Bruine vleessaus

vleesjus

Bruine vleessaus

Brui­ne vlees­saus, of hoe we brui­ne saus maken. Een vraag die wel eens vaker gesteld wordt. Hier is de enig ech­te manier om een brui­ne vlees­saus te maken! 
5 from 3 votes
Prep Time 5 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 15 mins
Cour­se Basis­ge­rech­ten, basis­ken­nis, Hoe maak ik, vleesjus-maken
Cui­si­ne Basis­keu­ken, Sauzen
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 80 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 stuk sja­lot fijn gesnip­perd
  • 400 ml brui­ne fond
  • wat peper
  • wat zout
  • wat kou­de room­bo­ter (onge­zou­ten) in blok­jes

Instructies
 

  • Gebruik steeds de pan waar je het vlees in hebt aangebakken.
  • Haal het gebak­ken vlees uit de pan en giet het vet weg.
  • Laat het vlees onder­tus­sen rus­ten onder alu­mi­ni­um­fo­lie.
  • 1 stuk sjalot
  • Smelt wat klont­jes boter in de pan van het vlees. 
    wat kou­de room­bo­ter (onge­zou­ten)
  • Roer met een hou­ten of kunst­stof­fen lepel de aan­bak­sels in de pan los.
  • Stoof de sja­lot in de pan tot ze gla­zig zijn.
  • 400 ml bruine
  • Roer alles goed los in de pan met een lepel of spa­tel.
  • Laat inko­ken tot de gewens­te dik­te (redu­ce­ren).
  • Giet door een fij­ne zeef.
  • Kook de brui­ne vlees­saus opnieuw even op.
  • Werk de saus af door er van het vuur klont­jes ijs­kou­de boter door te klop­pen zodat de brui­ne saus mooi gaat glanzen.
    wat kou­de room­bo­ter (onge­zou­ten)
  • Kruid met peper en zout.
    wat peper, wat zout
  • Uw brui­ne saus(of vleesjus)klaar om te serveren.
  • Sma­ke­lijk.

Video

Notities

Bruine vleessaus

Brui­ne vlees­saus, of hoe we brui­ne saus maken. Een vraag die wel eens vaker gesteld wordt. De saus geeft een opwaar­de­ring aan je vlees­ge­recht. Brui­ne fond is ide­aal als basis om je saus te maken!

Volg ons vlees­saus recept en je hebt een saus om dui­men en vin­gers af te likken!

TIPS EN INFO

  • Brui­ne vlees­saus of vlees­jus is een saus die vaak wordt gemaakt van de sap­pen van vlees die tij­dens het koken op natuur­lij­ke wij­ze weg­vloei­en en vaak wor­den opge­werkt met kou­de boter ter ver­dik­king en glans van de saus. Er zijn recep­ten waar ook maïs­zet­meel wordt gebruikt om de saus dik­ker te maken.
  • De basis van de saus is meest­al brui­ne fond, maar mits je dit niet altijd ter beschik­king hebt wor­den er ook wel eens lie­big-blok­jes gebruikt ter ver­van­ging. Om brui­ne saus te maken met een bouil­lon­blok­je, maak je alvast eerst je bouil­lon. Gebruik 1 blok­je per hal­ve liter water, en zorg dat het blok­je vol­le­dig is opgelost.
  • De saus wordt vaak geser­veerd bij vlees­ge­rech­ten, gebraad, gehakt­brood, rijst, noe­dels en aardappelpuree.
  • Brui­ne saus bij lams­vlees is ook een win­naar! Werk de saus wat op met ver­se roze­ma­rijn, en een teen­tje gepers­te look! Top.
  • Op dezelf­de manier kan U ook kip­pen­jus maken! Gebruik hier­voor het braad­vocht van de gebra­den kippen!
  • Je kan ook runds­fond gebrui­ken ipv brui­ne fond.
  • Volg dit vlees­saus recept en je zal nooit nog anders willen.
 
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Brui­ne vlees­saus heeft nu geen gehei­men meer. Hoe sim­pel het kan zijn om een lek­ke­re saus te maken!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Brui­ne vleessaus
Ser­ving Size
 
100 g
Amount per Serving
Calo­ries
80
% Dai­ly Value*
Fat
 
0.1
g
0
%
Satu­ra­ted Fat
 
0.04
g
0
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
0.01
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
0.04
g
Sodi­um
 
201
mg
9
%
Pot­as­si­um
 
189
mg
5
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.01
g
0
%
Sugar
 
1
g
1
%
Pro­tein
 
2
g
4
%
Vita­min A
 
0.01
IU
0
%
Vita­min C
 
0.02
mg
0
%
Cal­ci­um
 
8
mg
1
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word brui­ne fond, brui­ne saus, brui­ne saus maken, brui­ne vlees­saus, hoe maak ik vlees­jus, room­bo­ter, vlees­jus, vlees­jus maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!