Bloody Mary.

Bloody Mary

Bloody Mary.

Een Bloody Mary wordt gemaakt met een combinatie van vodka, tomatensap, citroensap, worcestershiresaus, tabasco, selderijzout en peper.
5 from 1 vote
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 0 minutes
Totale tijd 5 minutes
Course dranken, Drinks
Cuisine Cocktails, Dranken
Servings 1 cocktail
Calories 33 kcal

Ingrediënten
 
 

Bloody mary afwerking.

Instructies
 

  • We maken een Bloody Mary! Zalig lekker!

Bereiding.

  • Doe wat selderijzout op een bordje of kommetje.
    wat selderijzout
  • Strijk met een citroenpartje zachtjes over de rand van je longdrinkglas.
    1 kwartje citroen
  • Dep je longdrinkglas met de mond in het selderijzout.
  • Knijp 1 citroenkwartje uit in je longdrinkglas.
    1 kwartje citroen
  • Knijp 1 limoenpartje uit in je longdrinkglas.
    1 kwartje limoen
  • Vul het verder aan met 5cl vodka.
    5 cl vodka
  • Voeg 10cl tomatensap toe.
    10 cl tomatensap
  • Voeg 6 druppels tabasco toe. (2 Dashes)
    6 druppels tabasco
  • Vul aan met 6 druppels worcestershiresaus. (2 Dashes)
    6 druppels worcestershiresaus
  • Doe een mespunt selderijzout erbij.
    1 mespunt selderijzout
  • Voeg een snuf vers gemalen zwarte peper van de molen toe.
    1 snufje zwarte peper
  • Vul aan met een snuifje pimenton.
    1 snufje pimenton
  • Vul je longdrinkglas verder aan met ijsblokjes.
    4 ijsblokjes
  • Shake alles goed door met behulp van je cocktailshaker.
  • Giet met je behulp van je strainer de bloody mary over de ijsblokjes in je glas.

Bloody Mary afwerken.

  • Garneer met een selderstengel en een stukje bladpeterselie.
    1 stengel bleekselder
  • Neem een cocktailprikker met 2 groene, ontpitte olijven en plaats het over de bovenkant.
    2 stuks groene olijven
  • Steek een partje limoen op de rand van het glas.
    1 limoenpartje
  • Je Bloody Mary is klaar om te drinken! Geniet!

Video

YouTube video

Notities

Bloody Mary

Bloody Mary zou zijn ontstaan tijdens de drooglegging in New York City, maar het meest geloofwaardige verhaal is dat het uitgevonden werd in de originele 'Harry's New York Bar' in Parijs. Hemmingway zou deel uitgemaakt hebben van het onstaan van de cocktail, maar andere verhalen en legendes spreken dit dan weer tegen.
De cocktail wordt gemaakt met een combinatie van vodka, tomatensap, citroensap, worcestershiresaus, tabasco, selderijzout en peper. Door de vele pikante sauzen die bij de bereiding worden gebruikt, heeft de Bloody Mary de reputatie verworven een goede kater te genezen. Laat me zeggen dat dit toch een belangrijke voetnoot is!
DrankDrank

Hoe smaakt Bloody Mary?

Een Bloody Mary heeft over het algemeen een hartige, pittige smaak met een lichte zoetheid vanwege het tomatensap. De toegevoegde kruiden en specerijen, zoals Worcestershiresaus en Tabasco zorgen voor extra smaak en pit. Het selderijzout, zwarte peper en paprikapoeder geven de cocktail een extra smaakdimensie.
Over het algemeen wordt een Bloody Mary beschouwd als een stevige, vullende drank, waardoor het vaak wordt geserveerd bij een brunch. Gecombineerd met hartige gerechten zoals spek en eieren is dit ook geweldig lekker. Maar ook als een aperitief voor een diner wordt het ook door velen gesmaakt.
Harry's New York bar - Parijs - Frankrijk
Harry's New York bar - Parijs - Frankrijk

INFO EN TIPS

  • Meestal wordt de cocktail geserveerd in een hoog longdrinkglas met een selderijstengel (om in de cocktail te roeren). De cocktail kan verder worden gegarneerd met garnituren zoals olijven, augurken, paprika, citroenschijfjes, blokjes kaas, en zelfs gedroogde worstjes en garnalen.
  • Gebruik koude ingrediënten! Dit zorgt ervoor dat de drank koel en verfrissend blijft.
  • Maak gebruik van vers geperst en biologisch tomatensap! Dit zorgt voor een rijkere smaak en een natuurlijke zoetheid.
  • Experimenteer met verschillende vodka's: Probeer verschillende soorten vodka uit om te zien welke het beste past bij de smaak van je Bloody Mary. Probeer bijvoorbeeld een citroen- of pepervodka om de smaak te versterken.
 
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
Bol AlgemeenBol Algemeen
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
 
Bloody Mary..verjaag je volgende kater mer deze ijzersterke cocktail!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Bloody Mary.
Serving Size
 
1 cocktail
Amount per Serving
Calories
33
% Daily Value*
Fat
 
1
g
2
%
Saturated Fat
 
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
 
0.1
g
Monounsaturated Fat
 
0.3
g
Sodium
 
677
mg
29
%
Potassium
 
136
mg
4
%
Carbohydrates
 
5
g
2
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
383
IU
8
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Bloody Mary, Cocktail, Tomatensap
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
3
Share to...