Kervelsoep

kervelsoep

Kervelsoep

Kervelsoep! Een klassieke soep die we hier serveren als maaltijdsoep zoals oma vroeger maakte!
5 from 1 vote
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 40 minutes
Course Soepen
Cuisine Soepen
Servings 8 personen
Calories 93 kcal

Ingrediënten
 
 

  • 1 klontje bakboter
  • 1 grote ui
  • 1 stuk preiwit
  • 1 stuk bloemige aardappel (bintje)
  • ¾ potje diepvrieskervel (of 1 bussel verse kervel - gesnipperd)
  • 1 handvol bladspinazie
  • 2 liter kippenbouillon
  • peper
  • zout
  • ¼ potje diepvrieskervel (of 1 bussel verse kervel - gesnipperd)
  • wat vermicelli facultatief
  • wat culinaire room facultatief (als afwerking)
  • wat croutons facultatief

Instructies
 

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
    1 grote ui
    Kervelsoep - ui fijn snijden
  • Spoel de prei en snijd fijn.
    1 stuk preiwit
    Kervelsoep - prei fijnsnijden
  • Schil de aardappel en snij 'm in stukjes.
    1 stuk bloemige aardappel
    Kervelsoep - aardappel snijden
  • Zet een braadpan op het vuur.
  • Smelt er een klontje bakboter in.
    1 klontje bakboter
    Kervelsoep - boter smelten in braadpan
  • Stoof de ui, prei en aardappel aan in de boter.
    Kervelsoep - groenten stoven
  • Laat stoven, niet bakken!
  • Voeg de bladspinazie toe.
    1 handvol bladspinazie
    Kervelsoep - voeg bladspinazie toe
  • Voeg 3/4portie fijngehakte diepvrieskervel toe.
    3/4 potje diepvrieskervel
    Kervelsoep - voeg diepvrieskervel toe
  • Stoof alles even mee aan.
    Kervelsoep - Alles mee aanstoven
  • Bevochtig met 2l kippenbouillon.
    2 liter kippenbouillon
    Kervelsoep - bevochtig met kippenbouillon
  • Kruid met peper en zout.
    peper, zout
    Kervelsoep - kruid met peper en zout
  • Breng aan de kook en laat 20 tot 30 minuten pruttelen op een heel zacht vuur.
    Kervelsoep - zacht laten pruttelen
  • Mix de soep goed fijn met een staafmixer.
    Kervelsoep - mix met de staafmixer
  • Schuim de soep af met een soeplepel of schuimspaan.
    Kervelsoep - afschuimen
  • Kook de soep even terug goed op.
    Kervelsoep - opkoken
  • Schuim de kervelsoep opnieuw af.
    Kervelsoep - opnieuw afschuimen
  • Zet je vuur terug lager en voeg 1/4 van de gehakte diepvrieskervel toe.
    1/4 potje diepvrieskervel
    Kervelsoep - diepvrieskervel toevoegen
  • Facultatief kan je wat vermicelli toevoegen aan je soep.
    wat vermicelli
    Kervelsoep - voeg vermicelli toe
  • Laat 3 minuten doorkoken en roer alles eens goed door.
    Kervelsoep - opkoken
  • Zet je vuur af.
  • Je kervelsoep is klaar!
    Kervelsoep - klaar
  • Werk eventueel af met een klein scheutje culinaire room en wat broodcroutons.
    wat culinaire room, wat croutons
    kervelsoep
  • Smakelijk!

Notities

Kervelsoep.

Kervelsoep is een klassieker in onze keuken. We serveren de soep hier met een scheutje culinaire room, wat vermicelli en broodcroutons. Zo krijg je een echte maaltijdsoep. Een soep zoals mijn oma vroeger maakte! Natuurlijk kan je deze extra's weglaten om een echte klassieke kervelsoep te maken.


INFO EN TIPS

  • Kervelsoep maken is niet moeilijk! We gebruiken hier gehakte diepvrieskervel, maar natuurlijk kan je ook met verse kervel werken. Je zal de kervel dan wel zelf nog moeten snijden.
  • Werk je met verse kervel? Voorzie dan 2 bussels (tenzij het een grote bussel is)
  • In ons recept werken we de soep af met wat room, vermicelli en croutons. Zo kan je soep dienen als een echte maaltijdsoep. Laat deze extra's weg, zo heb je een 'pure' soep.
  • Ook kan je balletjes aan je soep toevoegen i.p.v. de vermicelli. Je kinderen zullen hier blij mee zijn.
  • Je hoeft de soep niet bij te binden. De basisgroenten en zeker de aardappel zijn voldoende om je kervelsoep in te dikken.
  • Een gouden tip. Maak je soep een dag op voorhand! Laat je soep afkoelen, dek ze af en plaats ze een nacht in je koelkast. De smaken zullen zich beter uiten! Dit is trouwens niet enkel bij soepen. Zeker ook bij stoofschotels is dit absoluut een aanrader! De dag nadien smaakt alles nog beter!
  • We maken de soep met verse kippenbouillon. Heb je deze niet direct in huis, maak dan bouillon met Liebig of Knorr kippenbouillonblokjes. Voorzie 1 blokje per 1/2L water.
  • Ook andere soepen kan je vinden in onze receptenbundel.
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder of deel het op je social media.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtubeFacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Kervelsoep! Wat is er heerlijker dan een dampende kom maaltijdsoep?

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Kervelsoep
Serving Size
 
250 ml
Amount per Serving
Calories
93
% Daily Value*
Fat
 
3
g
5
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Trans Fat
 
0.004
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
8
mg
3
%
Sodium
 
364
mg
16
%
Potassium
 
274
mg
8
%
Carbohydrates
 
9
g
3
%
Fiber
 
0.02
g
0
%
Sugar
 
4
g
4
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
32
IU
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
10
mg
1
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword kervelsoep, kervelsoep maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...