
Mai Tai cocktail
Mai Tai is een populaire cocktail op basis van rum, afkomstig uit Oakland in 1944. De naam betekent “onweerstaanbaar” in het Tahitiaans. Naast rum bevat de cocktail limoensap, , en .
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
- 30 ml Appleton 12yr Rare Blend Jamaican Rum
- 30 ml BANKS 7 GOLDEN AGE RUM BLEND
- 30 ml. vers limoensap
- 15 ml PEAKY BLINDER BLACK SPICED RUM
- 15 ml PIERRE FERRAND TRIPLE SEC DRY CURACAO
- 15 ml MONIN ORGEAT
- crushed ijs
- Munttakje
- 1 limoenschijfje
- 1 partje verse ananas optioneel
- 1 Maraschino cocktailkers
Instructies
- Begin met je crushed ijs (Als je dit zelf nog moet doen. Heb je voorgecrushed ijs, ok, ga dan verder met de volgende stap…)crushed ijs
- Neem je cocktailshaker en voeg toe.30 ml Appleton 12yr Rare Blend Jamaican Rum
- Gevolgd door 30ml .30 ml BANKS 7 GOLDEN AGE RUM BLEND
- Dan 15 ml .15 ml PIERRE FERRAND TRIPLE SEC DRY CURACAO
- 15ml mag er bij.15 ml MONIN ORGEAT
- En als laatste 30 ml vers limoensap.30 ml. vers limoensap
- Voeg 1 schep crushed ijs toe aan je cocktailshaker, en shake het geheel gedurende een halve minuut. (door het gecrushte ijs zal de drank snel genoeg afkoelen, lang shaken is overbodig).crushed ijs
- Giet de inhoud van de cocktailshaker nu over in het Mai Tai glas.
- Vul het glas aan met crushed ijs tot iets onder de rand van het glas.crushed ijs
- Overgiet het geheel nu met 15ml .15 ml PEAKY BLINDER BLACK SPICED RUM
- Prik een maraschino kers en een partje ananas op een cocktailprikker.1 Maraschino cocktailkers, 1 partje verse ananas
- Werk het glas af met een takje munt, de cocktailprikker met kers en ananas, en steek een schijfje limoen op de rand.Munttakje, 1 limoenschijfje
- Serveer met een rietje!
- Cheers! Geniet van je originele Mai Tai!
Notities
Mai Tai cocktail.
Mai Tai is een populaire ‘Tiki’ — cocktail op basis van rum, afkomstig uit Oakland in 1944. De naam betekent ‘onweerstaanbaar’ in het Tahitiaans. Naast rum bevat de cocktail limoensap, , enTIPS EN INFO

- Alle ingrediënten moeten krachtig worden geschud met ijs gedurende een paar minuten voordat de cocktail in een glas wordt gegoten. Voor het serveren wordt de Mai Tai gegarneerd met Munt, limoenschil en een cocktailkers.
- Het werd een trendy cocktail in de jaren 1950, toen Elvis Presley het promootte in zijn film, en sindsdien wordt het sterk geassocieerd met de Tiki cultuur en Polynesische stijl settings.
- Wil je echt scoren en show geven met je Mai Tai cocktail? Vervang dan het limoenschijfje door een halve limoen (gebruik die je uitgeperst hebt voor het verse limoensap) die je binnenstebuiten draait. Zo krijg je een limoenkommetje. Je gebruikt het kommetje dat je nu krijgt met de schilkant naar boven. Leg deze limoenkom op je cocktail, leg de maraschino kers erin, en vul het met sterke rum. Vlak voor of terwijl je hem serveert steek je de rum aan met een aansteker. De rum zal vlam vatten door de alcohol. Zeker wanneer het avond en donker is geeft dit een“Wow” effect!!!
- Natuurlijk kan je de cocktail ook afwerken met andere garnituren. Een ananasblad, wat stervrucht, een appelsien schijfje…het is wat je verkiest.
- Als je de cocktail te sterk vind, kan je hem aanlengen met wat suikersiroop.
- Ook de toevoeging van wat of zal je cocktail zachter, maar ook zoeter maken.
- Mai Tai hoort thuis in het rijtje van meest bekende cocktails. Zo heb je ook de Bloody Mary, Dry-Martini of Pornstar martini. Allen zeer bekend!
Tiki cocktails
De Mai Tai behoort tot de Tiki cocktails. Dit zijn tropische fruitcocktails met rum en bonte garneringen. Je hebt er iets mee of niet. Het is de bedoeling dat als je een tiki cocktail drinkt dat je jezelf even in de Tropen waant. De Mai Tai is mijn favoriet. Je moet er wel veel verschillende soorten drank voor in huis in hebben. Dus weet je waar je aan begint.Tiki Mocktails
Een andere manier die tegenwoordig veel gebruikt wordt zijn de Tiki Mocktails. Alcohol drinken kan, maar geniet met mate. Voor diegene die alcohol liever achterwege laten zijn er dus deze kleurige en bont afgewerkte mocktails. Ze geven je de indruk van een echte tropische cocktail, enkel kan je hier van blijven drinken! Voorbeelden zijn de Pina colada mocktail en de Blue lagoon.Tiki cultuur
De tiki cultuur ontstond rond de jaren 30 van de 20e eeuw in de Verenigde Staten. Het was de in Texas geboren Ernest Raymond Beaumont-Gantt, die het zuiden van de Stille Zuidzee had bereisd. Hij opende in Hollywood het restaurant ‘Don the Beachcomber’. Dit restaurant in Polynesische stijl serveerde Kantonese gerechten en exotische rumcocktails in een tropische ambiance van brandende toortsten, bloemenslingers en felgekleurde stoffen. In de jaren 40 en 50 werd de interesse in de Polynesische cultuur versterkt door Amerikaanse soldaten die na de Tweede Wereldoorlog terugkwamen uit de Pacific en doordat Hawaï in 1959 een staat werd binnen de Verenigde Staten.Het was het begin van veel Tikibars waar tropische cocktails binnen een tropisch decor werden geschonken. Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.

Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!