Aspergeconsommé
Asperges zijn door hun delicate smaak de perfecte garnituur voor een heldere bouillon. Een simpele aspergeconsommé! Puur en zalig lekker!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 500 gr asperges
- 1 liter kippenbouillon
- 5 takjes peterselie
- 3 stuks eiwitten
- peper
- zout
Instructies
- We maken een aspergeconsommé!
- Doe je verse kippenbouillon in je kookpot.1 liter kippenbouillon
- Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en voeg de schillen bij de kippenbouillon.500 gr asperges
- Snijd de asperges in stukjes van zo'n 2 cm, en leg ze even weg in de koelkast in een vochtige neteldoek.
- Voeg de peterselietakjes bij de soep.5 takjes peterselie
- Breng de bouillon zachtjes aan de kook, en laat zo'n 20 minuten trekken.
- Let op..hou de bouillon tegen het kookpunt, laat hem niet doorkoken!
- Giet de soep voor een eerste keer door een puntzeef.
- Klop de eiwitten een beetje los in een mengkom met een klopper en voeg ze toe aan de gezeefde bouillon.3 stuks eiwitten
- Zet dan terug op een zacht vuur zodat de eiwitten stollen en alle onzuiverheden vastgrijpen.
- Neem opnieuw een zuivere neteldoek en plaats deze in je fijne puntzeef.
- Giet dan voorzichtig de aspergeconsommé opnieuw door de fijne zeef in een andere kookpot.
- Voeg de aspergestukjes toe en laat het geheel op een zacht vuur nog zo'n 8 minuten garen.
- Proef en kruid eventueel bij met wat peper en zout. Werk eventueel af met een takje peterselie.peper, zout
- Je aspergeconsommé is klaar! Dien goed heet op!
- Smakelijk!
Notities
Aspergeconsommé
Een heerlijk heldere bouillon. Asperges worden zachtjes gegaard in een kippenbouillon. Puur en eenvoudig!INFO EN TIPS :
- Je kan gerust nog andere garnituur toevoegen aan de aspergeconsommé. Een mimosa van ei, wat geconcasseerde tomaatjes, ... laat uw verbeelding de vrije loop!
- De soep staat of valt met de kwaliteit van je ingrediënten! Zorg voor een degelijke en vers gemaakte kippenbouillon en kraakverse asperges!
- Aspergeconsommé kan worden geserveerd als een verfijnde, lichte voorgerechtsoep, of als een tussengerecht.
- Wil je meer weten over asperges?
- Meer weten over bouillon?
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Aspergeconsommé
Serving Size
250 cl
Amount per Serving
Calories
117
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
8
mg
3
%
Sodium
367
mg
16
%
Potassium
527
mg
15
%
Carbohydrates
14
g
5
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
1058
IU
21
%
Vitamin C
9
mg
11
%
Calcium
39
mg
4
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.