Kabeljauw met tomaat en basilicum.

Kabeljauw met tomaat en basilicum

Kabeljauw met tomaat en basilicum.

KabelĀ­jauw, heerĀ­lijk sapĀ­piĀ­ge vis met een instant sausĀ­je van kersĀ­toĀ­maatĀ­jes en verĀ­se basiĀ­liĀ­cum. Een simĀ­pel, snel visĀ­geĀ­recht waar zelfs je kinĀ­deĀ­ren van zulĀ­len smullen!
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 40 mins
CourĀ­se HoofdĀ­geĀ­rechĀ­ten, Visgerechten
CuiĀ­siĀ­ne VisĀ­geĀ­rechĀ­ten
SerĀ­vings 4 perĀ­soĀ­nen
CaloĀ­ries 352 kcal

Ingrediƫnten
 
 

Voor de tomaat basilicum saus:

Voor de kabeljauw:

  • 2 el olijfĀ­olie extra virĀ­giĀ­ne
  • 800 gr kabelĀ­jauw (filets — haasĀ­je) (+/- 200gr per portie)
  • wat zout
  • wat peper

Instructies
 

Voor de tomaat basilicum saus:

  • VerĀ­hit de olie in een groĀ­te bakĀ­pan op midĀ­delĀ­hoog vuur.
    2 el olijfolie
  • Voeg de chiĀ­liĀ­vlokĀ­ken en knofĀ­look toe en bak 1 minuut tot de knofĀ­look geuĀ­rig is.
    1/4 tl rode chiĀ­li-vlokĀ­ken, 3 teenĀ­tjes knoflook
  • Voeg de gehalĀ­veerĀ­de kersĀ­toĀ­maatĀ­jes toe en bak ze, af en toe roeĀ­rend, tot ze zacht zijn en beginĀ­nen krimĀ­pen. ( Zorg dat ze hun vorm wel nog wat behouĀ­den. OngeĀ­veer 9 tot 12 minuten.)
    600 gr kerstomaatjes
  • Voeg het glas droĀ­ge witĀ­te wijn toe, roer en laat het mengĀ­sel zachtĀ­jes sudĀ­deĀ­ren en inkoĀ­ken (de alcoĀ­hol zal hierĀ­door verdampen).
    1 glas witĀ­te wijn
  • Roer de fijnĀ­geĀ­sneĀ­den basiĀ­liĀ­cum er door.
    1 busĀ­sel basilicum
  • Voeg het citroenĀ­sap, de citroenĀ­zeĀ­sĀ­te, het zout, de suiĀ­ker en de peper erdoor en laat nog 2 minuĀ­ten koken.
    1 el citroenĀ­sap, 1/2 tl citroen zesĀ­te, 1 tl zout, 1 tl krisĀ­talĀ­suiĀ­ker, 1/2 tl zwarĀ­te peper
  • Zet de saus van het vuur en zet apart tot u hem nodig heeft.

Voor de kabeljauw:

  • Dep de kabelĀ­jauw droog met keuĀ­kenĀ­paĀ­pier.
  • Kruid verĀ­volĀ­gens beiĀ­de kanĀ­ten van de kabelĀ­jauw met zout en peper.
    800 gr kabelĀ­jauw (filets — haasĀ­je), wat zout, wat peper
  • VerĀ­hit de olie in een andeĀ­re bakĀ­pan op midĀ­delĀ­hoog vuur.
    2 el olijfolie
  • Leg de kabelĀ­jauw in de olie en bak tot hij goudĀ­bruin is, ongeĀ­veer 3 to 4 minuten.
  • Draai de kabelĀ­jauw voorĀ­zichĀ­tig om en bak nog 3 tot 4 minuĀ­ten, tot hij vlokĀ­kig en gaar is.
  • Giet de gemaakĀ­te tomaat — basiĀ­liĀ­cum saus nu over de kabelĀ­jauw. Laat de saus een minuutĀ­je warm worĀ­den, haal dan van het vuur en serĀ­veer onmiddellijk.
  • Je kabelĀ­jauw met tomaat en basiĀ­liĀ­cum is klaar! Smakelijk!

Notities

Kabeljauw met tomaat en basilicum

KabelĀ­jauw, heerĀ­lijk sapĀ­piĀ­ge vis met een instant sausĀ­je van kersĀ­toĀ­maatĀ­jes en verĀ­se basiĀ­liĀ­cum. Een simĀ­pel, snel visĀ­geĀ­recht waar zelfs je kinĀ­deĀ­ren van zulĀ­len smullen!
HeerĀ­lijk bij gestoomĀ­de rijst, herĀ­toĀ­ginĀ­nenĀ­aardĀ­apĀ­peĀ­len, graĀ­tin dauĀ­phiĀ­nois, frieĀ­ten of puree van knolĀ­selĀ­der of prei!
Dit recept kan ook perĀ­fect gemaakt worĀ­den met andeĀ­re witĀ­te, vasĀ­te visĀ­soorĀ­ten. Een zeeĀ­tong, plaĀ­dijs, griet, zeebaars…maar als je fan bent van kabelĀ­jauw, proĀ­beer het dan eens te maken met Skrei (in het seizoen)!!!
Vraag: Hou je van kabelĀ­jauw? Wij kunĀ­nen er niet genoeg van krijĀ­gen! Dus laat het me weten in de reacĀ­ties als je meer kabelĀ­jauwĀ­reĀ­cepĀ­ten wilt zien in onze recepten!


