Aspergeconsommé

aspergeconsommé

Aspergeconsommé

Asper­ges zijn door hun deli­ca­te smaak de per­fec­te gar­ni­tuur voor een hel­de­re bouil­lon. Een sim­pe­le asper­ge­con­som­mé! Puur en zalig lekker!
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr
Cour­se asper­ge­ge­rech­ten, con­som­me, Soepen
Cui­si­ne Asper­ges, Bel­gisch, Soepen
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 92 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • We maken een aspergeconsommé!
  • Doe je ver­se kip­pen­bouil­lon in je kookpot.
    1 liter kippenbouillon
  • Schil de asper­ges zorg­vul­dig met een dun­schil­ler en voeg de schil­len bij de kip­pen­bouil­lon.
    1 bun­del Ver­se asperges
  • Snijd de asper­ges in stuk­jes van zo’n 2 cm, en leg ze even weg in de koel­kast in een voch­ti­ge netel­doek.
  • Voeg de peter­se­lie­tak­jes bij de soep.
    5 tak­jes peterselie
  • Breng de bouil­lon zacht­jes aan de kook, en laat zo’n 20 minu­ten trekken.
  • Let op..hou de bouil­lon tegen het kook­punt, laat hem niet doorkoken!
  • Giet de soep voor een eer­ste keer door een punt­zeef.
  • Klop de eiwit­ten een beet­je los in een meng­kom met een klop­per en voeg ze toe aan de gezeef­de bouillon.
    3 stuks eiwitten
  • Zet dan terug op een zacht vuur zodat de eiwit­ten stol­len en alle onzui­ver­he­den vastgrijpen.
  • Neem opnieuw een zui­ve­re netel­doek en plaats deze in je fij­ne puntzeef. 
  • Giet dan voor­zich­tig de asper­ge­con­som­mé opnieuw door de fij­ne zeef in een ande­re kookpot.
  • Voeg de asper­ge­stuk­jes toe en laat het geheel op een zacht vuur nog zo’n 8 minu­ten garen.
  • Proef en kruid even­tu­eel bij met wat peper en zout. Werk even­tu­eel af met een tak­je peterselie.
    peper, zout
  • Je asper­ge­con­som­mé is klaar! Dien goed heet op!
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Aspergeconsommé

Een heer­lijk hel­de­re bouil­lon. Asper­ges wor­den zacht­jes gegaard in een kip­pen­bouil­lon. Puur en eenvoudig!

INFO EN TIPS : 

  • Je kan gerust nog ande­re gar­ni­tuur toe­voe­gen aan de asper­ge­con­som­mé. Een mimo­sa van ei, wat gecon­cas­seer­de tomaat­jes, … laat uw ver­beel­ding de vrije loop!
  • De soep staat of valt met de kwa­li­teit van je ingre­di­ën­ten! Zorg voor een dege­lij­ke en vers gemaak­te kip­pen­bouil­lon en kraak­ver­se asperges!
  • Asper­ge­con­som­mé kan wor­den geser­veerd als een ver­fijn­de, lich­te voor­ge­rechts­oep, of als een tussengerecht.
  • Wil je meer weten over asper­ges?
  • Meer weten over fonds en bouillons?
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Aspergeconsommé…het is eens iets anders als gewo­ne asper­ge­soep. Pro­beer het!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Asper­ge­con­som­mé
Ser­ving Size
 
250 cl
Amount per Serving
Calo­ries
92
% Dai­ly Value*
Fat
 
3
g
5
%
Satu­ra­ted Fat
 
1
g
6
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Cho­les­te­rol
 
8
mg
3
%
Sodi­um
 
365
mg
16
%
Pot­as­si­um
 
275
mg
8
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
9
g
3
%
Fiber
 
0.05
g
0
%
Sugar
 
4
g
4
%
Pro­tein
 
7
g
14
%
Vita­min A
 
115
IU
2
%
Vita­min C
 
2
mg
2
%
Cal­ci­um
 
9
mg
1
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word asper­ge­con­som­mé, asper­ge­ge­rech­ten, con­som­mé, hel­de­re bouil­lon, soepen
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!