Truffelboter voor ravioli

Truffelboter (voor ravioli)

Truffelboter voor ravioli

Truffelboter! Dit heerlijke recept is de belichaming van gastronomische luxe. Met een rijke en romige textuur, verrijkt met de diepe, betoverende smaak van truffels, is deze truffelboter de perfecte metgezel voor delicate ravioli.
5 from 1 vote
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 20 minutes
Course Bijgerechten, Sauzen
Cuisine Italiaans, Klassiekers, Sauzen
Servings 4 personen
Calories 512 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
  

Voor de truffelboter

  • 100 g ongezouten roomboter
  • 10 g zwarte truffel vers geraspt
  • wat zout
  • wat peper
  • 400 gr ravioli

Als afwerking.

  • wat Parmezaanse Kaas geraspt
  • 10 gr zwarte truffel geraspt
  • wat peper
  • wat zout

Instructies
 

  • We maken truffelboter voor ravioli!

Truffelboter maken.

  • Laat 100 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur komen en doe in een mengkom.
    100 g ongezouten roomboter
  • Maak 10 g zwarte truffel schoon en rasp hem fijn in kleine stukjes (we raden je aan hier een truffelrasp voor te gebruiken).
    10 g zwarte truffel
  • Meng de geraspte truffel door de boter.
  • Doe dit met de hand, omdat je dan meer controle hebt over hoe gecombineerd je het mengsel wilt hebben.
  • Voeg wat zout en wat peper naar smaak toe.
    wat zout, wat peper
  • Schep de truffelboter dan op een vel bakpapier of huishoudfolie.
  • Rol de botermassa van hieruit strak op tot een blokachtige vorm van ongeveer 2,5 cm dik.
  • Draai de uiteinden aan elkaar en zet de truffelboter in de koelkast tot hij opgesteven is.

Maak de ravioli met truffelboter.

  • Zet een pastakoker op het vuur gevuld met water om je ravioli te koken.
  • Wanneer het water kookt voeg dan een ruime hoeveelheid zout toe aan het water en kook 400 gr ravioli tot hij 'al dente' is.
    400 gr ravioli
  • Zet ondertussen een koekenpan op een zacht vuur waar je de truffelboter in laat smelten.
  • Gebruik ongeveer 25 gram truffelboter per portie ravioli.
  • Wij snijden de onze graag in gemakkelijk te gebruiken schijfjes.
  • Voeg dan de gekookte ravioli toe aan je pan.
  • Roer de pan even om, of schud met je pan, zodat de boter rondom de ravioli zit.
  • Serveer op een voorverwarmd pastabord en werk af met 10 gr zwarte truffel en wat Parmezaanse Kaas die je beide raspt.
    10 gr zwarte truffel, wat Parmezaanse Kaas
  • Kruid eventueel af met wat peper en wat zout naar smaak.
    wat peper, wat zout
  • Serveer met brood!
  • Smakelijk!

Notities

Truffelboter voor ravioli

De truffel is een van de meest gekoesterde culinaire exportproducten van Italië en Frankrijk. Bekend om zijn kenmerkende umami-smaak en sterke aroma, wordt dit heerlijk aardse ingrediënt in heel wat producten verwerkt. Van olie tot boter, hartige smeersels en zelfs jams. Als u een ravioli afwerkt met een flinke portie truffelboter, krijgt uw pasta een weelderige glans, een verleidelijk aroma en een ongekende smaak.

INFO EN TIPS :

  • Truffel is een enorm gegeerd culinair ingrediënt. Een minimum toevoegen aan een gerecht kan het een enorme smaakboost geven.
  • Liever geen boter maar een echte truffelsaus om te serveren met pasta? Ons recept voor pasta met truffel kan je terugvinden in onze receptenbundel.
  • Zwarte truffel is enorm duur - voor een budgetvriendelijker - maar even smakelijk - gerecht, kan je ook kiezen voor truffelolie of zwarte truffelcrème!
  • Meer weten over pasta of andere boters?
  • Meer weten over truffels?
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Truffelboter voor ravioli. Een ware smaaksensatie!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Truffelboter voor ravioli
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
512
% Daily Value*
Fat
 
32
g
49
%
Saturated Fat
 
17
g
106
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
108
mg
36
%
Sodium
 
782
mg
34
%
Potassium
 
32
mg
1
%
Carbohydrates
 
42
g
14
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
625
IU
13
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Iron
 
11
mg
61
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword truffelboter, truffelboter pasta, truffelboter ravioli
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...