Teriyaki kipspiesjes.

Teriyaki kipspiesjes

Teriyaki kipspiesjes.

Mal­se kip­spies­jes gema­ri­neerd in teriy­a­ki-saus. Een heer­lijk Japans gerecht om te gril­len of te bak­ken. Volg ons mak­ke­lij­ke recept voor de per­fec­te teriy­a­ki kipspiesjes!
5 from 1 vote
Prep Time 30 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 40 mins
Cour­se Hoofd­ge­rech­ten
Cui­si­ne Grill gerech­ten, Japans, Oosters
Ser­vings 4 per­so­nen
Calo­ries 517 kcal

Ingrediënten
  

  • 800 gr kip­pen­dij­en­vlees

Voor de kipmarinade

Om de teriyaki kipspiesjes te maken

Instructies
 

  • Begin met je saté­prik­kers in een schaal­tje met water te leg­gen. Zo trekt het bam­boe vol met water en zal het hout niet ver­bran­den tij­dens het bak­ken. (Indien je meta­len vlees­spie­zen gebruikt hoeft dit natuur­lijk niet.)
  • Ver­snijd je kip­pen­dij­en­vlees in gelij­ke blok­jes en doe ze in een meng­kom.
    800 gr kippendijenvlees
  • 2 el kip­krui­den, 2 tl maïs­zet­meel, 2 tl hoi­sin­saus, 1 eiwit
  • Meng alles goed onder elkaar. (Gebruik nitril hand­schoe­nen indien je je han­den niet wil vuil maken)
  • Laat de kip nu min­stens 15 minu­ten rus­ten zodat de mari­na­de z’n werk kan doen.
  • Ver­snijd onder­tus­sen de ui en de papri­ka in blok­jes van onge­veer 1cm op 1cm.
    1 klei­ne ui, 1 stuk groe­ne paprika
  • Maak nu je kipspiesjes.
  • Rijg afwis­se­lend kip, ui en papri­ka op je saté­prik­kers.
  • Druk goed aan op je saté zodat heel de prik­ker goed gevuld is.
  • Zet een gro­te koe­ken­pan op een hoog vuur.
  • Voeg een goe­de scheut ara­chi­de­olie toe aan je pan.
    1 scheut arachideolie
  • Leg voor­zich­tig de kip­spies­jes in je pan en bak ze aan. De bedoe­ling is om het vlees dicht te schroeien.
  • Gebruik een vlees­tang en draai de kip­spies­jes regel­ma­tig in je pan. 
  • Als de spies­jes goed aan­ge­bak­ken zijn voeg je het water toe aan je pan en zet er onmid­del­lijk een dek­sel op.
    15 cl water
  • Door­dat je pan heet is zal het water de spies­jes ver­der garen, maar ook vol­le­dig verdampen.
  • Warm onder­tus­sen je teriy­a­ki saus op in een steel­pan­ne­tje.
  • Check bij regel­maat je kip­spies­jes en wan­neer het water bij­na hele­maal ver­dampt is haal je het dek­sel van de pan.
  • Neem een keu­ken­bor­stel­tje en bestrijk de kip­spies­jes met de teriy­a­ki saus.
    200 ml Teriy­a­ki saus
  • Laat even bak­ken, draai ze opnieuw om met je vlees­tang en smeer de ande­re zij­de ook in met je teriy­a­ki saus.
  • Bak nog even ver­der en zet dan je vuur uit.
  • Laat je teriy­a­ki kip­spies­jes even rus­ten alvo­rens ze op te dienen.
  • Je teriy­a­ki kip­spies­jes zijn klaar!
  • Ser­veer ze met gestoom­de of gebak­ken rijst in een mooie ser­veer­kom of bord, en geef er wat groen­ten bij naar keuze.
  • Sma­ke­lijk!

Video

Notities

Teriyaki kipspiesjes.

Met dit recept kunt u heer­lij­ke teriy­a­ki kip­spies­jes maken die de smaak­pa­pil­len van uw gas­ten zul­len prik­ke­len. Het is een een­vou­dig maar popu­lair gerecht in de Japan­se keu­ken en zorgt voor een per­fec­te com­bi­na­tie van zoet en zout.

