
Aspergesoep
Aspergesoep! Ook met de schillen van de asperges gaan we van start met het bereiden van een heerlijk romige aspergesoep. Eigenlijk is de soep een veloutésoep mits we een liason gebruiken om de soep wat in te dikken en romig te maken.
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 2 eetlepels roomboter
- 1 liter kippenbouillon
- 2 bundels Asperges vers
- 1 stuk bouquet garni
- 2 dl culinaire room
- 1 stuk eidooier
- wat peper van de molen naar eigen smaak
- wat zout naar eigen smaak
- wat nootmuskaat naar eigen smaak
Instructies
- We maken aspergesoep!
- Pel en snipper de uien fijn.2 grote uien
- Verhit de boter in de kookpot, en stoof de uien hierin glazig.2 eetlepels roomboter
- Voeg de kippenbouillon toe.1 liter kippenbouillon
- Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller, en snijd ze in stukken van zo’n 3 cm.2 bundels Asperges
- Doe de schillen in een neteldoek en bind deze goed dicht.
- Voeg de aspergestukken, de neteldoek gevuld met de schillen en de bouquet garni toe aan de bouillon.1 stuk bouquet garni
- Breng aan de kook.
- Zet het vuur zacht.
- Leg een deksel op de kookpot, en laat de soep voor zo’n 30 minuten zachtjes koken.
- Zet van het vuur af, en laat op kamertemperatuur komen.
- Haal dan de neteldoek met schillen en de bouquet garni er uit.
- Mix de soep met een staafmixer.
- Giet de soep door een fijne puntzeef om alle draden te verwijderen.
- Warm de soep terug op.
- Maak de liason (roer de room en eidooier door elkaar).2 dl culinaire room, 1 stuk eidooier
- Voeg de liason toe aan de soep, zonder deze nog te laten koken!!!! (indien je ze kookt gaat de eidooier stollen!)
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.wat peper van de molen, wat zout, wat nootmuskaat
- Je aspergesoep is klaar!
- Dien de soep heet op in een soepkom!
- Serveer met brood.
- Smakelijk.
Notities
Aspergesoep
Aspergesoep maak je tijdens het aspergeseizoen! Asperge soep maken doen we met de schillen van de asperges die we gaan gebruiken voor het bereiden van een heerlijk romige soep. We gebruiken een liason om de soep in te dikken. Fluweelzacht en heerlijk van smaak!TIPS EN INFO
-
- Je kan aan de soep ook stukjes asperge, wat gerookte zalm of vers gehakte groene kruiden (bieslook, perselie, basilicum,..) toevoegen.
- Gerookte ham met wat geplukte kervel is ook best lekker!
- Een warme lentedag? Drink deze soep dan eens ijskoud! Serveer met wat extra garnituur of vers gesnipperde kruiden! Je zal versteld staan!
- Op deze manier is zo’n aspergesoepje ook ideaal als aperitiefhapje bij een glaasje prosecco of champagne!
- Meer weten over asperges?


Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Aspergesoep
Serving Size
250 cl
Amount per Serving
Calories
266
% Daily Value*
Fat
86
g
132
%
Saturated Fat
50
g
313
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
25
g
Cholesterol
272
mg
91
%
Sodium
1519
mg
66
%
Potassium
1279
mg
37
%
Carbohydrates
42
g
14
%
Fiber
0.5
g
2
%
Sugar
22
g
24
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
3131
IU
63
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
185
mg
19
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!