NOTA’S

  • ZesĀ­tes van citroen maak je door de schil van de citroen af te halen met een dunĀ­schilĀ­ler. Zorg dat je enkel de gele schil hebt, en zo weiĀ­nig mogeĀ­lijk tot geen wit memĀ­braam. Dit is bitĀ­ter en niet smaĀ­keĀ­lijk. Gebruik dan een vlijmĀ­scherp mes om dunĀ­ne reepĀ­jes van je citroenĀ­schil te snijden.
  • In het recept staat aanĀ­geĀ­geĀ­ven dat je de kabelĀ­jauw 3 tot 4 minuĀ­ten moet bakĀ­ken aan beiĀ­de zijĀ­den. Let op, alles hangt af van de dikĀ­te van je kabelĀ­jauwĀ­fiĀ­lets. Die 3 tot 4 minuĀ­ten is een richtĀ­lijn, geen effecĀ­tieĀ­ve tijd. Indien je kabelĀ­jauwĀ­fiĀ­lets wat dikĀ­ker zijn zulĀ­len ze misĀ­schien wat lanĀ­ger nodig hebĀ­ben. Zijn ze dunĀ­ner, dan zulĀ­len ze snelĀ­ler gaar zijn. In de gaten houĀ­den dus! Je kabelĀ­jauw is gaar wanĀ­neer hij vlokĀ­kig is.
  • WanĀ­neer je de saus aan je pan toeĀ­voegt zal de vis ook nog wat verĀ­der garen. Laat hem even rusĀ­ten in je pan.
  • Heb je vraĀ­gen, opmerĀ­kinĀ­gen of sugĀ­gesĀ­ties? Stel ze ons, indien we kunĀ­nen helĀ­pen doen we dit graag, en misĀ­schien heb je zelf wel de ultieĀ­me tip…

 
Onze recepĀ­tenĀ­bunĀ­del werd mogeĀ­lijk gemaakt door softĀ­waĀ­re van BootĀ­strapĀ­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
BootĀ­strapĀ­ped Ventures
Heb je dit recept zelf geproĀ­beerd? Of heb je een vraag of opmerĀ­king over het recept? Laat dan een reacĀ­tie achĀ­ter hierĀ­onĀ­der en beoorĀ­deel het met wat sterren.
MisĀ­schien heb je zelf een visĀ­reĀ­cept (of andeĀ­re) dat je met ons en onze lezers wil delen? Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? AbonĀ­neer je op onze nieuwsĀ­brief en volg ons op youĀ­tuĀ­beFacebook, PinĀ­teĀ­rest en InstĀ­agram voor alle laatĀ­ste updates.
KabelĀ­jauw met tomaat en basiĀ­liĀ­cum! HeerĀ­lijk! ProĀ­beer het maar!

Voedingswaarde :

NutriĀ­tiĀ­on Facts
KabelĀ­jauw met tomaat en basilicum.
SerĀ­ving Size
 
1 porĀ­tie
Amount per Serving
CaloĀ­ries
352
% DaiĀ­ly Value*
Fat
 
16
g
25
%
SatuĀ­raĀ­ted Fat
 
2
g
13
%
PolyunĀ­saĀ­tuĀ­raĀ­ted Fat
 
2
g
MonounĀ­saĀ­tuĀ­raĀ­ted Fat
 
11
g
ChoĀ­lesĀ­teĀ­rol
 
86
mg
29
%
SodiĀ­um
 
718
mg
31
%
PotĀ­asĀ­siĀ­um
 
1191
mg
34
%
CarĀ­boĀ­hyĀ­draĀ­tes
 
9
g
3
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
5
g
6
%
ProĀ­tein
 
37
g
74
%
VitaĀ­min A
 
847
IU
17
%
VitaĀ­min C
 
38
mg
46
%
CalĀ­ciĀ­um
 
56
mg
6
%
Iron
 
2
mg
11
%
* PerĀ­cent DaiĀ­ly ValuĀ­es are based on a 2000 caloĀ­rie diet.
KeyĀ­word gebakĀ­ken kabelĀ­jauw, KabelĀ­jauw, kabelĀ­jauw met tomaat, kabelĀ­jauw met tomaat en basilicum
Dit recept delen op facebook?VerĀ­meld @liliesfood.be or tag #lilieĀ­sĀ­food!
Dit recept delen op InstĀ­agram?VerĀ­meld @liliesfood.be or tag #lilieĀ­sĀ­food!
Dit recept geproĀ­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!