Dry Martini
Dry martini is een klassieke cocktail gemaakt met gin, droge vermouth en orange bitters. Je roert hem met ijsblokjes! Je schud hem niet! Heel klassiek, en simpel om te maken. Eenvoud siert!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediƫnten
- 75 ml gin
- 15 ml droge vermout
- 1 scheutje oranje bitters
- 5 ijsblokjes
- 1 schijfje citroenschil als garnering
- 1 groene olijf ontpit
Instructies
- Doe de gin, droge vermout en oranje bitters in je cocktailshaker.75 ml gin, 15 ml droge vermout, 1 scheutje oranje bitters
- Voeg 5 ijsblokjes toe.5 ijsblokjes
- Roer met een barlepel 30 tot 40 sec. de drank door zodat hij koud is.
- Giet hem over in een gekoeld martiniglas met je strainer (zeefje).
- Garneer met een schijfje citroenschil en een olijf op een cocktailprikker.1 schijfje citroenschil, 1 groene olijf
- Serveer.
Notities
Dry Martini
Ondanks de strenge eisen van een bepaalde fictieve Britse spion, is de cocktail bedoeld om geroerd te worden, niet geschud. Hij moet helder zijn, zonder ijsschilfers of ijsblokjes. Maar roer hem wel 30 tot 40 seconden om de juiste verdunning te krijgen die nodig is om de ingrediƫnten in balans te brengen. Zeef de cocktail vervolgens in het gekoelde glas dat ook de naam van de cocktail draagt. Draai er een citroenschil over, een ontpitte groene olijf erbij en je hebt het: een Dry Martini!INFO EN TIPS
UNITED STATES OF AMERICA

- Wie mixte 's werelds eerste Martini? Het is een goede vraag, maar je zou in een heel diep, donker konijnenhol kunnen verdwalen om daar achter te komen. Was het een Californische goudzoeker tijdens de goudkoorts van 1849 of de barman van een New York City hotel 50 jaar later? Waarschijnlijk is de Martini een cocktail die op meerdere plaatsen tegelijk op de markt kwam, toen barmannen begonnen te experimenteren met gin en droge vermout. Hoe dan ook, geen enkel verhaal geeft je zo'n gelukzalig en tevreden gevoel als een klassieke, goed gemaakte Dry Martini.
- EƩn feit weten we wel: De oorspronkelijke vorm van de drank was, volgens vroege recepten, zoet. In 19e-eeuwse cocktailboeken werd regelmatig Italiaanse (zoete) vermout gebruikt. De Dry Martini kreeg zijn huidige vorm rond 1905, toen droge gin, droge vermouth en misschien een scheutje oranje bitters aan de orde van de dag waren.
- Als je het drankje voor jezelf maakt, is het noodzakelijk dat je begint met goede ingrediƫnten! Begin met een gin in Londense stijl. Voeg daar een beetje droge vermout aan toe. Over de verhouding valt te onderhandelen, maar gangbare formules liggen meestal tussen de vier en acht delen gin op ƩƩn deel vermouth. Een scheutje oranje bitters maakt het geheel af.
- Het is ook een drankje dat ontelbare variaties heeft voortgebracht. De Vodka Martini, de Reverse Martini (verwissel de gin en vermout verhoudingen) en de Perfect Martini, die een gelijke verdeling van droge en zoete vermout heeft.
- Probeer eerst de Dry Martini . Erna kan je op zoek welke verwant jou het meest ligt.

Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Dry Martini
Serving Size
1 cocktail
Amount per Serving
Calories
201
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.5
g
Sodium
67
mg
3
%
Potassium
13
mg
0
%
Carbohydrates
2
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
0.4
g
0
%
Protein
0.1
g
0
%
Vitamin A
19
IU
0
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Calcium
12
mg
1
%
Iron
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.