Truffelboter voor ravioli

Truffelboter voor ravioli

Truffelboter voor ravioli

De truf­fel is een van de meest gekoes­ter­de culi­nai­re export­pro­duc­ten van Ita­lië. Bekend om zijn ken­mer­ken­de uma­mi-smaak en ster­ke aro­ma, wordt dit heer­lijk aard­se ingre­di­ënt in Ita­lië in zowat alles ver­werkt. Van olie tot boter, har­ti­ge smeer­sels en zelfs jams. Als u een ravi­o­li afwerkt met een flin­ke scheut truf­fel­bo­ter, krijgt uw pas­ta een weel­de­ri­ge glans en een ver­lei­de­lijk aroma.
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Cour­se sau­sen
Cui­si­ne Ita­li­aans
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 512 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 g onge­zou­ten boter van goe­de kwaliteit
  • 10 g vers gerasp­te zwar­te truffel
  • Zout om op smaak te brengen
  • peper
  • 400 gr ravi­o­li zelf gemaakt of gekocht
  • wat Parm­e­gi­a­no

Instructies
 

  • Laat de boter op kamer­tem­pe­ra­tuur komen en doe in een mengkom.
  • Maak je truf­fel schoon en rasp hem fijn in klei­ne stuk­jes (we raden je aan hier een truf­fel­rasp voor te gebruiken).
  • Meng de gerasp­te truf­fels door de boter.
  • Doe dit met de hand, omdat je dan meer con­tro­le hebt over hoe gecom­bi­neerd je het meng­sel wilt hebben.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Meng het meng­sel goed en schep het dan op een vel bak­pa­pier of huishoudfolie.
  • Rol de boter­mas­sa van hier­uit strak op tot een blok­ach­ti­ge vorm van onge­veer 2,5 cm dik.
  • Draai de uit­ein­den aan elkaar en zet het meng­sel in de koel­kast tot het ste­vig is.
  • Je kunt het ook een maand invrie­zen en er op een later tijd­stip van genieten.
  • Haal de boter eruit en gebruik wan­neer je er klaar voor bent.
  • Wij snij­den de onze graag in gemak­ke­lijk te gebrui­ken schijfjes.
  • Ons advies is om onge­veer 25 gram boter per por­tie ravi­o­li (of ande­re pasta)te gebruiken.

Maak de ravioli met truffelboter.

  • We gaan er hier van uit dat je de ravi­o­li al gemaakt hebt (of gekocht), en klaar is om afge­kookt te worden.
  • Kook dan de ravi­o­li tot hij ‘al den­te’ is.
  • Zet onder­tus­sen een koe­ken­pan op een zacht vuur waar je de truf­fel­bo­ter in laat smelten.
  • Voeg dan de gekook­te ravi­o­li toe aan je pan.
  • Roer de pan even om, of schud met je pan, zodat de boter rond­om de ravi­o­li zit.
  • Ser­veer op een bord en strooi er wat vers gerasp­te truf­fel over, en bestrooi met wat Parmegiano.
  • Kruid even­tu­eel af met wat peper en zout naar smaak.
  • Ser­veer met brood!
  • Sma­ke­lijk!

Notities

Truffelboter voor ravioli

De truf­fel is een van de meest gekoes­ter­de culi­nai­re export­pro­duc­ten van Ita­lië. Bekend om zijn ken­mer­ken­de uma­mi-smaak en ster­ke aro­ma, wordt dit heer­lijk aard­se ingre­di­ënt in Ita­lië in zowat alles ver­werkt. Van olie tot boter, har­ti­ge smeer­sels en zelfs jams. Als u een ravi­o­li afwerkt met een flin­ke scheut truf­fel­bo­ter, krijgt uw pas­ta een weel­de­ri­ge glans en een ver­lei­de­lijk aroma.



Meer weten over ravioli?
  • ITALY

INFO EN TIPS

  • Zwar­te truf­fel is enorm duur — voor een bud­get­vrien­de­lij­ker — maar even sma­ke­lijk — gerecht, kan je ook kie­zen voor truf­fel­olie of zwar­te truffelcrème!
  • Meer weten over pas­ta of ande­re boters? Klik hier beneden…
  • KokenKoken
    Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
    Bootstrap Ventures
    Boot­s­trap Ventures
    Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
    Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
    Voeg het dan hier toe!
    HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates. Truf­fel­bo­ter voor ravioli…een onge­ë­ve­naar­de smaak!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Truf­fel­bo­ter voor ravioli
Ser­ving Size
 
1 por­tie
Amount per Serving
Calo­ries
512
% Dai­ly Value*
Fat
 
32
g
49
%
Satu­ra­ted Fat
 
17
g
106
%
Trans Fat
 
1
g
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
5
g
Cho­les­te­rol
 
108
mg
36
%
Sodi­um
 
622
mg
27
%
Pot­as­si­um
 
19
mg
1
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
42
g
14
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
2
g
2
%
Pro­tein
 
15
g
30
%
Vita­min A
 
625
IU
13
%
Cal­ci­um
 
27
mg
3
%
Iron
 
11
mg
61
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word truf­fel­bo­ter, truf­fel­bo­ter pas­ta, truf­fel­bo­ter ravioli
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!