Tomaten drogen in de oven.

Tomaten drogen in de oven

Tomaten drogen in de oven.

Tomaten drogen in de oven is zo simpel als 1, 2, 3! Het is het equivalent van zongedroogde tomaten. Het is is sowieso goedkoper dan ze in de winkel aan te kopen, en ze smaken ook nog eens veel beter!
5 from 2 votes
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 6 hours
Totale tijd 6 hours 15 minutes
Course Bijgerechten, Hoe maak ik
Cuisine Basiskeuken, Groenten, Hapjes en snacks
Servings 1 weckpot
Calories 476 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 100°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar onder op de bakplaat.
  • Zet een uur in de oven, en draai dan de tomaten met de snijkant naar boven.
  • Bestrooi de tomaten licht met zeezout, versgemalen zwarte peper en verdeel er de gesnipperde tijm en oregano over.
  • Pers de knoflook in je knoflookpers en knijp deze boven de tomaten uit. (Indien je geen knoflookpers hebt kan je hem snipperen op een snijplank, zorg er wel voor dat hij fijn genoeg is.)
  • Strooi de suiker over de tomaatjes en besprenkel het geheel met olijfolie.
  • Schuif de bakplaat terug in het midden van de oven en laat tussen de 4 en 6 uur drogen.
  • Haal de tomaatjes uit de oven als ze de gewenste ‘droogte’ hebben bereikt.
  • Dit hangt af van oven tot oven, en van het watergehalte van je tomaat! Je zal het dus moeten checken!
  • Laat de tomaten afkoelen en doe ze vervolgens in een Weckpot, inclusief de kruiden.
  • Schenk er zoveel olijfolie (extra vergine!) bij totdat de tomaatjes helemaal onder staan.
  • Je kunt de tomaatjes zo bewaren.
  • Indien je wenst kan je droge kruiden en knoflook toevoegen aan de olijfolie voor nog meer smaak.
  • Zo kan je ze uit de koelkast bewaren.
  • Of je doet verse kruiden bij in de olie en pot, maar denk er dan wel aan om de ovengedroogde tomaten te bewaren in de koeling.
  • De olie zal opstijven in de frigo.
  • Haal dus alvorens je tomaten te gebruiken de pot terug uit de koeling zodat hij op kamertemperatuur komt.
  • De olie zal terug vloeibaar worden.

Notities

Tomaten drogen in de oven.

Tomaten drogen in de oven is zo simpel als 1, 2, 3! Het is het equivalent van zongedroogde tomaten.


INFO EN TIPS

  • Tomaten drogen in de oven is sowieso goedkoper dan ze in de winkel aan te kopen, en ze smaken ook nog eens veel beter!
  • Wil je meer weten over tomaten? Klik hier!
  • Meer weten over tomaten drogen in de oven? Klik hier!
  • Gebruik ze in, Pastasalades, Sauzen, Dipsauzen, Salade Dressings, Kruidenboters, Soepen, Burgers, Gehaktballetjes, Risotto en nog veel meer...
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept met gedroogde tomaat? Of een variant ervan? Wil je dit met ons en onze lezers delen? Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Tomaten drogen in de oven is dus niet zo moeilijk! Aan de slag!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Tomaten drogen in de oven.
Serving Size
 
150 gr
Amount per Serving
Calories
476
% Daily Value*
Fat
 
2
g
3
%
Saturated Fat
 
0.3
g
2
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
0.3
g
Sodium
 
52
mg
2
%
Potassium
 
2447
mg
70
%
Carbohydrates
 
44
g
15
%
Fiber
 
13
g
54
%
Sugar
 
27
g
30
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
8805
IU
176
%
Vitamin C
 
154
mg
187
%
Calcium
 
148
mg
15
%
Iron
 
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword ovengedroogde tomaten, tomaten drogen in de oven
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...