Rundsfond
Rundsfond kopen? Nee, neem uw tijd en maak de Rundsfond zelf! Je zal snel doorhebben dat het niet zo moeilijk is. Aan de slag!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 3 kg rundsbeenderen vraag dit bij Uw slager
- 200 gr spekzwoerd of spek
- 5 stuks uien grof gehakt
- 5 stuks wortel grof gehakt
- 1 stuk selder grof gehakt
- 2 blikjes tomatenpuree
- 6 liter water
- 5 stuks vleestomaten
- 10 tenen knoflook
- 1 stuk bouquet garni
- 1 eetlepel geplette zwarte peperkorrels
- 2 koffielepels zout
Instructies
- Doe de beenderen en spek in een braadslede en laat op 220°C onder de grill kleuren in de oven.
- Voeg de grofgehakte groenten toe en laat meekleuren.
- Smeer dan de tomatenpuree over de groenten en de beenderen en laat goed mee bakken in de oven.
- Nogmaals opgelet! Laat niet verbranden!!!
- Haal de braadslede uit de oven en doe alles in een grote kookpot.
- Bevochtig met water.
- De braadpan deglaceer je (giet gewoon een goede scheut water in de braadslee en zet deze even op een vuur, of steek ze even terug in de oven. Zo lossen de aanbaksels van de braadslee. Dit zijn enorme smaakmakers!!!!!)Voeg dan dit vocht bij in de kookpot.
- Voeg dan de tomaten, peper, zout, bouquet garni en look toe.
- Breng aan de kook.
- Verlaag het vuur en laat je fond 8 tot 12 uur zachtjes pruttelen. Met de nadruk op zachtjes!!! Voeg eventueel water bij als de fond te hard inkookt.
- Schep regelmatig bovendrijvend vet af.
- Zeef dan de fond door een fijne zeef, en laat afkoelen.
- Laat verder afkoelen in de frigo.
- Schep het gestolde vet van de fond.
- Et voila! Uw Rundsfond is klaar voor gebruik!
- Hieronder kan je een video bekijken van chef "Jean Pierre", iets anders in ingrediënten en bereiding. Maar de basis komt op hetzelfde neer. Dan hebben jullie een voorbeeld. Hij legt het ook uit op een zalige en grappige manier zodat je meteen zin hebt om er aan te beginnen!Enjoy!
RECEPT VIDEO
Notities
Rundsfond
Rundsfond kopen? Nee, neem uw tijd en maak de Rundsfond zelf! Je zal snel doorhebben dat het niet zo moeilijk is. Aan de slag! Rundsfond is eigelijk gelijk aan bruine fond. Je neemt enkel puur beenderen van het rund om mee aan de slag te gaan. Bij deze fond worden de beenderen en groenten in de oven gekleurd om de bouillon zijn bruine kleur te geven. Ze mogen niet verbranden! Anders krijgt de fond een bittere smaak die niet meer weg te krijgen is.Het is een basis voor krachtige, donkere vleessausen en consommé. Meer weten over fonds en bouillons? Ik heb er een verhaal over geschreven. Klik hier! Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures. Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren. Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. Voeg het dan hier toe! HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Rundsfond is een basisreceptuur. Een basis die je nodig hebt om vele gerechten verder op en uit te bouwen.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Rundsfond
Serving Size
100 cl
Amount per Serving
Calories
26
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.