
Kip curry
Kip curry, een klassieker! Zacht gegrilde kip, gekruid met currypoeder en op een onverwachte manier. Heel simpel gebracht! Lekker!
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
- 4 stuks kipfilet (van hoevekip)
- 1 stuk kippenbouillonblokje Liebig of knorr
- wat olijfolie van goede kwaliteit
- wat currypoeder
- 1 bussel waterkers
- wat vers gesnipperde rozemarijn (of tijm)
- ½ stuk citroen
- wat peper naar smaak
- wat zout naar smaak
Instructies
- Zorg dat je dunne kipfilets hebt van zo’n cm dik. (Snijd desnoods de kipfilet dwars door 2)
- Zet je grillpan op het vuur en laat ze door en door heet worden!!!!
- Doe het kippenbouillonblokje in een mengkom en giet er wat olijfolie bij.
- Voeg currypoeder toe naar smaak, en plet alles onder elkaar tot een mooie vloeibare pasta.
- Smeer nu met de pasta de bovenzijde van de kipfilets in.
- Leg ze in de grillpan, en besmeer dan de bovenzijde ook nog met de pasta.
- Grill 2 minuten en draai de kipfilets een kwartslag. (Zo krijg je de grill-lijnen mooi op je kipfilet.)
- Draai de kipfilets om in de pan en zet je vuur uit. (De hitte van de pan zal zorgen dat je kip verder gaart.)
- Pluk en spoel de waterkers onder koud stromend water. Laat uitlekken.
- Werk de waterkers op met wat olijfolie en kruid eventueel met peper en zout.
- Laat de kipfilet nog een 5 tal minuten rusten.
- Leg ze dan op een bord en dresseer de waterkers erbij.
- Druppel er wat olijfolie over, en pits er wat citroensap over.
- Je zal versteld staan hoe de kruidenpasta smaak geeft aan je kip!
- Heerlijk met gestoomde rijst, gebakken rijst, frieten of kroketten.
- Smakelijk!
Video
Notities
Kip curry — gegrild — met waterkers.
Kip curry. Een klassieker, en met dit recept, op een onverwachte manier, heel simpel gebracht!TIPS EN INFO
- We hebben niet altijd tijd om zelf bouillon en fond te maken. Dus iedereen die een beetje kookt heeft in z’n keukenkast wel bouillonblokjes staan. Met deze bouillonblokjes kan je een hele andere manier van kruiden toepassen. Meng het blokje met wat olie, voeg eventueel andere kruiding toe, en plet to een vloeibare pasta.
- Gebruik nu deze pasta om je vlees of vis mee te marineren, en te kruiden.Je zal versteld staan van de smaken die je ermee kan verkrijgen.
- Deze manier van het gebruik van bouillonblokjes heb ik geleerd van meesterkok Marco Pierre White. Het is ook hij die in bovenstaande video het gerecht presenteert. Marco heeft in de culinaire wereld heel wat stof doen opwaaien met reclame te maken voor bouillonblokjes en de manier om ze te gebruiken. Maar toch, ik kan hem alvast geen ongelijk geven.
- Dit is eens een keer een andere en gezondere manier van bereiding voor Kip — curry.
- Heb je graag een zoetere toets? Een lekkere tip is om schijven ananas mee te grillen. Gebruik verse ananas, snijd in schijven en grill kort nadat je kip gegrild is. Lekker!

Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Kip curry
Serving Size
100 gr
Amount per Serving
Calories
40
% Daily Value*
Fat
0.2
g
0
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.04
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Sodium
60
mg
3
%
Potassium
4
mg
0
%
Carbohydrates
0.1
g
0
%
Sugar
0.05
g
0
%
Protein
0.2
g
0
%
Vitamin A
9
IU
0
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
1
mg
0
%
Iron
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!