Kip curry

Kip curry - recept - Liliesfood

Kip curry

Kip curry! Dit is een klassieker! Zacht gegrilde kip, gekruid met currypoeder en op een onverwachte manier. Heel simpel gebracht! Lekker!
5 from 1 vote
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 20 minutes
Course Hoofdgerechten
Cuisine Grill gerechten, Klassiekers
Servings 4 personen
Calories 431 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • We maken kip curry! Gegrilde kip, niet op de traditionele manier, maar lekker en vooral ook gezonder!
  • Zorg dat je dunne kipfilets hebt van zo'n cm dik. (Snijd desnoods de kipfilet dwars door 2)
    800 gr kipfilet
  • Zet je grillpan op het vuur en laat ze door en door heet worden!!!!
  • Doe het kippenbouillonblokje in een mengkom en giet er wat olijfolie bij.
    1 stuk kippenbouillonblokje, wat olijfolie
  • Versnipper met een vlijmscherp mes op een snijplank wat verse rozemarijn.
    wat vers gesnipperde rozemarijn
  • Voeg dan de rozemarijn en currypoeder toe naar smaak. Plet alles onder elkaar tot een mooie vloeibare pasta.
    wat currypoeder
  • Smeer nu met de pasta de bovenzijde van de kipfilets in.
  • Leg ze in je hete grillpan, en besmeer dan de bovenzijde ook nog met de pasta.
  • Draai nu het vuur uit onder je grillpan. De hitte van de pan zal je kipfilet verder garen (indien je een goede pan hebt!)
  • Grill 2 minuten en draai de kipfilets een kwartslag. (Zo krijg je de grill-lijnen mooi op je kipfilet.)
  • Draai de kipfilets om in de pan en besprenkel ze met wat extra olijfolie.
  • Laat de kipfilet nog een 5 tal minuten rusten in je pan.
  • Leg ze dan op een voorverwarmd bord.
  • Pluk en spoel de waterkers onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  • Doe de waterkers in een mengkom en werk hem op met wat olijfolie. Kruid eventueel met peper en zout, en dresseer over je kip curry.
    wat olijfolie, 1 bussel waterkers, wat peper, wat zout
  • Neem een halve citroen en knijp wat citroensap over het geheel. Indien je wenst kan je ook nog wat olijfolie erover druppelen.
    wat olijfolie, 1/2 stuk citroen
  • Je zal versteld staan hoe de kruidenpasta smaak geeft aan je kip!
  • Je kip curry is klaar!
  • Heerlijk met gestoomde rijst, gebakken rijst, frieten of kroketten.
  • Smakelijk!

Video

YouTube video

Notities

Kip curry - gegrild - met waterkers.

Kip curry. Een klassieker, en met dit recept, op een onverwachte manier, heel simpel gebracht!

TIPS EN INFO

  • We hebben niet altijd tijd om zelf bouillon en fond te maken. Dus iedereen die een beetje kookt heeft in z'n keukenkast wel bouillonblokjes staan. Met deze bouillonblokjes kan je een hele andere manier van kruiden toepassen. Meng het blokje met wat olie, voeg eventueel andere kruiding toe, en plet tot een vloeibare pasta.
  • Benieuwd naar het verhaal achter bouillonblokjes?
  • Gebruik nu deze pasta om je vlees of vis mee te marineren, en te kruiden.Je zal versteld staan van de smaken die je ermee kan verkrijgen.
  • Deze manier van het gebruik van bouillonblokjes heb ik geleerd van meesterkok Marco Pierre White. Marco heeft in de culinaire wereld heel wat stof doen opwaaien met reclame te maken voor bouillonblokjes en de manier om ze te gebruiken. Maar toch, ik kan hem alvast geen ongelijk geven.
  • Dit is eens een keer een andere en gezondere manier van bereiding voor Kip - curry.
  • Heb je graag een zoetere toets? Een lekkere tip is om schijven ananas mee te grillen. Gebruik verse ananas, snijd in schijven en grill kort nadat je kip gegrild is. Superlekker!
  • Belangrijk hier is je grillpan! Zorg voor een degelijke pan, en laat ze door en door heet worden alvorens je de kipfilet gaat grillen. Een grillpan die plakt bij het bakken is ofwel versleten, ofwel niet heet genoeg! Indien je nog op zoek bent naar een degelijk exemplaar dat ook best meevalt van prijs kunnen we de grillpan van Coninx aanraden
  • Keukenmateriaal - Grillpan Coninx
    Grillpan Coninx
  • Natuurlijk kan je de kip ook grillen op een BBQ, gas-bbq of houtskoolgrill.
  • Speel ook gerust met andere kruiden of afwerking. Tuinkers kan ook perfect, of waarom niet met asperges...zowel witte als groene asperges zijn een lekkere aanvulling.
  • De pasta die we maken om de kip te kruiden mengen we hier met olie en curry in een potje en met onze handen. Een ander handig hulpmiddel dat je hiervoor kan gebruiken is een vijzel met stamper. Heb je dit in je bezit, dan hoef je je handen niet vuil te maken.
  • Vijzel met stamper - Boska
    Vijzel met stamper - Boska

Hoevekip.

Het liefst geven we ook aandacht aan de producten die we gebruiken. Dit gerecht is pure eenvoud en vraagt dus om een goed basisproduct. De voorkeur gaat dus naar een kipfilet van een hoeve of scharrelkip.
Meestal worden de dieren op een meer traditionele en natuurlijke manier gekweekt. De redenen waarom we hoevekip vaak als een betere keuze beschouwen zijn:
  1. Smaak: Hoevekip heeft over het algemeen een rijkere en intensere smaak in vergelijking met gewone kipfilet. Dit komt doordat hoevekippen meer bewegingsruimte hebben en aangepast voer krijgen.
  2. Textuur: Hoevekip heeft vaak een stevigere en malser vleestextuur. Dit kan de algemene eetervaring van je gerechten verbeteren, vooral als je kiest voor stukjes kipfilet in bijvoorbeeld stoofschotels of curry's.
  3. Welzijn van de kippen: De dieren hebben meestal meer ruimte om vrij rond te lopen, hebben toegang tot natuurlijk daglicht en de mogelijkheid om buiten te scharrelen. Dit draagt bij aan het welzijn van de kippen, wat voor sommige mensen belangrijk is.
  4. Voeding: Hoevekippen hebben een gevarieerder voedingspatroon, wat kan resulteren in vlees met een hoger gehalte aan voedingsstoffen, zoals omega-3 vetzuren.
Bekende kippenrassen en "merken" die hiervoor in aanmerking komen zijn de "zwartpootkip", "poulet de Bresse" (Bressekip) en het alomgekende "Landes Label Rouge".
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Kip curry op een andere manier! Niet moeilijk! Proberen maar!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Kip curry
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
431
% Daily Value*
Fat
 
30
g
46
%
Saturated Fat
 
9
g
56
%
Trans Fat
 
0.2
g
Polyunsaturated Fat
 
6
g
Monounsaturated Fat
 
12
g
Cholesterol
 
150
mg
50
%
Sodium
 
200
mg
9
%
Potassium
 
380
mg
11
%
Carbohydrates
 
0.1
g
0
%
Sugar
 
0.05
g
0
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
288
IU
6
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword gegrilde kip, kip curry, kip curry maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
2
Share to...