Kaaskroketten
Een goede kaaskroket moet krokant zijn aan de buitenkant en een smeuïg vanbinnen. Bovendien mag ze niet barsten tijdens het bakken. Daarom is het belangrijk aandacht te schenken aan het paneren! De smaak hangt natuurlijk af van met welke kaas je zal werken.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
Voor de kaasvulling
- 100 gr roomboter ongezouten
- 120 gr bloem
- 5 dl koude melk
- 180 gr gemengde geraspte kaas Gruyére, parmezaan, Emmentaler
- 4 stuk eidooier
- wat peper
- wat zout
- wat nootmuskaat
Om te paneren.
- 5 stuks losgeklopte eieren
- 150 gr bloem
- 150 gr paneermeel panko kan ook
Als afwerking.
- wat peterselie
- partjes citroen
Instructies
Maak een dikke Béchamelsaus.
- Smelt de boter in de kookpot.100 gr roomboter
- Roer de bloem er dan onder en laat licht bakken.120 gr bloem
- Voeg de koude melk toe, en laat de roux al roerend smelten zodat de saus indikt!.5 dl koude melk
- Laat even doorkoken.
- Roer van het vuur de kaas onder de saus tot hij helemaal gesmolten is.180 gr gemengde geraspte kaas
- Roer dan ook nog de eidooier eronder.4 stuk eidooier
- Kruid het geheel goed af naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.wat peper, wat zout, wat nootmuskaat
- Strijk het mengsel gelijkmatig uit in een met huishoudfolie beklede bakplaat.
- Let op, de dikte die je nu geeft aan het uitgestreken mengsel wordt ook de dikte van je kaaskroket. Strijk het mengsel dus zo uit dat je de gewenste dikte hebt.
- Dek het mengsel af met huishoudfolie en laat 1 nacht goed opstijven in de koelkast.
- Snij de opgesteven kaasmassa in ruiten van zo'n 5 cm lang. (De vorm van je kroket).
- Paneer dan 2 x.
- Dompel de kroketten eerst in je bloem en klop ze wat af.150 gr bloem
- Dompel de kroketten in je losgeklopte eieren.5 stuks losgeklopte eieren
- Dompel ze dan in paneermeel.150 gr paneermeel
- Herhaal de laatste 2 stappen, dompel ze nog eens door het eimengsel, en opnieuw door het paneermeel.
- Laat de kroketten minimum 1 uur rusten na het paneren. Zo hecht de paneerlaag beter aan de kroket. (Beter is om ze nog een nacht in de koeling te laten.)
- Frituur dan de kroket in olie van 170 tot 180°C
- Serveer met gefrituurde peterselie en een kwartje citroen.wat peterselie, partjes citroen
- Nu heb je de "echte" klassieke kaaskroket!
- Smakelijk!
Notities
Kaaskroketten
Een goede kaaskroket moet krokant zijn aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen. Bovendien mag ze niet barsten tijdens het bakken.INFO EN TIPS
-
- Bij het maken van kaaskroketten is het echt belangrijk aandacht te schenken aan het paneren!
- De smaak hangt natuurlijk af van met welke kaas je zal werken.
- Kaaskrokketten zijn echt een klassieker in onze Belgische keuken. Je hebt er wel wat werk aan maar het is het niet echt moeilijk.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Kaaskroketten
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
374
% Daily Value*
Fat
24
g
37
%
Saturated Fat
15
g
94
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
82
mg
27
%
Sodium
409
mg
18
%
Potassium
244
mg
7
%
Carbohydrates
19
g
6
%
Fiber
0.5
g
2
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
808
IU
16
%
Calcium
600
mg
60
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.