Tomaten drogen in de oven.
Tomaten drogen in de oven is zo simpel als 1, 2, 3! Het is het equivalent van zongedroogde tomaten. Het is is sowieso goedkoper dan ze in de winkel aan te kopen, en ze smaken ook nog eens veel beter!
Materiaal en benodigdheden
Ingrediënten
- 1000 gr kleine tomaten liefst vleestomaat
- 10 takjes tijm vers
- wat oregano vers
- 4 tenen knoflook
- 1 tl suiker
- wat zout liefst zeezout
- wat zwarte peper van de molen
- olijfolie extra vergine
Instructies
- Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar onder op de bakplaat.
- Zet een uur in de oven, en draai dan de tomaten met de snijkant naar boven.
- Bestrooi de tomaten licht met zeezout, versgemalen zwarte peper en verdeel er de gesnipperde tijm en oregano over.
- Pers de knoflook in je knoflookpers en knijp deze boven de tomaten uit. (Indien je geen knoflookpers hebt kan je hem snipperen op een snijplank, zorg er wel voor dat hij fijn genoeg is.)
- Strooi de suiker over de tomaatjes en besprenkel het geheel met olijfolie.
- Schuif de bakplaat terug in het midden van de oven en laat tussen de 4 en 6 uur drogen.
- Haal de tomaatjes uit de oven als ze de gewenste ‘droogte’ hebben bereikt.
- Dit hangt af van oven tot oven, en van het watergehalte van je tomaat! Je zal het dus moeten checken!
- Laat de tomaten afkoelen en doe ze vervolgens in een Weckpot, inclusief de kruiden.
- Schenk er zoveel olijfolie (extra vergine!) bij totdat de tomaatjes helemaal onder staan.
- Je kunt de tomaatjes zo bewaren.
- Indien je wenst kan je droge kruiden en knoflook toevoegen aan de olijfolie voor nog meer smaak.
- Zo kan je ze uit de koelkast bewaren.
- Of je doet verse kruiden bij in de olie en pot, maar denk er dan wel aan om de ovengedroogde tomaten te bewaren in de koeling.
- De olie zal opstijven in de frigo.
- Haal dus alvorens je tomaten te gebruiken de pot terug uit de koeling zodat hij op kamertemperatuur komt.
- De olie zal terug vloeibaar worden.
Notities
Tomaten drogen in de oven.
Tomaten drogen in de oven is zo simpel als 1, 2, 3! Het is het equivalent van zongedroogde tomaten.INFO EN TIPS
- Tomaten drogen in de oven is sowieso goedkoper dan ze in de winkel aan te kopen, en ze smaken ook nog eens veel beter!
- Wil je meer weten over tomaten? Klik hier!
- Meer weten over tomaten drogen in de oven? Klik hier!
- Gebruik ze in, Pastasalades, Sauzen, Dipsauzen, Salade Dressings, Kruidenboters, Soepen, Burgers, Gehaktballetjes, Risotto en nog veel meer...

Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Tomaten drogen in de oven.
Serving Size
150 gr
Amount per Serving
Calories
476
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
0.3
g
2
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
0.3
g
Sodium
52
mg
2
%
Potassium
2447
mg
70
%
Carbohydrates
44
g
15
%
Fiber
13
g
54
%
Sugar
27
g
30
%
Protein
10
g
20
%
Vitamin A
8805
IU
176
%
Vitamin C
154
mg
187
%
Calcium
148
mg
15
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen mij bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen.