Limoncello maken is niet zo moeilijk! Deze heerlijke likeur met 'sfusato' citroenen uit Amalfi ligt bij ons standaard in de vriezer. Een levendige gele kleur, fris en zoet van smaak met sterke citrustonen.
Opgepast! Schil niet te dik! Het is de bedoeling dat je enkel de schil (het gele) hebt en zo weinig mogelijk van de witte onderschil. Dit maakt dat je infusie bitter zal worden en dat willen we niet!
Doe de citroenschil samen met de alcohol in een grote Weckpot.
Pak de weckpot in met alu-folie of draai er een keukenhanddoek rond. De bedoeling is om er zo weinig mogelijk licht aan te laten komen.
Schud goed door elkaar en laat de mengeling 4 dagen rusten op een donkere, koele plaats (niet in de koelkast).
Schud dagelijks de weckpot eens zodat de etherische olie uit de citroenschil goed wordt opgenomen door de alcohol.
De suikersiroop.
Deze maak je op voorhand, dan heb je hem bij de hand als je de limoncello gaat afmaken. Wanneer hij klaar en afgekoeld is, kan je hem makkelijk in de frigo bewaren tot je aan de afwerking van je likeur begint.
Breng het water samen met de fijne suiker zachtjes aan de kook in een kookpot. Roer er door met een klopper zodat de suiker volledig oplost.
Laat afkoelen!!!!
Maak je limoncello.
Voeg na 4 dagen de suikersiroop bij de geïnfuseerde alcohol.
Laat opnieuw en minstens een week tot 2 weken rusten en trekken. Schud elke dag eens met de weckpot!
Na de rustperiode zeef je de limoncello en giet de likeur met behulp van een trechter in glazen, afsluitbare flessen.
Limoncello bewaren.
Bewaar in de diepvries. En consumeer liefst binnen de 6 maanden.
Salute!
Video
Notities
Limoncello maken
Limoncello! De Italiaanse likeur die wordt gemaakt van (biologische)citroenschil en men laat trekken in een neutrale alcohol. De combinatie wordt gemengd met suiker en water, en na een rustperiode wordt de likeur gefilterd. Hoewel limoncello in heel Italië wordt gedronken en geproduceerd, wordt het meestal geassocieerd met Sorrento, de kust van Amalfi en het eiland Capri. Het was hier dat in 1988 voor het eerst de naam 'Limoncello Di Capri' werd gepatenteerd.
INFO EN TIPS
In de video laat Pépé je de verschillende stappen van het maken van de limoncello goed zien. Ons recept en manier verschilt licht van dat van hem, maar de beelden zijn wel duidelijk.
Als je dan toch aan het maken bent, maak dan in 1 keer voldoende! Ons recept voorziet je van zo'n 3,5 tot 4L.
Schil de citroenen zorgvuldig! Zorg dat er zo weinig mogelijk tot geen witte onderschil mee in je alcohol gaat! Dit is belangrijk!
Weeg en meet de ingrediënten goed af!
Investeer in een goede afsluitbare weckpot om de drank mee te maken, alsook in goed afsluitbare flessen om hem in te bewaren!
Bewaar de likeur in de vriezer samen met je glaasjes. Limoncello bewaart zo het best! En je hebt onmiddellijk een borrel bij de hand indien je bezoek hebt.
Een basisingrediënt wat we hier gebruiken is suikersiroop. Het is altijd handig om dit in je koelkast te hebben staan. et kan dienen als basis voor cocktails, mocktails, bakbereidingen, ...
Als je de citroenen geschild hebt, gooi ze dan niet weg! Pers ze uit, en gebruik het citroensap voor zelfgemaakte limonade bijvoorbeeld. Ons recept kan je hier vinden!
Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.Bootstrap VenturesHeb je dit recept zelf geprobeerd? Of heb je een vraag of opmerking over het recept? Laat dan een reactie achter hieronder en beoordeel het met wat sterren.Misschien heb je zelf een recept of een variant ervan? Wil je dit met ons en onze lezers delen? Voeg het dan hier toe!HONGER NAAR MEER? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor alle laatste updates.Limoncello is een must om in je vriezer te hebben zitten! Begin er vandaag nog aan!
Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Limoncello maken
Serving Size
1 L
Amount per Serving
Calories
1851
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
0.003
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.003
g
Sodium
33
mg
1
%
Potassium
16
mg
0
%
Carbohydrates
479
g
160
%
Fiber
0.5
g
2
%
Sugar
479
g
532
%
Protein
0.1
g
0
%
Vitamin A
2
IU
0
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
27
mg
3
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword hoe maak je limoncello, limoncello, limoncello maken, limoncello maken recept, zelf limoncello maken
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Duur
Beschrijving
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.