Vissaus.
Deze vissaus is een basissaus die je puur kan gebruiken of verder kan afwerken naar believen. Je kan vissaus maken bij allerhande visgerechten, maar ook bij pasta of asperges is dit een winnaar!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 1 el roomboter
- 1 sjalot
- ½ stengel selder
- 1 tl dragon gesnipperd (vers of gedroogd)
- 1 blaadje laurier
- 50 cl visfumet
- 25 cl culinaire room (35% vetgehalte)
- peper van de molen
- zout van de molen
- 1 kwartje citroen (het sap)
Instructies
- We gaan een vissaus maken!
- Snipper het sjalotje en de selder fijn met een aardappelmesje.1 sjalot, 1/2 stengel selder
- Smelt de boter in een sauspan op een zacht vuur.1 el roomboter
- Stoof de sjalot en de selder zachtjes aan in de boter.
- Voeg het laurierblaadje en de gesnipperde dragon toe en roer onder elkaar.1 tl dragon, 1 blaadje laurier
- Voeg de visfumet toe.50 cl visfumet
- peper, zout
- Laat het geheel inkoken tot de helft.
- Voeg nu je koude culinaire room toe.25 cl culinaire room
- Breng opnieuw aan de kook en laat inkoken op een zacht vuur tot sausdikte.
- Giet de saus door een fijne zeef in een andere sauspan.
- Proef, en indien nodig kruid af met wat peper en zout naar smaak.peper, zout
- Knijp een kwartje van een citroen er in uit voor extra frisheid.1 kwartje citroen
- Zet terug op het vuur en kook heel kort even op.
- Je vissaus is klaar voor gebruik of om verder af te werken.
RECEPT VIDEO
Notities
Vissaus.
Met dit recept voor vissaus kan je alle kanten uit. Lekker zoals ze is, maar naar afwerking kan je er veel mee.INFO EN TIPS :
- Als basis voor de saus gebruik je visfumet. Dit is belangrijk want met de kwaliteit van je visfumet maak of kraak je de vissaus!
- Eigenlijk heb je met deze saus te maken al een witte wijnsaus. Omdat de visfumet (op klassieke wijze gemaakt) al witte wijn bevat. Wil je nu graag echt een witte wijsaus op tafel zetten, voeg dan 25cl toe samen met de visfumet alvorens in te koken.
- Vissaus voor zalm, vissaus voor kabeljauw, vissaus voor garnalen. Deze saus is een alleskunner. Werk ze bijvoorbeeld af met wat vers gesnipperde kruiden. Bieslook of dille passen enorm goed bij alle soorten vis.
- Niet enkel bij vis, maar ook vergezeld van pasta of asperges is dit een lekkere aanvulling!
- Ook kan je een brunoise van groentjes aanstoven en als garnituur toevoegen aan de saus. Lekker!
- Fan van vis en zeevruchten? Misschien is een vispannetje iets voor jou?
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Vissaus.
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
55
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
15
mg
5
%
Sodium
66
mg
3
%
Potassium
40
mg
1
%
Carbohydrates
2
g
1
%
Fiber
0.3
g
1
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
197
IU
4
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
13
mg
1
%
Iron
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.