Truffelboter voor ravioli
Truffelboter! Dit heerlijke recept is de belichaming van gastronomische luxe. Met een rijke en romige textuur, verrijkt met de diepe, betoverende smaak van truffels, is deze truffelboter de perfecte metgezel voor delicate ravioli.
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
Voor de truffelboter
Instructies
- We maken truffelboter voor ravioli!
Truffelboter maken.
- Laat 100 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur komen en doe in een mengkom.100 g ongezouten roomboter
- Maak 10 g zwarte truffel schoon en rasp hem fijn in kleine stukjes (we raden je aan hier een truffelrasp voor te gebruiken).10 g zwarte truffel
- Meng de geraspte truffel door de boter.
- Doe dit met de hand, omdat je dan meer controle hebt over hoe gecombineerd je het mengsel wilt hebben.
- Voeg wat zout en wat peper naar smaak toe.wat zout, wat peper
- Schep de truffelboter dan op een vel bakpapier of huishoudfolie.
- Rol de botermassa van hieruit strak op tot een blokachtige vorm van ongeveer 2,5 cm dik.
- Draai de uiteinden aan elkaar en zet de truffelboter in de koelkast tot hij opgesteven is.
Maak de ravioli met truffelboter.
- Zet een pastakoker op het vuur gevuld met water om je ravioli te koken.
- Wanneer het water kookt voeg dan een ruime hoeveelheid zout toe aan het water en kook 400 gr ravioli tot hij 'al dente' is.400 gr ravioli
- Zet ondertussen een koekenpan op een zacht vuur waar je de truffelboter in laat smelten.
- Gebruik ongeveer 25 gram truffelboter per portie ravioli.
- Wij snijden de onze graag in gemakkelijk te gebruiken schijfjes.
- Voeg dan de gekookte ravioli toe aan je pan.
- Roer de pan even om, of schud met je pan, zodat de boter rondom de ravioli zit.
- Serveer op een voorverwarmd pastabord en werk af met 10 gr zwarte truffel en wat Parmezaanse Kaas die je beide raspt.10 gr zwarte truffel, wat Parmezaanse Kaas
- Kruid eventueel af met wat peper en wat zout naar smaak.wat peper, wat zout
- Serveer met brood!
- Smakelijk!
Notities
Truffelboter voor ravioli
De truffel is een van de meest gekoesterde culinaire exportproducten van Italië en Frankrijk. Bekend om zijn kenmerkende umami-smaak en sterke aroma, wordt dit heerlijk aardse ingrediënt in heel wat producten verwerkt. Van olie tot boter, hartige smeersels en zelfs jams. Als u een ravioli afwerkt met een flinke portie truffelboter, krijgt uw pasta een weelderige glans, een verleidelijk aroma en een ongekende smaak.INFO EN TIPS :
- Truffel is een enorm gegeerd culinair ingrediënt. Een minimum toevoegen aan een gerecht kan het een enorme smaakboost geven.
- Liever geen boter maar een echte truffelsaus om te serveren met pasta? Ons recept voor pasta met truffel kan je terugvinden in onze receptenbundel.
- Zwarte truffel is enorm duur - voor een budgetvriendelijker - maar even smakelijk - gerecht, kan je ook kiezen voor truffelolie of zwarte truffelcrème!
- Meer weten over pasta of andere boters?
-
Pasta-lover? Een gids om zelf pastadeeg te maken.Nieuwsgierig naar zelfgemaakt pastadeeg? In deze gids leert u hoe u vers en zelfgemaakt pastadeeg maakt met slechts twee ingrediënten: bloem en eieren. Het is een deeg voor alle doeleinden! Gebruik het om verse pappardelle, tagliatelle, spaghetti of ravioli te maken! Het goede nieuws is dat pastadeeg niet zo moeilijk is om te maken. Het […]Kruidenboter maken? Dat hoeft niet moeilijk te zijn!Kruidenboter - Beurre Maître d'hôtel - Hofmeesterboter, allemaal gelijknamige namen voor een alom gekend product dat we makkelijk zelf kunnen bereiden. Heerlijk bij de BBQ en allerlei gegrilde vleesgerechten of zeevruchten. Maar ook bij sommige groenten zorgt deze boter voor een smaaksensatie. Bij champignons bijvoorbeeld.
- Meer weten over truffels?
-
Truffel! Een culinaire schat die je smaakpapillen zal betoveren.Truffels zijn een ware traktatie waar je niet aan kunt weerstaan. Deze mysterieuze en aromatische paddenstoelen behoren tot de meest gewaardeerde ingrediënten in de culinaire wereld. Kom meer te weten over de verschillende soorten truffels, hoe ze worden gebruikt in de keuken en waarom ze zo gegeerd en geliefd zijn.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Truffelboter voor ravioli
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
512
% Daily Value*
Fat
32
g
49
%
Saturated Fat
17
g
106
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
108
mg
36
%
Sodium
782
mg
34
%
Potassium
32
mg
1
%
Carbohydrates
42
g
14
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
625
IU
13
%
Calcium
27
mg
3
%
Iron
11
mg
61
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.