
Bloody Mary.
Een Bloody Mary wordt gemaakt met een combinatie van vodka, tomatensap, citroensap, worcestershiresaus, tabasco, selderijzout en peper.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- wat selderijzout
- 5 cl vodka
- 10 cl tomatensap
- 1 kwartje citroen
- 1 kwartje limoen
- 6 druppels worcestershiresaus (2 dahses)
- 6 druppels tabasco (2 dashes)
- 1 snufje zwarte peper vers gemalen met de pepermolen
- 1 mespunt selderijzout
- 1 snufje pimenton (gerookt paprikapoeder)
- 4 ijsblokjes
Bloody mary afwerking.
- 1 stengel bleekselder
- 1 limoenpartje
- 2 stuks groene olijven ontpit en op cocktailprikker
Instructies
- We maken een Bloody Mary! Zalig lekker!
Bereiding.
- Doe wat selderijzout op een bordje of kommetje.wat selderijzout
- Strijk met een citroenpartje zachtjes over de rand van je longdrinkglas.1 kwartje citroen
- Dep je longdrinkglas met de mond in het selderijzout.
- Knijp 1 citroenkwartje uit in je longdrinkglas.1 kwartje citroen
- Knijp 1 limoenpartje uit in je longdrinkglas.1 kwartje limoen
- Vul het verder aan met 5cl vodka.5 cl vodka
- Voeg 10cl tomatensap toe.10 cl tomatensap
- Voeg 6 druppels tabasco toe. (2 Dashes)6 druppels tabasco
- Vul aan met 6 druppels worcestershiresaus. (2 Dashes)6 druppels worcestershiresaus
- Doe een mespunt selderijzout erbij.1 mespunt selderijzout
- Voeg een snuf vers gemalen zwarte peper van de molen toe.1 snufje zwarte peper
- Vul aan met een snuifje pimenton.1 snufje pimenton
- Vul je longdrinkglas verder aan met ijsblokjes.4 ijsblokjes
- Shake alles goed door met behulp van je cocktailshaker.
- Giet met je behulp van je strainer de bloody mary over de ijsblokjes in je glas.
Bloody Mary afwerken.
- Garneer met een selderstengel en een stukje bladpeterselie.1 stengel bleekselder
- Neem een cocktailprikker met 2 groene, ontpitte olijven en plaats het over de bovenkant.2 stuks groene olijven
- Steek een partje limoen op de rand van het glas.1 limoenpartje
- Je Bloody Mary is klaar om te drinken! Geniet!
RECEPT VIDEO

Notities
Bloody Mary
Bloody Mary zou zijn ontstaan tijdens de drooglegging in New York City, maar het meest geloofwaardige verhaal is dat het uitgevonden werd in de originele 'Harry's New York Bar' in Parijs. Hemmingway zou deel uitgemaakt hebben van het onstaan van de cocktail, maar andere verhalen en legendes spreken dit dan weer tegen.
Hoe smaakt Bloody Mary?
Een Bloody Mary heeft over het algemeen een hartige, pittige smaak met een lichte zoetheid vanwege het tomatensap. De toegevoegde kruiden en specerijen, zoals Worcestershiresaus en Tabasco zorgen voor extra smaak en pit. Het selderijzout, zwarte peper en paprikapoeder geven de cocktail een extra smaakdimensie. Over het algemeen wordt een Bloody Mary beschouwd als een stevige, vullende drank, waardoor het vaak wordt geserveerd bij een brunch. Gecombineerd met hartige gerechten zoals spek en eieren is dit ook geweldig lekker. Maar ook als een aperitief voor een diner wordt het ook door velen gesmaakt.INFO EN TIPS :
- Meestal wordt de cocktail geserveerd in een hoog longdrinkglas met een selderijstengel (om in de cocktail te roeren). De cocktail kan verder worden gegarneerd met garnituren zoals olijven, augurken, paprika, citroenschijfjes, blokjes kaas, en zelfs gedroogde worstjes en garnalen.
- Gebruik koude ingrediënten! Dit zorgt ervoor dat de drank koel en verfrissend blijft.
- Maak gebruik van vers geperst en biologisch tomatensap! Dit zorgt voor een rijkere smaak en een natuurlijke zoetheid.
- Experimenteer met verschillende vodka's: Probeer verschillende soorten vodka uit om te zien welke het beste past bij de smaak van je Bloody Mary. Probeer bijvoorbeeld een citroen- of pepervodka om de smaak te versterken.
- Meer weten over de tomaat?
- De Bloody Mary is één van de meest bekende cocktails, net zoals de Dry-martini, Mai Tai, caipirinha, limoncello spritz, limoncello tonic of pornstar martini.


Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Bloody Mary.
Serving Size
1 cocktail
Amount per Serving
Calories
33
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.3
g
Sodium
677
mg
29
%
Potassium
136
mg
4
%
Carbohydrates
5
g
2
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
383
IU
8
%
Vitamin C
13
mg
16
%
Calcium
25
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.