Het originele recept voor tiramisu.
Voor het originele recept voor tiramisu gaan we naar restaurant 'Le Beccherie', gelegen in de Venetiaanse provincie Treviso. Dit is de bakermat van het origineel. De traditie van het recept wil dat er geen alcohol wordt gebruikt, waardoor het dessert delicater van smaak is. Bovendien heeft de originele tiramisu een ronde vorm, wat het een herkenbaar uitzicht geeft.
Materiaal en benodigdheden
1 mixer
of klopper - indien je geen robot of mixer hebt
wat mengkommen
1 fijn zeefje - voor het cacao poeder te strooien
Ingrediënten
- 12 eidooiers
- 500 g suiker
- 1 kg mascarpone
- 60 stuks Savoiardi - lange vingers
- sterke koffie naar behoefte en smaak
- ongezoet cacaopoeder
Instructies
- Bereid de koffie en laat hem afkoelen.
- Klop intussen de eierdooiers met de suiker tot een licht en luchtig mengsel (ruban).
- Zorg dat de suiker volledig is opgelost! Idealiter gebruik je hiervoor een keukenrobot. Heb je deze niet, dan is het 'hard labeur'.
- Voeg er voorzichtig de mascarpone aan toe, en roer tot u een gladde massa bekomt.
- Zodra de koffie is afgekoeld, begint u de lange vingers er een voor een in te dompelen, maar let op dat u ze niet te nat maakt.
- Schik de lange vingers in één rij in het midden van een rond bord en bestrijk ze met de helft van de mascarpone-crème.
- Herhaal de tweede stap met de overige 30 in koffie gedoopte koekjes, en schik ze bovenop de eerste laag.
- Bestrijk met de overgebleven mascarpone-crème.
- Bestrooi royaal met gezeefd cacaopoeder, en zet 24u in de koelkast tot het moment van serveren.
Notities
Het originele recept voor tiramisu.
Voor het originele recept voor tiramisu gaan we naar restaurant 'Le Beccherie', gelegen in de Venetiaanse provincie Treviso. Dit is de bakermat van het origineel. De traditie van het recept wil dat er geen alcohol wordt gebruikt, waardoor het dessert delicater van smaak is. Bovendien heeft de originele tiramisu een ronde vorm, wat het een herkenbaar uitzicht geeft.FRIULI-VENEZIA GIULIA, Italy
TIPS EN INFO
- Methode : Het belangrijkste bij de bereiding van tiramisu is dat het, nadat het in elkaar is gezet, 24 uur moet worden gekoeld, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
- Ladyfingers : Kies altijd voor de lange lange vingers van Savoiardi of Pavesini. Deze zijn breder, kruimeliger en droger dan hun Franse tegenhangers, wat de textuur van het dessert lichter maakt.
- Alcohol : Hoewel het originele recept geen alcohol bevat, is het tegenwoordig bijna aanwezig in ieder recept. De keuze is aan u! Gebruik dan best Marsala, vin santo, brandy of een andere versterkte wijn.
- Eiwitten : Wat ook in vele recepten gedaan wordt is dat een deel van de eiwitten (die je zal over hebben van de eigelen die je hebt gebruikt) worden opgeklopt tot schuim en onder de mascarpone-crème worden verwerkt. Dit maakt het dessert veel luchtiger! Het originele recept bevat dus geen eiwitten.
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Het originele recept voor tiramisu.
Amount per Serving
Calories
734
% Daily Value*
Fat
51
g
78
%
Saturated Fat
30
g
188
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
347
mg
116
%
Sodium
75
mg
3
%
Potassium
31
mg
1
%
Carbohydrates
56
g
19
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
50
g
56
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
1745
IU
35
%
Calcium
171
mg
17
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.