caipirinha

Caipirinha recept

caipirinha

Caipirinha is de nationale cocktail van Brazilië. Simpel om te maken, en maar 3 ingrediënten. Cachaça, suiker en limoen brengen verfrissing in een glas! Cheers!
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 0 minutes
Totale tijd 5 minutes
Course dranken, Drinks
Cuisine Cocktails, Dranken
Servings 1 cocktail
Calories 200 kcal

Ingrediënten
 
 

  • 1 stuk limoen
  • 2 tl rietsuiker
  • 60 mL Cachaça
  • wat Gecrushed ijs
  • 1 kwartje limoen

Instructies
 

  • We gaan een Caipirinha maken!
  • Neem je caipirinha glas, snijd je limoen in partjes en voeg ze toe aan het glas.
    1 stuk limoen
  • Voeg twee opgehoopte theelepels rietsuiker toe.
    2 tl rietsuiker
  • Gebruik een muddler om de suiker te vermengen met de limoen.
  • Voeg 60ml Cachaça toe.
    60 mL Cachaça
  • Vul het glas met een deel gecrushed ijs.
    wat Gecrushed ijs
  • Roer alles goed door met een barlepel.
  • Vul het glas verder aan met gecrushed ijs.
    wat Gecrushed ijs
  • Garneer met een partje of schijfje limoen.
    1 kwartje limoen
  • Uw caipirinha is klaar! Serveer desgewenst met een rietje! Cheers!

Video

YouTube video

Notities

Caipirinha!

De nationale cocktail van Brazilië heet Caipirinha en wordt gemaakt met , suiker en limoen. is de meest gedistilleerde alcoholische drank in Brazilië, en kan op zichzelf worden geconsumeerd of worden gebruikt als basis voor een aantal gemengde dranken.
Wat bruist in BelgiëWat bruist in België

INFO EN TIPS : 

  • Deze verfrissende cocktail is eenvoudig te bereiden: suiker en in kwartjes gesneden limoen moeten voorzichtig met een muddler worden vermengd voordat cachaça en ijs worden toegevoegd. De traditionele manier om Caipirinha te maken is in één grote kruik die onder mensen kan worden gedeeld. Brazilianen drinken het graag met familie tijdens een zondagse BBQ. Maar zoals hier aangegeven, kan hij ook worden gemaakt en geserveerd in een ouderwets glas met een limoenpartje of schijfje als garnering.
Meer weten over deze heerlijke, Braziliaanse cocktail?
  • Caipirinha is één van de bekendste cocktails, samen in het rijtje met de Mai Tai cocktail,Dry Martini, pornstar martini, Bloody Mary en nog vele andere.
  • Een must om deze cocktail te maken is een muddler. Deze zorgt ervoor dat je de limoenpartjes zodanig kan stampen zodat het sap en de rietsuiker zich goed vermengen.
  • muddler
    muddler
     
  • Ook om gecrushed ijs te verkrijgen zijn er hulpmiddelen. Je kan natuurlijk ijsblokjes wikkelen in een handdoek en ze stevig op het aanrecht stukslaan. Maar indien je een grotere hoeveelheid nodig hebt of je bent een liefhebber van cocktails en mocktails dan is een handmatige ijscrusher misschien wel iets voor jou!
  • handmatige ijscrusher
    handmatige ijscrusher
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Caipirinha! Trakteer jezelf (en je gasten) deze zomer op deze heerlijke en simpel te maken cocktail!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
caipirinha
Serving Size
 
1 cocktail
Amount per Serving
Calories
200
% Daily Value*
Sodium
 
0.02
mg
0
%
Potassium
 
4
mg
0
%
Carbohydrates
 
10
g
3
%
Sugar
 
10
g
11
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
0.1
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Cachaça, Cachaça 51, Cachaça rum, Caipirinha, Caipirinha maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
3
Share to...