Limoncello maken

Limoncello maken

Limoncello maken

Limoncello maken is niet zo moeilijk! Deze heerlijke likeur met 'sfusato' citroenen uit Amalfi ligt bij ons standaard in de vriezer. Een levendige gele kleur, fris en zoet van smaak met sterke citrustonen.
5 from 2 votes
Voorbereiding 30 minutes
Kooktijd 0 minutes
Rijp en rusttijd 17 days
Totale tijd 17 days 30 minutes
Course dranken, Drinks
Cuisine Dranken, Italiaans
Servings 4 liter
Calories 1851 kcal

Ingrediënten
  

  • 15 stuks onbehandelde citroenen (Amalfi Sfusato)
  • 2 flessen zuivere alcohol Filliers 96,2%
  • 1,96 L water
  • 1400 gr fijne suiker

Instructies
 

De basis van de limoncello

  • Schil de citroenen met een dunschiller.
  • Opgepast! Schil niet te dik! Het is de bedoeling dat je enkel de schil (het gele) hebt en zo weinig mogelijk van de witte onderschil. Dit maakt dat je infusie bitter zal worden en dat willen we niet!
  • Doe de citroenschil samen met de alcohol in een grote Weckpot.
  • Pak de weckpot in met alu-folie of draai er een keukenhanddoek rond. De bedoeling is om er zo weinig mogelijk licht aan te laten komen.
  • Schud goed door elkaar en laat de mengeling 4 dagen rusten op een donkere, koele plaats (niet in de koelkast).
  • Schud dagelijks de weckpot eens zodat de etherische olie uit de citroenschil goed wordt opgenomen door de alcohol.

De suikersiroop.

  • Deze maak je op voorhand, dan heb je hem bij de hand als je de limoncello gaat afmaken. Wanneer hij klaar en afgekoeld is, kan je hem makkelijk in de frigo bewaren tot je aan de afwerking van je likeur begint.
  • Breng het water samen met de fijne suiker zachtjes aan de kook in een kookpot. Roer er door met een klopper zodat de suiker volledig oplost.
  • Laat afkoelen!!!!

Maak je limoncello.

  • Voeg na 4 dagen de suikersiroop bij de geïnfuseerde alcohol.
  • Laat opnieuw en minstens een week tot 2 weken rusten en trekken. Schud elke dag eens met de weckpot!
  • Na de rustperiode zeef je de limoncello en giet de likeur met behulp van een trechter in glazen, afsluitbare flessen.

Limoncello bewaren.

  • Bewaar in de diepvries. En consumeer liefst binnen de 6 maanden.
  • Salute!

Video

YouTube video

Notities

Limoncello maken

Limoncello! De Italiaanse likeur die wordt gemaakt van (biologische)citroenschil en men laat trekken in een neutrale alcohol. De combinatie wordt gemengd met suiker en water, en na een rustperiode wordt de likeur gefilterd.
Hoewel limoncello in heel Italië wordt gedronken en geproduceerd, wordt het meestal geassocieerd met Sorrento, de kust van Amalfi en het eiland Capri. Het was hier dat in 1988 voor het eerst de naam 'Limoncello Di Capri' werd gepatenteerd.

INFO EN TIPS : 

  • In de video laat Pépé je de verschillende stappen van het maken van de limoncello goed zien. Ons recept en manier verschilt licht van dat van hem, maar de beelden zijn wel duidelijk.
  • Als je dan toch aan het maken bent, maak dan in 1 keer voldoende! Ons recept voorziet je van zo'n 3,5 tot 4L.
  • Schil de citroenen zorgvuldig! Zorg dat er zo weinig mogelijk tot geen witte onderschil mee in je alcohol gaat! Dit is belangrijk!
  • Weeg en meet de ingrediënten goed af!
  • Investeer in een goede afsluitbare weckpot om de drank mee te maken, alsook in goed afsluitbare flessen om hem in te bewaren!
  • Bewaar de likeur in de vriezer samen met je glaasjes. Limoncello bewaart zo het best! En je hebt onmiddellijk een borrel bij de hand indien je bezoek hebt.
  • Wil je meer weten over limoncello? Klik hier!
  • Een basisingrediënt wat we hier gebruiken is suikersiroop. Het is altijd handig om dit in je koelkast te hebben staan. et kan dienen als basis voor cocktails, mocktails, bakbereidingen, ...
  • Als je de citroenen geschild hebt, gooi ze dan niet weg! Pers ze uit, en gebruik het citroensap voor zelfgemaakte limonade bijvoorbeeld. Ons recept kan je hier vinden!
  • Niet enkel limonade maar ook waterijsjes kan je maken! Klik hier!
 
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Bootstrapped Ventures
 
Heb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder! Indien we kunnen helpen doen we dit graag!
Deel het gerust op je social media en tag ons!
Misschien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op youtube, TikTok, Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates. Zo bereiken we meer mensen, help je ons groeien en daar zijn we je uiterst dankbaar voor!
Limoncello is een must om in je vriezer te hebben zitten! Begin er vandaag nog aan!

Voedingswaarde :

Nutrition Facts
Limoncello maken
Serving Size
 
1 L
Amount per Serving
Calories
1851
% Daily Value*
Fat
 
2
g
3
%
Saturated Fat
 
0.003
g
0
%
Polyunsaturated Fat
 
0.003
g
Sodium
 
33
mg
1
%
Potassium
 
16
mg
0
%
Carbohydrates
 
479
g
160
%
Fiber
 
0.5
g
2
%
Sugar
 
479
g
532
%
Protein
 
0.1
g
0
%
Vitamin A
 
2
IU
0
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword hoe maak je limoncello, limoncello, limoncello maken, limoncello maken recept, zelf limoncello maken
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood

DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.

Geef een reactie

Beoordeel dit recept!




error: Deze inhoud is beschermd!
Share to...