Croutons

Croutons

Croutons

Croutons! Gebruik je oude brood om er zelf krokante korstjes mee te maken. Een lekkere aanvulling bij iedere soep of salade.
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 15 minutes
Course Bijgerechten, Snacks
Cuisine Belgisch, Frans, Salades, Soepen
Servings 4 personen
Calories 161 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • We gaan croutons maken.
  • Snijd het oude ciabatta brood (of een ander oud brood) met een broodmes in kubusjes. Je kan de grootte aanpassen aan je voorkeur.
    1 stuk ciabatta
  • Maak ook alvast 2 teentjes knoflook proper.
    2 teentjes knoflook
  • Doe de broodkubusjes in een mengkom en voeg een goede hoeveelheid olijfolie toe. Zorg ervoor dat alle stukjes gelijkmatig bedekt zijn.
    5 el olijfolie
  • Bestrooi ze met wat zout en meng alles grondig door elkaar.
    wat zout
  • Verhit een koekenpan op je vuur en voeg wat olijfolie toe.
    2 el olijfolie
  • Pers de knoflookteentjes door je lookpers en voeg ze toe aan de olie in de pan.
  • Laat kort even bakken.
  • Voeg wat rasta pasta kruiden toe, samen met de blokjes brood.
    1 el rasta pasta
  • Bak nu de kubusjes tot ze krokant en goudbruin zijn. Let wel op, hou je pan voortdurend in beweging.
  • Je croutons zijn nu klaar voor gebruik! Serveer ze met je favoriete soep of salade. Smakelijk!

Video

YouTube video

Notities

Croutons.

Geef je oude brood een nieuw leven..;-)...gooi het niet zomaar weg, en gebruik het om deze geweldige croutons van te maken. Makkelijk en eenvoudig! Met dit recept voegen we wat extra knoflook en kruiden toe voor nog meer smaak.

INFO EN TIPS : 

  • Voor het recept en in de video gebruiken we een ouder ciabatta brood. Dit is absoluut geen noodzaak. Gebruik eender welk brood. Wit, grijs, volkoren, bruin, ... alles kan. Zelfs oudere sandwiches, pistolets, stokbrood. In principe kan je croutons maken van elke soort.
  • We gebruiken graag de toevoeging van knoflook, kruiden en olijfolie. Laat me zeggen dat dit ook absoluut geen must is. Croutons kan je gerust ook maken zo natuurlijk mogelijk. Heb je een goede antikleefpan? Dan kan het zelfs zonder vetstof toe te voegen. Hou je pan wel opnieuw voortdurend in beweging.
  • De olijfolie, zout en extra kruiden zorgen voor ons gewoon voor extra smaak. Hier kan je ook gaan experimenteren. Verse kruiden zoals rozemarijn, tijm, salie..kunnen ook.
  • Wij gebruiken graag gedroogde kruiden of kruidenmengelingen om de croutons te voorzien van wat extra smaak. Je kan dit aanpassen naar het gerecht waarmee je de croutons wil gebruiken. Bruschetta kruiden, en pasta kruidenmengelingen gebruiken we graag. De "Rasta Pasta" van Mill&Mortar is zo'n graag geziene mengeling in onze keuken.
  • Rasta Pasta kruidenmengeling
    Rasta Pasta kruidenmengeling
  • Let op! We spreken wel over oud brood! Kijk altijd goed na dat er nog geen schimmelvorming op het brood aanwezig is! Broodschimmel is een gevaarlijk goed.

Hoe lang kan je croutons bewaren?

Na het bereiden van heerlijke zelfgemaakte croutons, is het belangrijk om ze op de juiste manier te bewaren om hun knapperigheid te behouden.
  1. Afkomen van Vocht: Zorg ervoor dat de croutons volledig zijn afgekoeld voordat je ze bewaart. Eventueel vocht kan de knapperigheid verminderen en er ook voor zorgen dat er schimmelvorming optreed.
  2. Luchtdichte Container: Bewaar de croutons in een luchtdichte container om blootstelling aan lucht te minimaliseren. Dit helpt bij het behouden van hun textuur.
  3. bewaarpotjes
    bewaarpotjes
  4. Koele en Donkere Plek: Bewaar de container op een koele en donkere plek, zoals in een voorraadkast. Vermijd blootstelling aan warmte en direct zonlicht.
  5. Gebruik Binnen enkele Dagen: Croutons zijn het lekkerst als ze binnen een paar dagen worden geconsumeerd. Het liefst zelfs onmiddellijk! Versheid staat garant voor de beste smaak en textuur. Gebruik bovenstaande info indien je ze wat langer wil bewaren.
Met deze eenvoudige stappen blijven je croutons knapperig en klaar om je soepen of salades te verrijken. Geniet ervan!
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Croutons! Een welgekomen aanvulling bij je soep en salades! Gooi je oude brood dus voortaan niet meer weg maar gebruik het!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Croutons
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
161
% Daily Value*
Fat
 
18
g
28
%
Saturated Fat
 
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
13
g
Sodium
 
2
mg
0
%
Potassium
 
10
mg
0
%
Carbohydrates
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.4
g
2
%
Sugar
 
0.02
g
0
%
Protein
 
0.1
g
0
%
Vitamin A
 
39
IU
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword croutons, croutons maken, croutons maken pan
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...