Kaaskroketten

kaaskroketten

Kaaskroketten

Een goe­de kaas­kro­ket moet kro­kant zijn aan de bui­ten­kant en een smeu­ïg van­bin­nen. Boven­dien mag ze niet bar­sten tij­dens het bak­ken. Daar­om is het belang­rijk aan­dacht te schen­ken aan het pane­ren! De smaak hangt natuur­lijk af van met wel­ke kaas je zal werken.
5 from 1 vote
Prep Time 1 hr
Cook Time 15 mins
Door­koe­len in de koel­kast! 1 d
Total Time 1 d 1 hr 15 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Snacks, Voorgerechten
Cui­si­ne Bel­gisch, Frans, Klassiekers
Ser­vings 15 stuks
Calo­ries 374 kcal

Ingrediënten
  

Voor de kaasvulling

  • 100 gr room­bo­ter onge­zou­ten
  • 120 gr bloem
  • 5 dl kou­de melk
  • 180 gr gemeng­de gerasp­te kaas Gruyé­re, par­me­zaan, Emmentaler
  • 4 stuk eidooi­er
  • wat peper
  • wat zout
  • wat noot­mus­kaat

Om te paneren.

Als afwerking.

  • wat peter­se­lie
  • part­jes citroen

Instructies
 

Maak een dikke Béchamelsaus.

  • Smelt de boter in de kookpot.
    100 gr roomboter
  • Roer de bloem er dan onder en laat licht bakken.
    120 gr bloem
  • Voeg de kou­de melk toe, en laat de roux al roe­rend smel­ten zodat de saus indikt!. 
    5 dl kou­de melk
  • Laat even doorkoken.
  • Roer van het vuur de kaas onder de saus tot hij hele­maal gesmol­ten is.
    180 gr gemeng­de gerasp­te kaas
  • Roer dan ook nog de eidooi­er eronder.
    4 stuk eidooier
  • Kruid het geheel goed af naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    wat peper, wat zout, wat noot­mus­kaat
  • Strijk het meng­sel gelijk­ma­tig uit in een met huis­houd­fo­lie bekle­de bakplaat.
  • Let op, de dik­te die je nu geeft aan het uit­ge­stre­ken meng­sel wordt ook de dik­te van je kaas­kro­ket. Strijk het meng­sel dus zo uit dat je de gewens­te dik­te hebt.
  • Dek het meng­sel af met huis­houd­fo­lie en laat 1 nacht goed opstij­ven in de koelkast.
  • Snij de opge­ste­ven kaas­mas­sa in rui­ten van zo’n 5 cm lang. (De vorm van je kroket).
  • Paneer dan 2 x.
  • Dom­pel de kro­ket­ten eerst in je bloem en klop ze wat af.
    150 gr bloem
  • Dom­pel de kro­ket­ten in los­ge­klopt eiwit.
    5 stuks los­ge­klop­te eieren
  • Dom­pel ze dan in paneermeel.
    150 gr paneermeel
  • Her­haal de laat­ste 2 stap­pen, dom­pel ze nog eens door het eiwit, en opnieuw door het paneermeel.
  • Laat de kro­ket­ten mini­mum 1 uur rus­ten na het pane­ren. Zo hecht de paneer­laag beter aan de kroket.
  • Fri­tuur dan de kro­ket in olie van 170°C
  • Ser­veer met gefri­tuur­de peter­se­lie en een kwart­je citroen.
    wat peter­se­lie, part­jes citroen
  • Nu heb je de “ech­te” klas­sie­ke kaaskroket!
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Kaaskroketten

Een goe­de kaas­kro­ket moet kro­kant zijn aan de bui­ten­kant en smeu­ïg van­bin­nen. Boven­dien mag ze niet bar­sten tij­dens het bakken.

INFO EN TIPS

    • Bij het maken van kaas­kro­ket­ten is het echt belang­rijk aan­dacht te schen­ken aan het paneren!
    • De smaak hangt natuur­lijk af van met wel­ke kaas je zal werken.
    • Kaas­krok­ket­ten zijn echt een klas­sie­ker in onze Bel­gi­sche keu­ken. Je hebt er wel wat werk aan maar het is het niet echt moeilijk.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Kaas­kro­ket­ten zijn een klas­sie­ker. Pro­beer het eens om ze zelf te maken!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Kaas­kro­ket­ten
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
374
% Dai­ly Value*
Fat
 
24
g
37
%
Satu­ra­ted Fat
 
15
g
94
%
Trans Fat
 
0.2
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
7
g
Cho­les­te­rol
 
82
mg
27
%
Sodi­um
 
409
mg
18
%
Pot­as­si­um
 
244
mg
7
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
19
g
6
%
Fiber
 
0.5
g
2
%
Sugar
 
6
g
7
%
Pro­tein
 
19
g
38
%
Vita­min A
 
808
IU
16
%
Cal­ci­um
 
600
mg
60
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word kaas­kro­ket, kaas­kro­ket­ten, kaas­kro­ket­ten maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!