Kervelsoep

kervelsoep

Kervelsoep

Ker­vel­soep! Een klas­sie­ke soep die we hier ser­ve­ren als maal­tijd­soep zoals oma vroe­ger maakte! 
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 40 mins
Cour­se Soe­pen
Cui­si­ne Soe­pen
Ser­vings 8 per­so­nen
Calo­ries 93 kcal

Ingrediënten
 
 

  • 1 klont­je bak­bo­ter
  • 1 gro­te ui
  • 1 stuk prei­wit
  • 1 stuk bloe­mi­ge aard­ap­pel (bint­je)
  • ¾ pot­je diep­vries­ker­vel (of 1 bus­sel ver­se ker­vel — gesnipperd)
  • 1 hand­vol blad­spi­na­zie
  • 2 liter kip­pen­bouil­lon
  • peper
  • zout
  • ¼ pot­je diep­vries­ker­vel (of 1 bus­sel ver­se ker­vel — gesnipperd)
  • wat ver­mi­cel­li facul­ta­tief
  • wat culi­nai­re room facul­ta­tief (als afwerking)
  • wat crou­tons facul­ta­tief

Instructies
 

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
    1 gro­te ui
    Kervelsoep - ui fijn snijden
  • Spoel de prei en snijd fijn.
    1 stuk preiwit
    Kervelsoep - prei fijnsnijden
  • Schil de aard­ap­pel en snij ‘m in stukjes.
    1 stuk bloe­mi­ge aardappel
    Kervelsoep - aardappel snijden
  • Zet een braad­pan op het vuur.
  • Smelt er een klont­je bak­bo­ter in.
    1 klont­je bakboter
    Kervelsoep - boter smelten in braadpan
  • Stoof de ui, prei en aard­ap­pel aan in de boter.
    Kervelsoep - groenten stoven
  • Laat sto­ven, niet bakken!
  • Voeg de blad­spi­na­zie toe.
    1 hand­vol bladspinazie
    Kervelsoep - voeg bladspinazie toe
  • Voeg 3/4portie fijn­ge­hak­te diep­vries­ker­vel toe.
    3/4 pot­je diepvrieskervel
    Kervelsoep - voeg diepvrieskervel toe
  • Stoof alles even mee aan.
    Kervelsoep - Alles mee aanstoven
  • Bevoch­tig met 2l kippenbouillon.
    2 liter kippenbouillon
    Kervelsoep - bevochtig met kippenbouillon
  • Kruid met peper en zout.
    peper, zout
    Kervelsoep - kruid met peper en zout
  • Breng aan de kook en laat 20 tot 30 minu­ten prut­te­len op een heel zacht vuur.
    Kervelsoep - zacht laten pruttelen
  • Mix de soep goed fijn met een staafmixer.
    Kervelsoep - mix met de staafmixer
  • Schuim de soep af met een soep­le­pel of schuimspaan.
    Kervelsoep - afschuimen
  • Kook de soep even terug goed op.
    Kervelsoep - opkoken
  • Schuim de ker­vel­soep opnieuw af.
    Kervelsoep - opnieuw afschuimen
  • Zet je vuur terug lager en voeg 1/4 van de gehak­te diep­vries­ker­vel toe.
    1/4 pot­je diepvrieskervel
    Kervelsoep - diepvrieskervel toevoegen
  • Facul­ta­tief kan je wat ver­mi­cel­li toe­voe­gen aan je soep.
    wat ver­mi­cel­li
    Kervelsoep - voeg vermicelli toe
  • Laat 3 minu­ten door­ko­ken en roer alles eens goed door.
    Kervelsoep - opkoken
  • Zet je vuur af.
  • Je ker­vel­soep is klaar!
    Kervelsoep - klaar
  • Werk even­tu­eel af met een klein scheu­tje culi­nai­re room en wat broodcroutons.
    wat culi­nai­re room, wat crou­tons
    kervelsoep
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Kervelsoep.

Ker­vel­soep is een klas­sie­ker in onze keu­ken. We ser­ve­ren de soep hier met een scheu­tje culi­nai­re room, wat ver­mi­cel­li en brood­crou­tons. Zo krijg je een ech­te maal­tijd­soep. Een soep zoals mijn oma vroe­ger maak­te! Natuur­lijk kan je deze extra’s weg­la­ten om een ech­te klas­sie­ke ker­vel­soep te maken.


INFO EN TIPS

  • Ker­vel­soep maken is niet moei­lijk! We gebrui­ken hier gehak­te diep­vries­ker­vel, maar natuur­lijk kan je ook met ver­se ker­vel wer­ken. Je zal de ker­vel dan wel zelf nog moe­ten snijden.
  • Werk je met ver­se ker­vel? Voor­zie dan 2 bus­sels (ten­zij het een gro­te bus­sel is)
  • In ons recept wer­ken we de soep af met wat room, ver­mi­cel­li en crou­tons. Zo kan je soep die­nen als een ech­te maal­tijd­soep. Laat deze extra’s weg, zo heb je een ‘pure’ soep.
  • Ook kan je bal­le­tjes aan je soep toe­voe­gen i.p.v. de ver­mi­cel­li. Je kin­de­ren zul­len hier blij mee zijn.
  • Je hoeft de soep niet bij te bin­den. De basis­groen­ten en zeker de aard­ap­pel zijn vol­doen­de om je ker­vel­soep in te dikken.
  • Een gou­den tip. Maak je soep een dag op voor­hand! Laat je soep afkoe­len, dek ze af en plaats ze een nacht in je koel­kast. De sma­ken zul­len zich beter uiten! Dit is trou­wens niet enkel bij soe­pen. Zeker ook bij stoof­scho­tels is dit abso­luut een aan­ra­der! De dag nadien smaakt alles nog beter!
  • We maken de soep met ver­se kip­pen­bouil­lon. Heb je deze niet direct in huis, maak dan bouil­lon met Lie­big of Knorr kip­pen­bouil­lon­blok­jes. Voor­zie 1 blok­je per 1/2L water.
  • Ook ande­re soe­pen kan je vin­den in onze recep­ten­bun­del.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Ker­vel­soep! Wat is er heer­lij­ker dan een dam­pen­de kom maaltijdsoep?

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Ker­vel­soep
Ser­ving Size
 
250 ml
Amount per Serving
Calo­ries
93
% Dai­ly Value*
Fat
 
3
g
5
%
Satu­ra­ted Fat
 
1
g
6
%
Trans Fat
 
0.004
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Cho­les­te­rol
 
8
mg
3
%
Sodi­um
 
364
mg
16
%
Pot­as­si­um
 
274
mg
8
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
9
g
3
%
Fiber
 
0.02
g
0
%
Sugar
 
4
g
4
%
Pro­tein
 
6
g
12
%
Vita­min A
 
32
IU
1
%
Vita­min C
 
1
mg
1
%
Cal­ci­um
 
10
mg
1
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word ker­vel­soep, ker­vel­soep maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!