
Vissaus. Een basissaus voor alle soorten vis.
Dit is een basis vissaus. Je kan deze saus gebruiken en op of afwerken naar je eigen believen. Een vissaus voor zalm, een vissaus voor kabeljauw, vissaus om te serveren bij pasta…noem maar op. Dit vissaus recept helpt je op weg.
Materiaal — Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 el roomboter
- 1 sjalot
- 25 cl visfumet
- 25 cl culinaire room (35% vetgehalte)
- peper van de molen
- zout van de molen
Instructies
- Smelt de boter in een sauspan op een zacht vuur.1 el roomboter
- Snipper het sjalotje fijn met een aardappelmesje en stoof dit zachtjes aan in de boter.1 sjalot
- Voeg de visfumet toe.25 cl visfumet
- Laat het geheel inkoken tot de helft.
- peper, zout
- Voeg nu je koude culinaire room toe.25 cl culinaire room
- Breng opnieuw aan de kook en laat inkoken op een zacht vuur tot sausdikte.
- Proef, en indien nodig kruid af met wat peper en zout naar smaak.peper, zout
- Giet de saus door een fijne zeef in een andere sauspan.
- Zet terug op het vuur en kook heel kort even op.
- Je vissaus is klaar voor gebruik.
Video
Notities
Vissaus. Een basisrecept.
Met dit recept voor vissaus kan je alle kanten uit. Lekker zoals ze is, maar naar afwerking kan je er veel mee.INFO EN TIPS
- Als basis voor de saus gebruik je visfumet. Hoe je deze makkelijk kan maken kan je hier terugvinden.
- Ook benieuwd hoe je verse vis best aankoopt of bewaard?
- Eigenlijk heb je met deze saus te maken al een witte wijnsaus. Omdat de visfumet (op klassieke wijze gemaakt) al witte wijn bevat. Wil je nu graag echt een witte wijsaus op tafel zetten, voeg dan 25cl toe samen met de visfumet alvorens in te koken.
- Vissaus voor zalm, vissaus voor kabeljauw, vissaus voor garnalen. Deze saus is een alleskunner. Werk ze bijvoorbeeld af met wat vers gesnipperde kruiden. Bieslook of dille passen enorm goed bij alle soorten vis.
- Ook kan je een brunoise van groentjes aanstoven en als garnituur toevoegen aan de saus. Lekker!


Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!