Rundsfond

Hoe maak ik de beste rundsfond of rundsbouillon.

Rundsfond

Runds­fond kopen? Nee, neem uw tijd en maak de Runds­fond zelf! Je zal snel door­heb­ben dat het niet zo moei­lijk is. Aan de slag! 
5 from 1 vote
Prep Time 30 mins
Cook Time 12 hrs
Cour­se Basis­ge­rech­ten, basis­ken­nis, brui­ne fond
Cui­si­ne Basis­keu­ken, Frans
Ser­vings 3 liter
Calo­ries 26 kcal

Materiaal — Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 3 kg runds­been­de­ren vraag dit bij Uw slager
  • 200 gr spek­zwoerd of spek
  • 5 stuks uien grof gehakt
  • 5 stuks wor­tel grof gehakt
  • 1 stuk sel­der grof gehakt
  • 2 blik­jes toma­ten­pu­ree
  • 6 liter water
  • 5 stuks vlees­to­ma­ten
  • 10 tenen knof­look
  • 1 stuk bou­quet garni
  • 1 eet­le­pel geplet­te zwar­te peperkorrels
  • 2 kof­fie­le­pels zout

Instructies
 

  • Doe de been­de­ren en spek in een braad­sle­de en laat op 220°C onder de grill kleu­ren in de oven.
  • Voeg de grof­ge­hak­te groen­ten toe en laat meekleuren.
  • Smeer dan de toma­ten­pu­ree over de groen­ten en de been­de­ren en laat goed mee bak­ken in de oven.
  • Nog­maals opge­let! Laat niet verbranden!!!
  • Haal de braad­sle­de uit de oven en doe alles in een gro­te kookpot.
  • Bevoch­tig met water.
  • De braad­pan degla­ceer je (giet gewoon een goe­de scheut water in de braad­slee en zet deze even op een vuur, of steek ze even terug in de oven. Zo los­sen de aan­bak­sels van de braad­slee. Dit zijn enor­me smaakmakers!!!!!)Voeg dan dit vocht bij in de kookpot.
  • Voeg dan de toma­ten, peper, zout, bou­quet gar­ni en look toe.
  • Breng aan de kook.
  • Ver­laag het vuur en laat je fond 8 tot 12 uur zacht­jes prut­te­len. Met de nadruk op zacht­jes!!! Voeg even­tu­eel water bij als de fond te hard inkookt.
  • Schep regel­ma­tig boven­drij­vend vet af.
  • Zeef dan de fond door een fij­ne zeef, en laat afkoelen.
  • Laat ver­der afkoe­len in de frigo.
  • Schep het gestol­de vet van de fond.
  • Et voi­la! Uw Runds­fond is klaar voor gebruik!
  • Hier­on­der kan je een video bekij­ken van chef “Jean Pier­re”, iets anders in ingre­di­ën­ten en berei­ding. Maar de basis komt op het­zelf­de neer. Dan heb­ben jul­lie een voor­beeld. Hij legt het ook uit op een zali­ge en grap­pi­ge manier zodat je met­een zin hebt om er aan te beginnen!Enjoy!

Video

Notities

Rundsfond

Runds­fond kopen? Nee, neem uw tijd en maak de Runds­fond zelf! Je zal snel door­heb­ben dat het niet zo moei­lijk is. Aan de slag!
Runds­fond is eige­lijk gelijk aan brui­ne fond. Je neemt enkel puur been­de­ren van het rund om mee aan de slag te gaan.
Bij deze fond wor­den de been­de­ren en groen­ten in de oven gekleurd om de bouil­lon zijn brui­ne kleur te geven. Ze mogen niet ver­bran­den! Anders krijgt de fond een bit­te­re smaak die niet meer weg te krij­gen is. 



Het is een basis voor krach­ti­ge, don­ke­re vlees­sau­sen en con­som­mé.
Meer weten over fonds en bouil­lons? Ik heb er een ver­haal over geschre­ven. Klik hier!
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Runds­fond is een basis­re­cep­tuur. Een basis die je nodig hebt om vele gerech­ten ver­der op en uit te bouwen.

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Runds­fond
Ser­ving Size
 
100 cl
Amount per Serving
Calo­ries
26
% Dai­ly Value*
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word basis­fonds, basis­ge­rech­ten, basis­keu­ken, basis­re­cep­ten, runds­fond, runds­fond maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!