Béchamelsaus (of witte saus maken)
Béchamelsaus, of witte saus is één van de 5 basissauzen van Escoffier. De klassieke Franse keuken ten voeten uit. Het is ook 1 van de 3 basissauzen die starten met het maken van een roux.
Materiaal en benodigdheden

1 kookpot
1 garde (klopper)
Ingrediënten
- 30 gr boter
- 40 gr bloem
- 500 ml melk koud
- wat peper, zout en nootmuskaat
Instructies
- Smelt de boter in een kookpot.
- Doe er de bloem bij en roer een 2 tal minuten tot de boter goed heet is maar nog niet kleurt.
- Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad.
- Breng al roerend aan de kook, op zacht vuur.
- Laat de saus indikken en laat enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt.
- Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Notities
Béchamelsaus (of witte saus maken)
Béchamelsaus of witte saus, zoals men ook wel eens zegt, is één van de 5 basissauzen van Escoffier. De klassieke Franse keuken ten voeten uit. Het is ook 1 van de 3 basissauzen die starten met het maken van een roux. Basissaus voor bloemkool, kaassaus voor de gekende mac'n cheese, en nog veel meer. Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Béchamelsaus (of witte saus maken)
Serving Size
100 gr
Amount per Serving
Calories
105
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.