
Kabeljauw met tomaat en basilicum.
KabelĀjauw, heerĀlijk sapĀpiĀge vis met een instant sausĀje van kersĀtoĀmaatĀjes en verĀse basiĀliĀcum. Een simĀpel, snel visĀgeĀrecht waar zelfs je kinĀdeĀren van zulĀlen smullen!
Materiaal ā Benodigdheden
Ingrediƫnten
Voor de tomaat basilicum saus:
- 2 el olijfĀolie extra virĀgiĀne
- ¼ tl rode chiĀli-vlokĀken gemaĀlen
- 3 teenĀtjes knofĀlook fijnĀgeĀhakt (of door de lookĀpers geperst)
- 600 gr kersĀtoĀmaatĀjes gehalĀveerd
- 1 glas witĀte wijn droog
- 1 busĀsel basiĀliĀcum vers, fijnĀgeĀsneĀden
- 1 el citroenĀsap vers
- ½ tl citroen zesĀte fijĀne reepĀjes van de schil van de citroen
- 1 tl zout (mag meer naar smaak)
- 1 tl krisĀtalĀsuiĀker
- ½ tl zwarĀte peper van de molen (mag meer naar smaak)
Voor de kabeljauw:
- 2 el olijfĀolie extra virĀgiĀne
- 800 gr kabelĀjauw (filets ā haasĀje) (+/- 200gr per portie)
- wat zout
- wat peper
Instructies
Voor de tomaat basilicum saus:
- VerĀhit de olie in een groĀte bakĀpan op midĀdelĀhoog vuur.2 el olijfolie
- Voeg de chiĀliĀvlokĀken en knofĀlook toe en bak 1 minuut tot de knofĀlook geuĀrig is.1/4 tl rode chiĀli-vlokĀken, 3 teenĀtjes knoflook
- Voeg de gehalĀveerĀde kersĀtoĀmaatĀjes toe en bak ze, af en toe roeĀrend, tot ze zacht zijn en beginĀnen krimĀpen. ( Zorg dat ze hun vorm wel nog wat behouĀden. OngeĀveer 9 tot 12 minuten.)600 gr kerstomaatjes
- Voeg het glas droĀge witĀte wijn toe, roer en laat het mengĀsel zachtĀjes sudĀdeĀren en inkoĀken (de alcoĀhol zal hierĀdoor verdampen).1 glas witĀte wijn
- Roer de fijnĀgeĀsneĀden basiĀliĀcum er door.1 busĀsel basilicum
- Voeg het citroenĀsap, de citroenĀzeĀsĀte, het zout, de suiĀker en de peper erdoor en laat nog 2 minuĀten koken.1 el citroenĀsap, 1/2 tl citroen zesĀte, 1 tl zout, 1 tl krisĀtalĀsuiĀker, 1/2 tl zwarĀte peper
- Zet de saus van het vuur en zet apart tot u hem nodig heeft.
Voor de kabeljauw:
- Dep de kabelĀjauw droog met keuĀkenĀpaĀpier.
- 800 gr kabelĀjauw (filets ā haasĀje), wat zout, wat peper
- 2 el olijfolie
- Leg de kabelĀjauw in de olie en bak tot hij goudĀbruin is, ongeĀveer 3 to 4 minuten.
- Draai de kabelĀjauw voorĀzichĀtig om en bak nog 3 tot 4 minuĀten, tot hij vlokĀkig en gaar is.
- Giet de gemaakĀte tomaat ā basiĀliĀcum saus nu over de kabelĀjauw. Laat de saus een minuutĀje warm worĀden, haal dan van het vuur en serĀveer onmiddellijk.
- Je kabelĀjauw met tomaat en basiĀliĀcum is klaar! Smakelijk!
Video
Notities
Kabeljauw met tomaat en basilicum
KabelĀjauw, heerĀlijk sapĀpiĀge vis met een instant sausĀje van kersĀtoĀmaatĀjes en verĀse basiĀliĀcum. Een simĀpel, snel visĀgeĀrecht waar zelfs je kinĀdeĀren van zulĀlen smullen! HeerĀlijk bij gestoomĀde rijst, herĀtoĀginĀnenĀaardĀapĀpeĀlen, graĀtin dauĀphiĀnois, frieĀten of puree van knolĀselĀder of prei! Dit recept kan ook perĀfect gemaakt worĀden met andeĀre witĀte, vasĀte visĀsoorĀten. Een zeeĀtong, plaĀdijs, griet, zeebaarsā¦maar als je fan bent van kabelĀjauw, proĀbeer het dan eens te maken met Skrei (in het seizoen)!!! Vraag: Hou je van kabelĀjauw? Wij kunĀnen er niet genoeg van krijĀgen! Dus laat het me weten in de reacĀties als je meer kabelĀjauwĀreĀcepĀten wilt zien in onze recepten!NOTAāS
- ZesĀtes van citroen maak je door de schil van de citroen af te halen met een dunĀschilĀler. Zorg dat je enkel de gele schil hebt, en zo weiĀnig mogeĀlijk tot geen wit memĀbraam. Dit is bitĀter en niet smaĀkeĀlijk. Gebruik dan een vlijmĀscherp mes om dunĀne reepĀjes van je citroenĀschil te snijden.
- In het recept staat aanĀgeĀgeĀven dat je de kabelĀjauw 3 tot 4 minuĀten moet bakĀken aan beiĀde zijĀden. Let op, alles hangt af van de dikĀte van je kabelĀjauwĀfiĀlets. Die 3 tot 4 minuĀten is een richtĀlijn, geen effecĀtieĀve tijd. Indien je kabelĀjauwĀfiĀlets wat dikĀker zijn zulĀlen ze misĀschien wat lanĀger nodig hebĀben. Zijn ze dunĀner, dan zulĀlen ze snelĀler gaar zijn. In de gaten houĀden dus! Je kabelĀjauw is gaar wanĀneer hij vlokĀkig is.
- WanĀneer je de saus aan je pan toeĀvoegt zal de vis ook nog wat verĀder garen. Laat hem even rusĀten in je pan.
- Heb je vraĀgen, opmerĀkinĀgen of sugĀgesĀties? Stel ze ons, indien we kunĀnen helĀpen doen we dit graag, en misĀschien heb je zelf wel de ultieĀme tipā¦

Voedingswaarde :
NutriĀtiĀon Facts
KabelĀjauw met tomaat en basilicum.
SerĀving Size
1 porĀtie
Amount per Serving
CaloĀries
352
% DaiĀly Value*
Fat
16
g
25
%
SatuĀraĀted Fat
2
g
13
%
PolyunĀsaĀtuĀraĀted Fat
2
g
MonounĀsaĀtuĀraĀted Fat
11
g
ChoĀlesĀteĀrol
86
mg
29
%
SodiĀum
718
mg
31
%
PotĀasĀsiĀum
1191
mg
34
%
CarĀboĀhyĀdraĀtes
9
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
5
g
6
%
ProĀtein
37
g
74
%
VitaĀmin A
847
IU
17
%
VitaĀmin C
38
mg
46
%
CalĀciĀum
56
mg
6
%
Iron
2
mg
11
%
* PerĀcent DaiĀly ValuĀes are based on a 2000 caloĀrie diet.
Dit recept delen op facebook?VerĀmeld @liliesfood.be or tag #lilieĀsĀfood!
Dit recept delen op InstĀagram?VerĀmeld @liliesfood.be or tag #lilieĀsĀfood!
Dit recept geproĀbeerd?Laat ons weten hoe het was!