
Zalm met prei
Zalm met prei en curry, een licht visgerecht met op het vel gebakken zalm, gesmolten prei en een roomsausje met curry en kurkuma. Geef er eenvoudigweg wat gekookte aardappelen bij en smullen maar!
Ingrediënten
- 800 g aardappelen vastkokend
- 4 stengels prei
- wat extra roomboter
- 2 eetlepels (geklaarde) boter
- 2 deciliters witte wijn
- peper
- zout
- 600 g zalm met vel
- een snuif currypoeder
- een snuif kurkumapoeder
- 2 deciliters room
- ½ citroen sap
Instructies
- Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen gaar.
- Maak de prei schoon en spoel ze grondig onder koud stromend water.
- Snijd de stengels in grove julienne.
- Smelt een klont boter in een grote pan en voeg de witte wijn toe.
- Doe de julienne van prei erbij en laat de groente zachtjes ‘smelten’.
- Breng op smaak met wat zout, peper, nog wat extra boter en wijn.
- Zet het deksel op de pot.
- Verdeel de zalm in gelijke stukken en kruid met peper en zout.
- Smelt wat geklaarde boter of Ghee in een pan en bak de stukken zalm.
- Laat de zalm lang genoeg op de velkant bakken zodat er een krokant korstje op komt.
- Draai de vis vlak voor het serveren even om zodat de andere kant ook kan kleuren.
- De zalm mag vanbinnen nog wat glazig zijn.
- Giet wat van het kookvocht van de prei in een pannetje.
- Doe er de room, de curry en de kurkuma bij en laat inkoken.
- Roer er de koude blokjes boter onder tot je een gebonden currysaus hebt.
- Voeg wat citroensap, peper en zout toe.
- Giet de aardappelen af.
- Serveer een stuk zalm met een portie gesmolten prei, een paar aardappelen en werk af met de currysaus.
- Smakelijk!
Notities
Zalm met prei en curry
Zalm met prei en curry. Een licht visgerecht met op het vel gebakken zalm, gesmolten prei en een roomsausje met curry en kurkuma. Geef er eenvoudigweg wat gekookte aardappelen bij en smullen maar! Indien je niet zo een liefhebber bent van gewone gekookte aardappelen, probeer dan eens gratin dauphinois te maken. Ook lekker! Wel wat meer werk…TIPS
Meer weten over zalm? Klik hier! De ultieme gids bekijken voor aankoop en bewaring van vis? Klik hier! Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!