Zalm met prei

zalm met prei

Zalm met prei

Zalm met prei en cur­ry, een licht vis­ge­recht met op het vel gebak­ken zalm, gesmol­ten prei en een room­saus­je met cur­ry en kur­ku­ma. Geef er een­vou­dig­weg wat gekook­te aard­ap­pe­len bij en smul­len maar!
5 from 1 vote
Prep Time 25 mins
Total Time 25 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten, zalm-met-prei
Cui­si­ne Bel­gisch, Visgerechten
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 783 kcal

Materiaal — Benodigdheden

kookpot - BK
1 kook­pot voor de aardappelen
1 pan voor het bak­ken van de zalm

Ingrediënten
  

  • 800 g aard­ap­pe­len vast­ko­kend
  • 4 sten­gels prei
  • wat extra room­bo­ter
  • 2 eet­le­pels (geklaar­de) boter
  • 2 deci­li­ters wit­te wijn
  • peper
  • zout
  • 600 g zalm met vel
  • een snuif cur­ry­poe­der
  • een snuif kur­ku­mapoe­der
  • 2 deci­li­ters room
  • ½ citroen sap

Instructies
 

  • Breng een pot met gezou­ten water aan de kook en kook de aard­ap­pe­len gaar.
  • Maak de prei schoon en spoel ze gron­dig onder koud stro­mend water.
  • Snijd de sten­gels in gro­ve julienne.
  • Smelt een klont boter in een gro­te pan en voeg de wit­te wijn toe.
  • Doe de juli­en­ne van prei erbij en laat de groen­te zacht­jes ‘smel­ten’.
  • Breng op smaak met wat zout, peper, nog wat extra boter en wijn.
  • Zet het dek­sel op de pot.
  • Ver­deel de zalm in gelij­ke stuk­ken en kruid met peper en zout.
  • Smelt wat geklaar­de boter of Ghee in een pan en bak de stuk­ken zalm.
  • Laat de zalm lang genoeg op de vel­kant bak­ken zodat er een kro­kant korst­je op komt.
  • Draai de vis vlak voor het ser­ve­ren even om zodat de ande­re kant ook kan kleuren.
  • De zalm mag van­bin­nen nog wat gla­zig zijn.
  • Giet wat van het kook­vocht van de prei in een pannetje.
  • Doe er de room, de cur­ry en de kur­ku­ma bij en laat inkoken.
  • Roer er de kou­de blok­jes boter onder tot je een gebon­den cur­ry­saus hebt.
  • Voeg wat citroen­sap, peper en zout toe.
  • Giet de aard­ap­pe­len af.
  • Ser­veer een stuk zalm met een por­tie gesmol­ten prei, een paar aard­ap­pe­len en werk af met de currysaus.
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Zalm met prei en curry

Zalm met prei en cur­ry. Een licht vis­ge­recht met op het vel gebak­ken zalm, gesmol­ten prei en een room­saus­je met cur­ry en kurkuma. 
Geef er een­vou­dig­weg wat gekook­te aard­ap­pe­len bij en smul­len maar!
Indien je niet zo een lief­heb­ber bent van gewo­ne gekook­te aard­ap­pe­len, pro­beer dan eens gra­tin dau­phi­nois te maken. Ook lek­ker! Wel wat meer werk…

TIPS

Meer weten over zalm? Klik hier!
De ultie­me gids bekij­ken voor aan­koop en bewa­ring van vis? Klik hier!
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Zalm met prei en cur­ry. Sim­pel maar overheerlijk!
Key­word cur­ry, kur­ku­ma, prei, Teriy­a­ki zalm, zalm met prei, zalm met prei en cur­ry, zalm­fi­let met vel, zalm­fi­lets met vel
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!