Het originele recept voor tiramisu.

Tiramisu - origineel recept

Het originele recept voor tiramisu.

Voor het ori­gi­ne­le recept voor tira­mi­su gaan we naar res­tau­rant ‘Le Bec­che­rie’, gele­gen in de Vene­ti­aan­se pro­vin­cie Tre­vi­so. Dit is de baker­mat van het ori­gi­neel. De tra­di­tie van het recept wil dat er geen alco­hol wordt gebruikt, waar­door het des­sert deli­ca­ter van smaak is. Boven­dien heeft de ori­gi­ne­le tira­mi­su een ron­de vorm, wat het een her­ken­baar uit­zicht geeft.
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
opstij­ven in de koel­kast 1 d
Total Time 1 d 30 mins
Cour­se Des­sert
Cui­si­ne Des­serts, Italiaans
Ser­vings 10 per­so­nen
Calo­ries 734 kcal

Materiaal — Benodigdheden

of klop­per indien je geen robot of mixer hebt
fijn zeefje -strooier
1 fijn zeef­je voor het cacao poe­der te strooien

Ingrediënten
  

  • 12 eidooi­ers
  • 500 g sui­ker
  • 1 kg mas­car­po­ne
  • 60 stuks Savoi­ar­di — lan­ge vingers
  • ster­ke kof­fie naar behoef­te en smaak
  • onge­zoet cacaopoeder

Instructies
 

  • Bereid de kof­fie en laat hem afkoelen.
  • Klop intus­sen de eier­dooi­ers met de sui­ker tot een licht en luch­tig meng­sel (ruban).
  • Zorg dat de sui­ker vol­le­dig is opge­lost! Ide­a­li­ter gebruik je hier­voor een keu­ken­ro­bot. Heb je deze niet, dan is het ‘hard labeur’.
  • Voeg er voor­zich­tig de mas­car­po­ne aan toe, en roer tot u een glad­de mas­sa bekomt.
  • Zodra de kof­fie is afge­koeld, begint u de lan­ge vin­gers er een voor een in te dom­pe­len, maar let op dat u ze niet te nat maakt.
  • Schik de lan­ge vin­gers in één rij in het mid­den van een rond bord en bestrijk ze met de helft van de mascarpone-crème.
  • Her­haal de twee­de stap met de ove­ri­ge 30 in kof­fie gedoop­te koek­jes, en schik ze boven­op de eer­ste laag.
  • Bestrijk met de over­ge­ble­ven mascarpone-crème.
  • Bestrooi roy­aal met gezeefd cacao­poe­der, en zet 24u in de koel­kast tot het moment van serveren.

Notities

Het originele recept voor tiramisu.

Voor het ori­gi­ne­le recept voor tira­mi­su gaan we naar res­tau­rant ‘Le Bec­che­rie’, gele­gen in de Vene­ti­aan­se pro­vin­cie Tre­vi­so. Dit is de baker­mat van het ori­gi­neel. De tra­di­tie van het recept wil dat er geen alco­hol wordt gebruikt, waar­door het des­sert deli­ca­ter van smaak is. Boven­dien heeft de ori­gi­ne­le tira­mi­su een ron­de vorm, wat het een her­ken­baar uit­zicht geeft.


FRIULI-VENEZIA GIULIA, Italy
TIPS EN INFO
  • Metho­de : Het belang­rijk­ste bij de berei­ding van tira­mi­su is dat het, nadat het in elkaar is gezet, 24 uur moet wor­den gekoeld, zodat de sma­ken zich kun­nen ontwikkelen.
  • Lady­fin­gers : Kies altijd voor de lan­ge lan­ge vin­gers van Savoi­ar­di of Pavesini. Deze zijn bre­der, krui­me­li­ger en dro­ger dan hun Fran­se tegen­han­gers, wat de tex­tuur van het des­sert lich­ter maakt.
  • Alco­hol : Hoe­wel het ori­gi­ne­le recept geen alco­hol bevat, is het tegen­woor­dig bij­na aan­we­zig in ieder recept. De keu­ze is aan u! Gebruik dan best Mar­sa­la, vin san­to, bran­dy of een ande­re ver­sterk­te wijn.
  • Eiwit­ten : Wat ook in vele recep­ten gedaan wordt is dat een deel van de eiwit­ten (die je zal over heb­ben van de eige­len die je hebt gebruikt) wor­den opge­klopt tot schuim en onder de mas­car­po­ne-crè­me wor­den ver­werkt. Dit maakt het des­sert veel luch­ti­ger! Het ori­gi­ne­le recept bevat dus geen eiwitten.
Onze recep­ten­bun­del werd moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
Bootstrap Ventures
Boot­s­trap Ventures
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hier­on­der en beoor­deel het met wat sterren.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen. 
Voeg het dan hier toe!
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op Facebook, Pin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Het ori­gi­ne­le recept voor tira­mi­su! Ita­lië op je bord!
Key­word Le Bec­che­rie, ori­gi­neel tira­mi­su recept, Tiramisu
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!