
Hertoginnenaardappelen
Hertoginnenaardappelen of pommes duchesse, het aardappelgerecht voor een hertogin. Een klassieker in onze keuken!
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
- 2,5 kg Bloemige aardappelen
- wat roomboter (echte boter!)
- 3 stuks eierdooier
- wat peper
- wat zout
- wat nootmuskaat
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in kleinere stukken.2,5 kg Bloemige aardappelen
- Zet ze op het vuur in een hoge pot in licht gezouten water en breng aan de kook.
- Laat ze beetgaar koken en giet dan onmiddellijk af.
- Zet ze dan terug op het vuur om te drogen! Schud ze regelmatig op. De aardappelen gaan bloemen.
- Draai de aardappelen door een “passe vite”.
- Meng er een klont boter en de eierdooiers onder.wat roomboter (echte boter!), 3 stuks eierdooier
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.wat peper, wat zout, wat nootmuskaat
- Doe de aardappelen in een spuitzak met gekartelde douille (mondstuk), en spuit mooie hertoginnenaardappelen op een op voorhand inbeboterde bakplaat.
- Laat de aardappelen kleuren onder de gril van je oven.
- Smakelijk.
Notities
Hertoginnenaardappelen
Hertoginnenaardappelen of pommes duchesse, het aardappelgerecht voor een hertogin. Een klassieker in onze keuken!INFO
Zin in variatie? Meer aardappelgerechten? Klik hier! Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!