Kabeljauw met tomaat en basilicum.

Kabeljauw met tomaat en basilicum

Kabeljauw met tomaat en basilicum.

Kabel­jauw, heer­lijk sap­pi­ge vis met een instant saus­je van kers­to­maat­jes en ver­se basi­li­cum. Een sim­pel, snel vis­ge­recht waar zelfs je kin­de­ren van zul­len smullen!
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 40 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, Visgerechten
Cui­si­ne Vis­ge­rech­ten
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 352 kcal

Ingrediënten
 
 

Voor de tomaat basilicum saus:

Voor de kabeljauw:

  • 2 el olijf­olie extra vir­gi­ne
  • 800 gr kabel­jauw (filets — haas­je) (+/- 200gr per portie)
  • wat zout
  • wat peper

Instructies
 

Voor de tomaat basilicum saus:

  • Ver­hit de olie in een gro­te bak­pan op mid­del­hoog vuur.
    2 el olijfolie
  • Voeg de chi­li­vlok­ken en knof­look toe en bak 1 minuut tot de knof­look geu­rig is.
    1/4 tl rode chi­li-vlok­ken, 3 teen­tjes knoflook
  • Voeg de gehal­veer­de kers­to­maat­jes toe en bak ze, af en toe roe­rend, tot ze zacht zijn en begin­nen krim­pen. ( Zorg dat ze hun vorm wel nog wat behou­den. Onge­veer 9 tot 12 minuten.)
    600 gr kerstomaatjes
  • Voeg het glas dro­ge wit­te wijn toe, roer en laat het meng­sel zacht­jes sud­de­ren en inko­ken (de alco­hol zal hier­door verdampen).
    1 glas wit­te wijn
  • Roer de fijn­ge­sne­den basi­li­cum er door.
    1 bus­sel basilicum
  • Voeg het citroen­sap, de citroen­ze­s­te, het zout, de sui­ker en de peper erdoor en laat nog 2 minu­ten koken.
    1 el citroen­sap, 1/2 tl citroen zes­te, 1 tl zout, 1 tl kris­tal­sui­ker, 1/2 tl zwar­te peper
  • Zet de saus van het vuur en zet apart tot u hem nodig heeft.

Voor de kabeljauw:

  • Dep de kabel­jauw droog met keu­ken­pa­pier.
  • Kruid ver­vol­gens bei­de kan­ten van de kabel­jauw met zout en peper.
    800 gr kabel­jauw (filets — haas­je), wat zout, wat peper
  • Ver­hit de olie in een ande­re bak­pan op mid­del­hoog vuur.
    2 el olijfolie
  • Leg de kabel­jauw in de olie en bak tot hij goud­bruin is, onge­veer 3 to 4 minuten.
  • Draai de kabel­jauw voor­zich­tig om en bak nog 3 tot 4 minu­ten, tot hij vlok­kig en gaar is.
  • Giet de gemaak­te tomaat — basi­li­cum saus nu over de kabel­jauw. Laat de saus een minuut­je warm wor­den, haal dan van het vuur en ser­veer onmiddellijk.
  • Je kabel­jauw met tomaat en basi­li­cum is klaar! Smakelijk!

Notities

Kabeljauw met tomaat en basilicum

Kabel­jauw, heer­lijk sap­pi­ge vis met een instant saus­je van kers­to­maat­jes en ver­se basi­li­cum. Een sim­pel, snel vis­ge­recht waar zelfs je kin­de­ren van zul­len smullen!
Heer­lijk bij gestoom­de rijst, her­to­gin­nen­aard­ap­pe­len, gra­tin dau­phi­nois, frie­ten of puree van knol­sel­der of prei!
Dit recept kan ook per­fect gemaakt wor­den met ande­re wit­te, vas­te vis­soor­ten. Een zee­tong, pla­dijs, griet, zeebaars…maar als je fan bent van kabel­jauw, pro­beer het dan eens te maken met Skrei (in het seizoen)!!!
Vraag: Hou je van kabel­jauw? Wij kun­nen er niet genoeg van krij­gen! Dus laat het me weten in de reac­ties als je meer kabel­jauw­re­cep­ten wilt zien in onze recepten!


NOTA’S

  • Zes­tes van citroen maak je door de schil van de citroen af te halen met een dun­schil­ler. Zorg dat je enkel de gele schil hebt, en zo wei­nig moge­lijk tot geen wit mem­braam. Dit is bit­ter en niet sma­ke­lijk. Gebruik dan een vlijm­scherp mes om dun­ne reep­jes van je citroen­schil te snijden.
  • In het recept staat aan­ge­ge­ven dat je de kabel­jauw 3 tot 4 minu­ten moet bak­ken aan bei­de zij­den. Let op, alles hangt af van de dik­te van je kabel­jauw­fi­lets. Die 3 tot 4 minu­ten is een richt­lijn, geen effec­tie­ve tijd. Indien je kabel­jauw­fi­lets wat dik­ker zijn zul­len ze mis­schien wat lan­ger nodig heb­ben. Zijn ze dun­ner, dan zul­len ze snel­ler gaar zijn. In de gaten hou­den dus! Je kabel­jauw is gaar wan­neer hij vlok­kig is.
  • Wan­neer je de saus aan je pan toe­voegt zal de vis ook nog wat ver­der garen. Laat hem even rus­ten in je pan.
  • Heb je vra­gen, opmer­kin­gen of sug­ges­ties? Stel ze ons, indien we kun­nen hel­pen doen we dit graag, en mis­schien heb je zelf wel de ultie­me tip…

 
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een vis­re­cept (of ande­re) dat je met ons en onze lezers wil delen? Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Kabel­jauw met tomaat en basi­li­cum! Heer­lijk! Pro­beer het maar!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Kabel­jauw met tomaat en basilicum.
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
352
% Dai­ly Value*
Fat
 
16
g
25
%
Satu­ra­ted Fat
 
2
g
13
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
2
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
11
g
Cho­les­te­rol
 
86
mg
29
%
Sodi­um
 
718
mg
31
%
Pot­as­si­um
 
1191
mg
34
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
9
g
3
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
5
g
6
%
Pro­tein
 
37
g
74
%
Vita­min A
 
847
IU
17
%
Vita­min C
 
38
mg
46
%
Cal­ci­um
 
56
mg
6
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word gebak­ken kabel­jauw, Kabel­jauw, kabel­jauw met tomaat, kabel­jauw met tomaat en basilicum
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!