Vispannetje

vispannetje

Vispannetje

Een vis­pan­ne­tje of vis­pot­je wordt gesmaakt door velen van ons. Brok­jes vis gegaard in een saus­je op basis van vis­fu­met. Sim­pel maar heerlijk!
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 40 mins
Cour­se Klas­sie­kers, Visgerechten
Cui­si­ne Klas­sie­kers, Vis­ge­rech­ten, Vlaams
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 516 kcal

Ingrediënten
 
 

Ingrediënten

  • 40 gr boter onge­zou­ten
  • 2 tenen knof­look fijn­ge­hakt (of door de look­pers)
  • 1 ui fijn­ge­sne­den
  • 2 wor­te­len fijn­ge­sne­den
  • 125 ml dro­ge wit­te wijn
  • 35 gr bloem
  • 750 ml vol­le melk
  • 500 ml vis­fu­met (kip­pen­bouil­lon kan even­tu­eel ook)
  • 2 aard­ap­pe­len vast­ko­kend en in blok­jes van 1,5 cm
  • 1 blik­je maïs uit­ge­lekt (ver­se of diep­vries maïs kan ook)
  • zout naar smaak
  • zwar­te peper naar smaak
  • 600 gr vis­fi­lets zon­der vel, in gelij­ke blok­jes versneden
  • 1 kom­me­tje erw­ten bevro­ren (diep­vries)

Als afwerking :

  • wat len­te ui fijn gesne­den
  • wat Knap­pe­rig brood als bij­ge­recht (opti­o­neel)

Instructies
 

Instructies :

  • Smelt de boter in een braad­pan op mid­del­hoog vuur.
    40 gr boter
  • Voeg de gesnip­per­de knof­look en ui toe.
    2 tenen knof­look, 1 ui
  • Bak zacht­jes gedu­ren­de 5 minu­ten. Let op, de ui moet sto­ven, niet kleuren!
  • Voeg de fijn gesne­den wor­tel toe en roer door.
    2 wor­te­len
  • Laat even meestoven.
  • Zet het vuur hoog en voeg de dro­ge wit­te wijn toe.
    125 ml dro­ge wit­te wijn
  • Roer dan snel tot de wijn gro­ten­deels ver­dampt is.
  • Voeg de bloem toe en roer 30 secon­den! Zo krijg je een roux.
    35 gr bloem
  • Laat even mee­bak­ken, maar zorg dat het niet verbrand.
  • Giet er lang­zaam en al roe­rend de vis­fu­met bij om de roux op te lossen.
    500 ml visfumet
  • Roer er dan melk door.
    750 ml vol­le melk
  • Voeg aard­ap­pel, maïs, zout en peper toe.
    2 aard­ap­pe­len, 1 blik­je maïs, zout, zwar­te peper
  • Breng het geheel al roe­rend aan de kook en draai het vuur lager zodat het zacht­jes suddert.
  • Kook, af en toe roe­rend, 8 tot 10 minuten.
  • De aard­ap­pel moet bij­na gaar zijn.
  • Voeg de vis en erw­ten toe. Nog­maals, zorg dat je vis in gelij­ke stuk­ken gesne­den is!
    600 gr vis­fi­lets, 1 kom­me­tje erwten
  • Laat 3 minu­ten zacht­jes sud­de­ren. (Tot de vis net gaar is, hij moet gemak­ke­lijk vlokken)
  • Proef, en kruid af met peper en zout naar smaak.
  • Als de saus te dik is kan je een beet­je melk of fumet toevoegen.
  • Je vis­pan­ne­tje is klaar.
  • Gar­neer met wat gesne­den len­te ui, en ser­veer met wat look­brood, rijst, frie­ten op puree (wat je zelf verkiest).
    wat len­te ui, wat Knap­pe­rig brood

Video

Notities

Vispannetje.

een vis­pan­ne­tje of vis­pot­je ken­nen we alle­maal. Dit gerecht valt of staat met de kwa­li­teit van de ingre­di­ën­ten die je gebruikt en het juis­te mate­ri­aal. Het is hele­maal niet zo moei­lijk om te maken. Volg ons recept en je zet een vis­scho­tel op tafel om dui­men en vin­gers af te likken.
DrankDrank

