Mosterdsaus

mosterdsaus

Mosterdsaus

Mosterdsaus! Een klassieke saus in onze keuken! Heerlijk bij vlees, vis, zeevruchten en zelfs groenten. Dit recept is simpel, lekker en zonder room. We gebruiken boter als verdikkingsmiddel.
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 15 minutes
Course Bijgerechten, sausen
Cuisine Basiskeuken, Sauzen
Servings 4 personen
Calories 313 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Smelt wat roomboter in een sauspan op een zacht vuur.
    1 tl roomboter
  • Snipper het sjalotje fijn en stoof het aan in de boter.
    1 stuk sjalot
  • Haal het knoflookteentje door de lookpers en voeg bij de sjalot.
    1 teentje knoflook
  • Laat zachtjes aanstoven.
  • Voeg de kippenbouillon toe aan de sauspan.
    330 ml kippenbouillon
  • Breng aan de kook en laat het geheel inkoken tot de helft.
  • Voeg graanmosterd en mosterd toe aan je pan.
    1 el graanmosterd, 1 el mosterd
  • Klop alles goed door met een kleine klopper.
  • Laat nog een minuutje doorkoken.
  • Snijd je koude roomboter ondertussen in blokjes.
    150 gr roomboter
  • Haal je saus van het vuur en klop er zachtjes de blokjes roomboter onder met je kleine klopper. De boter zal zorgen voor binding van je saus. In keukentermen noemt dit 'monter au beurre".
  • Proef! En kruid af naar smaak met wat peper en zout.
    wat peper, wat zout
  • Je mosterdsaus is klaar voor gebruik.

Notities

Mosterdsaus.

Mosterdsaus is een klassieker in onze keuken. Varkens of kalfsvlees, kip, zelfs witvis als kabeljauw, zeebaars of zeeduivel gaan ontegensprekelijk samen met deze saus.


INFO EN TIPS

  • Dit is een standaardbereiding voor mosterdsaus.
  • Maak je de saus op het moment? Gebruik den de pan waarin je het vlees of de vis in hebt gebakken! Leg het stuk vlees appart onder alufolie, houd warm en laar even rusten. Ontvet je pan, en maak het recept zoals omschreven in de pan i.p.v. in een sauspan.
  • In dit recept gebruiken we kippenbouillon. Maar je kan dit ook vervangen door groentenbouillon, rundsfond of visfumet. Doe dit naargelang de bereiding waarvoor je de saus wil gebruiken.
  • We kunnen er niet genoeg op duiden. Maak op een dag tijd om je eigen bouillons te maken. De smaak van je gerechten en sausen zullen er wel bij varen. Maak de bouillons, en bewaar ze geportioneerd in ijsblokjesvormpjes in je diepvriezer.
  • Meer weten over fond en fumet? Klik hier!
 
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder of deel het op je social media.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtubeFacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Mosterdsaus! Overheerlijk en simpel om te maken. Probeer het eens!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Mosterdsaus
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
313
% Daily Value*
Fat
 
33
g
51
%
Saturated Fat
 
20
g
125
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
9
g
Cholesterol
 
86
mg
29
%
Sodium
 
453
mg
20
%
Potassium
 
110
mg
3
%
Carbohydrates
 
4
g
1
%
Fiber
 
0.3
g
1
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
977
IU
20
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword mosterdsaus, mosterdsaus zonder room
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...