Mosterdsaus

mosterdsaus

Mosterdsaus

Mos­terd­saus! Een klas­sie­ke saus in onze keu­ken! Heer­lijk bij vlees, vis, zee­vruch­ten en zelfs groen­ten. Dit recept is sim­pel, lek­ker en zon­der room. We gebrui­ken boter als verdikkingsmiddel.
5 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 15 mins
Cour­se Bij­ge­rech­ten, sausen
Cui­si­ne Basis­keu­ken, Sauzen
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 313 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Smelt wat room­bo­ter in een saus­pan op een zacht vuur.
    1 tl roomboter
  • Snip­per het sja­lot­je fijn en stoof het aan in de boter.
    1 stuk sjalot
  • Haal het knof­look­teen­tje door de look­pers en voeg bij de sjalot.
    1 teen­tje knoflook
  • Laat zacht­jes aanstoven.
  • Voeg de kip­pen­bouil­lon toe aan de sauspan.
    330 ml kippenbouillon
  • Breng aan de kook en laat het geheel inko­ken tot de helft.
  • Voeg graan­mos­terd en mos­terd toe aan je pan.
    1 el graan­mos­terd, 1 el mosterd
  • Klop alles goed door met een klei­ne klopper.
  • Laat nog een minuut­je doorkoken.
  • Snijd je kou­de room­bo­ter onder­tus­sen in blokjes.
    150 gr roomboter
  • Haal je saus van het vuur en klop er zacht­jes de blok­jes room­bo­ter onder met je klei­ne klop­per. De boter zal zor­gen voor bin­ding van je saus. In keu­ken­ter­men noemt dit ‘mon­ter au beurre”.
  • Proef! En kruid af naar smaak met wat peper en zout.
    wat peper, wat zout
  • Je mos­terd­saus is klaar voor gebruik.

Notities

Mosterdsaus.

Mos­terd­saus is een klas­sie­ker in onze keu­ken. Var­kens of kalfs­vlees, kip, zelfs wit­vis als kabel­jauw, zee­baars of zee­dui­vel gaan onte­gen­spre­ke­lijk samen met deze saus.


INFO EN TIPS

  • Dit is een stan­daard­be­rei­ding voor mosterdsaus.
  • Maak je de saus op het moment? Gebruik den de pan waar­in je het vlees of de vis in hebt gebak­ken! Leg het stuk vlees appart onder alu­fo­lie, houd warm en laar even rus­ten. Ont­vet je pan, en maak het recept zoals omschre­ven in de pan i.p.v. in een sauspan.
  • In dit recept gebrui­ken we kip­pen­bouil­lon. Maar je kan dit ook ver­van­gen door groen­ten­bouil­lon, runds­fond of vis­fu­met. Doe dit naar­ge­lang de berei­ding waar­voor je de saus wil gebruiken.
  • We kun­nen er niet genoeg op dui­den. Maak op een dag tijd om je eigen bouil­lons te maken. De smaak van je gerech­ten en sau­sen zul­len er wel bij varen. Maak de bouil­lons, en bewaar ze gepor­ti­o­neerd in ijs­blok­jes­vorm­pjes in je diepvriezer.
  • Meer weten over fond en fumet? Klik hier!
 
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Mos­terd­saus! Over­heer­lijk en sim­pel om te maken. Pro­beer het eens!
Key­word mos­terd­saus, mos­terd­saus zon­der room
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!