om en bak ze opnieuw 1 tot 2 minu­ten tot ze net gaar zijn.
  • Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
  • Tip: Zorg dat je scam­pi bak­ken! Leg je pan niet over­vol! Is je pan te klein om alle scam­pi in 1 keer te bak­ken? Doe het dan in 2 of zelfs 3 keer. Zorg dat de gar­na­len bak­ken en niet koken want dan krijg je rubber!

Afwerking.

  • Wan­neer het mees­te vocht uit je Dia­bo­li­que saus inge­kookt is voeg je de gebak­ken scam­pi toe aan de saus.
  • Roer voor­zich­tig en kook het geheel door tot de gar­na­len door en door warm zijn (1 tot 2 minuten).
  • Kruid even­tu­eel af naar smaak met zout en peper.
  • Zet je vuur uit en haal de pan van je vuur.
  • Bestrooi de gar­na­len met de vers gesnip­per­de peterselie.
    1 el peterselie
  • Je scam­pi dia­bo­li­que met Mexi­caan­se twist is klaar.
  • Ser­veer in een voor­ver­warmd diep bord.
  • In de video ser­ve­ren we de scam­pi met pas­ta, maar rijst of brood kan ook perfect!
  • Sma­ke­lijk!

Video

Notities

Scampi Diabolique.

Scam­pi dia­bo­li­que is een snel en vurig gerecht voor lief­heb­bers van een pit­ti­ge keu­ken! We maken hier niet de oor­spron­ke­lij­ke of klas­sie­ke ver­sie! Geen room, maar wel een rus­tie­ke toma­ten­saus met een Mexi­caan­se twist. Klaar in slechts 30 minuten!

INFO EN TIPS : 

  • Dit gerecht is pit­tig! Wil je het zach­ter van smaak? Laat dan het chi­li­poe­der weg, of laat de jala­pe­no peper uit de saus.
  • Je kan gerust vari­ë­ren met de ingre­di­ën­ten. Laat bij­voor­beeld wat jon­ge blad­spi­na­zie smel­ten in de saus of gebruik wat auber­gi­ne of courgette.
  • Indien gewenst, voeg gerust wat culi­nai­re room toe aan je saus.
  • Hou je niet zo van tequi­la? Ver­vang hem door dro­ge wit­te wijn, of zelfs vod­ka of cog­nac. Géén lief­heb­ber van alco­hol? Laat hem dan sim­pel­weg weg uit de saus.
  • Indien je graag nog wat extra smaak van de gar­na­len in je saus wil zou je ook de gar­naal­pel­len kun­nen mee­sto­ven met je ui, en na het aan­bak­ken het goed­je flam­be­ren met de tequi­la. Voeg erna dan de rest van de ingre­di­ën­ten bij. Zorg er wel voor dat je na het inko­ken de pel­len ver­wij­derd uit je saus.
  • Dit gerecht is lek­ker met brood of toast, maar smaakt even­zeer met gestoom­de rijst of pas­ta. Lin­gui­ne is hier zeker op z’n plaats.
  • Méér weten over scam­pi?
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der! Indien we kun­nen hel­pen doen we dit graag!
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Scam­pi dia­bo­li­que met een twist. Pit­tig maar lek­ker! Pro­be­ren maar!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Scam­pi diabolique
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
152
% Dai­ly Value*
Fat
 
8
g
12
%
Satu­ra­ted Fat
 
1
g
6
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
5
g
Cho­les­te­rol
 
11
mg
4
%
Sodi­um
 
106
mg
5
%
Pot­as­si­um
 
221
mg
6
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
10
g
3
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
6
g
7
%
Pro­tein
 
3
g
6
%
Vita­min A
 
784
IU
16
%
Vita­min C
 
37
mg
45
%
Cal­ci­um
 
32
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word gar­na­len, scam­pi, scam­pi diabolique
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!