Truffelboter voor ravioli

Truffelboter voor ravioli

Truffelboter voor ravioli

De truffel is een van de meest gekoesterde culinaire exportproducten van Italië. Bekend om zijn kenmerkende umami-smaak en sterke aroma, wordt dit heerlijk aardse ingrediënt in Italië in zowat alles verwerkt. Van olie tot boter, hartige smeersels en zelfs jams. Als u een ravioli afwerkt met een flinke scheut truffelboter, krijgt uw pasta een weelderige glans en een verleidelijk aroma.
5 from 1 vote
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 20 minutes
Course sausen
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen
Calories 512 kcal

Materiaal en benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 100 g ongezouten boter van goede kwaliteit
  • 10 g vers geraspte zwarte truffel
  • Zout om op smaak te brengen
  • peper
  • 400 gr ravioli zelf gemaakt of gekocht
  • wat Parmegiano

Instructies
 

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen en doe in een mengkom.
  • Maak je truffel schoon en rasp hem fijn in kleine stukjes (we raden je aan hier een truffelrasp voor te gebruiken).
  • Meng de geraspte truffels door de boter.
  • Doe dit met de hand, omdat je dan meer controle hebt over hoe gecombineerd je het mengsel wilt hebben.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Meng het mengsel goed en schep het dan op een vel bakpapier of huishoudfolie.
  • Rol de botermassa van hieruit strak op tot een blokachtige vorm van ongeveer 2,5 cm dik.
  • Draai de uiteinden aan elkaar en zet het mengsel in de koelkast tot het stevig is.
  • Je kunt het ook een maand invriezen en er op een later tijdstip van genieten.
  • Haal de boter eruit en gebruik wanneer je er klaar voor bent.
  • Wij snijden de onze graag in gemakkelijk te gebruiken schijfjes.
  • Ons advies is om ongeveer 25 gram boter per portie ravioli (of andere pasta)te gebruiken.

Maak de ravioli met truffelboter.

  • We gaan er hier van uit dat je de ravioli al gemaakt hebt (of gekocht), en klaar is om afgekookt te worden.
  • Kook dan de ravioli tot hij 'al dente' is.
  • Zet ondertussen een koekenpan op een zacht vuur waar je de truffelboter in laat smelten.
  • Voeg dan de gekookte ravioli toe aan je pan.
  • Roer de pan even om, of schud met je pan, zodat de boter rondom de ravioli zit.
  • Serveer op een bord en strooi er wat vers geraspte truffel over, en bestrooi met wat Parmegiano.
  • Kruid eventueel af met wat peper en zout naar smaak.
  • Serveer met brood!
  • Smakelijk!

Notities

Truffelboter voor ravioli

De truffel is een van de meest gekoesterde culinaire exportproducten van Italië. Bekend om zijn kenmerkende umami-smaak en sterke aroma, wordt dit heerlijk aardse ingrediënt in Italië in zowat alles verwerkt. Van olie tot boter, hartige smeersels en zelfs jams. Als u een ravioli afwerkt met een flinke scheut truffelboter, krijgt uw pasta een weelderige glans en een verleidelijk aroma.



Meer weten over ravioli?
  • ITALY

INFO EN TIPS

  • Zwarte truffel is enorm duur - voor een budgetvriendelijker - maar even smakelijk - gerecht, kan je ook kiezen voor truffelolie of zwarte truffelcrème!
  • Meer weten over pasta of andere boters? Klik hier beneden...
  • KokenKoken
    Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
    Bootstrap Ventures
    Bootstrap Ventures
    Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
    Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
    Voeg het dan hier toe!
    HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Truffelboter voor ravioli...een ongeëvenaarde smaak!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Truffelboter voor ravioli
Serving Size
 
1 portie
Amount per Serving
Calories
512
% Daily Value*
Fat
 
32
g
49
%
Saturated Fat
 
17
g
106
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
108
mg
36
%
Sodium
 
622
mg
27
%
Potassium
 
19
mg
1
%
Carbohydrates
 
42
g
14
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
625
IU
13
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Iron
 
11
mg
61
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword truffelboter, truffelboter pasta, truffelboter ravioli
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...