Béchamelsaus (of witte saus maken)

Béchamelsaus - Liliesfood.be

Béchamelsaus (of witte saus maken)

Bécha­mel­saus, of wit­te saus is één van de 5 basis­sau­zen van Escof­fier. De klas­sie­ke Fran­se keu­ken ten voe­ten uit. Het is ook 1 van de 3 basis­sau­zen die star­ten met het maken van een roux.
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Cour­se Sau­zen
Cui­si­ne Basis­keu­ken, Frans, Sauzen
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 105 kcal

Materiaal — Benodigdheden

1 gar­de (klop­per)

Ingrediënten
  

  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 500 ml melk koud
  • wat peper, zout en nootmuskaat

Instructies
 

  • Smelt de boter in een kookpot.
  • Doe er de bloem bij en roer een 2 tal minu­ten tot de boter goed heet is maar nog niet kleurt.
  • Giet er beet­je bij beet­je de melk bij en roer tel­kens het meng­sel glad.
  • Breng al roe­rend aan de kook, op zacht vuur.
  • Laat de saus indik­ken en laat enke­le minu­ten door­ko­ken zodat de bloems­maak verdwijnt.
  • Breng op smaak met noot­mus­kaat, peper en zout.

Notities

Béchamelsaus (of witte saus maken)

Bécha­mel­saus of wit­te saus, zoals men ook wel eens zegt, is één van de 5 basis­sau­zen van Escof­fier. De klas­sie­ke Fran­se keu­ken ten voe­ten uit. Het is ook 1 van de 3 basis­sau­zen die star­ten met het maken van een roux.
Basis­saus voor bloem­kool, kaas­saus voor de geken­de mac’n chee­se, en nog veel meer.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Bécha­mel­saus, of wit­te saus maken is een basis­vaar­dig­heid en hele­maal niet moeilijk.

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Bécha­mel­saus (of wit­te saus maken)
Ser­ving Size
 
100 gr
Amount per Serving
Calo­ries
105
% Dai­ly Value*
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word basis­saus, bécha­mel, escoffier
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!