Hertoginnenaardappelen

hertoginnenaardappelen

Hertoginnenaardappelen

Her­to­gin­nen­aard­ap­pe­len of pom­mes duches­se, het aard­ap­pel­ge­recht voor een her­to­gin. Een klas­sie­ker in onze keuken!
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 50 mins
Cour­se aard­ap­pel­ge­rech­ten, Klassiekers
Cui­si­ne Aard­ap­pel­ge­rech­ten, Frans
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 484 kcal

Materiaal — Benodigdheden

1 oven
1 pas­se vite — of roerzeef

Ingrediënten
  

  • 2,5 kg Bloe­mi­ge aardappelen
  • wat room­bo­ter (ech­te boter!)
  • 3 stuks eier­dooi­er
  • wat peper
  • wat zout
  • wat noot­mus­kaat

Instructies
 

  • Schil de aard­ap­pe­len en snijd in klei­ne­re stukken.
    2,5 kg Bloe­mi­ge aardappelen
  • Zet ze op het vuur in een hoge pot in licht gezou­ten water en breng aan de kook.
  • Laat ze beet­gaar koken en giet dan onmid­del­lijk af.
  • Zet ze dan terug op het vuur om te dro­gen! Schud ze regel­ma­tig op. De aard­ap­pe­len gaan bloemen.
  • Draai de aard­ap­pe­len door een “pas­se vite”.
  • Meng er een klont boter en de eier­dooi­ers onder.
    wat room­bo­ter (ech­te boter!), 3 stuks eierdooier
  • Kruid af met peper, zout en noot­mus­kaat naar smaak.
    wat peper, wat zout, wat noot­mus­kaat
  • Doe de aard­ap­pe­len in een spuit­zak met gekar­tel­de douil­le (mond­stuk), en spuit mooie her­to­gin­nen­aard­ap­pe­len op een op voor­hand inbe­bo­ter­de bakplaat.
  • Laat de aard­ap­pe­len kleu­ren onder de gril van je oven.
  • Sma­ke­lijk.

Notities

Hertoginnenaardappelen

Her­to­gin­nen­aard­ap­pe­len of pom­mes duches­se, het aard­ap­pel­ge­recht voor een hertogin. 
Een klas­sie­ker in onze keuken!

INFO

Zin in vari­a­tie? Meer aard­ap­pel­ge­rech­ten? Klik hier!
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je hier­on­der op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Her­to­gin­nen­aard­ap­pe­len sma­ken best bij visgerechten!
Key­word aard­ap­pel­ge­rech­ten, Her­to­gin­nen­aard­ap­pe­len, pom­mes duchesse
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!