Tomaten drogen in de oven.

Tomaten drogen in de oven

Tomaten drogen in de oven.

Toma­ten dro­gen in de oven is zo sim­pel als 1, 2, 3! Het is het equi­va­lent van zon­ge­droog­de toma­ten. Het is is sowie­so goed­ko­per dan ze in de win­kel aan te kopen, en ze sma­ken ook nog eens veel beter!
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 6 hrs
Total Time 6 hrs 15 mins
Cour­se Bij­ge­rech­ten, Hoe maak ik
Cui­si­ne Basis­keu­ken, Groen­ten, Hap­jes en snacks
Ser­vings 1 weck­pot
Calo­ries 476 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Ver­warm de oven voor op 100°C en bekleed een bak­plaat met bak­pa­pier.
  • Snijd de toma­ten door­mid­den en leg ze met de snij­kant naar onder op de bakplaat.
  • Zet een uur in de oven, en draai dan de toma­ten met de snij­kant naar boven.
  • Bestrooi de toma­ten licht met zee­zout, vers­ge­ma­len zwar­te peper en ver­deel er de gesnip­per­de tijm en ore­ga­no over.
  • Pers de knof­look in je knof­look­pers en knijp deze boven de toma­ten uit. (Indien je geen knof­look­pers hebt kan je hem snip­pe­ren op een snij­plank, zorg er wel voor dat hij fijn genoeg is.)
  • Strooi de sui­ker over de tomaat­jes en bespren­kel het geheel met olijf­olie.
  • Schuif de bak­plaat terug in het mid­den van de oven en laat tus­sen de 4 en 6 uur drogen.
  • Haal de tomaat­jes uit de oven als ze de gewens­te ‘droog­te’ heb­ben bereikt.
  • Dit hangt af van oven tot oven, en van het water­ge­hal­te van je tomaat! Je zal het dus moe­ten checken!
  • Laat de toma­ten afkoe­len en doe ze ver­vol­gens in een Weck­pot, inclu­sief de kruiden.
  • Schenk er zoveel olijf­olie (extra ver­gi­ne!) bij tot­dat de tomaat­jes hele­maal onder staan.
  • Je kunt de tomaat­jes zo bewaren.
  • Indien je wenst kan je dro­ge krui­den en knof­look toe­voe­gen aan de olijf­olie voor nog meer smaak.
  • Zo kan je ze uit de koel­kast bewaren.
  • Of je doet ver­se krui­den bij in de olie en pot, maar denk er dan wel aan om de oven­ge­droog­de toma­ten te bewa­ren in de koeling.
  • De olie zal opstij­ven in de frigo.
  • Haal dus alvo­rens je toma­ten te gebrui­ken de pot terug uit de koe­ling zodat hij op kamer­tem­pe­ra­tuur komt.
  • De olie zal terug vloei­baar worden.

Notities

Tomaten drogen in de oven.

Toma­ten dro­gen in de oven is zo sim­pel als 1, 2, 3! Het is het equi­va­lent van zon­ge­droog­de tomaten.


INFO EN TIPS

  • Toma­ten dro­gen in de oven is sowie­so goed­ko­per dan ze in de win­kel aan te kopen, en ze sma­ken ook nog eens veel beter!
  • Wil je meer weten over toma­ten? Klik hier!
  • Meer weten over toma­ten dro­gen in de oven? Klik hier!
  • Gebruik ze in, Pas­ta­sa­la­des, Sau­zen, Dip­sau­zen, Sala­de Dres­sings, Krui­den­bo­ters, Soe­pen, Bur­gers, Gehakt­bal­le­tjes, Risot­to en nog veel meer…
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept met gedroog­de tomaat? Of een vari­ant ervan? Wil je dit met ons en onze lezers delen? Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Toma­ten dro­gen in de oven is dus niet zo moei­lijk! Aan de slag!

Voedingswaarde :

Nutri­ti­on Facts
Toma­ten dro­gen in de oven.
Ser­ving Size
 
150 gr
Amount per Serving
Calo­ries
476
% Dai­ly Value*
Fat
 
2
g
3
%
Satu­ra­ted Fat
 
0.3
g
2
%
Polyun­sa­tu­ra­ted Fat
 
1
g
Monoun­sa­tu­ra­ted Fat
 
0.3
g
Sodi­um
 
52
mg
2
%
Pot­as­si­um
 
2447
mg
70
%
Car­bo­hy­dra­tes
 
44
g
15
%
Fiber
 
13
g
54
%
Sugar
 
27
g
30
%
Pro­tein
 
10
g
20
%
Vita­min A
 
8805
IU
176
%
Vita­min C
 
154
mg
187
%
Cal­ci­um
 
148
mg
15
%
Iron
 
5
mg
28
%
* Per­cent Dai­ly Valu­es are based on a 2000 calo­rie diet.
Key­word oven­ge­droog­de toma­ten, toma­ten dro­gen in de oven
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!