INFO EN TIPS

  • Begin bij het begin en zorg voor een dege­lij­ke braad­pan! Het vis­pan­ne­tje moet garen in je pan zon­der dat het aan­zet. De juis­te pan is dus uiterst belang­rijk (en die hoeft niet zo extreem duur te zijn).
  • " data-eafl-name="Braadpan" data-eafl-shortcode="%5Beafl%20id%3D%225316%22%20name%3D%22Braadpan%22%20text%3D%22%3Cimg%20class%3D'size-medium%20wp-image-7139'%20src%3D'https%3A%2F%2Fliliesfood.be%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F12%2Fbraadpan-bk-300x200.jpeg'%20alt%3D'braadpan%20bk'%20width%3D'300'%20height%3D'200'%20%2F%3E%22%5D">braadpan bk
  • Gebruik als eer­ste keu­ze een vis­fu­met! En liefst ook één die je zelf gemaakt hebt. Ons recept kan je terug­vin­den in onze recep­ten­bun­del of via de link.
  • Ook kan je het vis­pan­ne­tje maken met kip­pen­bouil­lon indien je dit lie­ver hebt. Hier geldt dan hetzelfde…liefst  zelfgemaakt!
  • Moest je nu echt geen bouil­lon of fumet in huis heb­ben, dan kan je met lie­big blok­jes (bouil­lon­blok­jes) snel een bouil­lon maken. Let op, het eind­re­sul­taat zal niet het­zelf­de zijn, maar sma­ken zal het zeker! Gebruik 1 blok­je op een hal­ve liter water.
  • De vis die je wil gebrui­ken voor je vis­pan­ne­tje hangt af van je per­soon­lij­ke voor­keur! In ons recept gebrui­ken we vic­to­ria­baars, maar je kan aan de slag met alle soor­ten “ste­vi­ge” vis! Rood­baars, kabel­jauw, zalm, zee­baars, poon of leng. Alle baars­ach­ti­gen zijn ok. Ook kan je er gar­na­len aan toe­voe­gen indien je dit zou wen­sen. Gebruik geen deli­ca­te­re vis­soor­ten zoals plat­vis­sen (tong of pla­dijs bij­voor­beeld). Deze gaan hele­maal uit elkaar val­len in je vispotje.
  • Ook kan je het vis­pot­je gra­ti­ne­ren onder de grill indien je dit wenst. Ser­veer het in vuur­vas­te soep­kom­me­tjes, strooi er wat van je favo­rie­te kaas over een laat gra­ti­ne­ren onder de grill van je oven.
  • " data-eafl-name="vuurvaste soepkommen" data-eafl-shortcode="%5Beafl%20id%3D%226328%22%20name%3D%22vuurvaste%20soepkommen%22%20text%3D%22%3Cimg%20class%3D'size-medium%20wp-image-6329'%20src%3D'https%3A%2F%2Fliliesfood.be%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F09%2Fle-creuset-ovenvast-soepkom-300x280.jpeg'%20alt%3D'le%20creuset%20ovenvaste%20soepkom'%20width%3D'300'%20height%3D'280'%20%2F%3E%22%5D">le creuset ovenvaste soepkom
  • Gebruik diep­vries erwt­jes. Erwt­jes uit blik kan ook, laat ze uit­lek­ken, maar voeg ze pas toe op het laatst. Ze moe­ten immers niet meer garen.
  • Enkel vast­ko­ken­de, ste­vi­ge aard­ap­pe­len kan je gebrui­ken in het pan­ne­tje. Een puree-aard­ap­pel zal vol­le­dig stuk brok­ke­len in je berei­ding en zo krijg je een pap! Een rose­val (met een rode schil) of nico­la aard­ap­pel is top!
  • Ser­veer het vis­pan­ne­tje op zich­zelf, maar een stuk geroos­terd knof­look­brood, wat gestoom­de rijst, frie­ten of een aard­ap­pel­pu­ree gaan zeker ook goed samen.
  • Wil je het vol­ler van smaak? Ver­vang dan de helft van de vol­le melk met culi­a­ni­re room.
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder.
Deel het op je soci­al media en tag ons!
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­beFacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Vis­pan­ne­tje is dus hele­maal niet zo moei­lijk om te maken! Pro­beer het een keer!
Key­word vis­pan­ne­tje
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!