Teriyaki kipspiesjes.
Malse kipspiesjes gemarineerd in teriyaki-saus. Een heerlijk Japans gerecht om te grillen of te bakken. Volg ons makkelijke recept voor de perfecte teriyaki kipspiesjes!
Materiaal en benodigdheden
satéprikkers
vleesspiezen - (optioneel)
grote koekenpan - met deksel
nitril (wegwerp)handschoenen - optioneel
Ingrediënten
- 800 gr kippendijenvlees
Voor de kipmarinade
- 2 el kipkruiden
- 2 tl maïszetmeel
- 2 tl hoisinsaus
- 1 eiwit
Om de teriyaki kipspiesjes te maken
- 1 kleine ui in blokjes van 1cm/cm
- 1 stuk groene paprika (of geel, oranje, rood, wat je verkiest)
- 200 ml Teriyaki saus
- 1 scheut arachideolie
- 15 cl water
Instructies
- We maken teriyaki kipspiesjes!
- Begin met je satéprikkers in een schaaltje met water te leggen. Zo trekt het bamboe vol met water en zal het hout niet verbranden tijdens het bakken. (Indien je metalen vleesspiezen gebruikt hoeft dit natuurlijk niet.)
Marineer je kip.
- Versnijd je kippendijenvlees in gelijke blokjes en doe ze in een mengkom.800 gr kippendijenvlees
- Voeg kipkruiden, maïszetmeel, hoisinsaus Maïszetmeelen een eiwit toe.2 el kipkruiden, 2 tl maïszetmeel, 2 tl hoisinsaus, 1 eiwit
- Meng alles goed onder elkaar. (Gebruik nitril handschoenen indien je je handen niet wil vuil maken)
- Laat de kip nu minstens 15 minuten rusten zodat de marinade z'n werk kan doen.
Maak je kipspiesjes.
- Versnijd de ui en de paprika in blokjes van ongeveer 1cm op 1cm.1 kleine ui, 1 stuk groene paprika
- Rijg afwisselend kip, ui en paprika op je satéprikkers.
- Druk goed aan op je saté zodat heel de prikker goed gevuld is.
Teriyaki kipspiesjes bakken.
- Zet een grote koekenpan op een hoog vuur.
- Voeg een goede scheut arachideolie toe aan je pan.1 scheut arachideolie
- Leg de kipspiesjes voorzichtig in je pan en bak ze aan. De bedoeling is om het vlees dicht te schroeien.
- Gebruik een vleestang en draai de kipspiesjes regelmatig in je pan.
- Als de spiesjes goed aangebakken zijn voeg je het water toe aan je pan en zet er onmiddellijk een deksel op.15 cl water
- Doordat je pan heet is zal het water de spiesjes verder garen, maar ook volledig verdampen.
- Warm ondertussen je teriyaki saus op in een steelpannetje.
- Check bij regelmaat je kipspiesjes en wanneer het water bijna helemaal verdampt is haal je het deksel van de pan.
- Neem een keukenborsteltje en bestrijk de kipspiesjes met de teriyaki saus.200 ml Teriyaki saus
- Laat even bakken, draai ze opnieuw om met je vleestang en smeer de andere zijde ook in met je teriyaki saus.
- Bak nog even verder en zet dan je vuur uit.
- Laat je spiesjes even rusten alvorens ze op te dienen.
- Je teriyaki kipspiesjes zijn klaar!
- Serveer ze met gestoomde of gebakken rijst in een mooie serveerkom of bord, en geef er wat groenten bij naar keuze.
- Smakelijk!
RECEPT VIDEO
Notities
Teriyaki kipspiesjes.
Met dit recept kunt u heerlijke teriyaki kipspiesjes maken die de smaakpapillen van uw gasten zullen prikkelen. Het is een eenvoudig maar populair gerecht in de Japanse keuken en zorgt voor een perfecte combinatie van zoet en zout.INFO EN TIPS :
-
- Teriyaki is een Japanse techniek waarbij een saus op basis van sojasaus, mirin, suiker en sake wordt gebruikt om vlees, vis, groenten en tofu te marineren en te glazuren tijdens het koken.
