Tiramisu met limoncello

tiramisu limoncello

Tiramisu met limoncello

Tira­mi­su met limon­cel­lo! Een fris­se vari­ant van de ori­gi­ne­le tira­mi­su.
5 from 1 vote
Prep Time 30 mins
Cook Time 0 mins
rust tijd 12 hrs
Total Time 12 hrs 30 mins
Cour­se Des­sert
Cui­si­ne Des­serts
Ser­vings 6 per­so­nen
Calo­ries 434 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 citroen
  • 100 g ver­se fram­bo­zen (of aard­bei­en, bosbessen, …)
  • 4 tak­jes munt
  • 75 ml zelf­ge­maak­te limoncello
  • 250 g mas­car­po­ne
  • 3 eie­ren
  • 150 g fij­ne sui­ker delen in 3 keer 50gr.
  • 50 g wit­te cho­co­la­de­schil­fers (kan je zelf ras­pen van een blok wit­te chocolade.)
  • 1 pak savoi­ar­di koek­jes (lan­ge vingers)

Instructies
 

  • Pers het sap van de citroen.
  • Doe samen in een steel­pan­ne­tje en voeg 50 g sui­ker en de limon­cel­lo toe.
  • Warm op en klop erdoor met een gar­de tot de sui­ker is opgelost.
  • Laat afkoe­len!
  • Scheid de eieren.
  • Klop de eidooi­ers op met 50 g suiker.
  • Klop deze heel goed tot een ruban (tot je een wit lint krijgt, de sui­ker moet vol­le­dig opge­lost zijn!)
  • Klop er de mas­car­po­ne en de helft van de afge­koel­de limon­cel­lo­si­roop door.
  • Klop de eiwit­ten half op.
  • Voeg dan 50 g sui­ker toe en klop hele­maal stijf.
  • Spa­tel het eiwit door het mascarpone-mengsel.
  • Doop de lan­ge vin­gers in de rest van de limoncellosiroop.
  • Bouw de tira­mi­su op in ver­schil­len­de laag­jes van lan­ge vin­gers en het mascarpone-mengsel.
  • Laat min­stens 2 uur, maar liefst een nacht opstij­ven in de koelkast.
  • Zo kun­nen de sma­ken zich goed vermengen.
  • Werk de tira­mi­su af met gerasp­te wit­te cho­co­la­de, fram­bo­zen (of ander fruit) en een blaad­je munt.
  • Opti­o­neel kan je er nog wat citroen­schil over raspen.
  • Ser­veer.

Notities

Tiramisu met limoncello

Het is eens iets anders dan een klas­sie­ke tira­mi­su! Fris­ser, luch­ti­ger maar even lekker!


Tips en Info

  • Limon­cel­lo is de dag van van­daag niet meer weg te den­ken in onze keu­ken. De drank is zo popu­lair en wordt daar­om ook ver­werkt in tal van des­serts. Waar­on­der deze tira­mi­su dus.
  • Heb je lie­ver de ori­gi­ne­le tira­mi­su? Klik hier!
  • Wil je meer weten over limon­cel­lo? Klik hier!
  • Een tip voor als je iets wil drin­ken bij deze tira­mi­su is om eens een wijn te pro­be­ren. Heer­lijk bij des­serts, en het is eens wat anders dan koffie.
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept of een vari­ant ervan? Wil je dit met ons en onze lezers delen? Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Tira­mi­su met limon­cel­lo! Ver­ras je gas­ten of jezelf met dit heer­lij­ke recept.
Key­word des­serts met limon­cel­lo, limon­cel­lo, Tira­mi­su, tira­mi­su met limoncello
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!