Het originele recept voor tiramisu.

Tiramisu - origineel recept

Het originele recept voor tiramisu.

Voor het originele recept voor tiramisu gaan we naar restaurant 'Le Beccherie', gelegen in de Venetiaanse provincie Treviso. Dit is de bakermat van het origineel. De traditie van het recept wil dat er geen alcohol wordt gebruikt, waardoor het dessert delicater van smaak is. Bovendien heeft de originele tiramisu een ronde vorm, wat het een herkenbaar uitzicht geeft.
5 from 1 vote
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 15 minutes
opstijven in de koelkast 1 day
Totale tijd 1 day 30 minutes
Course Dessert
Cuisine Desserts, Italiaans
Servings 10 personen
Calories 734 kcal

Materiaal en benodigdheden

of klopper - indien je geen robot of mixer hebt
fijn zeefje -strooier
1 fijn zeefje - voor het cacao poeder te strooien

Ingrediënten
  

  • 12 eidooiers
  • 500 g suiker
  • 1 kg mascarpone
  • 60 stuks Savoiardi - lange vingers
  • sterke koffie naar behoefte en smaak
  • ongezoet cacaopoeder

Instructies
 

  • Bereid de koffie en laat hem afkoelen.
  • Klop intussen de eierdooiers met de suiker tot een licht en luchtig mengsel (ruban).
  • Zorg dat de suiker volledig is opgelost! Idealiter gebruik je hiervoor een keukenrobot. Heb je deze niet, dan is het 'hard labeur'.
  • Voeg er voorzichtig de mascarpone aan toe, en roer tot u een gladde massa bekomt.
  • Zodra de koffie is afgekoeld, begint u de lange vingers er een voor een in te dompelen, maar let op dat u ze niet te nat maakt.
  • Schik de lange vingers in één rij in het midden van een rond bord en bestrijk ze met de helft van de mascarpone-crème.
  • Herhaal de tweede stap met de overige 30 in koffie gedoopte koekjes, en schik ze bovenop de eerste laag.
  • Bestrijk met de overgebleven mascarpone-crème.
  • Bestrooi royaal met gezeefd cacaopoeder, en zet 24u in de koelkast tot het moment van serveren.

Notities

Het originele recept voor tiramisu.

Voor het originele recept voor tiramisu gaan we naar restaurant 'Le Beccherie', gelegen in de Venetiaanse provincie Treviso. Dit is de bakermat van het origineel. De traditie van het recept wil dat er geen alcohol wordt gebruikt, waardoor het dessert delicater van smaak is. Bovendien heeft de originele tiramisu een ronde vorm, wat het een herkenbaar uitzicht geeft.


FRIULI-VENEZIA GIULIA, Italy
TIPS EN INFO
  • Methode : Het belangrijkste bij de bereiding van tiramisu is dat het, nadat het in elkaar is gezet, 24 uur moet worden gekoeld, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  • Ladyfingers : Kies altijd voor de lange lange vingers van Savoiardi of Pavesini. Deze zijn breder, kruimeliger en droger dan hun Franse tegenhangers, wat de textuur van het dessert lichter maakt.
  • Alcohol : Hoewel het originele recept geen alcohol bevat, is het tegenwoordig bijna aanwezig in ieder recept. De keuze is aan u! Gebruik dan best Marsala, vin santo, brandy of een andere versterkte wijn.
  • Eiwitten : Wat ook in vele recepten gedaan wordt is dat een deel van de eiwitten (die je zal over hebben van de eigelen die je hebt gebruikt) worden opgeklopt tot schuim en onder de mascarpone-crème worden verwerkt. Dit maakt het dessert veel luchtiger! Het originele recept bevat dus geen eiwitten.
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
Bootstrap Ventures
Bootstrap Ventures
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.
Het originele recept voor tiramisu! Italië op je bord!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Het originele recept voor tiramisu.
Amount per Serving
Calories
734
% Daily Value*
Fat
 
51
g
78
%
Saturated Fat
 
30
g
188
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
3
g
Cholesterol
 
347
mg
116
%
Sodium
 
75
mg
3
%
Potassium
 
31
mg
1
%
Carbohydrates
 
56
g
19
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
50
g
56
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
1745
IU
35
%
Calcium
 
171
mg
17
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Le Beccherie, origineel tiramisu recept, Tiramisu
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
1
Share to...