Gebakken asperges met daslook en tagliatelle

gebakken asperges met daslook en tagliatelle

Gebakken asperges met daslook en tagliatelle

Asperges, pasta en knoflook! Altijd een goede combinatie.
5 from 1 vote
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 15 minutes
Course Hoofdgerechten
Cuisine Asperges, Modern
Servings 4 personen
Calories 1054 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gr witte asperges
  • 500 gr groene asperges
  • 200 gram roomboter
  • 1 tl suiker
  • 3 el walnootolie
  • 350 gr tagliatelle
  • 200 ml culinaire room
  • wat zout
  • wat peper
  • wat citroensap
  • 8 daslookblaadjes gesnipperd

Instructies
 

  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd de achterkant eraf.
    500 gr witte asperges, 500 gr groene asperges
  • Snijd de stengels in de lengte doormidden en snijd dan deze helften opnieuw in stukjes van 3 tot 5 centimeter.
  • Smelt en verhit de boter in een grote koekenpan.
    200 gram roomboter
  • Voeg de suiker toe en laat het kortstondig karameliseren.
    1 tl suiker
  • Voeg de walnootolie en aspergestukjes toe en bak circa 10 minuten op een zacht tot matig vuur tot ze beetgaar zijn.
    3 el walnootolie
  • Kook ondertussen de tagliatelle in gezouten water "al dente".
    350 gr tagliatelle
  • Giet de room bij de asperges en laat deze inkoken tot een smeuïge consistentie.
    200 ml culinaire room
  • Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap naar smaak.
    wat zout, wat peper, wat citroensap
  • Laat de pasta uitlekken in het vergiet van je pastapan en meng dan met de asperges. Tip : Gebruik wat van je pastawater om het geheel smeuïger te maken indien je de saus te dik vind.
  • Garneer met de in reepjes gesneden daslook.
    8 daslookblaadjes
  • Je gebakken asperges met daslook en tagliatelle is klaar!
  • Serveer onmiddellijk op voorverwarmde pastaborden, en het liefst met wat vers afgebakken brood.
  • Smakelijk!

Notities

Gebakken asperges met daslook en tagliatelle

Pasta en asperges is altijd een goede combinatie. Zorg voor kraakverse asperges en het liefst "verse" pasta. Topgerechtje heb je dan!

INFO EN TIPS :

  • Gooi nooit zomaar je kookwater van je pasta door de gootsteen! Gebruik het om je sausbalans terug op pijl te krijgen. De vers gekookte tagliatelle zal de roomsaus snel opnemen waardoor het gerecht wel wat te droog kan worden. Gebruik je pastawater om het terug smeuïger te maken.
  • Wie graag een extra toets wil bij dit gerecht kan er wat verse parmezaanse kaas over raspen.
  • Voor de echte liefhebber, schaaf er wat zwarte truffel over voor een uitzonderlijke smaakbeleving!
  • Gebruik gerust een andere pastasoort indien je dit liever hebt.
  • En experimenteer gerust. Dit gerecht is ook lekker met wat trostomaatjes uit de oven. Een heerlijk stukje witvis erbij, denk aan kabeljauw, skrei, zeeduivel, griet of zelfs tongrolletjes. Lekker!
  • Meer weten over asperges?
  • Zelf je tagliatelle maken, of andere pasta?

Wat is daslook?

Daslook (Allium ursinum) is een plant die behoort tot de lookfamilie en komt in Nederland en België in het wild voor. De plant heeft een sterke knoflookgeur en wordt vaak gebruikt als smaakmaker in gerechten, zoals soepen en sauzen. Ook worden de bladeren en bloemen van daslook wel eens gebruikt als decoratie op gerechten, maar ook als smaakmaker kan het perfect. Naast culinaire toepassingen wordt daslook ook medicinaal gebruikt vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.
Onze receptenbundel werden mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder!
Deel het gerust op je social media en tag ons!.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, FacebookPinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Gebakken asperges met daslook. Eenvoud siert! Probeer het eens!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Gebakken asperges met daslook en tagliatelle
Serving Size
 
250 g
Amount per Serving
Calories
1054
% Daily Value*
Fat
 
74
g
114
%
Saturated Fat
 
39
g
244
%
Trans Fat
 
2
g
Polyunsaturated Fat
 
10
g
Monounsaturated Fat
 
19
g
Cholesterol
 
238
mg
79
%
Sodium
 
363
mg
16
%
Potassium
 
778
mg
22
%
Carbohydrates
 
84
g
28
%
Fiber
 
9
g
38
%
Sugar
 
9
g
10
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
3933
IU
79
%
Vitamin C
 
23
mg
28
%
Calcium
 
186
mg
19
%
Iron
 
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword asperges, daslook, moderne keuken, pasta
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...