Gebakken asperges met daslook en tagliatelle

gebakken asperges met daslook en tagliatelle

Gebakken asperges met daslook en tagliatelle

Asper­ges, pas­ta en knof­look! Altijd een goe­de combinatie.
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 15 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten
Cui­si­ne Asper­ges, Modern
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 1054 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gr wit­te asperges
  • 500 gr groe­ne asperges
  • 200 gram room­bo­ter
  • 1 tl sui­ker
  • 3 el wal­noot­olie
  • 350 gr tagli­a­tel­le
  • 200 ml culi­nai­re room
  • wat zout
  • wat peper
  • wat citroensap
  • 8 das­look­blaad­jes gesnip­perd

Instructies
 

  • Schil de asper­ges met een dun­schil­ler en snijd de ach­ter­kant eraf.
    500 gr wit­te asper­ges, 500 gr groe­ne asperges
  • Snijd de sten­gels in de leng­te door­mid­den en snijd dan deze helf­ten opnieuw in stuk­jes van 3 tot 5 centimeter.
  • Smelt en ver­hit de boter in een gro­te koe­ken­pan.
    200 gram roomboter
  • Voeg de sui­ker toe en laat het kort­ston­dig karameliseren.
    1 tl suiker
  • Voeg de wal­noot­olie en asper­ge­stuk­jes toe en bak cir­ca 10 minu­ten op een zacht tot matig vuur tot ze beet­gaar zijn.
    3 el walnootolie
  • Kook onder­tus­sen de tagli­a­tel­le in gezou­ten water “al dente”.
    350 gr tagliatelle
  • Giet de room bij de asper­ges en laat deze inko­ken tot een smeu­ï­ge consistentie.
    200 ml culi­nai­re room
  • Breng op smaak met zout, peper en wat citroen­sap naar smaak.
    wat zout, wat peper, wat citroen­sap
  • Laat de pas­ta uit­lek­ken in het ver­giet van je pasta­pan en meng dan met de asper­ges. Tip : Gebruik wat van je pas­ta­wa­ter om het geheel smeu­ï­ger te maken indien je de saus te dik vind.
  • Gar­neer met de in reep­jes gesne­den daslook.
    8 das­look­blaad­jes
  • Je gebak­ken asper­ges met das­look en tagli­a­tel­le is klaar!
  • Ser­veer onmid­del­lijk op voor­ver­warm­de pas­t­a­bor­den, en het liefst met wat vers afge­bak­ken brood.
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Gebakken asperges met daslook en tagliatelle

Pas­ta en asper­ges is altijd een goe­de com­bi­na­tie. Zorg voor kraak­ver­se asper­ges en het liefst “ver­se” pas­ta. Top­ge­recht­je heb je dan!

INFO EN TIPS :

  • Gooi nooit zomaar je kook­wa­ter van je pas­ta door de goot­steen! Gebruik het om je saus­ba­lans terug op pijl te krij­gen. De vers gekook­te tagli­a­tel­le zal de room­saus snel opne­men waar­door het gerecht wel wat te droog kan wor­den. Gebruik je pas­ta­wa­ter om het terug smeu­ï­ger te maken.
  • Wie graag een extra toets wil bij dit gerecht kan er wat ver­se par­me­zaan­se kaas over raspen.
  • Voor de ech­te lief­heb­ber, schaaf er wat zwar­te truf­fel over voor een uit­zon­der­lij­ke smaakbeleving!
  • Gebruik gerust een ande­re pas­ta­soort indien je dit lie­ver hebt.
  • En expe­ri­men­teer gerust. Dit gerecht is ook lek­ker met wat tros­to­maat­jes uit de oven. Een heer­lijk stuk­je wit­vis erbij, denk aan kabel­jauw, skrei, zee­dui­vel, griet of zelfs ton­grol­le­tjes. Lekker!
  • Meer weten over asper­ges?
  • Zelf je tagli­a­tel­le maken, of ande­re pasta?

Wat is daslook?

Das­look (Alli­um ursi­num) is een plant die behoort tot de look­fa­mi­lie en komt in Neder­land en Bel­gië in het wild voor. De plant heeft een ster­ke knof­look­geur en wordt vaak gebruikt als smaak­ma­ker in gerech­ten, zoals soe­pen en sau­zen. Ook wor­den de bla­de­ren en bloe­men van das­look wel eens gebruikt als deco­ra­tie op gerech­ten, maar ook als smaak­ma­ker kan het per­fect. Naast culi­nai­re toe­pas­sin­gen wordt das­look ook medi­ci­naal gebruikt van­we­ge de anti­bac­te­ri­ë­le en ont­ste­kings­rem­men­de eigenschappen.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Gebak­ken asper­ges met das­look. Een­voud siert! Pro­beer het eens!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Gebak­ken asper­ges met das­look en tagliatelle
Ser­ving Size
 
250 g
Amount per Serving
Calo­ries
1054
% Dai­ly Value*
Fat
 
74
g
114
%
Satu­ra­ted Fat
 
39
g
244
%
Trans Fat
 
2
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
10
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
19
g
Cho­les­te­rol
 
238
mg
79
%
Sodi­um
 
363
mg
16
%
Pot­as­si­um
 
778
mg
22
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
84
g
28
%
Fiber
 
9
g
38
%
Sugar
 
9
g
10
%
Pro­tein
 
22
g
44
%
Vita­min A
 
3933
IU
79
%
Vita­min C
 
23
mg
28
%
Cal­ci­um
 
186
mg
19
%
Iron
 
8
mg
44
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word asper­ges, das­look, moder­ne keu­ken, pasta
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!