Aspergesoep

aspergesoep

Aspergesoep

Asper­ge­soep! Ook met de schil­len van de asper­ges gaan we van start met het berei­den van een heer­lijk romi­ge asper­ge­soep. Eigen­lijk is de soep een velou­té­soep mits we een lia­son gebrui­ken om de soep wat in te dik­ken en romig te maken.
5 from 1 vote
Prep Time 20 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr 5 mins
Cour­se asper­ge­ge­rech­ten, Soe­pen, Voorgerechten
Cui­si­ne Asper­ges, Soepen
Ser­vings 1 liter
Calo­ries 266 kcal

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • We maken aspergesoep!
  • Pel en snip­per de uien fijn.
    2 gro­te uien
  • Ver­hit de boter in de kook­pot, en stoof de uien hier­in glazig.
    2 eet­le­pels roomboter
  • 1 liter kippenbouillon
  • Schil de asper­ges zorg­vul­dig met een dun­schil­ler, en snijd ze in stuk­ken van zo’n 3 cm.
    2 bun­dels Asperges
  • Doe de schil­len in een netel­doek en bind deze goed dicht.
  • Voeg de asper­ge­stuk­ken, de netel­doek gevuld met de schil­len en de bou­quet gar­ni toe aan de bouillon.
    1 stuk bou­quet garni
  • Breng aan de kook.
  • Zet het vuur zacht. 
  • Leg een dek­sel op de kook­pot, en laat de soep voor zo’n 30 minu­ten zacht­jes koken.
  • Zet van het vuur af, en laat op kamer­tem­pe­ra­tuur komen.
  • Haal dan de netel­doek met schil­len en de bou­quet gar­ni er uit.
  • Mix de soep met een staaf­mixer.
  • Giet de soep door een fij­ne punt­zeef om alle dra­den te verwijderen.
  • Warm de soep terug op.
  • Maak de lia­son (roer de room en eidooi­er door elkaar).
    2 dl culi­nai­re room, 1 stuk eidooier
  • Voeg de lia­son toe aan de soep, zon­der deze nog te laten koken!!!! (indien je ze kookt gaat de eidooi­er stollen!)
  • Breng op smaak met peper, zout en noot­mus­kaat naar smaak.
    wat peper van de molen, wat zout, wat noot­mus­kaat
  • Je asper­ge­soep is klaar!
  • Dien de soep heet op in een soep­kom!
  • Ser­veer met brood.
  • Sma­ke­lijk.

Notities

Aspergesoep

Asper­ge­soep maak je tij­dens het aspergeseizoen! 
Asper­ge soep maken doen we met de schil­len van de asper­ges die we gaan gebrui­ken voor het berei­den van een heer­lijk romi­ge soep. We gebrui­ken een lia­son om de soep in te dik­ken. Flu­weel­zacht en heer­lijk van smaak!

TIPS EN INFO

    • Je kan aan de soep ook stuk­jes asper­ge, wat gerook­te zalm of vers gehak­te groe­ne krui­den (bies­look, per­se­lie, basi­li­cum,..) toevoegen.
    • Gerook­te ham met wat gepluk­te ker­vel is ook best lekker!
    • Een war­me len­te­dag? Drink deze soep dan eens ijs­koud! Ser­veer met wat extra gar­ni­tuur of vers gesnip­per­de krui­den! Je zal ver­steld staan!
    • Op deze manier is zo’n asper­ge­soep­je ook ide­aal als ape­ri­tief­hap­je bij een glaas­je pro­sec­co of champagne!
    • Meer weten over asper­ges?
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Asper­ge­soep maken is niet zo moei­lijk! Warm of ijs­koud geser­veerd in het sei­zoen. Heerlijk!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Asper­ge­soep
Ser­ving Size
 
250 cl
Amount per Serving
Calo­ries
266
% Dai­ly Value*
Fat
 
86
g
132
%
Satu­ra­ted Fat
 
50
g
313
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
5
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
25
g
Cho­les­te­rol
 
272
mg
91
%
Sodi­um
 
1519
mg
66
%
Pot­as­si­um
 
1279
mg
37
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
42
g
14
%
Fiber
 
0.5
g
2
%
Sugar
 
22
g
24
%
Pro­tein
 
32
g
64
%
Vita­min A
 
3131
IU
63
%
Vita­min C
 
4
mg
5
%
Cal­ci­um
 
185
mg
19
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word asper­ge­room­soep, asper­ge­soep, asper­ge­soep maken
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!