-
Teriyaki ... een overweldigende explosie van smaken!Ontdek de magische wereld van teriyaki, een culinaire schat uit Japan die meer is dan alleen een saus. In ons diepgaande blog onthullen we de fascinerende geschiedenis, de authentieke ingrediënten zoals sojasaus, mirin, en sake, en de kunst van het maken van de perfecte teriyaki-saus. Van zijn bescheiden oorsprong tot de wereldwijde populariteit, teriyaki biedt een rijke waaier van smaken die elke maaltijd transformeert tot een festijn.
- Teriyaki kipspiesjes zijn een veelzijdig gerecht dat gemakkelijk kan worden aangepast aan uw smaak. Je kan ze bereiden met verschillende groenten. In dit recept gebruiken we paprika's en uien, maar courgette, lente-ui of stukjes hard fruit kan zelfs ook. Voeg bijvoorbeeld stukjes ananas toe voor een zoete smaak.
- De teriyaki saus die we gebruiken maken we natuurlijk zelf, en is klaar in een wip. Ons recept : Teriyaki saus
- Gebruik metalen spiesjes in plaats van houten, om te voorkomen dat de spiesjes verbranden tijdens het grillen.
- Let wel op! De pan die je gebruikt moet al groot genoeg zijn om je spiesjes in te bakken. Dit is niet altijd zo evident. Indien je metalen spiezen wil gebruiken zal je zeker een grote grillpan nodig hebben of moet je de spiesjes grillen op een BBQ.
-
- Laat het kippendijenvlees eerst rusten nadat je ze gemarineerd hebt. Dit mag best uit je koelkast indien je erna de spiesjes ook direct gaat bakken. Laat het vlees gerust wat langer marineren, 2 tot 3 uur kan, maar doe dit zeker geen dag op voorhand!
- Als je niet van kip houdt, kan je de teriyaki spiesjes ook maken met varkensvlees, biefstuk, lamsvlees of vis. De werkwijze blijft hetzelfde, behalve de toevoeging van water in de pan. Hierdoor zou je vlees of vis taai worden en te ver garen. De baktijd zal dus ook variëren. Indien je vis gebruikt moet je wel zorgen voor een stevigere vis zoals zeewolf of zeeduivel (zeeduivel is een topper voor spiesjes!).
- We raden aan om kippendij te gebruiken, maar ook kipfilet kan. Let wel op, je teriyaki kipspiesjes gaan wel droger zijn van smaak!
- Het staat je vrij om de spiesjes te grillen op een BBQ. Handig hiervoor is een kleinere houtskoolgrill die een enorme opmars kent de laatste jaren dankzij de populariteit van streetfood.
De online toko
De ingrediënten die je nodig hebt voor teriyaki kipspiesjes kan je niet zomaar vinden in je lokale supermarkt. Wel kan je ze vinden in een toko (Aziatische supermarkt). Helaas hebben velen van ons dit ook niet in hun buurt, maar niet getreurd...er is "de online toko". Je kan hier makkelijk alle nodige ingrediënten terugvinden. Bestel vandaag, morgen in huis! Onze receptenbundel werd mogelijk gemaakt door software van Bootstrapped Ventures.Voedingswaarde :
Nutrition Facts
Teriyaki kipspiesjes.
Serving Size
1 portie
Amount per Serving
Calories
517
% Daily Value*
Fat
34
g
52
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
7
g
Monounsaturated Fat
14
g
Cholesterol
196
mg
65
%
Sodium
2532
mg
110
%
Potassium
583
mg
17
%
Carbohydrates
14
g
5
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
37
g
74
%
Vitamin A
165
IU
3
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
53
mg
5
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Dit recept delen op facebook?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept delen op Instagram?Vermeld @liliesfood.be or tag #liliesfood!
Dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Copyright ©Liliesfood
DISCLOSURE: Sommige van de links hier zijn affiliate links. Deze helpen ons bij het maken en onderhouden van onze website en sociale kanalen. Voor meer info kan u alles nalezen op onze affiliate disclosure pagina.