Vissaus. Een basissaus voor alle soorten vis.

vissaus

Vissaus. Een basissaus voor alle soorten vis.

Dit is een basis vis­saus. Je kan deze saus gebrui­ken en op of afwer­ken naar je eigen belie­ven. Een vis­saus voor zalm, een vis­saus voor kabel­jauw, vis­saus om te ser­ve­ren bij pasta…noem maar op. Dit vis­saus recept helpt je op weg.
5 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 15 mins
Cour­se Basis­ge­rech­ten, basis­ken­nis, sau­sen, Sauzen
Cui­si­ne Sau­zen, Visgerechten
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 52 kcal

Ingrediënten
 
 

Instructies
 

  • Smelt de boter in een saus­pan op een zacht vuur.
    1 el roomboter
  • Snip­per het sja­lot­je fijn met een aard­ap­pel­mes­je en stoof dit zacht­jes aan in de boter.
    1 sja­lot
  • Voeg de vis­fu­met toe.
    25 cl visfumet
  • Laat het geheel inko­ken tot de helft.
  • Kruid alvast met wat peper en een beet­je zout.
    peper, zout
  • Voeg nu je kou­de culi­nai­re room toe.
    25 cl culi­nai­re room
  • Breng opnieuw aan de kook en laat inko­ken op een zacht vuur tot sausdikte.
  • Proef, en indien nodig kruid af met wat peper en zout naar smaak.
    peper, zout
  • Giet de saus door een fij­ne zeef in een ande­re saus­pan.
  • Zet terug op het vuur en kook heel kort even op.
  • Je vis­saus is klaar voor gebruik.

Notities

Vissaus. Een basisrecept.

Met dit recept voor vis­saus kan je alle kan­ten uit. Lek­ker zoals ze is, maar naar afwer­king kan je er veel mee.


INFO EN TIPS

  • Als basis voor de saus gebruik je vis­fu­met. Hoe je deze mak­ke­lijk kan maken kan je hier terugvinden.
  • Ook benieuwd hoe je ver­se vis best aan­koopt of bewaard?
  • Eigen­lijk heb je met deze saus te maken al een wit­te wijn­saus. Omdat de vis­fu­met (op klas­sie­ke wij­ze gemaakt) al wit­te wijn bevat. Wil je nu graag echt een wit­te wijsaus op tafel zet­ten, voeg dan 25cl toe samen met de vis­fu­met alvo­rens in te koken.
  • Vis­saus voor zalm, vis­saus voor kabel­jauw, vis­saus voor gar­na­len. Deze saus is een alles­kun­ner. Werk ze bij­voor­beeld af met wat vers gesnip­per­de krui­den. Bies­look of dil­le pas­sen enorm goed bij alle soor­ten vis.
  • Ook kan je een brunoi­se van groen­tjes aan­sto­ven en als gar­ni­tuur toe­voe­gen aan de saus. Lekker!


Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der of deel het op je soci­al media.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Vis­saus is dus abso­luut niet moei­lijk om te maken!
Key­word vis­saus maken, vissausen
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!