INFO EN TIPS :

    • Teriy­a­ki is een Japan­se tech­niek waar­bij een saus op basis van soja­saus, mirin, sui­ker en sake wordt gebruikt om vlees, vis, groen­ten en tofu te mari­ne­ren en te gla­zu­ren tij­dens het koken. Lees er meer over in onze blogpost!
    • Teriy­a­ki kip­spies­jes zijn een veel­zij­dig gerecht dat gemak­ke­lijk kan wor­den aan­ge­past aan uw smaak. Je kan ze berei­den met ver­schil­len­de groen­ten. In dit recept gebrui­ken we paprika’s en uien, maar cour­get­te, len­te-ui of stuk­jes hard fruit kan zelfs ook. Voeg bij­voor­beeld stuk­jes ana­nas toe voor een zoe­te smaak.
    • Gebruik meta­len spies­jes in plaats van hou­ten, om te voor­ko­men dat de spies­jes ver­bran­den tij­dens het grillen.
    • vleesspiezen
      vlees­spie­zen
    • Let wel op! De pan die je gebruikt moet al groot genoeg zijn om je spies­jes in te bak­ken. Dit is niet altijd zo evi­dent. Indien je meta­len spie­zen wil gebrui­ken zal je zeker een gro­te grill­pan nodig heb­ben of moet je de spies­jes gril­len op een BBQ.
Keukenmateriaal - Grillpan Coninx
Grill­pan Coninx
  •  
  • Laat het kip­pen­dij­en­vlees eerst rus­ten nadat je ze gema­ri­neerd hebt. Dit mag best uit je koel­kast indien je erna de spies­jes ook direct gaat bak­ken. Laat het vlees gerust wat lan­ger mari­ne­ren, 2 tot 3 uur kan, maar doe dit niet te lang op voorhand!
  • Als je niet van kip houdt, kan je de teriy­a­ki spies­jes ook maken met var­kens­vlees, bief­stuk, lams­vlees of vis. De werk­wij­ze blijft het­zelf­de, behal­ve de toe­voe­ging van water in de pan. Hier­door zou je vlees of vis taai wor­den en te ver garen. De bak­tijd zal dus ook vari­ë­ren. Indien je vis gebruikt moet je wel zor­gen voor een ste­vi­ge­re vis zoals zalm of zee­dui­vel (zee­dui­vel is een top­per voor spiesjes!).
  • We raden aan om kip­pen­dij te gebrui­ken, maar ook kip­fi­let kan je gerust gebrui­ken. Let wel op, je teriy­a­ki kip­spies­jes gaan wel wat dro­ger zijn van smaak!
  • Het staat je vrij om de spies­jes te gril­len op een BBQ. Han­dig hier­voor is een klei­ne­re houts­kool­g­rill die een enor­me opmars kent de laat­ste jaren dank­zij de popu­la­ri­teit van streetfood.
  • houtskoolgrill
    houts­kool­g­rill

De online toko

De ingre­di­ën­ten die je nodig hebt voor teriy­a­ki kip­spies­jes kan je niet zomaar vin­den in je loka­le super­markt. Wel kan je ze vin­den in een toko (Azi­a­ti­sche super­markt). Helaas heb­ben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd…er is  “de onli­ne toko”. Je kan hier mak­ke­lijk alle nodi­ge ingre­di­ën­ten terug­vin­den. Bestel van­daag, mor­gen in huis!
Asian food lovers - De online toko
Asi­an food lovers — De onli­ne toko
Onze recep­ten­bun­del wer­den moge­lijk gemaakt door soft­wa­re van Boot­strap­ped Ventures.
 
Bootstrap Ventures
Boot­strap­ped Ventures
 
Heb je dit recept zelf gepro­beerd? Of heb je een vraag of opmer­king over het recept? Laat dan een reac­tie ach­ter hieronder! 
Deel het gerust op je soci­al media en tag ons!.
Mis­schien heb je zelf een recept wat u met ons en onze lezers wil delen.
Voeg het dan hier toe!
KokenKoken
HONGER NAAR MEER? Abon­neer je op onze nieuws­brief en volg ons op you­tu­be, Tik­Tok, FacebookPin­te­rest en Inst­agram voor alle laat­ste updates.
Teriy­a­ki kip­spies­jes! Pro­beer het en je wil je kip enkel nog maar op deze manier!
Key­word kip teriy­a­ki, teriy­a­ki kip­spies­jes, yakitori
Dit recept delen op facebook?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept delen op Inst­agram?Ver­meld @liliesfood.be or tag #lilie­s­food!
Dit recept gepro­beerd?Laat ons weten hoe het was! 

Geef een reactie

Recipe Rating




error: Deze inhoud is beschermd!